IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То ако от такъв вид икономия на енергия имаше смисъл, досега всички производители на миялни машини за чинии или на перални щяха да са го вградили в своите изделия. Идеята е ясна на всеки един инженер по света и в нея няма нищо "изобретателско". И ако в тази идея имаше хляб, досега масово щеше да се използва. При това цената на модифицираните перални или миялни машини нямаше да е кой-знае колко по-скъпа. Достатъчна щеше да е само рекламата им, че ние ползваме рекуператор за икономия на енергия.

Самият факт, че за изобретение може да бъде помислено нещо толкова елементарно, което се знае от всички инженери по света, говори само и единствено за тоталното невежество на дадения "изобретател". Той просто не знае какво не знае, и когато случайно го открие, не може да повярва, че един милиард други инженери по света отдавна го знаят това като елементарен факт с нищо ново в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Аз не знам защо продължавате да му се връзвате на този теоретик, които умишлено с цел измама продължава да ви хвърля по върбите. Ако неговата тръбичка беше истинска, и я правех аз, досега щях да съм натъпкал с измервателно оборудване входа и изхода на системата, и щях да ви удавя със статистически данни, напрежения, токове, мощности, енергии и с хиляди графики на икономиите при различните реални режими на работа.

Въобще всичките му теоретизирания можеха да бъдат заменени с практически опит само за 3 дена, а той вместо това 10 години продължава да теоретизира и да се самонавива колко е велико изобретениято му. Бас ловя, че ако сложи топломери на входа и на изхода, всичките му илюзии ще се изпарят в небето. Вместо тотва той изписа 10 000 постинга по форумите, 9 000 от които са злобни и обидни по отношение на "балъците", които не му вярват.

И най-интересното - една камара инженери и умни хора му казват, че нещо в сметките му куца, и той вместо да се замисли, започва да ги оплюва и да ги обявява за глупави, прости, тъпи и не на последно място - за агенти на държавна сигурност.
      Момент: ТИ ли си „един куп инженери”? Мултиперсонална шизика? А какво става с Каската?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

По-скоро, вие сте посмешище и за инвеститори не ставате но, това е друг филм. Сега, ще разкажа на Матеев нещо инересно:
        -Доста време, СЛЕД като ме банна „завинаги”,' си направих поредната регистрация във форума. СЪВЪРШЕНО БЕЗПРОБЛЕМНО. И даже, влизах на няколко пъти. Видях, че нито нещо ново са научили, нито нещо старо са забравили и спрях да влизам. След което, съм изгубил и паролата. Оттогава, имам само бегли спомени но един от тях, ме гложди епизодично: Още тогава, имаше няколко (предполагам, негови? клиенти), които, търсеха да се отърват от своите ФЕЦ.
        Това - първо.
        И, второ,
        Айде, да си представим, че STS произвежда камиони.
        Въпрос за „експерта”:
        - Ти ли ще осигуряваш на клиента си оютимално натоварване, или това, е негова грижа?

Хайде, „експерте”? Коментирай.
        Измамник, темата е за тръбичката ако не си забравил. Която сам си отвори.

Когато някой си отвори тема да се рекламира, тогава ще коментираме.
        А сега разкажи как виждаш бъдещето на изделието си при дадените данни?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Аз не знам защо продължавате да му се връзвате на този теоретик, които умишлено с цел измама продължава да ви хвърля по върбите. Ако неговата тръбичка беше истинска, и я правех аз, досега щях да съм натъпкал с измервателно оборудване входа и изхода на системата, и щях да ви удавя със статистически данни, напрежения, токове, мощности, енергии и с хиляди графики на икономиите при различните реални режими на работа.

Въобще всичките му теоретизирания можеха да бъдат заменени с практически опит само за 3 дена, а той вместо това 10 години продължава да теоретизира и да се самонавива колко е велико изобретениято му. Бас ловя, че ако сложи топломери на входа и на изхода, всичките му илюзии ще се изпарят в небето. Вместо тотва той изписа 10 000 постинга по форумите, 9 000 от които са злобни и обидни по отношение на "балъците", които не му вярват.

И най-интересното - една камара инженери и умни хора му казват, че нещо в сметките му куца, и той вместо да се замисли, започва да ги оплюва и да ги обявява за глупави, прости, тъпи и не на последно място - за агенти на държавна сигурност.
          Матеев, преди 3 (три) години му ги казах тези неща. Линкове му дадох, със готови сметки. Така както работят хората по света. Но не. Продължава.
          Абе нормален човек като види че не става, спира да се занимава. Едно мерси не каза. Отвратително същество. Неграмотен до степен на талпа. Нагъл. Лъжец. Измамник.Но обичам да се занимавам с него.
          Както съм чувал да казват - по резултатите ще ги познаете.
          Не трябва да се закрива темата, ми какво ще правим тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
            Значи от това което прочетох, разбрах, че рентабилността е почти нулева на тези тръбички и това се е разбрало още през 60-те години на миналия век. Да закриваме темата, като напълно безмислена….не става за инвеститори явно.
            По-скоро, вие сте посмешище и за инвеститори не ставате но, това е друг филм. Сега, ще разкажа на Матеев нещо инересно:
            -Доста време, СЛЕД като ме банна „завинаги”,' си направих поредната регистрация във форума. СЪВЪРШЕНО БЕЗПРОБЛЕМНО. И даже, влизах на няколко пъти. Видях, че нито нещо ново са научили, нито нещо старо са забравили и спрях да влизам. След което, съм изгубил и паролата. Оттогава, имам само бегли спомени но един от тях, ме гложди епизодично: Още тогава, имаше няколко (предполагам, негови? клиенти), които, търсеха да се отърват от своите ФЕЦ.
            Това - първо.
            И, второ,
            Айде, да си представим, че STS произвежда камиони.
            Въпрос за „експерта”:
            - Ти ли ще осигуряваш на клиента си оютимално натоварване, или това, е негова грижа?

Хайде, „експерте”? Коментирай.

Коментар

Значи от това което прочетох, разбрах, че рентабилността е почти нулева на тези тръбички и това се е разбрало още през 60-те години на миналия век. Да закриваме темата, като напълно безмислена….не става за инвеститори явно.
              Разбира се, че тръбичката за нищо не става - както неговата, така и на други подобни "изобретатели". Цялата тема всъщност е опит да се привлекат лапнишарани да му дадат пари, които той ще изпапа, и после ще започне да ги оплюва налява-надясно как те са му провалили идеята, защото са му дали малко пари или са му се месили в развойната дейност. Такива "изобретатели" са ми до болка познати.

Коментар

Е Лорде, ми къде ще се забавляваме?

Коментар

• Аз не знам защо продължавате да му се връзвате на този теоретик, които умишлено с цел измама продължава да ви хвърля по върбите. Ако неговата тръбичка беше истинска, и я правех аз, досега щях да съм натъпкал с измервателно оборудване входа и изхода на системата, и щях да ви удавя със статистически данни, напрежения, токове, мощности, енергии и с хиляди графики на икономиите при различните реални режими на работа.

Въобще всичките му теоретизирания можеха да бъдат заменени с практически опит само за 3 дена, а той вместо това 10 години продължава да теоретизира и да се самонавива колко е велико изобретениято му. Бас ловя, че ако сложи топломери на входа и на изхода, всичките му илюзии ще се изпарят в небитието. Вместо това той изписа 10 000 постинга по форумите, 9 000 от които са злобни и обидни по отношение на "балъците", които не му вярват.

Last edited by Mateev; 17.05.2020, 18:56.

Коментар

Реалната икономия е много трудно да се изчисли, ....
                    Това което съм писал е за идеални условия.
                    От там нататък всичко е надолу.

Но - идеалните условия дават реална представа от това дали има смисъл човек да се занимава с подобно нещо.

Коментар

Да, ще е интересно какво е реалното КПД на тръбичката както на измамника, така и на Цанов, щото и двамата твърдят за 30-60% икономия, даже измамника ми се подигра на КПД-то на термопомпите на Вайсман, моля ти се!
                      Е не мога да ти откажа.

Сега малко интродюкшън.

КПД е отношението на използваната енергия към полезната работа.
                      Например в един бензинов мотор КПД е около 30% в най-добрия случай. Останалата енергия се отделя като топлина.

Сега малко за водата. За да се нагрее един литър вода са необходими малко над 4000 Джаула.

е - за 10 секунди се възстановяват 4900 джаула от изтеклите 2 литра, и температурата се намалява с 1.225/2 = 0,625о С. което означава че КПД на тръбичката е 1.53%.

Това е положението.

ПП

Измамник, тези формули са ... Фурие.
                      Last edited by Имхотеп; 17.05.2020, 18:33.

Коментар

Реалната икономия е много трудно да се изчисли, защото изтичащата вода в канала не е със температурата на водата от чучура на мивката. Не забравяйте, че в същата тази мивка може да има 5-10 килограма чинии, които трябва да ги облееш с поне 50-100 литра вода, докато се темперират до нейната температура. Самата мивка, ако е порцеланова, няма да се темперира и след 100 литра вода. Затова в повечето случаи се получава точно обратното - измиването на чиниите е по-бързо от тяхното темпериране и от темперирането на мивката, така че почти до последно топлата вода от чучура става на студена по време на влизането си в чудодейната тръбичка.

Та това са реалностите на едно домакинство - измиване на 20 чинии веднъж на ден за време 3-4 минути, през което време въобще не се достига до отичане на топла вода в сифона. При това положение не знам въобще за какви икономии се говори. Съвсем по друг начин стоят нещата с ресторантите и заведенията за обществено хранене. Там наистина се мият много чинии за продължителен период от време, и тогава и само тогава наистина се създават предпоставки за установен решим, при който изтичаща топла вода да загрява влизаща студена вода. Но дори и там трябва да се отчете факта, че масата на тези чинии трябва да се темперира преди въобще да се стигне до изтичаща топла вода. Това темпериране обаче многократно ще влоши показателите на тръбичката и те въобще няма да са такива, каквито са били измерени в лабораторията при идеални условия без никаква маса за темпериране.

При всички случаи дори и да има някакъв ефект, то той ще е само за заведенията, и освен това ще е в пъти по-малък от този, измерен в лабораторията. Колкото до потенциалния пазар - той е 1000 пъти по-малък от мечтите на Несторов. Тръбичката на Несторов биха я ползвали само заведенията, и то не всички.

Колкото до максималното количество на прехвърлената енергия - то в никакъв случай не може да бъде повече от 50%. Това е лесно за доказване - при установен режим, при който входящия дебит е равен на изходящия, изходящата температура ще е равна точно на половината между двете входящи. Тоест прехвърлянето на енергия ще е точно 50%, но това само ако водата е с много нисък дебит, а оребряването е огромно. В реална ситуация с голям дебит и никакво оребряване прехвърлянето на енергоя едва ли ще надхвърля 20-30%. Ще се учудя, ако дори и това бъде достигнато.

Имам огромен практически опит с топлообменици, и ми е пределно ясно каква огромна площ е нужна, за да се прехвърлят такива енергии. Тръбичката на Несторов няма такава площ, така че топлообмена ще е минимален, па ако ще и тръбичката да е направена от диамант с почти нулево топлинно съпротивление.

Коментар

Реалната икономия е много трудно да се изчисли, защото изтичащата вода в канала не е със температурата на водата от чучура на мивката. Не забравяйте, че в същата тази мивка може да има 5-10 килограма чинии, които трябва да ги облееш с поне 100-200 литра вода, докато се темперират до нейната температура. В повечето случаи се получава точно обратното - измиването на чиниите е по-бързо от тяхното темпериране, така че почти до последно топлата вода от чучура става на студена по време на влизането си в чудодейната тръбичка.

Та това са реалностите на едно домакинство - измиване на 20 чинии веднъж на ден за време 3-4 минути, през което време въобще не се достига до отичане на топла вода в сифона. При това положение не знам въобще за какви икономии се говори. Съвсем по друг начин стоят нещата с ресторантите и заведенията за обществено хранене. Там наистина се мият много чинии за продължителен период от време, и тогава и само тогава наистина се създават предпоставки за установен решим, при който изтичаща топла вода да загрява влизаща студена вода. Но дори и там трябва да се отчете факта, че масата на тези чинии трябва да се темперира преди въобще да се стигне до изтичаща топла вода. Това темпериране обаче многократно ще влоши показателите на тръбичката и те въобще няма да са такива, каквито са били измерени в лабораторията при идеални условия без никаква маса за темпериране.

При всички случаи дори и да има някакъв ефект, то той ще е само за заведенията, и освен това ще е в пъти по-малък от този, измерен в лабораторията.

Колкото до максималното количество на прехвърлената енергия - то в никакъв случай не може да бъде повече от 50%. Това е лесно за доказване - при установен режим, при който входящия дебит е равен на изходящия, изходящата температура ще е равна точно на половината между двете входящи. Тоест прехвърлянето ная енергия ще е точно 50%, но това само ако водата е с много нисък дебит, а оребряването е огромно. В реална ситуация с голям дебит и никакво оребряване прехвърлянето на енергоя едва ли надхвърля 30%. Ще се учудя дори и ако това бъде достигнато.

Имам огромен практически опит с топлообменици, и ми е пределно ясно каква огромна площ е нужна, за да се прехвърлят такива енергии. Тръбичката на Несторов няма такава площ, така че топлообмена ще е минимален, па ако ще и тръбичката да е направена от диамант с почти нулево топлинно съпротивление.
                          Даже и при диаманта, топлинното съпротивление не е нула. И, освен няколкото си попадения, висиш. Ама нейсе. Пак си „разбрал” на половината юоловината, ама явно, ТОВА е твоят горен предел. За ДС да питам -ще мълчиш, щото, току-виж, някога и някъде, си стъпил накриво, и амигосите, ти дялнали балтията. Имаме нужда от легитимиращ ни „Велик Опонент”, така че, дерзай.

Коментар

Да, ще е интересно какво е реалното КПД на тръбичката както на измамника, така и на Цанов, щото и двамата твърдят за 30-60% икономия, даже измамника ми се подигра на КПД-то на термопомпите на Вайсман, моля ти се!
                            Реалната икономия е много трудно да се изчисли, защото изтичащата вода в канала не е със температурата на водата от чучура на мивката. Не забравяйте, че в същата тази мивка може да има 5-10 килограма чинии, които трябва да ги облееш с поне 50-100 литра вода, докато се темперират до нейната температура. Самата мивка, ако е порцеланова, няма да се темперира и след 100 литра вода. Затова в повечето случаи се получава точно обратното - измиването на чиниите е по-бързо от тяхното темпериране и от темперирането на мивката, така че почти до последно топлата вода от чучура става на студена по време на влизането си в чудодейната тръбичка.

При всички случаи дори и да има някакъв ефект, то той ще е само за заведенията, и освен това ще е в пъти по-малък от този, измерен в лабораторията. Колкото до потенциалния пазар - той е 1000 пъти по-малък от мечтите на Несторов. Тръбичката на Несторов биха я ползвали само заведенията, и то не всички.

Колкото до максималното количество на прехвърлената енергия - то в никакъв случай не може да бъде повече от 50%. Това е лесно за доказване - при установен режим, при който входящия дебит е равен на изходящия, изходящата температура ще е равна точно на половината между двете входящи. Тоест прехвърлянето на енергия ще е точно 50%, но това само ако водата е с много нисък дебит, а оребряването е огромно. В реална ситуация с голям дебит и никакво оребряване прехвърлянето на енергоя едва ли ще надхвърля 20-30%. Ще се учудя, ако дори и това бъде достигнато.

Last edited by Mateev; 17.05.2020, 18:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Не съм му правил сметка на неговото изделие, обаче има някои неща от които не може да избяга, а са много важни:
                              Температурният коефициент на водата е много нисък - 0.5. Размерът на тръбата е предполагам горе-долу същият. При това положение и при дадените входящи условия е сигурно резултатите му са същите.
                              Единственото с което може да се подобри разултата е увеличаването на площта на тръбичката.
                              Но не виждам голям потенциал в това.

Всъщност, както му казах и на измамника, по този въпрос са мислели още през 60-те години на миналия век, цената на петрол, газ нараства, и са търсели начини за икономия.
                              Ниският ТК на водата обаче е пречка за ефективно използване на отделената топлина и се отказват.
                              Измамника не е първият който се е сетил за тази работа. В предишната му тема пак за тръбичката му показах даже и дипломна работа за възстановяване на топлина от мръсна вода. Беша за сграда, с огромен резервоар за топлообмен. Практически не става, защото в канала се изхвърлят много боклуци и се затлачва много бързо.

А тръбичката... само след няколко дена използване се покрива с мазнотии и сапуни, и КПД-то и спада още повече.

„Експерт”. Мамин сладък. „Мислели”. И пак се върна на Любимия Фурие, макар дори на Цанов топлообмемника, да не е в неговия обхват. Приготвил съм ви, по кое да ме цунете от хиенската глутница, споко.

Коментар

Ами, значи сметките на Цанов излизат, че неговата тръбичка с цена от 120лв. с почти същите параметри, ще се избие като цена за около 3 години, при консумация около 150л. дневно. Но с такава икономия ли се гони пазар от двеста милиона клиенти. Термостатните смесители постигат икономия и на вода и енергия много по-ефективно.
                                Термостатните вентили са в друга категория, „Лорде”.

Коментар

Working...
                                X