Pyramid,страхотно есе си написал приятелю,направо като дипломна работа по философия ми звучи.Не знам в какво има да вниквам,но наи приятелски те съветвам да не се занимаваш с облаци.Питаш ме какво означавало малка част от страната-ами означава,че само около калиакра и каварна има възможности за някакво по индустриално впрягане на вятърната енергия на практика.Иначе много силни ветрове има по билата на Стара планина например,но там са много трудни и сурови условията и на практика много малко проекти ще могат да се реализират там.навсякъде другаде резултатите ше са скромни-казвам ти го на базата на собствен опит,а не на базата на разни теоретични разработки.Иначе сайта на Тончев е интересен,много добре съм запознат с него.Между другото,този ветропарк,който е показал на снимката,в момента се продава,защото не оправдава очакванията на инвеститорите-трима германци,които явно също са надценили потенциала на Бг.И друго-на картата може и да е точка,може и да е картен лист,но аз не говоря в "космически мащаб" ами ти говоря съвсем практически за място,с подходяща средна скорост на вятъра,с достъп до него и с възможност за включване към ел.мрежата.Е за такива места ти казвам 4е в БГ почти няма,а ти както искаш,така разбирай какво имам впредвид под "почти няма".
Айде желая ти успех.ако искаш някакви по-конкретни данни с които разполагам на базата на моя опит и на опита на няколко други собственици на ветрогенератори,отговори ми ще ти пратя е-маил,на който да ми пишеш.
Айде желая ти успех.ако искаш някакви по-конкретни данни с които разполагам на базата на моя опит и на опита на няколко други собственици на ветрогенератори,отговори ми ще ти пратя е-маил,на който да ми пишеш.
Коментар