IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иначе, и.ам съвсем точна формулировка за твоите доводи, Матеев но, ще ме баннат за нея затуй, ще смекча тона и ще поизгладя изказа:
    Заяждаш се и завиждаш, т.к.нямаш нищо по-добро а брътвежите ти за „ефективност”, предполагат дълбоко НЕразбиране. НЕ СИ СПОСОБЕН (т.е., СИ НЕ СПОСОБЕН) да бъдеш дори частично ефективен, сравнен с двама „емпирици” (пуснах ти мухата и се хвана като шаран) не за 1000 (хиляда), ами и за 100 (СТО) пъти „по-евтино” да направиш ПОНЕ САМО ТОВА, което плюеш.
    Т.е., НЕКАДЪРЕН си. Събирач на терабайти с мизерен ефект.

Ако не ти харесва, оплачи се на арменския поп

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ти не разбра ли, че няма изчисления, защото той не знае как да ги направи. Ако въобще в цялата тема намериш някакви изчисления, то това са такива, който сме правили аз и други читатели на темата. Тези изчисления ДОКАЗВАТ липсата на ефктивност, както и че Pyramid лъже за параметрите, които споменава.

Pyramid сам си призна, че всичко го е уйдюрдисвал, което уйдюрдисване той гордо нарича ЕМПИРИЧНО КОНСТРУИРАНЕ. Няма абсолютно никакъв научен или коструктивен подход. Няма и изследователски подход. Например отдавна му пеем да купи 2 топломера и един електромер, а той ни навира в очите някакви измервания с термометри. Смешно и непрофесионално, но ако му го кажеш това в очите, започва да те залива с помия, обиди и подигравки месеци наред.
      Изглежда, зле обяснявам: Емпиризмът се заключавале в подбор дължината на топлообменника тъй, щото, да се вмества под стандартна мивка, също, да създадем онзи прост пласмасов детайл за 20 стотинки, който вдига ефективността на топлообмена до невъобразими (ЗА ВАС) стойности и още, да подберем съединителни детайли и сглобки тъй, щото да са лесни за монтаж и за обслужване. Последното емпирично нагаждане, бе формата на дъното и допускът по дебелина на едно гумено уплътнение, т.к. все пак, не е хубаво да подмокря при работа. Този емпиризъм още не е завършил, т.к.изборът на друга твърдост на гумата, може да понапрегне сглобката и да прокапе, вместо след 10, след 5 години. Абе, голямо уйдурдисване, направо, какво линхубаво щеше да стане с изчисления...приблемът е, че досравчиците на каучука, гарантират стъпката по Шор не през една единица, а минимум, през пет...и става топлотехническо мазало, нали, Матеев. Абе, ПРОВАЛ, и това е.
      А сега, пускай траурната музика и танцувай, Хавандшита. Танцувай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ти не разбра ли, че няма изчисления, защото той не знае как да ги направи. Ако въобще в цялата тема намериш някакви изчисления, то това са такива, който сме правили аз и други читатели на темата. Тези изчисления ДОКАЗВАТ липсата на ефктивност, както и че Pyramid лъже за параметрите, които споменава.

Pyramid сам си призна, че всичко го е уйдюрдисвал, което уйдюрдисване той гордо нарича ЕМПИРИЧНО КОНСТРУИРАНЕ. Няма абсолютно никакъв научен или коструктивен подход. Няма и изследователски подход. Например отдавна му пеем да купи 2 топломера и един електромер, а той ни навира в очите някакви измервания с термометри. Смешно и непрофесионално, но ако му го кажеш това в очите, започва да те залива с помия, обиди и подигравки месеци наред.
        Как беше, "конструирал" го е с чесане зад врата и гледане в тавана на гаража.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
          Ще ми е любопитно да видя изчисленията. Естествено, само ако експеримента е проведен в нашата вселена...

Last edited by Mateev; 11.10.2020, 14:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
            Г-н Иван Цанов продава тръбички, а ти продаваш....утопии
            Тук, преди месеци, някой от вас, извади инфо, че неговите продажби, са,се свили м/у 3 и 5-пъти. Добър човек е но, не внимава, и продава недодялани недомислици. На този фон, аз направо се радвам за него, че е устискал толкова дълго...

Коментар

Pyramid, влязох в темата добронамерено и безпристрастно, но с вродения си талант, ще успееш да наклониш позицията ми в определена посока. Нека да видим някаква сметка "черно на бяло", преди да продължим дискусията?
              Приведох вече. От безсмислени „дискусии”, никой няма нужда. Ако ти е интересно да видиш всичко в дълбочина, заповядай. Ще се радвам. Вземи свои прибори, ако вярваш само на тях.

Но, ето ти инфо за размисъл:
              Мерна съдинка с обем 200мл.се пълни за 5 сек. При този дебит и разлика Ттоп.-Тстуд=45-15=30°С, Тподг.=25°С. Имаме 10°С. Мощността е Р=10*4168*0,04 =1672(W)...и.т.н. Ти пак им се връзвай на тия и после разправяй з моя „вроден талант”да наклонявам позицията ти”.
              Last edited by Pyramid; 11.10.2020, 02:57.

Коментар

• Pyramid, влязох в темата добронамерено и безпристрастно, но с вродения си талант, ще успееш да наклониш позицията ми в определена посока. Нека да видим някаква сметка "черно на бяло", преди да продължим дискусията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ето няколко тотални грешки накуп:
                  1.Обемът е под 0,05 литра.
                  2.Водата НЕ Я ЗАДЪРЖАШ ВЪТРЕ, ДОРИ ЗА МИГ. ВТЕКЛА-ИЗТЕКЛА, КРАЙ.
                  3.Мирише на канал от рдуги тръбички, напр.от тази на г-н ти Иван Цанов, от www.ecocity.bg , не и тук. То, който не разбира, как глаголи глупости.
                  Г-н Иван Цанов продава тръбички, а ти продаваш....утопии

Коментар

При 40 гр/сек.и 1400 (W), за 1 час, протичат 3600*0,04=144 литра, и са ЗАВЪРТЯНИ 1,4 (kWh). При дневна енергия по (грубо) 0,22 лв. - 0,328 лв.ЗА ЕДИН ЧАС РАБОТА.
                    Обаче, т.к. времето за преминаване е 1сек., отиваме до над 3000 цикли на протичане, т.е., за това време, кпд >> 50%...
                    Ха-ха-ха-ха-хааа-еееехааааа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ха-ха-ха-ха-хааа!
                      Изчисленията!
                      И аз искам да ги видя!

Ти ли? Ей сега.

Коментар

Ще ми е любопитно да видя изчисленията. Естествено, само ако експеримента е проведен в нашата вселена...
                        Ха-ха-ха-ха-хааа!
                        Изчисленията!
                        И аз искам да ги видя!

Коментар

Заповядай, виж.

Коментар

Значи има и маркетингов недостатък. Трябва да се предлага като изделие с промишлено, а не с битово предназначение. Да бяхте казали, че ще пълните басейн!
                            Нищо не му пречи на битовото приложение. Това, че някой персонално стопля бавно, е негов личен проблем.

Коментар

А, относно ватовете, и по-малко може, какти и доста повече, доказано. Отчитани са до над 1460.

Коментар

Всъщност, не си прав. Ако предположим, че си миеш ръцете с 0.5л вода... ми това е обема на устройството. И то ще стане ефективно, едва след като си си измил ръцете При следващото ползване няма да има топла вода в него, така че ефекта ще е същия. Да оставим настрани проблема, че ще мирише на канал от "тръбичката"... Но всичко това са бели кахъри.
                                Ето няколко тотални грешки накуп:
                                1.Обемът е под 0,05 литра.
                                2.Водата НЕ Я ЗАДЪРЖАШ ВЪТРЕ, ДОРИ ЗА МИГ. ВТЕКЛА-ИЗТЕКЛА, КРАЙ.
                                3.Мирише на канал от рдуги тръбички, напр.от тази на г-н ти Иван Цанов, от www.ecocity.bg , не и тук. То, който не разбира, как глаголи глупости.

Коментар

Working...
                                X