Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Физическо злато - "анонимно" закупуване
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
За суми до 10 000 лв по-добре е да се купува сребро от немски дилъри с регистрация в Естония, за да се избегне ДДС.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако купуваш малко бройки (1-2-3) за 50-60 кинта не си струва разправията (проверил ли си всички такси до бг) и това при положение, че логистиката не ти върже номер и да чакаш седмица,две,три повече. особено в тези времена, където всичко се оправдава с ковид кризата.
Между другото, питай твоя приятел от айголд, защо трие теми за Green New Deal на любимата му Дем партия, който предвижда за след 3г 50% от електричеството в САЩ да се произвежда от соларни панели. Всеки соларен панел съдържа 20гр сребро, което означава 500 млн унции сребро само за соларни панели в САЩ, без да броим ЕС и Китай с техните програми за удесеторяване на соларния парк, без да броим регулациите за електромобилите. При годишен световен добив 750 млн.
Само дано не се разсърди и да спре почерпката с МакаланLast edited by drainlan21; 12.01.2021, 20:03.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБлагодаря още веднъж на всички за информацията. Не съм купил още... щото съм мърда и защото нещо ми се бунтува разумът... изобщо не съм златар и ми е трудно да възприема идеята.
По принцип клоня към онлайн поръчка на ползвана монета от bullionbypost, но още няколко дни (до утре?) има проблем с поръчките. Половинките не са много по-скъпи там. В интерес на истината обаче в момента една голямата филхармония с доставка излиза 30-тина лева по-скъпо отколкото направо от igold. Възможността за плащане с карта обаче за мен е голям плюс.
И пак една уж "последна" питанка... Bullionbypost имат различни цени на един и същ грамаж монети "в зависимост от състоянието". Дали е добро или отлично. При положение, че чистото златно съдържание е едно и също и не са някакви редкажи, има ли смисъл да се плаща надценката за "отлично състояние".
Що не видиш Британиите в тоя сайт - https://goldvorsorge.at/2622-0-1-Unz...en-kaufen.html - 20 евро доставка, пак е по-евтино от bullionbypost. На немската версия пише, че има плащане с карта, ако ти е важно да надуеш гушите на V и MA, иначе може и с убиткойни или превод
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение.....
И пак една уж "последна" питанка... Bullionbypost имат различни цени на един и същ грамаж монети "в зависимост от състоянието". Дали е добро или отлично. При положение, че чистото златно съдържание е едно и също и не са някакви редкажи, има ли смисъл да се плаща надценката за "отлично състояние".
иголд има по-добри цени за изкупуване, там разликата ще е по-голяма.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Епа с един ник пиша бре ..... Сега , какво ти се струва , и с кого ме оприличаваш - твоя работа ....
И аз някога мислех че с бертрам сте един човек .... питах те ...каза ми - не ........ и макар , че продължавате да си приличате по използването на определени думи , фрази , словосъчетания и други неща - вече не повдигам въпроса ......
Казал си ...................Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБлагодаря още веднъж на всички за информацията. Не съм купил още... щото съм мърда и защото нещо ми се бунтува разумът... изобщо не съм златар и ми е трудно да възприема идеята.
По принцип клоня към онлайн поръчка на ползвана монета от bullionbypost, но още няколко дни (до утре?) има проблем с поръчките. Половинките не са много по-скъпи там. В интерес на истината обаче в момента една голямата филхармония с доставка излиза 30-тина лева по-скъпо отколкото направо от igold. Възможността за плащане с карта обаче за мен е голям плюс.
Ти си тръгнал тука тема да откриваш за 30 лв. по евтино .
Може ли такива работи , бе значи .
И сигурно ще купиш 1000 унции , та ще си на сметка 30 бона ако ..... еди какво си ....че ми се не повтарят шуротии за реклама на некой си .........
Кажи къде да ти пратя 30 лева , за да не те интересува откъде ще си купиш жълтичката и да затваряме темата
- 1 like
Коментар
-
Благодаря още веднъж на всички за информацията. Не съм купил още... щото съм мърда и защото нещо ми се бунтува разумът... изобщо не съм златар и ми е трудно да възприема идеята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Па пиши с един ник бре, Баце Че така ми се разпиляваш, а и мразя многоникието, пък от друга страна с удоволствие те чета
И аз някога мислех че с бертрам сте един човек .... питах те ...каза ми - не ........ и макар , че продължавате да си приличате по използването на определени думи , фрази , словосъчетания и други неща - вече не повдигам въпроса ......
Казал си ...................
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
В грешка си..........И аз имам в ''чекмеджето'' , но основно ползвам банков сейф...... В 3 града .....
В грешка си и за банирането.........Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнениеКатегорично не съм съгласен с препоръките за покупка на злато от айголд.
Нито спредовете са му изгодни, при покупка на Филхармония от сайта на Австрийския монетен двор ще се бръкнете с 50-60 лв по-малко, да не говорим, че там може да заплатите с кредитна карта на името на майка ви или баща ви, или с виртуална карта, което ви гарантира анонимност.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
не, не се плаща ддс, но само за инвестиционното, т.е. това, дето над 900/1000, или иначе казано - за пръстени и дрънкулки се плаща ддс. при среброто обаче се плаща ддс без значение дали е 999/1000 или 500/1000 - що, няма обяснение. Риск винаги и във всичко има, особено ако някой те е нарочил, ама копаш си ги на село под бряста и си жик-так - разходи за съхранение нула. А пари кеш и злато всеки държи - справка чекмеджето на Баце (ама не нашия ник,дето пак са го банирали за нещо) или 14 милки ли, колко бяха, дето ги откриха в хотела на Арабаджиеви.
В грешка си и за банирането.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПри покупка на физическо злато не се ли плаща 20% ддс?
По принцип не съм фен на златото като актив, и нямам никакви инвестиции в злато.
Но и според мен купуване и държане на физическо злато не е добра идея. Има разходи за съхранение, винаги същества риск и опасност да те измамят, да ти го откраднат, или да ти го конфискуват.
Наскоро гледах по телевизора ченгетата как конфискуваха цяла найлонова чантичка със злато при ареста на някакви цигани-телефонни измамници...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнениеКатегорично не съм съгласен с препоръките за покупка на злато от айголд.
Нито спредовете са му изгодни, при покупка на Филхармония от сайта на Австрийския монетен двор ще се бръкнете с 50-60 лв по-малко, да не говорим, че там може да заплатите с кредитна карта на името на майка ви или баща ви, или с виртуална карта, което ви гарантира анонимност.
Нито има анонимност, посетителите в офисите на Тавекс над 90% са за обмяна на валута, така че това прави невъзможно отсяването на останалите, поне засега, докато няма камери с лицево разпознаване от изкуствен интелект. Докато в айголд посещението е само с една цел. Да не говорим че има KYC процедура, където не е ясно къде отиват събраните данни.
За моралът на лицето зад айголд само ще спомена, че в модерирания от него форум цари Гьобелсова цензура, като се трият и блокират не само политически противници, които културно и без обиди изразяват лично мнение, но и теми за инвестиции в сребро, понеже там се губят клиенти.
Само гледай на кои никове в постовете съществува невинното ..... '' ами може и и от айголд , да си закупите .... '' все едно има дебили
, които ако рекат да обърнат парите си в златце ............ от тук ще научат , къде и как
Напълно възможно е и само 1-2 да стоят зад цялата рекламна кампания в полза на айголда , но с повече никове ...... То не беше '' ралииииииии'' то не беше 3000 $ за Н. Година , то не беше ''ракета.... космос .... 10 000 ..... 20 000.....''
Ко станаааа ..... а ??
Крумчи на който му намаляха продажбите , от март досега .... сигурно плаща по нещо .... и тукашните '' прогнозатори'' се надцакват , кой ще даде по голяма цена за по кратък срок ...............
Ама не са питали Баце (Корективния )
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар