IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ел-преносни мрежи с голям дял на ВЕИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Тоя пак. „ПАРАМЕТЪР НА ГЕНЕРАТОРА” Е ДАДЕНОСТ, С КОЯТО, СЕ СЪОБРАЗЯВАШ при регулиране в процеса на работа.
    Нали генератора не можеше да се регулира? Или вече може? Да, параметрите на генератора са даденост, но в една затворена религулируема система добавяш към него, обикновено П+И+Д съставки, като изчисляваш с какви параметри да са. Може да ги реализираш и хардуерно с какво ли не, но напоследък се предпочитат компютрите - много по гъвкави са, дори може да променяш на всеки такт дискретизация параметрите на ПИД съставките което е често доста полезно. Да не говорим какви чаршафи от програми могат да се изпълняват вече с процесори при честота 1 ГХц и няколко ядра за по няколко долара. За незапознатите тук - това се прави все по-често и при автомобилите, при различно натоварване да ги регулираме с променливи параметри. Ти живееш направо в 19-ти век. Като някакъв стар индийски мъдрец.

Знам много неща по темата, въпреки, че съм и забравил доста, но това са технически въпроси които нямат нищо общо с въпроса скъп ли е ядрения ток и трябва ли ни в България.
    Last edited by fon; 27.05.2019, 19:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Ох, той горкия още не е научил, че генераторите се регулират с компютри. Движението на турбината се регулира по ПИД закон, като само в един блок като на Мариците се регулират по няколко стотин аналогови и дискретни параметъра. Указанията за тия 5-6 човека в залата са ако турбината изключи, първите 10 минути да не правят НИЩО. Тв всъщност не са и много интелигентни, искаха ни 5-6 букви на латиница да им ги сменим на кирилица за да им било удобно. То преди 30 години почти всичко беше автоматично, сега не знам как е. В един автомобил имаш днес поне 10 параметъра да контролираш, за блок на ТЕЦ си представи колко са. И всичко е автоматично. Примерно в котелното ако сензора до едната мелница ти показва 400 градуса, а другите две по 900 явно този сензор е с проблем и самия компютър ти праща СМС да отидеш и да го провериш.

В Масква е друго. Ето, един италианец се хванал 2014г на работа и видял как товара се регулира още по телефон, ама от човек
      https://www.eenews.net/stories/1060010742
      "
      These are a few dispatches from the strange, retro world of the Russian power grid."
      Ретро свят. Музей на на световната енергетика.

И 20 ли, 30 милиона в Русия изобщо не са свързани към мрежата. То вярно и държавата е огромна, ама и изостаналостта е огромна.
      Тоя пак. „ПАРАМЕТЪР НА ГЕНЕРАТОРА” Е ДАДЕНОСТ, С КОЯТО, СЕ СЪОБРАЗЯВАШ при регулиране в процеса на работа.
      Прав беше един познат: обърни внимание, какво и как говори, и ти е ясен.
      Т.е. ЯСЕН СИ МИ. Нищо общо с чужбините: Който е рехав тук, рехав е навсякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ма ти още ли не си разбрал кой е този?
        Ти представяш ли какъв цирк е 2019-та в Масква?
        "Ало, Валодя дай още 300МВ, че честотата пада". Обаче нали и телефона се разпаднал, няма кой да го чуе и честота пада и дядо Пешо получава инфаркт. Красная Площадь остава без ток и не могат да следят за нископрелитащи вражески самолети на НАТО. Но добре, че такива нямат желание да прелитат там. Само на дядо Пешо с инфаркта няма кой да помогне в тъмното.

И тия ще ни продават "високотехнологичен" ядрен реактор.
        Last edited by fon; 27.05.2019, 19:10.

Коментар

Товарът е мощност ама в твоя контекст и на Богомил Манчев говорите за генерираща мощност. Хайде, не се изнизвай чак пък по този тъп начин.
          Ма ти още ли не си разбрал кой е този?
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Остави. ПАРАМЕТРИ НА ГЕНЕРАТОР „регулирал”.
            Ох, той горкия още не е научил, че генераторите се регулират с компютри. Движението на турбината се регулира по ПИД закон, като само в един блок като на Мариците се регулират по няколко стотин аналогови и дискретни параметъра. Указанията за тия 5-6 човека в залата са ако турбината изключи, първите 10 минути да не правят НИЩО. Тв всъщност не са и много интелигентни, искаха ни 5-6 букви на латиница да им ги сменим на кирилица за да им било удобно. То преди 30 години почти всичко беше автоматично, сега не знам как е. В един автомобил имаш днес поне 10 параметъра да контролираш, за блок на ТЕЦ си представи колко са. И всичко е автоматично. Примерно в котелното ако сензора до едната мелница ти показва 400 градуса, а другите две по 900 явно този сензор е с проблем и самия компютър ти праща СМС да отидеш и да го провериш.

В Масква е друго. Ето, един италианец се хванал 2014г на работа и видял как товара се регулира още по телефон, ама от човек
            https://www.eenews.net/stories/1060010742
            "
            These are a few dispatches from the strange, retro world of the Russian power grid."
            Ретро свят. Музей на на световната енергетика.

И 20 ли, 30 милиона в Русия изобщо не са свързани към мрежата. То вярно и държавата е огромна, ама и изостаналостта е огромна.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Да смятаме ли че си руски/съветски възпитаник- комунистически възпитаник
              Остави. ПАРАМЕТРИ НА ГЕНЕРАТОР „регулирал”.

Коментар

На куково лято е в съвецката наука. В България сме го правили дори преди 30 години. Част от таблата в Козлодуй и Мариците дето си ги виждал по снимките са разработени точно от колектив в който съм работил. Още от тогава го знам Еленко Божков. Беше първо кандидатствал в БКП, не го приели, та беше отишъл в първите 20 човека на Подкрепа. По щастлива случайност не само си спести боя ами стана и депутат. Аз по-добре познавах първия му приятел Мето Николов от Енергопроект всичките, един висок рус може и да е умрял. Направиха го герой на НРБ та го задържаха в БСП. Та с него сме регулирали динамиката на генератори, котелите на Мариците и т.н. Но ти до това ниво няма стигнеш никога. Знаеш ли какво е ПИД? А знаеш ли колко е нормалния такт на дискретизация при регулиране на генератор? Питам те най-елементарни неща да видя поне докосвал ли си се до това.
                Да смятаме ли че си руски/съветски възпитаник- комунистически възпитаник

Коментар

Товарът е мощност. А ти си невежа.
                  Товарът е мощност ама в твоя контекст и на Богомил Манчев говорите за генерираща мощност. Хайде, не се изнизвай чак пък по този тъп начин.

Коментар

Параметри на генаратори ще регулираш с контролери и микрокомпютри на куково лято. Щото са параметри. Дали разбираш думата? Очевидно, не.
                    На куково лято е в съвецката наука. В България сме го правили дори преди 30 години. Част от таблата в Козлодуй и Мариците дето си ги виждал по снимките са разработени точно от колектив в който съм работил. Още от тогава го знам Еленко Божков. Беше първо кандидатствал в БКП, не го приели, та беше отишъл в първите 20 човека на Подкрепа. По щастлива случайност не само си спести боя ами стана и депутат. Аз по-добре познавах първия му приятел Мето Николов от Енергопроект всичките, един висок рус може и да е умрял. Направиха го герой на НРБ та го задържаха в БСП. Та с него сме регулирали динамиката на генератори, котелите на Мариците и т.н. Но ти до това ниво няма стигнеш никога. Знаеш ли какво е ПИД? А знаеш ли колко е нормалния такт на дискретизация при регулиране на генератор? Питам те най-елементарни неща да видя поне докосвал ли си се до това.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      fon - искаш да кажеш че като се инвестира в мощности за производство на ток ще е в ток за крадене и изнасяне при неясни обстоятелства. Това разбрах от написаното.
                      Не си ме разбрал точно, но не е важно. Лошото е, че за България може да си говорим за какви ли не теории, формули, интеграли и диференциали, но на всяка крачка това е в паралел с жестока корупция. Такива като братя Галеви влизаха с пистолетите си на задниците при енергийния министър да му казват какво да прави. То системата ни трябва да е не само за голям дял ВЕИ ами и корумпиро-устойчива. И въвеждаш нещо за да се противопоставиш на корупцията, примерно енергийна борса - обаче мутрите завземат и борсата и регулацията й, пишат си собствени правила за нея и усилията ти пак увисват. Иначе някой и малък ВЕЦ да си е направил, като е частен не смеят да го пипат. А това БЕХ беше голяма глупост да го направи оня министър при царя, то и само НЕК е мастодонт за крадене. В крайна сметка мутрите няма как да окраднат 100 милиарда, защото първо няма толкова, второ желаещите за кражби са в жестока конкуренция и трето народа и без изобщо да разбира какво става, като му стане скъп тока започва да реве много високо.

Коментар

Би ли ми показал по света къде се използва термина "базова мощност"? Как се превежда това българско чудо на английски? Как пък на една държава по света мрежата не се разпаднала без тези термини. Хората имат "базов" и "пиков" товар. Това, че на Богомил Манчев му се иска да си продава тока с предимство пред ВЕИ няма как да му се получи преди да сме влезли в Евразийския съюз но с този термин явно успява да омотае и хора работещи дълго в енергетиката и с по-слаб интелект.

И от безработен Горнооряховски техникумаджия и съвецки възпитаник нямам нужда от оценки за мисленето ми. Има къде да получавам такива.
                        Товарът е мощност. А ти си невежа.

Коментар

А бушони слагат ли се в системата, че и това не ми е ясно? Между другото, кога и къде си регулирал честота? Че като ти погледнах бегло схемата, все едно е някъде по СССР преди 40 години. Можеш ли да регулираш параметри на генератори с микроконтролери и компютри? Защото аз мога. Което съвсем не е свързано с работата ми на борсата, а образованието ми и стажа ми преди това.
                          Параметри на генаратори ще регулираш с контролери и микрокомпютри на куково лято. Щото са параметри. Дали разбираш думата? Очевидно, не.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Фончо ток най ного се крадне по Бояна Драгалевци Симеоново по баровските квартали.Много крадне и така наречения малък и среден бизнес.Циганите и тука не са първи.Всяка ЕЕС си има особености и предел на ВЕИ мощности...Не става само с ВЕИ.Така че на този етап на развитие на технологиите без АЕЦ и ТЕЦ не може....Освен производство те осигуряват и други услуги като първично регулиране на честота вторично регулиране на честота и обменни мощности реглиране на напрежение.Трифазните системи са симетрични а всяка симетрична система може да се разложи на три системи такава с права последователност такава с обратна и такава с нулева....Токът с нулева последователност е важен и трябва да се изчислява..
                            А бушони слагат ли се в системата, че и това не ми е ясно? Между другото, кога и къде си регулирал честота? Че като ти погледнах бегло схемата, все едно е някъде по СССР преди 40 години. Можеш ли да регулираш параметри на генератори с микроконтролери и компютри? Защото аз мога. Което съвсем не е свързано с работата ми на борсата, а образованието ми и стажа ми преди това.

Коментар

„Базови” са мощностите, които покриват минимума на товаровия график. НЕ Е „политически” формирана „глупост”. Ще ги „изхвърлиш”, ама друг път. Може да ти се ще, ясно е, ама едно е да искаш, друго - да можеш и т.н.
                              Спирането на финансиране предполага алтернативи. Технически осъшествими, обезпечени с всички ресурси и, АМА СЪВСЕМ , БЕЗ ПАРИ. Имаш ли и даваш ли си сметка, какви са?
                              Промяна на мисленето, казваш. ОК. Ако тя включва неговото отсъствие, някои вече, са го постигнали.
                              Накратко, много си рехав. МНОГО.
                              Би ли ми показал по света къде се използва термина "базова мощност"? Как се превежда това българско чудо на английски? Как пък на една държава по света мрежата не се разпаднала без тези термини. Хората имат "базов" и "пиков" товар. Това, че на Богомил Манчев му се иска да си продава тока с предимство пред ВЕИ няма как да му се получи преди да сме влезли в Евразийския съюз но с този термин явно успява да омотае и хора работещи дълго в енергетиката и с по-слаб интелект.

И от безработен Горнооряховски техникумаджия и съвецки възпитаник нямам нужда от оценки за мисленето ми. Има къде да получавам такива.
                              Last edited by fon; 27.05.2019, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Фончо ток най ного се крадне по Бояна Драгалевци Симеоново по баровските квартали.Много крадне и така наречения малък и среден бизнес.Циганите и тука не са първи.Всяка ЕЕС си има особености и предел на ВЕИ мощности...Не става само с ВЕИ.Така че на този етап на развитие на технологиите без АЕЦ и ТЕЦ не може....Освен производство те осигуряват и други услуги като първично регулиране на честота вторично регулиране на честота и обменни мощности реглиране на напрежение.Трифазните системи са симетрични а всяка симетрична система може да се разложи на три системи такава с права последователност такава с обратна и такава с нулева....Токът с нулева последователност е важен и трябва да се изчислява..
                                Е сега с последните 3 изречения ...
                                Last edited by X_Y; 27.05.2019, 14:09.

Коментар

Working...
                                X