If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Фактически... нагряването ... 130%. Дайте да ги видим тез факти, що са фактически.
При 130% ще го бъде ли изобрететнието или ... хуйчец и инвеститорите да вървят на майната си, както е казано в клипа, който пусна Матеев ? Да е жив и здрав, и да изяснява и други заплетени казуси
Ами, това, със 130+, не е изложено на сайта. Сори за „компетентността” на Матеев. Жив и здрав да е, да гледа.
Отстрани.
1. Научи се да пишеш постинги на интелигентен, а не на каруцарски език.
2. Научи се да пишеш смислени постинги, а не объркани и несвързани мисли.
И така, да се върнем на тръбичката. Това, което си го написал за подборя е правилно и така се прави, но ти имаш един огромен проблем - ЛИПСА НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТОПЛОТЕХНИЧЕСКИ ИЗЧИСЛЕНИЯ. Затова и си започнал експеритемнтите с първата тръбичка, коятти е попаднала в ръцевте.
Имаш втори проблем - мислиш си, че си постигнал някакъв оптимум, което е абсолютна самозаблуда. Как ще разбереш, че си постигнал оптимум, без да направиш съответните измервания с топломери на входа и на изхода? Не ми приказвай за термометри, защото това е само излагация и доказателство за липса на компетентност.
Имаш и трети проблем - повече от 10 години, и все още не си си изяснил посредством измервания истинската ефективност на тръбичката. Това вече е необяснимо, и точно това ме навежда на мисълта, че се опитваш да направиш някакъв опит за измама. Щото иначе ако беше измерил ефективновста, щеше да разбереш, че "изобретението" ти нищо не струва.
И тука отново стигаме до една от двете алтернативи:
1. Измерил си ефективноста, знаеш че е само 1-2%, но лъжеш, че е 50-70%. Значи си измамник.
2. Не си измерил нищо 10 години и си нямаш хал хабер представа за ефективноста. Значи си тотално некомпетентен и 10 години не намери време да прочетеш нещо повече по въпроса.
Избирай си една от двете точки и ни кажи коя, за да знаем какво да правим с тебе по-нататък.
Матейко, пак лъжеш. И би ли могъл иначе?
1. Няма „10 години”. От края на 2014-та е.
2. Снемал съм много графики и твоите „1-2%” са, надскочени с пъти. Над 15 пъти.
3. Обясних, не внимаваш та, ще опитам отново: Понеже, в практиката, се използва СИСТЕМА, коректно е, да се пресмята НЕЙНОТО кпд, а не на един елемент, колкото и да ми е фаворит.
4. ВСЯКО конкретно изпълнение НА СИСТЕМА, има свои моменти а, на сайта, е качен само един илюстративен пример.
5. Повечето от нещата, които „критикуваш”, вече обясних по-долу.
Виж, „какво ще правиш с мен”, вече е ясно: Нищо не можеш да правиш „с мен”. Защото, си надут и самовлюбен наглец, дето си е въобразил, че е Господ. Отзовах си поканата, вече не си желан нито като партньор, нито като какъвто и да е.
Виж, ПРОТИВ, вече правиш, колкото можеш. Голям праз. Който види, ще разбере на мига. Наистина, не е квантова механика. Единственото, което ви остава -на теб и на хиените около теб - е да се стараете да отклонявате всячески всеки, който реши да дойде на място. Да НЕ идват и да НЕ видят. Иначе, хората ще си дадат сметка много бързо, как ги манипулирате.
Пропускам предния ти пост. Ще разбереш, защо. Съвсем накратко: Идеята е стара. Стари са и топлообменниците като принцип. И никой не претендира, че е измислил или открил нови. Нови са решенията, които позволяват толкова високото кпд, лесното и бързо почистване и минимизацията на разходите за, свързване а също, на всичките полагани тръби в едно жилище, почти двойно. Повечето неща не сме и качвали на сайта а, ето, получих известие и, до месец (срок за плащане на едни такси) регистрират още ПМ за специалната арматура. (като пари и индустриална приложимост, сравнима с цялата ви продукция от сензори). Пък рекурсията, дето долу (де правиш, че) „не виждаш”, става в следващото поколение, за части от секундата. Т.е., фактически,нагряването, тече с кпд до и над 130 (да, сто и тридесет ++) [%]. Всичко ти беше под носа, експерте. И винаги е било, ама не го видя. И плюеш, и „спориш”, без да си наясно. Което е глупаво но, ти така си решил...
Фактически... нагряването ... 130%. Дайте да ги видим тез факти, що са фактически.
При 130% ще го бъде ли изобрететнието или ... хуйчец и инвеститорите да вървят на майната си, както е казано в клипа, който пусна Матеев ? Да е жив и здрав, и да изяснява и други заплетени казуси
Хубави въпроси. Благодаря за тях.
Ще обясня заедно и на теб, и на Матеев за поста след твоя:
ВЯРНО Е, ТОПЛОТЕХНИК НЕ СЪМ ПОСТИГАЛ НЯКОИ ТЪНКОСТИ В НЕЯ.
ОБАЧЕ.
(До Матеев) Прототипирахме със стандартни материали от пазара (леко пришлайфахме тръбата за намаляване дебелината на стената) и, ДОРИ БЕЗ ОПТИМИЗИРАНЕ, само на база интуиция, се оказахме почти на физически достижимия оптимум. Късмет? Аха.
Материалът е мед, по няколко основни причини:
Търсихме оптимален компромис.
1.Трети по топлопроводност материал, с минимална за случая, цена и специфичен топлинен капацитет. Това дава бързодействие и приемлива цена, ако съкратим писането до минимум. Дебелината на стената, дава макс.градиент на температурата, затова, и тук, алуминият губи.
2.Якост. Диамант и сребро са неприложими (сещаме се, защо) но, налягането на водата е проблем, т.к. може да смачка тръбата. (Случи се и при нас, веднъж.) По данни от открити източници, медта може да увеличи якостта си при определена обработка между 3 и 5 пъти. За варианта с най-висока производителност, се иска специална установка, която струва пари. Ама Матеев се изцепи за някакви „1000 пъти по-евтино”. Глупост, естествено, при положение, че си запознат отвътре и естествена глупост, ако говори човек на ангро и бърза като дете да се изфука, колко сам е „Велик”, понеже чул някога някого да говори „като каруцар”.
Нали, Матеев.
3.Химическа устойчивост: Алуминият, още, веднага се прояжда от основите в миещите препарати. За минути, веднъж завинаги. ТОВА е ВТОРАТА причина, която го „дисквалифицира”.
4.Лесно се покрива с (пределно тънък) слой по-благороден метал от същата група, слоят е много здраво свързан, което значи трайност и здравословност на водата.
Има и още но, ми направи впечатление, как Матеев пак допусна, че може да не е измама.
Уникално. Какво се „обърка”, Компетентни? Какво пропускам? Обяснете на каруцаря, моля. Щото, ако той започне да обяснява какво значат споменатият хуйчец и ебаната мама, някой ще почне да осъзнава, че мозъкът вече не му служи, както преди 10 години. Опитах да им спестя час обяснения, нашият си вадил заключения за „некомпетентност”, без да изслуша доводите. Нещата са от нивото на липсващия на схемата „преливник”. Обясних, приемам и връщам извинения, ама трябва да започне първият, нанесъл обида. Пари ни трябват, Матеевите -не.
Да, разбрах, както написах нашите цели са съвсем други и енергията изобщо не ни интересува. Вълнуват ни информационните процеси, които протичат между обектите и прехвърлянето на информационни модели, матрици и качества между живи и неживи обекти. В нашите системи дори се стремим в енергийно отношение да постигнем екзистенц минимум енергия, нещо като отрицателно КПД за енергията, защото тя ни създава проблеми и изкривява коректността на опитите.
Би ли ми нарисувал схема, за да видя как рекурентно се регенерира част от вече регенерираната енергия, защото и тука май се опитваш да ни хвърляш по върбите. Ей човек - много започна да се излагаш. Просто си признай, че си некомпетентен, защото иначе с всяка следваща дума се излагаш все повече и повече.
Не забравяй - спориш с експерти по въпроса, които освен огромен теоретичен имат и огромен практически опит.
Пропускам предния ти пост. Ще разбереш, защо. Съвсем накратко: Идеята е стара. Стари са и топлообменниците като принцип. И никой не претендира, че е измислил или открил нови. Нови са решенията, които позволяват толкова високото кпд, лесното и бързо почистване и минимизацията на разходите за, свързване а също, на всичките полагани тръби в едно жилище, почти двойно. Повечето неща не сме и качвали на сайта а, ето, получих известие и, до месец (срок за плащане на едни такси) регистрират още ПМ за специалната арматура. (като пари и индустриална приложимост, сравнима с цялата ви продукция от сензори). Пък рекурсията, дето долу (де правиш, че) „не виждаш”, става в следващото поколение, за части от секундата. Т.е., фактически, нагряването, тече с кпд до и над 130 (да, сто и тридесет ++) [%]. Всичко ти беше под носа, експерте. И винаги е било, ама не го видя. И плюеш, и „спориш”, без да си наясно. Което е глупаво но, ти така си решил...
ОБАЧЕ.
(До Матеев) Прототипирахме със стандартни материали от пазара (леко пришлайфахме тръбата за намаляване дебелината на стената) и, ДОРИ БЕЗ ОПТИМИЗИРАНЕ, само на база интуиция, се оказахме почти на физически достижимия оптимум. Късмет? Аха.
1.Трети по топлопроводност материал, с минимална за случая, цена и специфичен топлинен капацитет. Това дава бързодействие и приемлива цена, ако съкратим писането до минимум. Дебелината на стената, дава макс.градиент на температурата, затова, и тук, алуминият губи.
2.Якост. Диамант и сребро са неприложими (сещаме се, защо) но, налягането на водата е проблем, т.к. може да смачка тръбата. (Случи се и при нас, веднъж.) По данни от открити източници, медта може да увеличи якостта си при определена обработка между 3 и 5 пъти. За варианта с най-висока производителност, се иска специална установка, която струва пари. Ама Матеев се изцепи за някакви „1000 пъти по-евтино”. Глупост, естествено, при положение, че си запознат отвътре и естествена глупост, ако говори човек на ангро и бърза като дете да се изфука, колко сам е „Велик”, понеже чул някога някого да говори „като каруцар”.
Нали, Матеев.
3.Химическа устойчивост: Алуминият, още, веднага се прояжда от основите в миещите препарати. За минути, веднъж завинаги. ТОВА е ВТОРАТА причина, която го „дисквалифицира”.
4.Лесно се покрива с (пределно тънък) слой по-благороден метал от същата група, слоят е много здраво свързан, което значи трайност и здравословност на водата.
Има и още но, ми направи впечатление, как Матеев пак допусна, че може да не е измама.
Уникално. Какво се „обърка”, Компетентни? Какво пропускам? Обяснете на каруцаря, моля. Щото, ако той започне да обяснява какво значат споменатият хуйчец и ебаната мама, някой ще почне да осъзнава, че мозъкът вече не му служи, както преди 10 години. Опитах да им спестя час обяснения, нашият си вадил заключения за „некомпетентност”, без да изслуша доводите. Нещата са от нивото на липсващия на схемата „преливник”. Обясних, приемам и връщам извинения, ама трябва да започне първият, нанесъл обида. Пари ни трябват, Матеевите -не.
1. Научи се да пишеш постинги на интелигентен, а не на каруцарски език.
2. Научи се да пишеш смислени постинги, а не объркани и несвързани мисли.
И така, да се върнем на тръбичката. Това, което си го написал за подбора на материали, е правилно и така се прави, но ти имаш един огромен проблем - ЛИПСА НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТОПЛОТЕХНИЧЕСКИ ИЗЧИСЛЕНИЯ за необходимата контактна повърхност. Затова и си започнал експеритемнтите с първата тръбичка, която ти е попаднала в ръцете, и 10 години не си осъзнал, че тя има 50 пъти по-малка площ от необходимата.
Имаш втори проблем - мислиш си, че си постигнал някакъв оптимум, което е абсолютна самозаблуда. Как ще разбереш, че си постигнал оптимум, без да направиш съответните измервания с топломери на входа и на изхода? Не ми приказвай за термометри, защото това е само излагация и доказателство за липса на компетентност.
Имаш и трети проблем - повече от 10 години, и все още не си си изяснил посредством измервания истинската ефективност на тръбичката. Това вече е необяснимо, и точно това ме навежда на мисълта, че се опитваш да направиш някакъв опит за измама. Щото иначе ако беше измерил ефективновста, щеше отдавна да разбереш, че "изобретението" ти нищо не струва.
И тука отново стигаме до една от двете алтернативи:
1. Измерил си ефективноста, знаеш че е само 1-2%, но лъжеш, че е 50-70%. Значи си измамник.
2. Не си измерил нищо 10 години и си нямаш хал хабер представа за ефективноста. Значи си тотално некомпетентен и 10 години не намери време да прочетеш нещо повече по въпроса.
Избирай си една от двете точки и ни кажи коя, за да знаем какво да правим с тебе по-нататък.
Първоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаРазгледай мнение
Ще се намеся във вашия разговор, Няколко страници назад питах Пирамидата какви материали използва. А защо не използва алуминии за тръбите ? Алуминият има много особени енигматични свойства. Не е просто метал като другите метали. Ние използваме само алуминии за нашите генератори. Нито с мед, нито със стомана и то няколко вида, нито с бронз или месинг сме постигали тези резултати. Злато и сребро ги изключихме, защото са в опозиция за нашите цели. А може и да не съм прав, защото нашите цели са други, нас ни интересува не енергията, а информационните качества и свойства на обектите, особено на живите.
ОБАЧЕ.
Нали, Матеев.
Без да съм искал някога изобщо да те обиждам (ТИ МЕ ПРИНУДИ С ПРОСТАШКО ПОВЕДЕНИЕ)
и тук, да река:
3.„Преливник” НЕ СМЕ СЛАГАЛИ, Матеев. Ако ползваш очила, осъвремени ги. Или вземи микроскоп. Не ни е ясно, що говориш глупости, ами не пита. Много неща щеше да разбереш и да си спестиш излагането.
Обяснявам:
4.Действието е работа. ЗА РАБОТА, ОСВЕН МОЩНОСТ, СЕ ИСКА ВРЕМЕ.
Полезното действие е полезната работа ЗА ВРЕМЕТО НА ИЗПОЛЗВАНЕ, СРЕЩУ ЦЯЛАТА РАБОТА, ПРЕМИНАЛА ПРЕЗ СИСТЕМАТА (т.е., имаме загуби).Е,
Температурата, в случая, (малко грубо казано) е дуалното понятие за МОЩНОСТ.
ОБАЧЕ - ако (ама дали) си забелязал? - схемата Е РЕКУРЕНТНА, поради което, във всеки следващ момент, се регенерира и част от регенерираната ЕНЕРГИЯ , спестявайки потребление от първичния източник. Нещо, което ФЕЦ НЕ ПРАВИ: Предлага ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ.
Т.е., за разлика от вашия подход „- Повече енергия за потребяване ПО СЪЩИЯ НАЧИН”, при нас, се реализира „Повече пъти потребяване на същото количество енергия”. Та, декларираното КПД идва от там. Би трябвало, като инженер, даси даваш сметка, че СИСТЕМА СЕ ОЦЕНЯВА ПО ЦЯЛОСТНОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА ВСИЧКИТЕ Ѝ ЕЛЕМЕНТИ, А НЕ ПО МАКСИМАЛНИ ПАРАМЕТРИ НА ВСЕКИ ЕДИН, КАТО ТАКЪВ.
За ФЕЦ си се,светнал, че което подава в мрежата, НЕ Е от само кпд на клетките и на инвертора, ами и от много други фактори. И ТУК Е СЪЩОТО, и ние сме наясно, и говорим ЗА СИСТЕМАТА...ама ти злоупотребяваш и злобееш, щото сам се злепостави. Ела на себе си.
4.Опитвам се да сравня цената на един икономайзер и неговата мощност с вашите панели, и вие губите. С ПЪТИ И ПО ДВАТА ПОКАЗАТЕЛЯ. С габаритите -същото.
Продължение следва.
Почакай малко - какви глупости плещиш?
Би ли ми нарисувал схема, за да видя как рекурентно се регенерира част от вече регенерираната енергия, защото и тука май се опитваш да ни хвърляш по върбите. Ей човек - много започна да се излагаш. Просто си признай, че си некомпетентен, защото иначе с всяка следваща дума се излагаш все повече и повече.
Не забравяй - спориш с експерти по въпроса, които освен огромен теоретичен имат и огромен практически опит.
В действителност в идеята за връщане на част от енергията няма нищо ново и нищо откривателско. Всеки един инженер я знае и всеки един инженер може да направи съответните топлотехнически изчисления. Няма инженери-идиоти, който да започнат да правят топлообменици без никакви предварителни изчисления, освен самоповярвалите си некомпетентни "изобретатели", които не знаят как се смятат тези неща.
Искам да кажа, че връщането на енергия от въздух или вода или друга течност или газ масово се използва в индустрията. Има си готово измислени и произведени рекуператори въздух-въздух, въздух-вода или вода_вода с всякакви мощности - от няколко стотин вата до няколко мегавата. Само у дома имам няколко - както на системата ми за пресен въздух, така и на парното ми, което сам съм си го измислял и проектирал, и в което наистина има нововъведения, за които няма къде да се прочете. Ако взема да ви разказвам ще стане цяла нова тема.
Също в моите заводи има десетки такива рекупериращи системи, както по отоплението на завода, така и при връщането на топлинна енергия от различни машини. Една от системите дори взема енергия от изпарен амоняк, за да я върне като топла вода. Всичките тези системи сами сме си ги проектирали и изпълнявали и за най-голям ужас на Тодор Несторов всичко е било проектирано и изчислено предварително, и после когато сме го реализирали, е тръгнало да работи безпогрешно от раз с тези параметри, с които сме ги изчислили.
Също Тодор Несторов ако не знае, такива рекупериращи системи има с различна мощност по всички супермаркети, всички кина, всички ресторанти, и въобще всички помещения, в които се събират много хора или се прехвърлят колеми количества енергия за различните машини.
Като цяло в идеята на Тодор Несторов НЯМА НИЩО НОВО, и не е никакво изобретение. По-скоро е една детска играчка на некомпетентен нискообразован човек, който не знае как да си я изчисли, и затова е минал през 10 различни версии. И най-накрая дори не знае как да определи ефективноста на последната си версия, но по предварителни сметки тя няма да надхвърли 2%, в което съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН.
Без да съм искал някога изобщо да те обиждам (ТИ МЕ ПРИНУДИ С ПРОСТАШКО ПОВЕДЕНИЕ)
и тук, да река:
3.„Преливник” НЕ СМЕ СЛАГАЛИ, Матеев. Ако ползваш очила, осъвремени ги. Или вземи микроскоп. Не ни е ясно, що говориш глупости, ами не пита. Много неща щеше да разбереш и да си спестиш излагането.
Обяснявам:
4.Действието е работа. ЗА РАБОТА, ОСВЕН МОЩНОСТ, СЕ ИСКА ВРЕМЕ.
Полезното действие е полезната работа ЗА ВРЕМЕТО НА ИЗПОЛЗВАНЕ, СРЕЩУ ЦЯЛАТА РАБОТА, ПРЕМИНАЛА ПРЕЗ СИСТЕМАТА (т.е., имаме загуби).Е,
Температурата, в случая, (малко грубо казано) е дуалното понятие за МОЩНОСТ.
ОБАЧЕ - ако (ама дали) си забелязал? - схемата Е РЕКУРЕНТНА, поради което, във всеки следващ момент, се регенерира и част от регенерираната ЕНЕРГИЯ , спестявайки потребление от първичния източник. Нещо, което ФЕЦ НЕ ПРАВИ: Предлага ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ.
Т.е., за разлика от вашия подход „- Повече енергия за потребяване ПО СЪЩИЯ НАЧИН”, при нас, се реализира „Повече пъти потребяване на същото количество енергия”. Та, декларираното КПД идва от там. Би трябвало, като инженер, даси даваш сметка, че СИСТЕМА СЕ ОЦЕНЯВА ПО ЦЯЛОСТНОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА ВСИЧКИТЕ Ѝ ЕЛЕМЕНТИ, А НЕ ПО МАКСИМАЛНИ ПАРАМЕТРИ НА ВСЕКИ ЕДИН, КАТО ТАКЪВ.
За ФЕЦ си се,светнал, че което подава в мрежата, НЕ Е от само кпд на клетките и на инвертора, ами и от много други фактори. И ТУК Е СЪЩОТО, и ние сме наясно, и говорим ЗА СИСТЕМАТА...ама ти злоупотребяваш и злобееш, щото сам се злепостави. Ела на себе си.
4.Опитвам се да сравня цената на един икономайзер и неговата мощност с вашите панели, и вие губите. С ПЪТИ И ПО ДВАТА ПОКАЗАТЕЛЯ. С габаритите -същото.
Продължение следва.
И сега след всичко изписано по въпроса, остава недоизяснен основния момент - Тодор Несторов мошеник ли е или е просто некомпетентен по топлотехника и здраво го работи ефекта на Дънинг-Крюгер?
Аз лично си мисля, че е второто. Тоест че не е измамник, а е силно некомпетентен. Причината за самозаблудата му е, че не си е направил никакви предварителни топлотехнически изчисления, защото не знае как се правят, а направо се е хвърлил по метода проба-грешка да създава детайли, размерите на които е определял с чесане зад врата и гледане в тавана.
Нещо повече - за некомпетентноста му говори и факта, че вече не се знае колко години той все още не е успял да измери истинската ефективност на тръбичката си. Може би и това не знае как да го направи.
В резултат на всички тези самозаблуди, както и на липсата на теоретични познания по топлотехника, той до ден днешен продължава да вярва, че неговата тръбичка е ефективна и представлява някакво велико изобретение. Явно Дънинг-Крюгер го бие с пълна сила.
Ще се намеся във вашия разговор, Няколко страници назад питах Пирамидата какви материали използва. А защо не използва алуминии за тръбите ? Алуминият има много особени енигматични свойства. Не е просто метал като другите метали. Ние използваме само алуминии за нашите генератори. Нито с мед, нито със стомана и то няколко вида, нито с бронз или месинг сме постигали тези резултати. Злато и сребро ги изключихме, защото са в опозиция за нашите цели. А може и да не съм прав, защото нашите цели са други, нас ни интересува не енергията, а информационните качества и свойства на обектите, особено на живите.
А ето една груба сметка, която човек може да си я направи на ум, и от която веднага да си изясни колко безпереспективна и безнадеждна е цялата идея като замисъл.
Вече казах, че за да има комфорт в дебита и температурата с моментен бойлер, той трябва да е с мощност 27 kW. Разбира се при такава мощност бойлера трябва да е трифазен, което моментално отрязва всички битови абонати като потенциални купувачи. По принцип при битовите абонати има лимит на мощноста, която се състои в 40 амперовия електромер, което отговаря на мощност приблизително 8 kW. Такава разрешена мощност на битовите абонати предполага моментен бойлер с мощност не повече от 4 kW, за да остане и за ютията и печката, без да пада автоматичния предпазител.
Да, ама моментен бойлер с такава малка мощност може да стопли в реално време само вода с много нисък дебит - смешна струйка, по-тънка от молив. На такава струйка е смешно да се мият ръце, а да не говорим за мивка, пълна с чинии. Въобще си е живо мъчение. Важното обаче не е това. Важното е цифрата от 10 kW, при която вече може да се стопли достатъчно дебела струя с вода, с която вече комфортно могат да се мият чиниите.
И сега ако с 10 kW нагряваме водата в реално време, и това е установен дълготраен режим, близко е до ума, че и топлообменика отдолу под мивката също трябва да е с мощност 10 kW. Ами отиваме в интернет и търсим професионално направен такъв топлообменник, и откриваме много такива, като например този: https://www.technobg.com/plastinchat...-23-40-10-5-kw
Забележете обаче колко силно е оребрен този топлообменник. Има цели 40 ламела с обща площ от почти един квадратен метър (0.94 кв.м.). Ако под мивката се сложи такъв топлообменик, той със сигурност ще върши работа и със сигурност ще прехвърля до 45% от енергията, но силното оребряване и малките сечения между серпентините ще предизвикват много бързо замърсяване с мазнини. Въпреки това този топлообменник представлява едно РАБОТЕЩО РЕШЕНИЕ, което се приближава до теоретичната ефективност от 50%.
В същото време тръбичката на Несторов има площ само от около 0.02 кв.м., което е 47 пъти по-малка площ, от която може да се очаква около 47 пъти по-малка ефективност. Тоест при такава постановка на конструкцията едва ли ще наблюдаваме повече от 1% прехвърлена енергия, която вероятно може да се повиши на 2-3% с това стесняване на сечението в долния край на тръбичката..
Изводи:
1. Лимита за мощност на битовите абонати тотално обезсмисля такъв тип системи, при които нагряването на водата е в реално време. Това намалява потенциалния пазар 1000 пъти.
2. Ако системата е предназначена за промишлени абонати, то тогава топлообменика в никакъв случай не трябва да е една пиклива тръбичка. Трябва да е с доста по-голяма контактна площ (поне 50 пъти) и с доста по-голямо сечение между ребрата, за да не се задръстват от мазнини. Например нещо такова:
Матеев направо ти се чудя. ТК на водата е 0.5! Повърхността на тръбичката няма и 0.05 кв/м!
Измамника как да е, той неграмотен. Но ако си оразмерявал радиатори за мощни транзистори, то може да използваш формулата и за тръбичката. Ще се удивиш от резултата. Просто замени ТК на водата и другите материали. Понеже ТК на медта е >> от тази на водата, то може да се приеме че предава без загуба. Там по-назад ако кликнеш на линковете които съм дал, даже има готови таблици. А на измамника глупостите край нямат. Колкото и да променя дебелината на входящия поток, то например 1 литър вода ще премине за едно и също време независимо от това.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Като благодарим на Матеев за забелязаната правописна грешка, да обясним, че,
1.Топлообмен без температурна разлика няма. Т.е., отчитаните стойности, може да се вземат само и единствено, сравнени с тази точка на изравняванве на температурите. Оттам насетне, изобщо, се прехвърля топлина и, от там насете, говорим за КПД. Може би, е трябвало да впишем , че става дума за % от максимално теоретично постижимия, което, и да отчетем, като пропуск. И да, и не: Защото -вече го споменавах, кой да слуша? ТОПЛИНА И ТЕМПЕРАТУРА, НЕ Е ЕДНО И СЪЩО.
2.Тръбичката НИКОЙ НЕ Я ЧАКА ДА СЕ НАПЪЛНИ, Матеев. Много грешиш. А многото други прототипи, дето ги виждаш, бяха изпълнени по друг принцип. През цялото време на работа, тази тръбичка Е ПРАЗНА. Щото там, ако се напълни, стигаме до приказките на Импотеция за Фурие които, ТОГАВА И САМО ТОГАВА и то, само от едната страна на топлообменната повърхност, БИХА БИЛИ ВЕРНИ. Тръбичката се пълни за кратко, само при и за почистване, за да може, химикалът да,се задтржи и да подейства, преди да се излее в канала свободно.
Коментар