Електричество може да се добива и по още по алтернативен начин. Фекалните води могат да се събират и да се използва получения газ, а след изсушаване на твърдата маса тя може да се изгаря и отново да се получава енергия.Хем няма да се замърсява околната среда, хем лайногенератора ще произвежда евтина енергия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ветрогенератори
Collapse
X
-
Re: w
Ех, майко, майко...Първоначално изпратено от windpпродавам парцел краи сливен 8дка с разрешителни документи за монтаж на ветрогенератори 2/750кв тел0889443087
В смисъл, кое за какво се купува, дали генератор да ти додава енергия към бита, или бит, за да оправдаеш покупката на генератор?
Ама ти давай, и от такива люде има нужда, ще вземе някой да си купи нещо, дето не е съобразил, че, да речем, в дупката в която живее, няма да има кой да му го върти, ти сега ще му продадеш парцел нависочко :-)
дерзай, приятел! :-)
Коментар
-
Pyramidov )) ajde dano i nie vidim nesto v ruzete sled 6-7-8 meseza, che s tezi lapetii v ruzete, suvet na direktorite otzad i svetlata prespektiva otpred i masata mnogo bachkane na kilometri ot doma, chovek napravo moje da otkachi hahaha
Kato ti se mahnat dezata ot ruzete i si gotov za seriozen business pak se obadi.
Коментар
-
Всъщност, не знам вие как сте с времето, но при мен е съвсем дефицитно - бачкам по маса часове на маса километри от дома, докато си дойда, лапитиите - в ръцете, да ги сложа да спят...а вчера тъкмо съветът на директорите е взел решение, че ще го правим, все пак. Значи...месец и половина докато получим детайлите и егрегатите, сглобки-млобки - следователно не по-малко от два месеца, реалният срок според мен, за прототип е цели 3, готово изделие - след около 4-6 месеца. Опитвам се да бъда реалист, не да ви будалкам. И паралелно с това течащи изпитания... Абе, дано успеем до Април-Май.
И...благодаря, Тъпов! :-)
Коментар
-
Браво момчета - ръчкайте ги нещата. За БобиБ: Макар че в онази работа с електрона дето се въртял около протона (тва да не е вятърна мелница?) трудно ще се убеди който и да е фен на Вернер Хайзенберг ( тва е човека дето вапросната статия косвено без да иска упреква че е сбъркал. Всъщност именно Хайзенберг поправя грешки на Нилс Бор когато е само на 21 год. и то online така да се каже - директно на лекции на Бор. Нобелов лауреат - физика за 1936г. Математически обосновава квантовата механика, Никой по добре от него не знае може би и до днес какво става в атома на водорода, Хитлер му възлага да прави атомна бомба, Хайзенберг е единствения който го може тогава, но отказва като излъгва фюрера, че му е необходим много уран и за да спаси човечеството му предлага първо да направи ядрен реактор (за мирни цели) и после чрез него да правят уран - знаел е човечеца че за това трябват 10-тина години а войната според него щяла да трае най-много 5, а на Хитлер не се е отказвало, заел се с тайния проект за ядрения реактор, който перфектно успява да направи и който е заработил успешно и сигурно 2 месеца преди да свърши войната естествено без изобщо да го каже на Хитлер, това е бил реактор за мирни цели. Мисля че е бил и по-сигурен от тези в руските подводници 20-30 години след това. Много са се пулели Американците на чертежите които ограбили от лабораторията на Хайзенберг и 2-3 години нищо от тях не разбрали, но намерили се слаби физици, с комплекси да се докажат и ползвайки трудовете на големия направили атомната бомба за чудо и приказ. Каква ирония - сега никой не знае как се казваха. Но като достижение едно е да грухтиш ядрена енергия чрез бомба, съвсем друго е и многократно по сложно да използваш ядрена енергия за мирни цели. Та въпросния американски доктор с медицинската диплома дето твърди че електрона може да върти по-близо до протона (ха ха всъщност изобщо това не е въртене) просто от уважение можеше да прелисти Вернер Хайзенберг, ако знае кой е изобщо разбира се. Признавам си че съм фен на Хайзенберг, и то голям и никак, ни най-малко не ме е срам да си го призная. както и на Макс Планк, на Айнщайн, на Пол Дирак, и т.н. да не обидим останалите, но мисля си че ние европейците да им имаме парите на американците, акъл от тях нещем)
Коментар
-
Първоначално изпратено от wladoTova ne e tochno po temata ama ako se okage viarno
predstoiat mnogo interesni promeni:
Fuel's paradise? Power source that turns physics on its head
http://www.guardian.co.uk/science/st...627424,00.html
wlado
Интересно ми е, дали някой обърна внимание на тази статия? Защото аз се поразрових и нещата наистина се оказаха много дълбоки... Накратко - става дума за нова теория за квантовата механика, която ако се окаже вярна освен всичко друго дава и много евтин източник на енергия чрез преминаване на електрона на водорода на по-ниско енергийно ниво от понастоящем смятаното за най-ниско стабилно ниво. Евтин ще рече - ток поне 5 пъти по-евтин по себестойност от този от въглища или уран, със малки и лесни за инвестиция централи, без никакви вредни емисии и множество странични продукти с потенциална употреба... Такава драстична разлика в цената и практически неограничените ресурси би довела до съвсем различен свят. Не само енергетиката, практически всичко има пряка връзка с цената на енергията (80% от цялото стопанство?).
Всичко това ако им потръгне на http://www.blacklightpower.com/ разбира се...
Все пак като се има предвид размаха на този стартъп бизнес, 25 милиона venture capital привлечени 2000-та някъде и растящия интерес напоследък, мисля че шансовете им не са лоши...
Дали ще излязат на борсата някой ден... Ако това което правят излезе жизнеспособно, излизането на Гуугъла ще бъде затъмнено отвсякъде...
Коментар
Коментар