И без сложни модели и прочие - нещата са ясни - Софарма има превъзходство в съотношението цена/печалба, а Медика - при цена/счетоводна стойност и цена/дивидент. Разбира се, и аз се надявам и Софарма да завиши дивидентите... както казах уважавам много и двете компании. А и като цяло те работят в различни подотрасли, така че не се конкурират толкова... даже и туканка Медика има предимство - понеже тя работи ив подотрасълът на Софарма, а Софарма бинтове и памучета и марлички и лепенки май не фабрикува-а-а-а... :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Критерии: кога да ПРОДАВАМЕ?
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Имп, приложи Gordon Growth Model. Резултатите могат да те изненадат.
Коментар
� -
И още едно сравнение между двете фармацефтични:
Медика:
Последна цена/акция - 41,
счетоводна стойност - 54,
печалба - 3.57,
дивидент - 2.3
Софарма:
Последна цена/акция - 8.6,
счетоводна стойност - 2.77,
печалба - 0.52,
дивидент(ченце) - 0.18
Мисля, че превъзходството на Медика при сравнението е очевадно.
Да. :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Неохим? Мисля добро дружество и не е трябвало да бягаш...
Трейдъров - цифричките просто изостават от реалността, от настоящият момент дори, да не говорим за бъдещето. А ролята на инвеститорът е да предвижда.
Не че нямат значение цифричките, но ако гледаш само тях, анализът ти ще бъде крайно несъвършен.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Anton Chigurh
Аз наскоро избягах всичките си НЕОХ, за което съжалявам цифричките там са повече от добри. Подобряват си почти всички ключови показатели. Проблемите там са свързани с неясността около цената на изходната им суровина. Определено от 3те най-стабилно фундаментално седи НЕОХ, а от кое може да се изкара по-голяма доходност е друг въпрос. Само да допълня, че в кракосрочен хоризонт очаквам леко поевтиняване на НЕОХ.
Коментар
� -
Anton Chigurh
Абе да сме живи и здрави останалото са бели кахъри. Полим, Медкика, ОДЕС, МЦХ, СФАРМ... нали целта ни е еднаква печалба.
Коментар
� -
Ники - вярно ли си инвестирал в Полимерите? :-) И ГОВОРИШ СРЕЩУ МЕДИКА ?!? Нищо лично, но това е комично. :-) Мисля че ти обясних отде идва ВРЕМЕННИЯТ спад в продажбите на Медика - както в прецакнята отстрана на Софарма (която си получи заслуженият урок), така и във временното нефункциониране на някои цехове по причина модернизацията им. Както подчертах новият и голям цех за превързочни материали на Медика е на супермодерно ниво, съответно и продукцията му. В Медика Доверие холдинг налива яко кинтари (както и в Момина крепост помежду другото) и те вече започват да носят печалби. Знаеш ли де ти е проблемът, а и на всички, дето гледат само цифрите? Не виждате перспективите, бъдещето, защото цифричките показват само миналото, това, което ВЕЧЕ НЕ Е. А човекът инвестира в бъдещето, не в миналото, нали?
И не съм се обидил, разбира се, ти си пич и те уважавам като колега и събеседник. :-)
Ветеранов, де се беше изгубил пък ти? :-)
Чочо - простак - ако толко държиш да се дърляш за футбол - ходи във форумът на Топспорт - там има колкото щеш такива като тебе - туканка е ФИНАНСОВ форум и просто не виждам мястото ти в него.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
vasilevich,
:-)
не искам да подсказвам в прав текст :-) все пак доста от тук списващите са ми симпатични и искам да ги информирам :-) малко с объркан словоред,но не и с объркан смисъл :-) който разбрал, разбрал :-) няма да обяснявам ;-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от NikolaДобре. Както и да е. Няма смисъл пак да спорим. 3q 2006 Полим няма да е на Банев.
;-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
�
Коментар