IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ами тъпото парче ти каза ясно- 30 години гарантиран живот, след това според експлоатацията каквото дойде. Все едно както казват автомобилопроизводителите- колата гаранция 2-3 години или 100000км според това кое е първо.
    Какво е това "гарантиран живот"? Или е пак българска дума дето няма еквивалент в английския и никой език по света? Тук не я виждам
    https://www.scientificamerican.com/a...-replacement-/
    https://dariknews.bg/novini/biznes/u...godini-1196453

Това за колите на 2-3 години се нарича навсякъде по света "гаранция" и не съм чул никой и никъде да го нарича "гарантиран живот". За гаранция ли ми говориш или за някакъв "гарантиран живот" или за нормален "физически живот" на реакторите който по света е 60 години? Пък и за пръв път чувам, че Росатом ни е давал гаранция върху Козлодуй 30 години. А ректор в Белене ако се напука на 5-та, Росатом ще плати ли всички щети?

Брех, тия хора за да си пробутват лъжите и нов език написаха "базови мощности", "гарантиран живот" ... А как се превежда "богомилманчевинща" на английски? Че май там не знаят какво е и това тук.

Обяснявам ви аз също, че Козлодуй и Белене са различни, ама вие не ми вярвате. При Козлодуй имаме "гарантиран живот" 30 години, а при Белене "живот" 60 години. Никой не знае колко е "живота" на Козлодуй и колко е "гарантирания живот" на Белене. Значи реакторите в тях са много различни и ще имат много различна цена на тока.
    Last edited by fon; 29.06.2019, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

И като го искате защо разпространявате слуховете на руското посолство, че животът на Козлодуй след 30г се крепял на магия? Защо не се забелязва нито един русофил да изтъква факта, че животът на Козлодуй е 60 години? Искали да са българи, ама душа им не дава еничарска. Дето викаше един сиганин "Много искам, ама нямам желание".
      Ами тъпото парче ти каза ясно- 30 години гарантиран живот, след това според експлоатацията каквото дойде. Все едно както казват автомобилопроизводителите- колата гаранция 2-3 години или 100000км според това кое е първо. От там нататък - божа работа, ако си шопил колата в морето може и преди да изтече гаранцията да я хвърлиш. От друга страна напоследък минаха няколко статии за коли по на 1 милион километра. Така че според поддръжката и живота

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ти си болен- нека да бъде 100 години, а не 60- всички искаме това, е те тогава не 200 милиарда, а като нищо 300 милиарда ще донесе печалба
        И като го искате защо разпространявате слуховете на руското посолство, че животът на Козлодуй след 30г се крепял на магия? Защо не се забелязва нито един русофил да изтъква факта, че животът на Козлодуй е 60 години? Искали да са българи, ама душа им не дава еничарска. Дето викаше един сиганин "Много искам, ама нямам желание".

Коментар

То това "евтин ток от Белене" ако съществуваше на земята пък и във Вселената, нека и той да го бъде и пребъде, щом сме го ударили на пожелания. А пък сега като няма токова нещо, може да си помечтаем за него по цоциалистически. И без това вече за комунизъм не е модерно да се мечтае.

Ама пак не каза колко е живота на Козлодуй. Кажи им на тия твои приятели ясно - 60 години е! Да го разберат веднъж завинаги. Трябва да им се повтаря повечко, примерно 100-200 пъти пък може и да вденат.
          Ти си болен- нека да бъде 100 години, а не 60- всички искаме това, е те тогава не 200 милиарда, а като нищо 300 милиарда ще донесе печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Относно затварянето на АЕЦ Козлодуй .......продължавам да не виждам никои друг освен теб да го говори, имам чувство че сам си измисляш изкуствен проблем и после се бориш с него.......Дон Кихот и вятърните мелници чел ли си ?
            Хи-хи, другарят Марков обърка опорните точки като си позволи да каже нещо логично. Че то руското посолство затова ли плаща на толове, бе Марков? За да мислят хората логично? Ще кажеш нещо като например "Ще затворим Козлодуй защото на първо място е СИГУРНОСТТА". Не бой се, пенсиите на село няма да се замислят, че точно строящите АЕЦ да говорят загрижено за сигурност е идиотизъм. Ако пък някой се замисли, казваш му "американците ни мразят, Козяк и т.н." и готово. Ама да объркаш основна опорна точка е проблем. Сега Решетников може да ти резне копейките за цял месец та да се научиш.

Коментар

Като сравнявам цените на работещите аналози в България АЕЦ и ФЕЦ ........... съм дълбоко убеден че ядрения ток за България няма алтернатива....

Относно затварянето на АЕЦ Козлодуй .......продължавам да не виждам никои друг освен теб да го говори, имам чувство че сам си измисляш изкуствен проблем и после се бориш с него.......Дон Кихот и вятърните мелници чел ли си ?
              Той този бърка задължително и възможно изключване, поради остаряване и износване. Няма смисъл да обсъждаш с него каквото и да е.

Коментар

То това "евтин ток от Белене" ако съществуваше на земята пък и във Вселената, нека и той да го бъде и пребъде, щом сме го ударили на пожелания. А пък сега като няма токова нещо, може да си помечтаем за него по цоциалистически. И без това вече за комунизъм не е модерно да се мечтае.

Ама пак не каза колко е живота на Козлодуй. Кажи им на тия твои приятели ясно - 60 години е! Да го разберат веднъж завинаги. Трябва да им се повтаря повечко, примерно 100-200 пъти пък може и да вденат.
                Като сравнявам цените на работещите аналози в България АЕЦ и ФЕЦ ........... съм дълбоко убеден че ядрения ток за България няма алтернатива....

Last edited by markov; 29.06.2019, 08:47.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Ма хич не се измъквам бе...ако може да бачка и 100 години !

Да има и втора АЕЦ Белене .....ша има толкова много евтин ток че всичките далавераджии с ФЕЦ, Биомаса , Когенерация и прочие измишльотини дет ни дерат по десет кожи ще фалират ......супер.

Коментар

Хайде, вече почна да се измъкваш. Не беше разбрал май първо партийната линия. И аз не съм изобщо специалист, но поне мога да преценя на кого да вярвам в случая

"Анализи на френско-руския консорциум между "Електрисите дьо Франс" и "Концерн Росенергоатом" доказаха, че срокът на експлоатация на 1000-мегаватовииге пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен поне с 20 години. След това е възможно и допълнително увеличение с още 10 години.".........................
                    Ма хич не се измъквам бе...ако може да бачка и 100 години !

Да има и втора АЕЦ Белене .....ша има толкова много евтин ток че всичките далавераджии с ФЕЦ, Биомаса , Когенерация и прочие измишльотини дет ни дерат по десет кожи ще фалират ......супер.

п.п.
                    Даже бих им предложил финансова схема.

БЕХ od апортира активите на Белене в Козлодуй и двата нови блока в Беленe да са към АЕЦ Козлодуй. Така старите блокове ще могат да подпомагат изплащането на инвестицията ......и след десетина години забраняваме отоплението на твърди горива ...само ток от ЕАЦ почти без пари
                    Last edited by markov; 29.06.2019, 00:35.

Коментар

Фоне кои съм аз че да потвърждавам Н-брой години живот на ядрен реактор? Дай по сериозно де....
                      Хайде, вече почна да се измъкваш. Не беше разбрал май първо партийната линия. И аз не съм изобщо специалист, но поне мога да преценя на кого да вярвам в случая

"Анализи на френско-руския консорциум между "Електрисите дьо Франс" и "Концерн Росенергоатом" доказаха, че срокът на експлоатация на 1000-мегаватовииге пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен поне с 20 години. След това е възможно и допълнително увеличение с още 10 години."

Електрисите дьо Франс e EDF ако не се сещаш. Areva е поделение на EDF, беше в сдружение в Сименс, но Сименс като разбра в какъв гърч е ядрената енергетика се измъкна, французите казаха, че ще ги съдят и не знам какво стана. Та не са ли това от най-големите специалисти, които щом кажат, че животът е 60 години, значи е 60. Или ти предпочиташ да слушаш Тъпо парче което каза, че животът е 30 години и можело нещичко отгоре, като докато се пусне Белене? Измъкна и някакъв доклад на руски където Богомил Манчев замъкнал лобисти във Варна с Булатом и на всичко отгоре с моя руски видях там също пишеше, че животът на двата реактора е 60 години, ама можело и да стареят. А бе и да стареят, тия от EDF и Росатом знаят точно колко, могат да го измерят защото вече има реактори и по над 50години и знаят какво говорят. И са казали ясно 60 години!

Коментар

Чудесно! Не мога да повярвам, че по един въпрос мненията ни съвпадат напълно.
                        Значи и ти считаш, че животът на Козлодуй е 60 години до 2050-та? Би ли го потвърдил ясно.
                        Фоне кои съм аз че да потвърждавам Н-брой години живот на ядрен реактор? Дай по сериозно де....

Лично аз смятам че трябва да работи максималния възможен срок , колко е той не мисля че имам достатъчно капацитет в тази материя че да се ангажирам със срокове.....

Коментар

Замислих се и освен теб тук не съм видял да твърди че Козлодуй ще бъдел затворен ........
                          Мисля че няма луди които си колят кокошката снасяща златни яйца ...............може би изключение са само родните сороспии....
                          Чудесно! Не мога да повярвам, че по един въпрос мненията ни съвпадат напълно.
                          Значи и ти считаш, че животът на Козлодуй е 60 години до 2050-та? Би ли го потвърдил ясно.
                          Надявам се и Пирамид и Тъпо парче да го потвърдят също ясно, тъй като първият говореше друго, сега пък аз съм бил предател. От Козяк и от Брюксел не са обелили и дума за затваряне на Козлодуй. Това се прави само по медии свързани с руското посолство.

Другите с които сме като един отбор ще потвърдят ли съгласието си, за да не се връщаме постоянно на този въпрос. Нека потвърдим физическия живот както го определят най-големите специалисти от МААЕ. Иначе може да бъде затворен по ред политически причини, ако примерно ЕС затвори всичките си АЕЦ до 2040-та. Ето пак двете връзки където въпросът е изяснен еднозначно

https://www.scientificamerican.com/a...-replacement-/
                          https://dariknews.bg/novini/biznes/u...godini-1196453
                          Last edited by fon; 28.06.2019, 23:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Луди? Не.
                            ПРОДАЖНИ.
                            И той е от тях.
                            Това е така защото родните Козяшки агенти са възпитани че не е важно на България да и е добре, важно а е на Русия да и е зле....

Коментар

Замислих се и освен теб тук не съм видял да твърди че Козлодуй ще бъдел затворен ........

Мисля че няма луди които си колят кокошката снасяща златни яйца ...............може би изключение са само родните сороспии....
                              Луди? Не.
                              ПРОДАЖНИ.
                              И той е от тях.

Коментар

Съмнявам се, че не го проумяват. Не виждаш ли с каква стръв се твърди, че Козлодуй щял да бъде затворен скоро. ...........

Коментар

Working...
                                X