IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение

    От научна гледна точка е така, но погледнато от практичната страна, обикновен потребител не може да осмисли такива данни. За обикновенния потребител е важно колко процента от разхода за подгряване ще спести този уред. Според изобретателите този процент е "до 50%", което звучи много добре, но не показват практичен експеримент, който да докаже тези твърдения.
    Да се докаже кое и как за тези 50%, тук ли? Ето, ти го каза сам...за обикновения потребител е важно какъв е eфектът реално в сметката му за ток! Друго него не го касае или интересува, а само дали работи това и дали дава някакъв ефект, нали? Тодор затова показва ефекта в реални условия, всичко друго няма нужда да го предъвкваме, защото ние го имаме желанието да се покаже кога и как работи. Също важно нещо отбеляза какво пести, а задавал ли си въпроса - сега има ли нещо, което там да пести и да се получава регенериране, след като изтече през сифона? Връща ли се нещо и какво изобщо се случва? Ако ми докажеш, че нещо пести сега под мивката, да го сравним и започваме дебат с какво нашето е по-ефективно или не и с какво другия продукт е по-добър. Навити сме и на този вариант, защото ние вече го знаем и го направихме...Не е правилна посоката, защото питаш за нещо, което не си го видял как работи. Затова нека направим така...Идвате на място, правим замерване и допълваме установката ако е необходимо и ако нещо не е ясно в процеса? Става ли? Това е градивен процес, не да си ги "мерим", защото нямате нищо ваше, че да го правим. Това можем да го правим с други, които имат нещо такова и ние можем да се сравняваме с тях - какво ние сме подобрили, направили и внедрили като новост. Ок, дотук се разбрахме предполагам? Нещата опират до това, дали се случва изобщо нещо и как....Ние след 6 години можем да твърдим нещо и излизаме пред вас да го докажем, а не че лъжем. Нека сме умерени в квалификациите! Затова го казахме много пъти, нека това КПД се разбере къде е и какво прави в крайна сметка. Не виждам аргумент за решителност да се докаже това на живо, но вече го гледам, че на Тошо му писва. Колко пъти да ви отправим покана и как...?


    По отношение на клипа, да много е импровизиран, не отричаме и го казахме. Щом си гледал клипа е добре. Затова говорим и ние, че това е в реални условия и без лустросване на процеса, но не е достатъчно за да се разбере...Той влиза, пуска чешмата и снима, за да не помисли някой, че манипулираме и правим някаква специална подготовка, освен да се закачат устройства за измерване и конкретния софтуер. Това по този въпрос. Правили сме подобно измерване, за което спомена и знаем какво показа, но при първите прототипи. При втория направихме и доста други неща. Вторият сме го виждали в действие какво прави, но сами ли да си го гледаме, приятели? Това са неща, които се виждат ясно, но да кажем, че на клипа се разбират само базовите неща, но не и онези важни детайли, които се визуализират на екрана. Ако искате да ги разберете, начинът е един... Колкото до снимките с двете показани температури, те са от първите и нямащи нищо общо прототипи със сегашния! Просто го допълвам и за да уточня. Не попита, а реши да коментираш, а ясно се вижда и в социалните мрежи, че снимките са от старата установка. Нека сме коректни, така че като гледаме и коментираме нещо, нека се и питаме - каква е тази снимка и какво показва, и най-вече кога е правена. Никой от нищо не се измъква момчета, ние сме казали кои сме и не се крием. Вие се измъквате с нежеланието си да дойдете на място, в крайна сметка няма как ние да ходим до всеки и да размахваме ръце и да говорим. Има си място с обособена установка под някаква форма, така че това е, което можем да предложим. Идвате и се доказва кое и как работи.. много е просто и ще ни спести на всички ни много писане. Заповядайте там, където е...Как да го кажа по друг начин, не знам. На кое се доверявате - на написано и сметки или на демонстрация в реални условия и с проби? Да се уточни какво е това КПД и защо е 50%, какво всъщност представлява то...изникна ни не знам къде вече.


    Говорим го, защото е постигнато, аргументирано е кога и как поддържа 50% КПД и защо е било 30% преди. Също и какви са частните случаи поддържаното КПД да скочи. Много е просто, но се съгласете, че с писане на формули и някакви теории няма как да стане ясно. Заповядай между 21-ви и 27-ми, в гаражчето, в Г.Оряховица. Тодор ще си публикува телефона ако е необходимо и всеки да се чувства свободен да се обади и уговори с него...Нищо против нямаме и двамата, така че той ще се ангажира, ще направи демонстрация и ще отговаря на въпроси. Затова го пишем и говорим, защото не само ние сме си го гледали през годините докато развивахме продукта...разбирате ли ме правилно? Не се надскачаме над нещо, а опитваме да докажем, това което сме постигнали и как се случи това във времето. Пак казвам - един автомобил ако стои в гаража няма КПД, а само на теория има коментари за него...прави ли го неефективен? Когато се движи с различни скорости, в различни условия, сезони и температури....КПД-то варира, но винаги има едни минимални нива. Има и усредняване в конкретните ситуации, когато настъпят тези моменти на експлоатация. Дори и в спецификации и описания се казва, че тази ефективност е с еди какви си минимални нива и среден разход на еди какво си...По същия начин е и с Икономайзера...сега стои и като не тече през него нищо, няма какво да доказва, нали?


    Ще допълня колегата, защото той не ти го споменава, но първите прототипи ги е използвал в собственото си семейство - жена и две дъщери. Три жени и той е истински разход на топла вода и в изобилие. Видяло се е в реални условия как работи и то с неоптимизирания вариант - с първата структура - изцяло метален кожух и адски много мед. И това упражнение е било 3 години. Според теб този принцип, който ни предлагаш дали според теб не сме го пробвали и дали ще покаже какво се случва всъщност, защото просто ще докажем нещо за спецификацията, но нищо повече. Не е проблем, но искаме този път да има хора, които гледат, защото повече опити насаме няма да правим. Кое е удачно като тестване на продукта - в реални битови условия и сезонно използване или 2 часа гледане в две крайни температурни разлики?!? Не е реално, защото дори при първите и доста по-несъвършени прототипи е давал приличен ефект и е поддържал КПД. Но това как да го знаете, след като не сте дошли на място и не сте го чули...В новия имаме доста повече оптимизирана структура и потоците се движат по друг начин, да не говоря и че има вариант за допълнително оптимизиране на ефективността. Не ми е сериозно да сравняваме нещата.


    Има определени температури, в които това КПД започва да се появява и натрупва в така наречения водосъдържател, в който се загрява водата за използване в кухнята. Помислихте ли реално, че при 10 градуса няма как да "откраднем" нищо съществено, вече след 20-ти градус се задава начало на процес и наченки, но е много малък ефекта. Стремили сме се да го направим много чувствителен към преминаващите топлинни потоци и да обира възможно най-много цикли, защото няма как е пусната по цял ден топлата вода и да тече просто така. За 10-15 минути...ефекта се вижда и с просто око. Гледаме да ловим и около 5-та минута, което е също важен елемент от процеса...Вече към 25-30 градуса и отивайки до 35-40 градуса нещата започват да стават интензивни. За още по-високите нива не говорим, защото там става доста горещо, а и ръцете имат някакъв лимит все пак. Би било хубаво ако минават температури от порядъка на 50, 60 или 70 градуса, но нека го оставим това на конкретните ситуации, защото и тях ги има. Нямаме претенции, че някой ще използва такива високи температури, защото ако такива минават интензивно през Икономайзера...нещата ще са повече от оптимистични. Запомнете, че когато базовата температура на водата е 5 или 10 градуса, няма как да се появи нищо...това е факт! Знаме какво става тогава, така че няма нужда и да го коментираме.


    Понякога някой може да пусне и много гореща вода, защото майки с бебета и малки деца, използват големи количества топла вода и доста често. Знаем, че когато някой си е в къщи и се гледа дете или пък възрастен човек, през деня особено миенето и използването на топла вода в кухнята е по-често. Иначе останалите използват сутрин и след 18:00ч. Анализирали сме го и това, но има компенсиращи периоди, в които ако в един ден е била по-ниска експлоатацията, в други дни се компенсира и дори надскача нормалното потребление на топла вода. Семействата използват изключително често топла вода, всеки го знае. А те много често не са само от двама души...Мога и да опиша какво означава използване на вода в едно домакинство, но е дълга тема и влизаме в други анализи...а те не се никак за подмиване. Вижте топла вода изтича там и отива в нищото сега, факт, така че каквото и да коментираме на този етап - нищо не се връща в момента. Отчитайте го, защото загубите ще ви изумят с какъв мащаб са...


    Наблягаме също на това да е наблизо бойлерът или малката проточна система, която я има във всякакви дебити и форми на пазара. Отново се върна проточното бойлерче като използван продукт и се вижда в доста домакинства. Дори вече се слагат в шкафа под мивката или на обособени места, което го скрива. Този тип продукт или системи в чужбина, в никакъв случай не са изчезвали, даже са доста разпространени. Идеята е, че повечето водосъдържатели са над 5 метра разстояние от кухнята - говорим за бойлер. Не е ок да го изпращаме от кухнята чак в банята - за там е следващия продукт, който подготвихме и сме на средата на разработката, защото той краде от къпането и от мивката в банята. Там сме обособили друг процес...Участваме в двата процеса, с един общ принцип, но този в банята вече има цел да премахне бойлера. Там имаме хибриден продукт и с малко хардуер и контролиране на процеси...може да се залитне като "умен продукт", за което имаме такава идея.


    Заповядайте на място! Там ще си доказваме нещата...
    Last edited by Павел Влахов; 15.04.2020, 17:29.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение

      От научна гледна точка е така, но погледнато от практичната страна, обикновен потребител не може да осмисли такива данни. За обикновенния потребител е важно колко процента от разхода за подгряване ще спести този уред. Според изобретателите този процент е "до 50%", което звучи много добре, но няма практичен експеримент, който да докаже тези твърдения.
      Ами като знаем научно резултата, ще знаем директно и колко процента възстановява.
      Ама няма да кажат.
      Няма да кажат, защото ще лъсне ИЗМАМАТА.

      Last edited by Валидатор; 15.04.2020, 15:47.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение

        А най-коректното е да кажат каква мощност обменя между изтичащата и студената вода влизаща в бойлера.
        Ама няма.

        От научна гледна точка е така, но погледнато от практичната страна, обикновен потребител не може да осмисли такива данни. За обикновенния потребител е важно колко процента от разхода за подгряване ще спести този уред. Според изобретателите този процент е "до 50%", което звучи много добре, но не показват практичен експеримент, който да докаже тези твърдения.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение

          Така зададен въпросът ви не е правилен. Най-коректното сравнение е относителното сравнение. Тоест колко процента енергия ще спести този уред.
          Изобретателите твърдят че процента може да достигне 50%, което би било чудесно ако се докаже.
          А най-коректното е да кажат каква мощност обменя между изтичащата и студената вода влизаща в бойлера.
          Ама няма.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Валидатор Разгледай мнение
            Ми дайте някакви числа де, стига с тая логорея. Например колко енергия ще спести за година.

            Така зададен въпросът ви не е правилен. Най-коректното сравнение е относителното сравнение. Тоест колко процента енергия ще спести този уред.
            Изобретателите твърдят че процента може да достигне 50%, което би било чудесно ако се докаже.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              Много неща има но, така да си говорим, вече изгуби смисъл. Визуално и метрологично, нещата са достатъчно добре изпълнени и може да се проверят на място но, ми дотегна да говоря в празното. Или човек насреща лично, или основателно, твърдя, че са празни приказки.
              Усещам в отговора ви някакъв опит за измъкване.
              Как ще ме убедите че пести енергия, след като в експериментите не виждам да има уред, който мери енергийния разход? Мисля че ако направите този тест ще запушите устите на всички, които не ви вярват. виждам два термометъра, които мерят температурата преди и след економайзера. единия показва 21 градуса, другия 32 градуса. До тук добре, но така разбираме само, че има около 10 градуса температурна разлика на водата, преминала през уреда. По-важното е да се разбере до какво намаляване на енергията води тази температурна разлика. Вие твърдите че енергията намалява до 50%. Това е много добре, но трябва да включите към експеримента и уред, който да докаже намаляването на разхода на енергия.
              Мислите ли в тази посока?
              Last edited by sando1; 15.04.2020, 15:26.

              Коментар


              • Ми дайте някакви числа де, стига с тая логорея. Например колко енергия ще спести за година.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
                  Гледах клипа ви, но е сниман с ужасно качество, има някакви температури на монитора, но не се разбира къде се мерят тези температури?
                  Имате ли експеримент с монтиран в системата и уред, който измерва разхода на ток. Например пускате за един час системата да работи постоянно, като входящата студена вода не минава през економайзера и засичате да кажем разход 2000 W/h. След това пускате входящата студена вода да минава през економайзера и това продължава пак 1 час. И сравнявате разхода на енергия при двата варианта. Да кажем според вас при втория вариант разхода за един час с економайзера трябва да покажа около 1000 W/h. Според мен това е най-коректния тест за работа на уреда.
                  Много неща има но, така да си говорим, вече изгуби смисъл. Визуално и метрологично, нещата са достатъчно добре изпълнени и може да се проверят на място но, ми дотегна да говоря в празното. Или човек насреща лично, или основателно, твърдя, че са празни приказки.

                  Коментар


                  • Гледах клипа ви, но е сниман с ужасно качество, има някакви температури на монитора, но не се разбира къде се мерят тези температури?
                    Имате ли експеримент с монтиран в системата и уред, който измерва разхода на ток. Например пускате за един час системата да работи постоянно, като входящата студена вода не минава през економайзера и засичате да кажем разход 2000 W/h. След това пускате входящата студена вода да минава през економайзера и това продължава пак 1 час. И сравнявате разхода на енергия при двата варианта. Да кажем според вас при втория вариант разхода за един час с економайзера трябва да покажа около 1000 W/h. Според мен това е най-коректния тест за работа на уреда.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
                      Може ли на по-прост език да обясните какво представлява това кпд? Да вземем отправна точка 100 лв сметка за подгряване на вода. С колко процента ще намалее сметката при ползване на този уред?
                      АКО ЦЯЛОТО ТОВА подгряване минава през икономайзера в оптимален режим, може да спестиш до около половината от парите. При кратки ползвания - около 5 до 7÷10 лв на месец, ВСЕКИ месец (стига да се ползва). Ако не го използваш, не пестиш нищо, естествено. Няма чудеса, няма perpetuum mobile, няма нарушаване на природни закони. Нещата са доказуеми и сме поканили, който желае, да се запознае на място. Търсим партньорство за старт на производството. Пазар ни е ЕС, най-малко.
                      Last edited by Pyramid; 15.04.2020, 14:19.

                      Коментар


                      • Може ли на по-прост език да обясните какво представлява това кпд? Да вземем отправна точка 100 лв сметка за подгряване на вода. С колко процента ще намалее сметката при ползване на този уред?

                        Коментар


                        • Налагам си временен мораториум върху коментарите на Пешо, докато видя, приел ли е предложението ми. Ако го приеме, мораториумът става безсрочен. Ако представи данни, числа и т.н. критика по същество, ще говорим по същество. Такава критика, НЕ намирам за обидна. Твърдения за „измама”, АКО изкаже Ѝ докаже, НЕ намирам за обида. Иска мир? И аз искам мир. СЕГА да видим, наистина ли го иска.
                          Last edited by Pyramid; 15.04.2020, 12:25.

                          Коментар


                          • Значи, чакаме Прокурор, следовател и т.н. Заедно или поотделно, без проблем.

                            Коментар


                            • Пък и да попитам, освен това болно припяване, някой да е проверил фактите? Каня ги и с прокуратура да дойдат та, понеже сме обявили, че търсим финансиране - и, както импитецият твърди, кого още да измамим” - компетентните органи, да вземат и да проверят пък, ако установят измама, да ни закопчават, 'баси. От друга страна, прокурорите, като орган за ред, ако ли пък регистрират,че сме прави, ще свидетелстват в наша полза по дело за набеждаване и клевета, в което, вдигам мизата до 50000 (петдесет хиляди) лева за всяко такова твърдение. Така, и профитролът импотех, и онзи, мнимият и нищо несъздал за жял живот Пеше, да ни овъзмездят за изсипаните си, бездоказателствени клевети и обиди. Разбира,се, не вярвам прокуратурата да,се самосезира но ето, има желаещи, те да го сторят, лошо няма.
                              Last edited by Pyramid; 15.04.2020, 08:44.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Павел Влахов Разгледай мнение

                                Тошо, знаеш че им говорим за потенциал, в който да си инвестират парите в дългосрочен план - с идеята за развитие и потенциал във времето. "Този контингент“ живее такава мъгла, че тотално вече не знаят на къде се движат и защо, с оглед на реалностите и трансформацията на икономическата концепция като цяло. Аз ли чета други неща или те гледат през някакви „счупени очила“ всичко, което се случва в икономиката и какви събития се задават. Искат да си изфантазират нещо, че всичко е ок и ще го караме по навик…само да преминел микроба и се връщали към стария си „начин“. Хубаво е да си вярваш, но понякога заблудата за нещо е опасно и болезнено, защото го осъзнаваш със закъснение. Вие откачени ли сте бе, не виждате ли какво става по дяволите??? Блеят и чакат някакъв хибрид „месия-плиткоумник-визионер“, да им каже как по още "по-лесен начин" да си вкарат парите в поредната самоубийствена посока, с волатилност, която подскача като топче за „пинг-понк“. Чакат, изчакват, тръпнат в очакване, още съвсем мъничко…да се обезценят парите, които грам не се движат в полезни посоки. Залостили са се в изключително нестабилни процеси, в които сме тотално зависими, все пак сме все още отворена икономика. В международен план хората мислят за катарзис, нашите чакат спекула и пир от...спадовете, хахахахахахаха. Миличките, чакат с „лежане“ и с минимално извършване на действие да получат…“дивидент“. Нещата с всеки изминал ден потъват заради тяхното бездействие и всичките налични в обръщение пари се превръщат в една аморфна и скоро гниеща маса, която губи своята стойност с брутална скорост. Мамини сладки те, наивни, чакат да се върнат към "динамичното си бездействие" и прибиране на "рентичка и печалбица". Това, която им предлагаме е прекалено конкретна и последователна посока за техния „велик и извисен ум“. Когато им кажеш, че става дума за „пестене на енергия“ и се ококорват, търсейки някакъв убийствен ефект от 100%. "Велики икономически умове“, които от ден на ден все повече ги полазват тръпки и ги избива студена пот. Будят се в тъмните и много ранни часове на деня, втренчени в екраните, с надеждата, че някоя инфографика и индекс, няма да е с поредното червено огромно число и минус отпред. Ако има кажем нещо смислено за проекта и за продуктите в него, за хиляден път познай какво ще стане - пак ще ни обявят за ненормални и ще кажат, че нищо не разбираме и нищо не правим. Нищо, това не ни пречи да си пишем и констатираме...Вярвам, че покрай забавлението, някой ще прозре нещо, колкото е да трудно да се повярва, че е възможно да има такива хора тук. Чувам, че по Коледа ставали чудеса, хайде да видим дали и по Великден стават такива...Подготвил съм си няколко любопитни абзаца, а и нали бях според оня..."филолог-реторик". Неизбежно е, виж с какви индивиди комуникираме все пак...
                                Е, я виж само, как модитата са трили и днес, да останат моите постове от вчера без следа,и как онова Импотецието, пак е припявало. Определено, сайтът води баламурници на финансово заколение. На „спечелилите”от това - „ Честито” !

                                Коментар

                                Working...
                                X