IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. Колко скоро вече митът за 2017-та отпадна, пък и точно число не казват тъй като комисията от руски и френски специалисти ги отряза на 60 години. Гледат да пускат слухове с недомлъвки и да не се бута този въпрос пред хората на преден план. Пускат ти и слухове като "металът стареел, надеждността била на първо място, хубаво било по-новичко ...". Според мене някои си мислят, че като е минала комисия, та народът си мисли каквото е казала комисията. Ами не е така, народът си мисли, това което най-вече му пускат като слухове долнопробните медии свързани с руското посолство дори и след комисията.
    Аз не съм чул някой да иска да затвори Козлодуй, ти започна темата и тя е скъп ли е ядрения ток- ами доказахме че не е скъп, дори е най евтиният на пазара. Дали е безопасен- там не може да се каже от нас, то и от специалистите не могат да кажат пък какво остана лаици. Метала наистина старее, независимо ти какво си мислиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Pyramid - вече спряха да я правят точно поради липса на средства .пари веднъж, какъв е смисъла от втори опит дори при по лоша или не подобра икономическа ситуация.
      Това е много важен момент. Някои считат, че ГЕРБ са много прозорливи и анти-Белене настроени. Те си го спряха проекта защото нямаха пари. Може би се е получило нещо такова, ББ "Дянков, защо няма пари в бюджета - Ами, по 100 милиона отиват на няколко месеца за Русия - Леле, колко сме се одрусали, а пък какъв гьол само имаме. Веднага го спираме". НИКОЙ по време на стартиране на проекта, плащания, корупция и т.н. не се е интересувал КОЛКО СТРУВА ПРОЕКТА. Платиха на HSBC да им го сметне след дъжд качулка. Сега като й предложат 5 милиона на Караянчева, ще се подпишат и гаранции. Тя си няма и понятие каква финансова дупка е Белене, сигурно си мисли "А бе не може да е много на загуба, я да си взема аз милиончетата"

Коментар

Това извинявай, ама е несериозен аргумент. Ние не говорим за граматика, а за енергетика. Както в медицината, физиката, химията, математиката, компютрите и т.н.на всеки български термин съответства английски термин, така е и в енергетиката. И на терминът "базови мощности" няма никакво съответсвие в английския език. Има изключително популярен термин "base load' - базов товар, но не и мощности. Там никой не е упълномощил АЕЦ да бъдат "базови мощности" и този номер тук минава може би защото пазара на ток едва прохожда, иначе конкуренцията не би го допуснала. До вчера имахме само ДКЕВР и всякакви подобни неща минаваха. Проблем е, че и на специалистите ще им трябва време да го изхвърлят, пък докато го изхвърлят току виж, че на Цвета Караянчева и направят неустоимо предложение в Масква което "няма да може да откаже".
        Ne разбирам какво месиш английския- обясних ти преди нещо, не разбираш? не вдяваш? но ъндъстенд? нихт ферщейн?Кое от всичките? Да не би да искаш да кажеш че ако някой работи в енергетиката трябва да говори задължително английски. Защо трябва да се ползува базов товар? Ползувай го, но недей да очакваш и друг да го ползува На никого не му пука какво има в английския и какво няма. Да беше нещо друго да ти го набие човек, ама то акъл не се набива нито налива

И аз и поне още 2 човека те попитаха- защо не се откажеш от лошия ток от АЕЦ и не минеш на добрия от ВЕИ. Ама мълчиш като партизанин на разпит

Коментар

• Валентий, зАрежи го. Имаме работа с маниак.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Ей това аецБеленските фенове, не знам защо не го проумяват
            Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. Колко скоро вече митът за 2017-та отпадна, пък и точно число не казват тъй като комисията от руски и френски специалисти ги отряза на 60 години. Гледат да пускат слухове с недомлъвки и да не се бута този въпрос пред хората на преден план. Пускат ти и слухове като "металът стареел, надеждността била на първо място, хубаво било по-новичко ...". Според мене някои си мислят, че като е минала комисия, та народът си мисли каквото е казала комисията. Ами не е така, народът си мисли, това което най-вече му пускат като слухове долнопробните медии свързани с руското посолство дори и след комисията.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

А е телефоне, ти знаеш ли къде пишеш- в момента аз и ти пишем в бг форум. Тук са меродавни правилата на българския език и българските думи. Как се изразяват в другите форуми на другите езици не ни интересува. Какви са термините в английския също не ни интересува. Така че ако тук е прието да се говори за базови мощности, значи се ползува този език/определения. Козлодуй сигурно е най печелившото държавно предприятие в бг и е нормално да се поддържат такива предприятия
              Това извинявай, ама е несериозен аргумент. Ние не говорим за граматика, а за енергетика. Както в медицината, физиката, химията, математиката, компютрите и т.н.на всеки български термин съответства английски термин, така е и в енергетиката. И на терминът "базови мощности" няма никакво съответсвие в английския език. Има изключително популярен термин "base load' - базов товар, но не и мощности. Там никой не е упълномощил АЕЦ да бъдат "базови мощности" и този номер тук минава може би защото пазара на ток едва прохожда, иначе конкуренцията не би го допуснала. До вчера имахме само ДКЕВР и всякакви подобни неща минаваха. Проблем е, че и на специалистите ще им трябва време да го изхвърлят, пък докато го изхвърлят току виж, че на Цвета Караянчева и направят неустоимо предложение в Масква което "няма да може да откаже".

Коментар

Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.

Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
                А е телефоне, ти знаеш ли къде пишеш- в момента аз и ти пишем в бг форум. Тук са меродавни правилата на българския език и българските думи. Как се изразяват в другите форуми на другите езици не ни интересува. Какви са термините в английския също не ни интересува. Така че ако тук е прието да се говори за базови мощности, значи се ползува този език/определения. Козлодуй сигурно е най печелившото държавно предприятие в бг и е нормално да се поддържат такива предприятия

Коментар

Някой тук чете ли ги тези работи? Поне за забавление. MIT не стрували. В Масковските институти се ковяла науката, на по няколко водки. После идват от там някакви като Р.Овч. и не могат да сметнат най-грубо колко ще струва един реактор в Белене, а с прогнозите си за печалбите му може да убие някое живо същество.
                  Ще спра да те хапя, като спреш да ми приписваш чужди приказки. Дотогава, ще те броя за клеветник и пустословец. За прАзното дрънкАло, всички знаят, защо: Ѝ при 60 - нека са ѝ 60 ! -лв за MWh, ядреният ток в България СИ ОСТАВА НАЙ-евтиният. В СЕГАШНО ВРЕМЕ. ТУК. И СВГА. КАКТО ТЕМАТА Е ФОРМУЛИРАНА. Ако искаш да затворим Козлодуй само, за да „докажем тезата” - твоя и на неколцина други лаладжии, няма да стане. Друг въпрос че, фиксиран маниакално в мнимата „печалба” на една компания (за сметка на взички потребители на неин продукт от стратегическа важност, като ел.енергията) в изродения „капитализъм”, да се натежне цена, явно, е масова практика. Подобки серсеми идея нямат, лакво е устойчиво развитие а после, приказват, че кризите били нормално явление. Всъщност, криза нормално удря, където са допуснати дълбоки структурни дисбаланси, без разлика, изповядват или не комунизъм, даоизъм, капитализъм, бананизъм ими онанизъм разните там -ѝсти. Маниащината не води до добър край, Фоньо.
                  Last edited by Pyramid; 28.06.2019, 16:25.

Коментар

Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.

Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
                    Koй си па ти да обясняваш.Мозъчният тръст на филмовата гугъл прокопиева енергетика.Беги се скрии некъде.
                    Last edited by X_Y; 28.06.2019, 16:22.

Коментар

.. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
                      Ей това аецБеленските фенове, не знам защо не го проумяват

Коментар

• Така е за термина, започна да се пробутва от момента в който беленето взе да става "националноотговорно"

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          ядрен инженер : "Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности"

Last edited by fon; 28.06.2019, 10:13.

Коментар

• ядрен инженер : "Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности"
                            Ядрена престъпност :: Ко прАим ся?

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Че то Механото в Червен бряг е класи над тебе филмовият специалист по всичко.какво ревеш кат ощипана мома.Мозъчният тръс на Козяк пак се оплаква на моля другарката.
                              На Механото в Червен бряг мое да му се опъне само Кашата.

Коментар

Аз не разбирам как се правят термофотоволтаици и не виждам смисъл да ги разучавам за себе си в детайли, вероятно няма да ги видим и на пазара близките няколко години, но понеже Тъпо парче и оня хаплогрупестият ми казаха, че съм много тъп да приказвам подобни идиотизми се оказа, че имали точно такъв проект в MIT. А да приказваш, че в MIT са идиоти е твърде неловко. Това е най-добрия инженерен университет в света. Както и, че ще се занимават с "ват или два с клизма". И какво излиза? Че някакви дето и понятие си нямат от въпроса, седнали да ми се подиграват, че нищо не разбирам от въпроса. И защо го правят? Има 2-3 причини, ама хайде да избегна бана тук.
                                Беги беги с тия смешници.Виждаме и добрите университети дет произвеждат Фончовци циркаджии които на връзано куче леб не мое дадат.Беги се скрии некъде.Ония с дръвените стълбове ше ми дават акъл ха ха ха

Коментар

Working...
                                X