Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеR1a1 - полупроводниците и в двете посоки не пропускат ток, бъркаш полупроводниците с целите проводници. Като има голямо съпротивление - пропуска ли или не пропуска ? Направо сте уникални, верно че ти липсва образование но поне го знаеш а тук маса народ въобще не се усеща за такава липса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Защо е наречен така и за историята на полупроводниците може да прочетеш на интернет, ако си на това ниво. Ако си инженер в ежедневната употреба под "полупроводник" винаги разбираш материал произведен със съответните pn преходи и дефекти които пропускат тока само в една посока. Ние от друго свойство на полупроводника не се интересуваме. Панели, транзистори, тиристори и всякакви чипове са направени на базата на реализцията им на това им логическо свойство. Представям си как би минал работен ден, ако някой колега хардуерист започне вместо да казва "полупроводник" почне да чете лекции по името, историята им и да описва атомите в тях.
ДОКАЗАНО:
Никакъв „инженер” (АМА НИКАКЪВ!) не си, оше по-малко, „електро”. Лукова глава, к.р с брАда. И другите ти дрънканици са на същото позорно ниво „чул-недочул, разбрал-недоразбрал”.
...А „Логическото свойство” на полупроводниците, го вземаш, навиваш на фунийка, и - отзад. Ай сиктир тъпни безкрайни.Last edited by Pyramid; 30.06.2019, 22:48.
Коментар
-
Добре, щом искаш и диод го наричай. Аз не съм чул някой да казва, че транзисторите и интегралните схеми се правят на база на диоди. Сега като изслушахме оня от техникума, ще трябва да изслушаме и хората от гимназиите.
Важно е за темата да се разбере, не точно как работят фотоволтаиците, а че развитието им в момента е страшно бързо, има много посоки в които да се развиват поне още 10 години и цените им да падат с по 10-15% всяка година, ама и качествата им да се повишават, което сме гледали с десетилетия при компютрите. Докато ядрените инженери нищо не могат да ни предложат, освен да искат по-високи заплати и повече пари за по-висока сигурност. Даже като направят нещо ново може да гръмне или да провлачи строежа с още 2-3 години. Дали при фотоволтаиците утре ще използваме масово многослойни, гъвкави, перовските, термоволтаици и т.н. само бъдещето ще покаже. Преди няколко години имаше бум на "тънкослойни" фотоволтаици. И какво стана? Вече умряха. Аз при тези цени не виждам защо да си купувам вече и "поли" като за 3-4 цента отгоре мога да си взема "моно" - ще си спестя земя, проводници, метали, труд за инсталация и поддръжка, даже ако сложиш 1000 панела и един пазач, някой циганин откъде ще открадне панел - открая естествено, та 800 панела ще е много по-добре.
Коментар
-
Не е за АЕЦ, ми за перките.
https://www.americanthinker.com/arti...e_crusade.html
Не било голяма далавера да се ползват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнениеУстройството, което пропуска ток само в една посока, се нарича "диод".
Важно е за темата да се разбере, не точно как работят фотоволтаиците, а че развитието им в момента е страшно бързо, има много посоки в които да се развиват поне още 10 години и цените им да падат с по 10-15% всяка година, ама и качествата им да се повишават, което сме гледали с десетилетия при компютрите. Докато ядрените инженери нищо не могат да ни предложат, освен да искат по-високи заплати и повече пари за по-висока сигурност. Даже като направят нещо ново може да гръмне или да провлачи строежа с още 2-3 години. Дали при фотоволтаиците утре ще използваме масово многослойни, гъвкави, перовските, термоволтаици и т.н. само бъдещето ще покаже. Преди няколко години имаше бум на "тънкослойни" фотоволтаици. И какво стана? Вече умряха. Аз при тези цени не виждам защо да си купувам вече и "поли" като за 3-4 цента отгоре мога да си взема "моно" - ще си спестя земя, проводници, метали, труд за инсталация и поддръжка, даже ако сложиш 1000 панела и един пазач, някой циганин откъде ще открадне панел - открая естествено, та 800 панела ще е много по-добре.
Коментар
-
Ау, супертрейдър, не знаех, че полупроводниците са изолатори.
Много моля за извинение!
И как така ми работят сега транзисторите в компютъра, като през тях не минава ни ток, ни напрежение? И как така мониторът свети?
Еба си и тухлата!
А пък и фотоволтаиците... не знаех, че през тях също не минава ток. Брех брех брех...Last edited by R1a1; 30.06.2019, 20:37.
Коментар
-
R1a1 - полупроводниците и в двете посоки не пропускат ток, бъркаш полупроводниците с целите проводници. Като има голямо съпротивление - пропуска ли или не пропуска ? Направо сте уникални, верно че ти липсва образование но поне го знаеш а тук маса народ въобще не се усеща за такава липса.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнениеУстройството, което пропуска ток само в една посока, се нарича "диод".
Това е устройство, а не полупроводник. Устройство ≠ материал; едното съдържа другото, но не и обратното.
Състои се от поне два типа полупроводници, на чиято граница е p-n преходът, препятстващ движението на зарядите в една от посоките.
Полупроводникът сам по себе си пропуска ток еднакво във всички посоки.
Това очаквах да кажеш, но пак отговорът ти, поне за мен, беше крайно неясен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнениеПак продължавам да не разбирам, защо говорите с човек, за койото полупроводникът провежда ток само в една посока?
В коя посока, fon, пропуска полупроводникът тока - на ляво или на дясно? Нагоре-надолу?
Защо полупроводникът е наречен така, fon?
Коментар
-
Не ти не искаш Козлодуй да работи и 60 години. И постоянно генерираш слухове, че нямал достатъчно разумна надеждност да работи 60 години, след като най-големите специалисти са казали, че може. И други специалисти са го казали принципно за всички реактори в света, имаме вече и доста реактори по над 50 години, работещи. Козлодуй има от най-новите реактори в ЕС и в света, но от руското посолство постоянно пускат слухове като твоите за да пораждат съмнения у хората и оправдаят безумието Белене.
И от ЕС и САЩ не се е чула и дума против блок 5 и 6 на Козлодуй последните години. Всичко подобно за затваряне идва от русофилистици, Позитано 20, Атака и подобни.
Коментар
-
Устройството, което пропуска ток само в една посока, се нарича "диод".
Това е устройство, а не полупроводник. Устройство ≠ материал; едното съдържа другото, но не и обратното.
Състои се от поне два типа полупроводници, на чиято граница е p-n преходът, препятстващ движението на зарядите в една от посоките.
Полупроводникът сам по себе си пропуска ток еднакво във всички посоки.
Това очаквах да кажеш, но пак отговорът ти, поне за мен, беше крайно неясен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
Ехе.
Пак си сгазил лука.
Не съм електронен инженер, но още от средното образование знам, че p-n преходът не е характеристика на полупроводника като такъв.
Не отговори на въпроса за проводимостта на полупроводника - в коя посока?
Коментар
-
Марков, я кажи колко е твоя "гарантиран живот"? Ти имаш ли "гарантиран живот" като Козлодуй или нямаш като Белене.
Купувам си значи днес миксер и гледам пише "гантиран живот 2 години". Значи ли, че след две години трябва да си купя нов?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеАко си инженер в ежедневната употреба под "полупроводник" винаги разбираш материал произведен със съответните pn преходи и дефекти които пропускат тока само в една посока.
Пак си сгазил лука.
Не съм електронен инженер, но още от средното образование знам, че p-n преходът не е характеристика на полупроводника като такъв.
Не отговори на въпроса за проводимостта на полупроводника - в коя посока?Last edited by R1a1; 30.06.2019, 18:07.
Коментар
Коментар