IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Критерии: кога да ПРОДАВАМЕ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И без сложни модели и прочие - нещата са ясни - Софарма има превъзходство в съотношението цена/печалба, а Медика - при цена/счетоводна стойност и цена/дивидент. Разбира се, и аз се надявам и Софарма да завиши дивидентите... както казах уважавам много и двете компании. А и като цяло те работят в различни подотрасли, така че не се конкурират толкова... даже и туканка Медика има предимство - понеже тя работи ив подотрасълът на Софарма, а Софарма бинтове и памучета и марлички и лепенки май не фабрикува-а-а-а... :-)
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Имп, приложи Gordon Growth Model. Резултатите могат да те изненадат.

Коментар

• И още едно сравнение между двете фармацефтични:
        Медика:
        Последна цена/акция - 41,
        счетоводна стойност - 54,
        печалба - 3.57,
        дивидент - 2.3

Софарма:
        Последна цена/акция - 8.6,
        счетоводна стойност - 2.77,
        печалба - 0.52,
        дивидент(ченце) - 0.18

Мисля, че превъзходството на Медика при сравнението е очевадно.
        Да. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Bear
          Софикс, можеш ли, да спретнеш и една графика на SFARM?
          Точно сега да се гледа графиката при SFARM не е много правилно.
          Все още в цената не са отразени настроенията на инвеститорите от отчета и прогнозата на база графика не е препоръчителна

Коментар

• Неохим? Мисля добро дружество и не е трябвало да бягаш...
            Трейдъров - цифричките просто изостават от реалността, от настоящият момент дори, да не говорим за бъдещето. А ролята на инвеститорът е да предвижда.
            Не че нямат значение цифричките, но ако гледаш само тях, анализът ти ще бъде крайно несъвършен.
            Да.

Коментар

• Аз наскоро избягах всичките си НЕОХ, за което съжалявам цифричките там са повече от добри. Подобряват си почти всички ключови показатели. Проблемите там са свързани с неясността около цената на изходната им суровина. Определено от 3те най-стабилно фундаментално седи НЕОХ, а от кое може да се изкара по-голяма доходност е друг въпрос. Само да допълня, че в кракосрочен хоризонт очаквам леко поевтиняване на НЕОХ.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                Ако искаш да взема и една на Албена да спретна?
                Софикс, можеш ли, да спретнеш и една графика на SFARM?

Коментар

• Imperatora в литературата си добре !
                  Но ако цифричките от миналото говорят честно бъдещето няма какво да каже.

Коментар

• Nikola а какво мислиш за Неохим ? Я виж цифричките ?
                    Не е ли по-добре от Медика и Полимери и Софарма....... ?

Коментар

• Абе да сме живи и здрави останалото са бели кахъри. Полим, Медкика, ОДЕС, МЦХ, СФАРМ... нали целта ни е еднаква печалба.

Коментар

• Ники - вярно ли си инвестирал в Полимерите? :-) И ГОВОРИШ СРЕЩУ МЕДИКА ?!? Нищо лично, но това е комично. :-) Мисля че ти обясних отде идва ВРЕМЕННИЯТ спад в продажбите на Медика - както в прецакнята отстрана на Софарма (която си получи заслуженият урок), така и във временното нефункциониране на някои цехове по причина модернизацията им. Както подчертах новият и голям цех за превързочни материали на Медика е на супермодерно ниво, съответно и продукцията му. В Медика Доверие холдинг налива яко кинтари (както и в Момина крепост помежду другото) и те вече започват да носят печалби. Знаеш ли де ти е проблемът, а и на всички, дето гледат само цифрите? Не виждате перспективите, бъдещето, защото цифричките показват само миналото, това, което ВЕЧЕ НЕ Е. А човекът инвестира в бъдещето, не в миналото, нали?

И не съм се обидил, разбира се, ти си пич и те уважавам като колега и събеседник. :-)
                        Ветеранов, де се беше изгубил пък ти? :-)

Чочо - простак - ако толко държиш да се дърляш за футбол - ходи във форумът на Топспорт - там има колкото щеш такива като тебе - туканка е ФИНАНСОВ форум и просто не виждам мястото ти в него.

Да.

Коментар

• SuperNov, Никола, радвам се, че се появиха хора катто вас тук!
                          Но, защо се обръщате към Императора и използвате някакви странннни думиички и термиинни?!? Той нняма каак даа гии разбере!
                          Той е запаляннко: само ЦСКА, само Албена, само Медика....

Коментар

• vasilevich,
                            :-)
                            не искам да подсказвам в прав текст :-) все пак доста от тук списващите са ми симпатични и искам да ги информирам :-) малко с объркан словоред,но не и с объркан смисъл :-) който разбрал, разбрал :-) няма да обяснявам ;-)
                            Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Ветеране , да не би биричката на Императора да се е вляла и у тебе.
                              Такъв словоред не съм виждал.
                              Вярно е , че ядох гъби за обяд ама...:-)
                              прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                                Добре. Както и да е. Няма смисъл пак да спорим. 3q 2006 Полим няма да е на Банев.
                                OK... щяхме да спрем ,но :-) това последното изречение ме кара да ти кажа,че с ПОЛИМ последно ще се раздели ...и то може би като малкия Ники стане пълнолетен...
                                ;-)
                                Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

X