Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зелена, интелигентна,IRR >> 30%
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Хахаха, ама ти продължаваш да си вярваш, ба си заблудения
Ха наздраве! (Радвам се, че си жив)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
АЗ ли него да прекарвам? Няма нужда, и сам се справя чудесно. Бие ме с опит, един вид: От тежка глупост, изтърва няколко десетки или стотици милиони, аз кой съм, „наклон” да му давам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ти си представяй щом те влече, аз съм регистрирал патент на 20-годишна възраст. Преди 27 години Няма нужда да си представям, както няма нужда и да го очаквам от теб, като добре известен некадърник и лаладжия. Но признавам - е забавно да гледам как се опитваш да прекараш Матейката - и без малко да успееш...
Коментар
-
А сега си представи, www.bpo.bg те канят, да ти издадат патент за това чудо. Какво правваш? Аз, например, взех първом да проверявам подобни хрумки, а ти?
Коментар
-
Аха. Той затуй такива ги води за носа.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Един вид, едва ли разбирам повече от Матеев.
Коментар
-
Един вид, тизнаеш и разбираш повече? От мен или от Матеев, когото поправяш? Ако поптавяш нещо или някого, е ли то/той дефектно, или сам си решил така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеАз за пасти имам едни трийспет лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение............, няма ли новости за тръбичката, айде действайте с другия ............... че тия трийс лева дет' съм ги заделил ще ги изхарча за нещо друго,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Забравил съм вече каква беше процедурата - минаха много много години. Май наистина 2 години бях ОПП. От тогава обаче до ден днешен си поддържам ППП, а Pyramid дори не си е направил труда да кандидатства и да започне процедурата. Не знам дали Pyramid знае, но всеки един направен проект после се утвърждава в общината и от други проектанти с ППП, които също се подписват и подпечатват на него. И ако в проекта има някакви безсмислици или нещо, което е грешно изчислено, още на този първи етап проекта му ще бъде изхвърлен на боклука.
Също така не знам дали Pyramid знае, но всеки проектант носи отговорност за собствения си проект, и ако някога в съоръжението по проекта възникне технически гаф или недай си боже има човешка жертва по причина лошо проектиране, няма да излезе от затвора до края на живота си.
Колкото до самата тръбичка - това, което досега ни е показал, не е никакъв проект. Не е дори и опростен идеен проект. Това, което ни е показал, е само една сбъркана недомислица, по която няма никакви изчисления. Има някаква схема, която също е сбъркана. Как може един инженер да сбърка дадена схема - това не ми се побира в главата. Не мога дори и да си го представя, но да - Pyramid е сбъркал схемата, и не я е поправил до ден днешен. Като друг инженер-проектант такъв един проект със сбъркана схема директно бих го изхвърлил на боклука без никакви обяснения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеМалко встрани от темата, но ще поправя Матеев.
За ППП се изисква освен степен "магистър", така и две години стаж при човек с ППП. Иначе само с магистратура - ограничена проектантска правоспособност, която дава също големи възможности за проектиране. Е, тръбопроводи и сондажи не, но за долупосочените кенефи и тръбички върши работа.
Бакалавър с 4 години стаж по специалността също може да получи ОПП, а след още две години чиракуване и ППП.
Също така не знам дали Pyramid знае, но всеки проектант носи отговорност за собствения си проект, и ако някога в съоръжението по проекта възникне технически гаф или недай си боже има човешка жертва по причина лошо проектиране, няма да излезе от затвора до края на живота си.
Колкото до самата тръбичка - това, което досега ни е показал, не е никакъв проект. Не е дори и опростен идеен проект. Това, което ни е показал, е само една сбъркана недомислица, по която няма никакви изчисления. Има някаква схема, която също е сбъркана. Как може един инженер да сбърка дадена схема - това не ми се побира в главата. Не мога дори и да си го представя, но да - Pyramid е сбъркал схемата, и не я е поправил до ден днешен. Като друг инженер-проектант такъв един проект със сбъркана схема директно бих го изхвърлил на боклука без никакви обяснения.Last edited by Mateev; 04.06.2020, 16:30.
Коментар
Коментар