Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid - вече спряха да я правят точно поради липса на средства .пари веднъж, какъв е смисъла от втори опит дори при по лоша или не подобра икономическа ситуация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Това извинявай, ама е несериозен аргумент. Ние не говорим за граматика, а за енергетика. Както в медицината, физиката, химията, математиката, компютрите и т.н.на всеки български термин съответства английски термин, така е и в енергетиката. И на терминът "базови мощности" няма никакво съответсвие в английския език. Има изключително популярен термин "base load' - базов товар, но не и мощности. Там никой не е упълномощил АЕЦ да бъдат "базови мощности" и този номер тук минава може би защото пазара на ток едва прохожда, иначе конкуренцията не би го допуснала. До вчера имахме само ДКЕВР и всякакви подобни неща минаваха. Проблем е, че и на специалистите ще им трябва време да го изхвърлят, пък докато го изхвърлят току виж, че на Цвета Караянчева и направят неустоимо предложение в Масква което "няма да може да откаже".
И аз и поне още 2 човека те попитаха- защо не се откажеш от лошия ток от АЕЦ и не минеш на добрия от ВЕИ. Ама мълчиш като партизанин на разпит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЕй това аецБеленските фенове, не знам защо не го проумяват
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
А е телефоне, ти знаеш ли къде пишеш- в момента аз и ти пишем в бг форум. Тук са меродавни правилата на българския език и българските думи. Как се изразяват в другите форуми на другите езици не ни интересува. Какви са термините в английския също не ни интересува. Така че ако тук е прието да се говори за базови мощности, значи се ползува този език/определения. Козлодуй сигурно е най печелившото държавно предприятие в бг и е нормално да се поддържат такива предприятия
Коментар
-
Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.
Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
Коментар
-
Някой тук чете ли ги тези работи? Поне за забавление. MIT не стрували. В Масковските институти се ковяла науката, на по няколко водки. После идват от там някакви като Р.Овч. и не могат да сметнат най-грубо колко ще струва един реактор в Белене, а с прогнозите си за печалбите му може да убие някое живо същество.Last edited by Pyramid; 28.06.2019, 16:25.
Коментар
-
Както обясних по рано в английския език и в енергетиката на английско-говорящите страни терминът "базови мощности" изобщо не съществува! Има само термин "базов товар", който на първо място се запълва по закон с ВЕИ и аз не съм чувал да им спират тока като у нас, като например когато не достига тока някой като дедо Пешо изключва няколко села от мрежата и готово.
Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.Last edited by X_Y; 28.06.2019, 16:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение.. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеядрен инженер : "Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности"
Не знам кой е въвел този термин у нас, но с него се дава неявно твърда заявка, че токът от АЕЦ Белене ще бъде гарантирано продаван. Което при Мариците, задължителните 30% ВЕИ до 2030г и наличие друг АЕЦ няма как да не доведе до катастрофа в мрежата ни. Най-малкото Козлодуй трябва да бъде затворен предсрочно.Last edited by fon; 28.06.2019, 10:13.
Коментар
-
ядрен инженер : "Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности"
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Че то Механото в Червен бряг е класи над тебе филмовият специалист по всичко.какво ревеш кат ощипана мома.Мозъчният тръс на Козяк пак се оплаква на моля другарката.
Коментар
-
Аз не разбирам как се правят термофотоволтаици и не виждам смисъл да ги разучавам за себе си в детайли, вероятно няма да ги видим и на пазара близките няколко години, но понеже Тъпо парче и оня хаплогрупестият ми казаха, че съм много тъп да приказвам подобни идиотизми се оказа, че имали точно такъв проект в MIT. А да приказваш, че в MIT са идиоти е твърде неловко. Това е най-добрия инженерен университет в света. Както и, че ще се занимават с "ват или два с клизма". И какво излиза? Че някакви дето и понятие си нямат от въпроса, седнали да ми се подиграват, че нищо не разбирам от въпроса. И защо го правят? Има 2-3 причини, ама хайде да избегна бана тук.
Коментар
Коментар