Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
-
Нека погледнем какво става в Англия - третата по-големина енергетика в ЕС
http://gridwatch.co.uk/Renewables
И тук много силна година за ВЕИ. Най-долните 2 графики показват 27.13% ВЕИ за 2018-та и 30.77% за 2019-та. 3.64% прираст само за година. Но ако погледнем, че първото полугодие на 2018-та ВЕИ са много по-ниско от втората, явно може да се очаква прираст и 4-5% за цялата 2019-та.
ВЕИ преживяха големи кризи в ЕС последните няколко години - финансова криза, високи цени, търговси войни с Китай, удари от Тръмп... Но сега в ЕС има много пари, много желание за ВЕИ, цените паднаха страхотно... Прираст от 4% означава 20% нов дял за ВЕИ само за 5 години. След което от ЕС изобщо няма да ни питат какво искаме в България, като още 60 години въглища, нов АЕЦ и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Марков, я кажи колко е твоя "гарантиран живот"? Ти имаш ли "гарантиран живот" като Козлодуй или нямаш като Белене.
Купувам си значи днес миксер и гледам пише "гантиран живот 2 години". Значи ли, че след две години трябва да си купя нов?
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениекви 100 бе, поне 200 години минимум....
Купувам си значи днес миксер и гледам пише "гантиран живот 2 години". Значи ли, че след две години трябва да си купя нов?Last edited by fon; 30.06.2019, 01:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Ти си болен- нека да бъде 100 години, а не 60- всички искаме това, е те тогава не 200 милиарда, а като нищо 300 милиарда ще донесе печалба
кви 100 бе, поне 200 години минимум....Last edited by markov; 29.06.2019, 22:01.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Какво е това "гарантиран живот"? Или е пак българска дума дето няма еквивалент в английския и никой език по света? Тук не я виждам
https://www.scientificamerican.com/a...-replacement-/
https://dariknews.bg/novini/biznes/u...godini-1196453
Това за колите на 2-3 години се нарича навсякъде по света "гаранция" и не съм чул никой и никъде да го нарича "гарантиран живот". За гаранция ли ми говориш или за някакъв "гарантиран живот" или за нормален "физически живот" на реакторите който по света е 60 години? Пък и за пръв път чувам, че Росатом ни е давал гаранция върху Козлодуй 30 години. А ректор в Белене ако се напука на 5-та, Росатом ще плати ли всички щети?
Брех, тия хора за да си пробутват лъжите и нов език написаха "базови мощности", "гарантиран живот" ... А как се превежда "богомилманчевинща" на английски? Че май там не знаят какво е и това тук.
Обяснявам ви аз също, че Козлодуй и Белене са различни, ама вие не ми вярвате. При Козлодуй имаме "гарантиран живот" 30 години, а при Белене "живот" 60 години. Никой не знае колко е "живота" на Козлодуй и колко е "гарантирания живот" на Белене. Значи реакторите в тях са много различни и ще имат много различна цена на тока.
...С изключение, на селския поп. Пък тя, неговата „гаранция”...
Коментар
-
Вицепремиера на С.Македония:
""Все още обаче концепцията от българска страна(за аецбелене) не е ясна и те нямат изградена докрай финансова конструкция, нито структура на заинтересуваните страни. Виждам, че целият регион изразява интерес за участие в този проект. Мисля, че е много рано да се говори за някаква конкретна реализация"
Марков, помогни на чиляка бре, ориентирай го, добре се плащат тия услуги
Коментар
-
Ами тъпото парче ти каза ясно- 30 години гарантиран живот, след това според експлоатацията каквото дойде. Все едно както казват автомобилопроизводителите- колата гаранция 2-3 години или 100000км според това кое е първо.
https://www.scientificamerican.com/a...-replacement-/
https://dariknews.bg/novini/biznes/u...godini-1196453
Това за колите на 2-3 години се нарича навсякъде по света "гаранция" и не съм чул никой и никъде да го нарича "гарантиран живот". За гаранция ли ми говориш или за някакъв "гарантиран живот" или за нормален "физически живот" на реакторите който по света е 60 години? Пък и за пръв път чувам, че Росатом ни е давал гаранция върху Козлодуй 30 години. А ректор в Белене ако се напука на 5-та, Росатом ще плати ли всички щети?
Брех, тия хора за да си пробутват лъжите и нов език написаха "базови мощности", "гарантиран живот" ... А как се превежда "богомилманчевинща" на английски? Че май там не знаят какво е и това тук.
Обяснявам ви аз също, че Козлодуй и Белене са различни, ама вие не ми вярвате. При Козлодуй имаме "гарантиран живот" 30 години, а при Белене "живот" 60 години. Никой не знае колко е "живота" на Козлодуй и колко е "гарантирания живот" на Белене. Значи реакторите в тях са много различни и ще имат много различна цена на тока.Last edited by fon; 29.06.2019, 15:40.
Коментар
-
И като го искате защо разпространявате слуховете на руското посолство, че животът на Козлодуй след 30г се крепял на магия? Защо не се забелязва нито един русофил да изтъква факта, че животът на Козлодуй е 60 години? Искали да са българи, ама душа им не дава еничарска. Дето викаше един сиганин "Много искам, ама нямам желание".
Коментар
-
Ти си болен- нека да бъде 100 години, а не 60- всички искаме това, е те тогава не 200 милиарда, а като нищо 300 милиарда ще донесе печалба
Коментар
-
То това "евтин ток от Белене" ако съществуваше на земята пък и във Вселената, нека и той да го бъде и пребъде, щом сме го ударили на пожелания. А пък сега като няма токова нещо, може да си помечтаем за него по цоциалистически. И без това вече за комунизъм не е модерно да се мечтае.
Ама пак не каза колко е живота на Козлодуй. Кажи им на тия твои приятели ясно - 60 години е! Да го разберат веднъж завинаги. Трябва да им се повтаря повечко, примерно 100-200 пъти пък може и да вденат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеОтносно затварянето на АЕЦ Козлодуй .......продължавам да не виждам никои друг освен теб да го говори, имам чувство че сам си измисляш изкуствен проблем и после се бориш с него.......Дон Кихот и вятърните мелници чел ли си ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Като сравнявам цените на работещите аналози в България АЕЦ и ФЕЦ ........... съм дълбоко убеден че ядрения ток за България няма алтернатива....
Относно затварянето на АЕЦ Козлодуй .......продължавам да не виждам никои друг освен теб да го говори, имам чувство че сам си измисляш изкуствен проблем и после се бориш с него.......Дон Кихот и вятърните мелници чел ли си ?
Коментар
-
То това "евтин ток от Белене" ако съществуваше на земята пък и във Вселената, нека и той да го бъде и пребъде, щом сме го ударили на пожелания. А пък сега като няма токова нещо, може да си помечтаем за него по цоциалистически. И без това вече за комунизъм не е модерно да се мечтае.
Ама пак не каза колко е живота на Козлодуй. Кажи им на тия твои приятели ясно - 60 години е! Да го разберат веднъж завинаги. Трябва да им се повтаря повечко, примерно 100-200 пъти пък може и да вденат.
Относно затварянето на АЕЦ Козлодуй .......продължавам да не виждам никои друг освен теб да го говори, имам чувство че сам си измисляш изкуствен проблем и после се бориш с него.......Дон Кихот и вятърните мелници чел ли си ?Last edited by markov; 29.06.2019, 08:47.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар