IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Еми борса, колкото толкова. Нямаше нищо против нефта преди пет години да струва над сто кинта?
    Ша кажеш ли нещо по въпроса или от мазетата срещу парк хотела ти плащат само да лъжеш, за квот' дойде?

Да се радваме, че американците навряха в миша дупка руснаците и за нефта и за газа иначе сега българина трябваше да работи половин ден да плаща за нефт и газ на някакви колхозници. Ама българинът е неблагодарен. Още реве на всяка втора дума против САЩ.

Коментар

• Студеният резерв минал към ТЕЦ "Варна", защото държавна ТЕЦ застрашила системата

Nqкой преди говореше че ще бастисат държавен тец заради меди доган, е познал е/ не помня кой беше

В момента ТЕЦ "Варна" работи и за ток, и за студен резерв, обяви министърът. Наскоро бившият транспортен министър Данаил Папазов, който е и директор на компанията, собственик на централата, обяви, че до момента в ремонти в теца са вложени 30 млн. лв., които са били осигурени от заеми от две банки. "Капитал" съобщава, че от публикуваните договори за възложени обществени поръчки е видно, че инвестираните в ремонти средства са не повече от 16 млн. лева.

Удобно обяснение за баламурници.
      "В момента ТЕЦ "Варна" работи и за ток, и за студен резерв, обяви министърът"
      Ми след като е толкова изгодно да се кара теца на газ защо не карате мариците на аз?
      Last edited by v_tin; 04.07.2019, 02:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Значи да не вярвам на онези от телевизора че електромера върти, а манджата не завира. Добре тогава, ама и те били измамници
        На телевизора по дефиниция не трябва да му вярваш
        Иначе бабата усеща че котлона слабо топли (4 пъти по-слабо, зимата може и студен да си стои), отива, гледа електромера - върти се....ама може ли да разбере колко бързо минава червената чертичка? Или пък новите - 1000 мигвания за 1 киловатчас. А има и техника, която гори от по-ниското напрежение - за това си има стандарти.
        Така че - всички са прави и никой не е прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Той го е правил когато електромерите бяха набучени на клечка и се въртяха напред и назад. Днес, те са цифрови и като се каже, че се въртят се разбира, че цифрите им се превъртат от 0 до 9 напред и назад.
          Назад може ли да въртят, ще дойдеш ли да превъртиш моя с да кажем 5000 киловата назад

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
            Въпроса е срамно поставен, като за час по физика в 8-ми клас - Времето е функция на мощността на бързовара - тя е P=U^2/R или Т220:Т120=220^2/120^2 или три и нещо пъти по-бавно. Само че, изразходваната мощност е една и съща => цената, която ще плати бабата е също една и съща. Ако има проблем бабата с тока, да си купи автотрансформатор (UPS с AVR за американоговорящите, щото сигурно и такъв термин няма в английския).

По темата с електромера - 20-120% от номиналния ток, означава че ако електромера е за 50А номинален ток, ако консуматора цоца м/у 10 и 60А, грешката трябва да му е в съответните граници от съседната колона.

Аман от аматьори.
            ЕЕЕЕ, Благодаря за лекцията, но не мога да знам всичко, затова е този форум, аз питам неща които не знам. По въпроса с бабата, все си мисля че държавата трябва да глоби енергото, а не бабата да си купува ЮПС. Значи да не вярвам на онези от телевизора че електромера върти, а манджата не завира. Добре тогава, ама и те били измамници

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Пак алабализми ....нещо за скъпия ток на борсата в БГ ша кажеш ли ....или ти плащат само за гьолове да пишеш ?
              Еми борса, колкото толкова. Нямаше нищо против нефта преди пет години да струва над сто кинта?
              Ша кажеш ли нещо по въпроса или от мазетата срещу парк хотела ти плащат само да лъжеш, за квот' дойде?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Е как! В Дряново работят само с милярди?

Е ми ко да правиш , а ти тролиш тук за жълти центчета ....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Е 3 милиарда за един гьол кой да ги плаща? Хайде надупвай се и почвай да бачкаш, че и още 20 милиарда ще трябва да се плащат, пък сигурно не знаеш милиард с колко нули се пише.
                  Пак алабализми ....нещо за скъпия ток на борсата в БГ ша кажеш ли ....или ти плащат само за гьолове да пишеш ?

Коментар

Е 3 милиарда за един гьол кой да ги плаща? Хайде надупвай се и почвай да бачкаш, че и още 20 милиарда ще трябва да се плащат, пък сигурно не знаеш милиард с колко нули се пише.
                    Е как! В Дряново работят само с милярди?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

А няма такава работа бе ще ни кажат агентите на козяк , дори цената от ФЕИ е отрицателна .....верваите им.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

https://frognews.bg/novini/predpriia...apiia-tok.html
                        Предприятия спряха работа заради скъпия ток

Я виж твойте кво пишат , алоооооу ...
                        А няма такава работа бе ще ни кажат агентите на козяк , дори цената от ФЕИ е отрицателна .....верваите им.

Коментар

Ама какво съм казал? Единият видя причините за високите цени във ВЕИ-та, а другия в тролове като мен на САЩ. Така ли беше? Каква политика, какви пет лева?
                          https://frognews.bg/novini/predpriia...apiia-tok.html
                          Предприятия спряха работа заради скъпия ток

Я виж твойте кво пишат , алоооооу ...

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Я пак кво си правил?
                            Таковах любопитни. Иначе, бях закачил един двигател от ЗАЗ 968М куплиран с асинхронен мотор, извеждам на генераторен режим, и -няколко киловата въртяха стария електромер назад.
                            Възбуждането регулирах с ШИМ, песен.
                            Last edited by Pyramid; 03.07.2019, 20:18.

Коментар

Я пак кво си правил?
                              Той го е правил когато електромерите бяха набучени на клечка и се въртяха напред и назад. Днес, те са цифрови и като се каже, че се въртят се разбира, че цифрите им се превъртат от 0 до 9 напред и назад.

Коментар

Фончо айде любовта към Говедария в темата политика.Форума не е Козяк и не раздава визи за САЩ.Подмазвай се на друго място
                                Ама какво съм казал? Единият видя причините за високите цени във ВЕИ-та, а другия в тролове като мен на САЩ. Така ли беше? Каква политика, какви пет лева?

Коментар

Working...
                                X