Добре. Както и да е. Няма смисъл пак да спорим. 3q 2006 Полим няма да е на Банев.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Критерии: кога да ПРОДАВАМЕ?
Collapse
X
-
Anton Chigurh
-
Първоначално изпратено от NikolaИменно на базата на тези коефициенти съм инвестирал в ПОЛИМ. Най-лесно както се видя се манипулира нетната печалба. Там обаче имаме нарастване на продажбите вече 4та година, както и много други елементи, които не искам да коментирам. Същевременно се инвестира там стабилно. Ключовата дума там е време.Кой крив кой прав именно то ще покаже.
ключовата дума там е ... Банев и това не се вижда веднага в баланса и коефициентите, а по отношение на времето си прав и не...прав като абсолютна величина все някога /след 10 години/ ще се случи нещо хубаво , но въпросът е какво правим с хоризонт до една година,...егати държавата сме ежеседмично ни изливат все по-негативни новини като имаме и тяхната градация и от природата и от природата на човека :-) е тва също трябва да го имаме впредвид за у нас и тогава ВСИЧКИ коефициенти на пазарите с 100 годишна история ;-) за у нас са просто упражнение по финанси...
:-) ;-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
-
Anton Chigurh
Именно на базата на тези коефициенти съм инвестирал в ПОЛИМ. Най-лесно както се видя се манипулира нетната печалба. Там обаче имаме нарастване на продажбите вече 4та година, както и много други елементи, които не искам да коментирам. Същевременно се инвестира там стабилно. Ключовата дума там е време.Кой крив кой прав именно то ще покаже.
Коментар
-
никола ,симпатичен си ми, но :-)
като се сетя,че си "инвестирал" здраво в ПОЛИМ и не можеш да ми звучиш убедително със всички известни и неизвестни ;-) коефициенти на анализа ;-) :-)
най-добрата стратегия за сега и за у нас е Daytrader's
;-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
-
Anton Chigurh
Имаш ЛС
Коментар
-
Anton Chigurh
Импче данните си ги смятам ръчно от годишните отчети качени на борсата.: ) Аз само показвам обективната истина - това, което показват отчетите. Друг е въпроса те до колко отразяват изтината. На мен ми стига да видя дружесто, чиитo продажби падат и същевремнно им пада asset turnover-a и net profit margin-а и продават ДМА за да бягам надалеч от такова дружество. На моето мнение биха били и повечето анализатори, като колежката по титла пред името СуперНова. Истината е че чисто фундаментално дружество е зле, всичко друго е в главицата ти "императоре". Въпреки това успех с МДИКАНищо лично нали? Да не се обидиш сега че дискутираме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SuperNovaСъщо така искам да добавя че според мен най-прекрасната черта на пазара е че има много хора и всички с различни мнения, вярвания, виждания, надежди, системи, индикатори, отношения, черти и т.н. По този начин всички тези се 'усредняват' и става по-лесно да се прилагат разни закони за поведението на пазара. В крайна сметка пазарът е тълпа (в най-привлекателния смисъл на тази дума). Най се радвам като срещна хора които да мислят различно от мен
Иначе как ще спечелиш,ако няма кой да загуби-най общо казано.
Коментар
-
Също така искам да добавя че според мен най-прекрасната черта на пазара е че има много хора и всички с различни мнения, вярвания, виждания, надежди, системи, индикатори, отношения, черти и т.н. По този начин всички тези се 'усредняват' и става по-лесно да се прилагат разни закони за поведението на пазара. В крайна сметка пазарът е тълпа (в най-привлекателния смисъл на тази дума). Най се радвам като срещна хора които да мислят различно от мен
Коментар
-
Никола - къде ги гледаш тия данни?
В този сайт ли? Ако според тебе тия 294 000 от продажба на ДМА са много - съпостави ги с печалбата на дружеството (особено сравнена со загубата от миналата година) и дори с "нищожният" дивидент. Интересно как реши, че без тази продажба, дружеството щеше да е на загуба?
Ето други цифри от отчетът - неразпределена печалба - 10 910, непокрита загуба - 799, обща сума на активите - 21 199, общо по графа Собствен капитал (основен капитал+резерви+ финансов резултат) - 18 201, общо пасиви - 2 998... (сумите, смятам, както във всеки отчет, в хилядарки са).
А протеклото през последните години пълно преоборудване на старите цехове, а строежът на нови? Софарма за известно време прецака Медика, като започна свое производство на една субстанция, която преди купуваше от, но сега Медика им показва кво значи Империята да отвърне на ударът, започвайки производство на аналог на Софармовото лекарство... Затова загубата от миналата година се превръща май в яко печалба през тази, както и от цифрите се вижда.
Малей, тая Медика много избушена, бе... :-(Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SuperNovaПървоначално изпратено от безименИмператорът ще се изкефи с това "Да" накрая - това си е негов патент (но когато се събуди, след биричката)!Да
И май е и фундаменталист и противник на графики и Cobos. Аз пък без графики и жив терминал се чувствам като риба на сухо. Въпрос на предпочитание, кой както му харесва, мир да има. На пазара има место за всички, колкото повече толкова по-добре
...и словоредът променен е, мисля - да!
Коментар
-
Първоначално изпратено от безименИмператорът ще се изкефи с това "Да" накрая - това си е негов патент (но когато се събуди, след биричката)!Да
И май е и фундаменталист и противник на графики и Cobos. Аз пък без графики и жив терминал се чувствам като риба на сухо. Въпрос на предпочитание, кой както му харесва, мир да има. На пазара има место за всички, колкото повече толкова по-добре
Коментар
Коментар