IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си бизнес инвеститор за сериозна идея

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Маатеев, съвършенно вярно, всеки може да научи някакъв език и да се изразява на него , значи може да усвои и програмен език..момчето пише и чете, обаче си е внушил че не може. При положение че има и добра идея, стимул да го направи. Това за бизнес плана по който ще се направи нещо близко да естествен интелект обаче малко несериозно.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Ето ти няколко линка как се прави Бизнес план. Прочети ги, осмисли ги и след това го направи този Бизнес план. И чак тогава започни да търсиш инвеститори, защото всеки един потенциален такъв първо ще ти поиска по мейл Бизнес плана, и чак тогава ще прецени струва ли си да ти отдели 5 минути време за разговор по телефона.

http://sp.uni-svishtov.bg/wp-content...0%B0%D0%BD.pdf
      https://www.novavizia.com/kak-da-nap...v-osem-stapki/
      https://www.vivus.bg/blog/kakvo-e-bi...-kak-se-pravi/

Коментар

• Всеки може да стане програмист, ако достатъчно силно го желае това, и ако е готов да загуби 5 години от живота си в непрекъснато самоусъвършенстване.

Оправданието "не съм програмист, защото не ми се отдава" е равносилно на изказването "аз съм некадърен и съм второ или дори трето качество човек".

Коментар

• Първоначално изпратено от fearlessss8 Разгледай мнение
          .....Аз ако можеше отдавна да съм програмист(ако ми се отдаваше)!
          Това вече е стандартното оправдание на всеки един неудачник, който търси вината за собствените си провали навсякъде другаде, но не и в себе си.

След като нямаш образование, и нямаш необходимите качества да развиеш един бизнес проект, то тогава на какво основание си се размечтал за милиони, които някой да ти ги даде хей така за сините ти очи?

Ако толкова много вярваше в идеята си, щеше да продадеш колата си и апартамента си (твоя и на родителите ти) и щеше да хвърлиш получиените пари в този проект. Ако досега не си го направил, значи сам не вярваш в идеята си, и сега си търсиш балъци, които да поемат 100% от риска, но да получат само 50% в случай на успех. Е няма такива балъци ......

Коментар

Има доста кадърни програмисти, могат да се наемат.
            факт, но тогава една идея не струва 1-2 милиона без никакво покритие.
            когато започва един такъв проект обикновено едната стра (ти) залага някакви знания, умения, ужасно много лично време и ужасно много труд + лични активи ако има, а другата страна ти дава доверие и финансиране.

ти искаш да въртиш синджирчето, че имаш идея - не става брат!
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• bertram, без идея не става нищо, по добре да се научи да си кове кода сам, докато търс инвеститор може да му отнеме повече време.
              D.Y.F-091066

Коментар

Ами ти започни да се занимаваш с оперно пеене ... Аз ако можеше отдавна да съм програмист(ако ми се отдаваше)!
                Отдават се какичките. Работата се Удава...или не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  А как сериозния човек (тука всички сме сериозни) да оцени идеята ти, след като не знае каква е тя?
                  Противоречиш си сам на себе си .....
                  Тъййй. Пък после, да му я вземе и дотам...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

на 25 , без програмни умения, НО с идея и някой да ти менте 1-2милиона и ще се печели

не става братле - несериозно е.

ПП всъщност става, но по друг начин. Отиваш при състоятелни близки и казваш "имам идея. ще ме финансирате ли с 100К ти, 200К ти и тн и тн" - ако се навият почваш като знаеш, че си заложил парите на близки хора и си натискаш парцала.

за друго финансиране ти трябват - умения, фирма, история, лични качества - не става с една гола идея.
                    Трябва ти и образование. Кажи че имаш само средно образование, и всяка една врата на всяка една институция ще се затвори пред тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      fearlessss 8 , ами започни да се занимаваш с програмиране и ще успееш да си реализираш идеята. По принцип точно комп- програма много трдно се описва и програмистите си пишат каквото им дойде на сърце.
                      Ами ти започни да се занимаваш с оперно пеене ... Аз ако можеше отдавна да съм програмист(ако ми се отдаваше)!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

на 25 , без програмни умения, НО с идея и някой да ти менте 1-2милиона и ще се печели

ПП всъщност става, но по друг начин. Отиваш при състоятелни близки и казваш "имам идея. ще ме финансирате ли с 100К ти, 200К ти и тн и тн" - ако се навият почваш като знаеш, че си заложил парите на близки хора и си натискаш парцала.

за друго финансиране ти трябват - умения, фирма, история, лични качества - не става с една гола идея.
                        Има доста кадърни програмисти, могат да се наемат.

Коментар

Както стана ясно, пак да повторя за неразбралите- мога да докажа,че има смисъл да се инвестира в идеята ми. Обаче само и единствено на сериозен човек,който цени идеята ми.
                          А как сериозния човек (тука всички сме сериозни) да оцени идеята ти, след като не знае каква е тя?
                          Противоречиш си сам на себе си .....

Коментар

• Неволно, почвам да си мисля, че наистина е зевзек.

Коментар

За съжаление не!

Last edited by bertram; 08.04.2021, 20:25.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Както стана ясно, пак да повторя за неразбралите- мога да докажа,че има смисъл да се инвестира в идеята ми. Обаче само и единствено на сериозен човек,който цени идеята ми.
                                То, при оценяване, може и неприятна оценка да получиш.

Коментар

Working...
                                X