IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ел-преносни мрежи с голям дял на ВЕИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Pyramid - че то е очевидно
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Pyramid - спориш с мен напразно, за първи път в чужбина видях да мерят утечки на мрежата и се занимаваха доста докато не ги премахнат и аз спорих с тях и ми обясниха че и високоволновите също дават утечки и те ги премахват своевременно, дори изолаторите на стълбовете са място на такива утечки на ток към земя. Това в момента е голям проблем когато тока се комутира с електроника. Ние си го представяме 110 киловолта ако пробие нанякъде моментално ще направи искра и ще прегори, но не било точно така. Те прогонваха някакви съвсем малки утечки и се разпрявях с тях че това е в рамките на грешката на уредите им, но не я пуснаха тази част от мрежата докато не им "хареса". Сега същите фирми в България не го правят, защо ? И тези данни къде сме в класацията по загуби в мрежата са верни, както е вярно че техните оттатък сигурно са много ниски защото работят да ги борят пък тук май на никой не му пука.
      ...поръсиха със светена вода, пикаха през рамо, и ... им мина?
      - Браво.
      Last edited by Pyramid; 26.05.2019, 23:27.

      Коментар


      • Pyramid - спориш с мен напразно, за първи път в чужбина видях да мерят утечки на мрежата и се занимаваха доста докато не ги премахнат и аз спорих с тях и ми обясниха че и високоволновите също дават утечки и те ги премахват своевременно, дори изолаторите на стълбовете са място на такива утечки на ток към земя. Това в момента е голям проблем когато тока се комутира с електроника. Ние си го представяме 110 киловолта ако пробие нанякъде моментално ще направи искра и ще прегори, но не било точно така. Те прогонваха някакви съвсем малки утечки и се разпрявях с тях че това е в рамките на грешката на уредите им, но не я пуснаха тази част от мрежата докато не им "хареса". Сега същите фирми в България не го правят, защо ? И тези данни къде сме в класацията по загуби в мрежата са верни, както е вярно че техните оттатък сигурно са много ниски защото работят да ги борят пък тук май на никой не му пука.

        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Какво си играх днес със тубата и попаднах на този парк където съм дал също моите 5стинки

          https://www.youtube.com/watch?v=lUEJztCmCRU

          https://www.youtube.com/watch?v=4MeAf4mlqbw

          Коментар


          • Supertrader, „лоша изолация”, „пробив” ѝ „късо съединение” , СА МНОГО РАЗЛИЧНИ НЕЩА. Тук не ти е сила, брат.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Pyramid - между другото комутират се и много големи мощности от такива източници, проблема е решен като се използват много на брой електронни ключове - елементи така че през всеки един от тях тока е малък, същото е положението и за инверторите. Между другото се използват електронни елемиенти каквито нямаше преди години, за много по големи токове и понеже ги има като производство се появиха и инверторни - електронни електрожени например..има голямо развитие в тази посока. В България няма кой да я свърши тази работа да присъединява мощности от този вид качественно а и те не понасят лоша мрежа с лоша изолация както бях писал, но ти си мислиш че няма проблем с изолацията..има защото има бута защитите на тези електроники, те разпознават много леко късото съединение. Това е толкова много работа че електропреностите компании в България няма да я свършат нищо че са от държави в които я вършат тази работа.
              Абе, човек, говоря ти за десетки и стотици мегавати. На 20 и поне още, на 110 kV.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Pyramid - по принцип да се изгради още една паралелна мрежа е много голям разход, и това при положение че мрежата в момента не се поддържа и се намира кой да вземе парите и нищо да не прави срещу тях. При това това са много пари и евтиното производство на енергия няма да направи нещата по добри защото потребителите плащат повече на мрежата отколкото на централите произвеждащи тока. Въобще не виждам как ще стане да се подобрят нещата, напротив смятам че има накъде да се влошават от още.
                Вярно. Има накъде. Но, за паралелна система и дума не е ставало. ( Мрежов не внимава. ). Ако паметта не ме лъже, идеята се роди във форума на г-н Матеев а там, освен многото критики, които заслужават, има и нелоши експерти. Някой от тях я подхвърли. Не говорим за строго математическа „паралелност”, а за ... „предварително” сумиране и частично изглаждане неравномерността от/на подаваната от всички ВЕИ (ясно, без моите) към ЕЕС мощност, ПРЕДИ ДА СЕ ВЛЕЕ. Аз затова питах за идеи по топология, комутиране и регулиране но, като се изкажат едни колеги, и ми става зле. ( Не обичам надувките.) Критичен поглед -разбирам. И е редно. Ама дори Мрежов не държи Господ за шлифера.

                Коментар


                • Pyramid - между другото комутират се и много големи мощности от такива източници, проблема е решен като се използват много на брой електронни ключове - елементи така че през всеки един от тях тока е малък, същото е положението и за инверторите. Между другото се използват електронни елемиенти каквито нямаше преди години, за много по големи токове и понеже ги има като производство се появиха и инверторни - електронни електрожени например..има голямо развитие в тази посока. В България няма кой да я свърши тази работа да присъединява мощности от този вид качественно а и те не понасят лоша мрежа с лоша изолация както бях писал, но ти си мислиш че няма проблем с изолацията..има защото има бута защитите на тези електроники, те разпознават много леко късото съединение. Това е толкова много работа че електропреностите компании в България няма да я свършат нищо че са от държави в които я вършат тази работа.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Pyramid - по принцип да се изгради още една паралелна мрежа е много голям разход, и това при положение че мрежата в момента не се поддържа и се намира кой да вземе парите и нищо да не прави срещу тях. При това това са много пари и евтиното производство на енергия няма да направи нещата по добри защото потребителите плащат повече на мрежата отколкото на централите произвеждащи тока. Въобще не виждам как ще стане да се подобрят нещата, напротив смятам че има накъде да се влошават от още.

                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Преди време, някъде пробягна идеята за паралелен „пръстен” за ВЕИ. Има логика, според мен. Физическа -да, ама пари...
                      Явно не мое се запреш.Това дори не е бисер и дори не е смешно.
                      Last edited by RUBLA; 26.05.2019, 11:51. Причина: Не е по темата. Личностни характеристики на ЛС.

                      Коментар


                      • Преди време, някъде пробягна идеята за паралелен „пръстен” за ВЕИ. Има логика, според мен. Физическа -да, ама пари...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                          Пирамидата спри се бе човек.Ти нямаш никаква представа за какво става дума.
                          Дай да не се караме. Чак пък „никаква”. А тези двамата, че им се случват попадения... Много добре разбираш, какво съм написал. Нарочно е с простичък език. Знам, че е компромис. И „сложен” имам но, сега не съм на изпит в ТУ и широката публика просто я разбере, я не.

                          И малко пояснение още: Пиша от мобилен. Само букви, съкращавам наред. Никакви формули не мога да слагам, време за подробности нула, а и повечето форумци не са инженери.
                          Last edited by Pyramid; 26.05.2019, 11:32.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Пояснявам: детайли със сигурност, вече ми „бягат”. 34 години са това. Но, още не виждам, как непостоянни моменти (на валовете), скорости на вяртъра, светене, място на генериране на (нужната в момента) мощност, юнак като Фонча, ще трансформира в СТАНДАРТНИ честота и напрежение а, също, как ще ги подаде в мрежата, ако ги няма налични. ВСИЧКИ процеси са инертни, вкл.преходните : КАК ЩЕ ПУСКА/СПИРА всякакви акумулатори и др.дрън-дрън-дрън, като се има презвид, че мрежата (би трябвало да) е с НАЛИЧНА НЕОГРАНИЧЕНА мощност ? Постояннотокови вериги се вкл/изкл.трудно, токовете са фантастични, няма още чак такива яки безконтактни комутиращи елементи. Променливотоковите...ИНВЕРТОРИ, дали няма да се „побъркат”, образно казано? И други „как?” имам-тези са на прима виста.
                            ​​​
                            Пирамидата спри се бе човек.Ти нямаш никаква представа за какво става дума.
                            Last edited by RUBLA; 26.05.2019, 10:55. Причина: Личностни харектеристики на ЛС.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Бе не те ли е срам петнайсе години само глупости да пишеш за неща от които нищо не разбираш?
                              Не се спре бе! Ма ти си абсолютен илитерат! Затова и нямаш капка срам в теб.
                              Аз? Срам? -Ама разбира се! Да не съм Импотех?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Пояснявам: детайли със сигурност, вече ми „бягат”. 34 години са това. Но, още не виждам, как непостоянни моменти (на валовете), скорости на вяртъра, светене, място на генериране на (нужната в момента) мощност, юнак като Фонча, ще трансформира в СТАНДАРТНИ честота и напрежение а, също, как ще ги подаде в мрежата, ако ги няма налични. ВСИЧКИ процеси са инертни, вкл.преходните : КАК ЩЕ ПУСКА/СПИРА всякакви акумулатори и др.дрън-дрън-дрън, като се има презвид, че мрежата (би трябвало да) е с НАЛИЧНА НЕОГРАНИЧЕНА мощност ? Постояннотокови вериги се вкл/изкл.трудно, токовете са фантастични, няма още чак такива яки безконтактни комутиращи елементи. Променливотоковите...ИНВЕРТОРИ, дали няма да се „побъркат”, образно казано? И други „как?” имам-тези са на прима виста.
                                ​​​
                                Бе не те ли е срам петнайсе години само глупости да пишеш за неща от които нищо не разбираш?
                                Не се спре бе! Ма ти си абсолютен илитерат! Затова и нямаш капка срам в теб.
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X