Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зелена, интелигентна,IRR >> 30%
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнениеТемпература на повърхността на Слънцето е около 6 000 К.
Но в случая важното е, че тя е с мощност 100 Вт.
Да, лъчевото нагряване е с друг механизъм на пренос на топлина, но дава обща представа за мощност на топлопренос.
А ако я облека плътно с алуминиево фолио, топлопреносът през ще стане контактен, както е при изобретението. А иди и го подръж в ръце? То и гола крушка не може...
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеПри обикновена лампа с нажежаема жичка... Тя свети, защото жичката е много загрята, загрята до "много червено", та чак бяло.
Волфрама, от който е направена жичката се топи при 3400 градуса.
Значи, щом не се топи, температурата й е под тези 3400 градуси.
Но в случая важното е, че тя е с мощност 100 Вт.
Да, лъчевото нагряване е с друг механизъм на пренос на топлина, но дава обща представа за мощност на топлопренос.
А ако я облека плътно с алуминиево фолио, топлопреносът през ще стане контактен, както е при изобретението. А иди и го подръж в ръце? То и гола крушка не може...
Last edited by Иван Петкандраганов; 11.01.2021, 12:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЕстествено че ще се смея.
Изтичат два пъти по-бързо, съответно отдават два пъти по-малко топлина, което е същото като да изтича един литър с нормална скорост.
Ама верно си Оли...
...Аха. И кой, по-точно? Левия или десния? Как да избера по-добрия?
- Абе, ясно е, кой е „Оли...”. Не знае Импотециус, как тече водата, как е разпределено „делта-те”-то по дължина и т.н., ама бил „определил”.
СМЯХ! ! !
Last edited by X_Y; 11.01.2021, 12:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ей, не можеш да мислиш и оттам, да смяташ: Нали уж изтичат 2(ДВА!) литра?
Та, тези два литра, отдават енергия за затоплянето на 1 литър с 13,1 °С. Така е, нали? Значи, изтичайки, те ще са изгубили (13,1:2=6,55С) и ще са с температура (40-6,55=33,45°С), което, не противоречи на нищо.
Ето, кой лъже и маже. Смей се, де.
Изтичат два пъти по-бързо, съответно отдават два пъти по-малко топлина, което е същото като да изтича един литър с нормална скорост.
Ама верно си Оли...
Last edited by X_Y; 11.01.2021, 12:20.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Абе Пирамида кви глупости говориш бе мой човек ?? Извинявай ама инженер си бе човек не можеш и е недопустимо така да говориш за тия неща в червеното !!!!
Ние имаме стъклокерамичен плот в кухнята СИМЕНС оригинал немски с 4 котлона и който и котлон да се включи дори и на 100 градуса си свети в тъмното бе човек, свети и пей даже
Пък за другото дето си го написал са абсолютни тотал глупости - че в крушката температурата е 10 000 до 20 000 градуса !?!?!?!? Ти чуваш ли се кво говориш ?? Първо газа в една луминисцентна крушка е СИЛНО СИЛНО разреден и температурата вътре е не повече от 100 градуса, ай да кажем 150.... ама 10 000 градуса ти направо изкърти мифката ... ми че тя температурата на Слънцето е 6 000 градуса бе човек
Аз дет съм прост покерджия ги знам тия неща пък ти инженер човек .... не може така лекомислено да пишеш .... излагаш се ....
А, поливал ли си се с вряла вода, темп.само 100°С? Сваля ти кожата на мига. Що? Щото, водата е 3000 ПЪТИ по-добър топлоносител от въздуха. Умножаваш по100...
Изобщо, "Топлина" НЕ Е СЪЩОТО , като "температура".
И.т.н.Last edited by Pyramid; 11.01.2021, 00:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Я да направя малко разбор.
В смесителя влиза 1литър вода с температура 20 градуса и 1литър с температура 60 градуса.
Изтичат 2литра с температура 40 градуса.
Съответно през търбичката преминава 1литър вода с температура 20 градуса.
От това нещо изтича два пъти повече вода за единица време отколкото влиза.
Сега маааллка сметка. Съответно може да приемем че един литър от изтичащата вода ще "отдава".
За да се нагрее един литър вода с 1 градус са необходими 4000 вата (джаула).
да вземем например че този 1 литър вода преминава през търбето за 35 секунди.
тогава имаме 35 секунди по 1500 вата както твърди измамний.
Получаваме една стойност от 52500 вата които за това време се възстановяват.
Да, но това означава че 1литър вода с температура 20 градуса ще се нагрее 13.1 градуса (52500/4000).
Добре ще е Измамнян да обясни как става това при положение че се оказва че 1литър вода с температура 20 градуса ще се нагрее с 13.1 градуса и ще стане 33.1 градуса.
Съответно водата с температура 40 градуса ще загуби 13.1 градуса и ще се охлади до 26.9 градуса.
Според мен това ако не е мистерия, то си е една измама.
Та, тези два литра, отдават енергия за затоплянето на 1 литър с 13,1 °С. Така е, нали? Значи, изтичайки, те ще са изгубили (13,1:2=6,55С) и ще са с температура (40-6,55=33,45°С), което, не противоречи на нищо.
Ето, кой лъже и маже. Смей се, де.
Коментар
-
Знаех си, че ще изкарам истинския измамник, Импотеция, от окопа и ще почне отново да цвърчи. Нарочно пуснах този пост. Предвидим е, като годишен сезон.
Само дето, неговите "сметки" са на крива основа и не работят. Само опитай, Асо Пика, мислено, между които и да са дава слоя, по неговите "калкулации по Фурие", да вкараш безкрайно тънък но, слой с НУЛЕВА топлопроводност. Неговите "сметки" не го забелязват и, по тях, разлика няма да откриеш, пак ще си тече топлината, а -в случая с НУЛЕВА топлопроводност - би трябвало, да секнат изведнъж. Той умишлено слага коеф.на топлопредаване на водата вместо на медта въпреки, че именно медта прехвърля топлината, и не ебава, че именно дебелината на водният слой, а не металът, клони към нула. Точно обратно. Оттам, и "сметките" му са криви, едни "само" стотина пъти, встрани от истината. На практика, при прехвърляни 1000-1500 вата, икономията сочи МИНИМУМ 3-5 лв месечно, или 36-60 лв.ходишно, ЗА ДОМАКИНСКИ нужди. При заведения и столове, би могло и само за месеци, цената от 120-150 лв, да бъде избита особено, като се има предвид, и работата съвместно с перални.
А гаранцията си зависи от технологиите и някои конкретни материали като, за начало, предвиждаме 2, с опция да нарасне до 5 години. Ще рече, този Импотеций, може да го слушаш, разбира се, като вятър покрай ушите си но, за достоверен е...пак толкова. Вятър работа.
В смесителя влиза 1литър вода с температура 20 градуса и 1литър с температура 60 градуса.
Изтичат 2литра с температура 40 градуса.
Съответно през търбичката преминава 1литър вода с температура 20 градуса.
От това нещо изтича два пъти повече вода за единица време отколкото влиза.
Сега маааллка сметка. Съответно може да приемем че един литър от изтичащата вода ще "отдава".
За да се нагрее един литър вода с 1 градус са необходими 4000 вата (джаула).
да вземем например че този 1 литър вода преминава през търбето за 35 секунди.
тогава имаме 35 секунди по 1500 вата както твърди измамний.
Получаваме една стойност от 52500 вата които за това време се възстановяват.
Да, но това означава че 1литър вода с температура 20 градуса ще се нагрее 13.1 градуса (52500/4000).
Добре ще е Измамнян да обясни как става това при положение че се оказва че 1литър вода с температура 20 градуса ще се нагрее с 13.1 градуса и ще стане 33.1 градуса.
Съответно водата с температура 40 градуса ще загуби 13.1 градуса и ще се охлади до 26.9 градуса.
Според мен това ако не е мистерия, то си е една измама.
Last edited by X_Y; 10.01.2021, 21:28.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
При обикновена лампа с нажежаема жичка... Тя свети, защото жичката е много загрята, загрята до "много червено", та чак бяло.
Волфрама, от който е направена жичката се топи при 3400 градуса.
Значи, щом не се топи, температурата й е под тези 3400 градуси.Last edited by d333; 10.01.2021, 20:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение
Луминисцентните лампи са леко топли, като ги държиш светещи.
Новите диодни лампи... ей сега я включих и ще пробвам.
Коментар
-
Как ли? Благодарение познаване св-вата на материалите, хода на процесите и сериозна конструкторска работа. Иначе, не става.
А, що се отнася до закона на Фурие...Ами, в този случай, нещата не се свеждат до него. Достатъчно съм споделил, бяхте поканени да видите...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Абе Пирамида кви глупости говориш бе мой човек ?? Извинявай ама инженер си бе човек не можеш и е недопустимо така да говориш за тия неща в червеното !!!!
Ние имаме стъклокерамичен плот в кухнята СИМЕНС оригинал немски с 4 котлона и който и котлон да се включи дори и на 100 градуса си свети в тъмното бе човек, свети и пей даже
Пък за другото дет си го написал са абсолютни тотал глупости - че в крушката температурата е 10 000 до 20 000 градуса !?!?!?!? Ти чуваш ли се кво говориш ?? Първо газа в една луминисцентна крушка е СИЛНО СИЛНО разреден и температурата вътре е не повече от 100 градуса, ай да кажем 150.... ама 10 000 градуса ти направо изкърти мифката ... ми че тя температурата на Слънцето е 6 000 градуса бе човек
Аз дет съм прост покерджия ги знам тия неща пък ти инженер човек .... не може така лекомислено да пишеш .... излагаш се ....
Новите диодни лампи... ей сега я включих и ще пробвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПрочее, Иван Петкандраганов, ако свети в тъмното, котлонът е около и над 600 градуса.
Инапр, знаеш ли, примерно, колко е висока температурата на газа вътре в т.нар."енергоспестяващи" (луминесцентни) лампи? - до и много над 10000 (десет хиляди) градуса, може би, и над 20000. А, бутнеш отвън - само ок.40-50 С. Т.е., средата с ниска плътност, лошо предава (и поема) ТОПЛИНА, въпреки крайно високата температура. Когато, плътността на средата и тази на прехвърляща та топлина среда е от близки порядъци (мед/вода)~9,[ т.е.<1 порядък] , нещата са коренно различни. Особено, при съпътстващ МАСООБМЕН (замяна и на отдалата, и на проекта енергия среда), скоростта на обмен допълнително скача, с още порядъци. ТАКА стигаме до онова, което го няма във формулите Импотециеви, уж "съгласно Закона на Фурие". Кухавелкото, още не може да подреди простичките неща, водещи до добрите резултати.
...
А Фурие, дори близко не е минавал.
Пък за другото дет си го написал са абсолютни тотал глупости - че в крушката температурата е 10 000 до 20 000 градуса !?!?!?!? Ти чуваш ли се кво говориш ?? Първо газа в една луминисцентна крушка е СИЛНО СИЛНО разреден и температурата вътре е не повече от 100 градуса, ай да кажем 150.... ама 10 000 градуса ти направо изкърти мифката ... ми че тя температурата на Слънцето е 6 000 градуса бе човек
Аз дет съм прост покерджия ги знам тия неща пък ти инженер човек .... не може така лекомислено да пишеш .... излагаш се ....Last edited by Асо Пика; 10.01.2021, 17:10.
Коментар
Коментар