IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Един мой състудент обиколи Канада САЩ Англия и ми разправя само меринджей приятелю.Иде шефа и вика е те тоя ми е племеник требе го научиш да стане релейчик...Питам кво си завършил а он банкер съм...Знаеш ли какво е ток ми не а трифазен ток ми не.Викам на шефа е земи си го я не мое го научим.И те тука с такива меринджеи си имаме работа.Нищо не разбира ма пише бълва простотии.
    Такива българи простаци съм срещал не един по света. Накрая винаги установяваш, че работи в най-долнопробната фирмичка в града и е последна дупка на кавала. Как пък на мене не ми се е случил един подобен случай. Даже някакъв такъв ми се хвали какъв бил незаменим, шефката му вика после "той е добро момче, ама не можа да научи английски"

Соца създаде много подобни уроди у нас. Тип Жорж Ганчев. Аз толкова болни американци не съм срещал.
    Last edited by fon; 04.07.2019, 23:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

В 21-и век, представяш ли си има наглеци дето ще спират тока от въглища,невежи някви, не знаят че сярната киселина трябва за акумулатори

Но за загубата, Ако започне да продава на 95лв,/мвтч ще бъде ли на загуба, хихи МИ2 ?
      Контур гобал, как е на печалба при подобни нива?

Къф им е проблема да инвестират във ВЕИ и са спестят от квотите? били им наложили квотите, за тия квоти се пише и знае от над ДВАДЕСЕТ години!
      Контур глобул са на печалба само защото и само за това, че другарят Иван Костов им подписа договор преди 19 години да се изкупува всичко и завинаги от българската държава на преференциални цени. При тези условия и аз да бях стартирал бизнес в гаража отзад и аз щях да съм на пячалба!
      Last edited by aleks262; 05.07.2019, 08:48.
      IM d best

Коментар

И защо МИ2 е на загуба а?Нали твоите корумпирани крадливи европейски приятели направиха това с квотите?На загуба е щото едни помияри не искат да му сложат квотите в цената...ей за тва е на загуба...
        В 21-и век, представяш ли си има наглеци дето ще спират тока от въглища,невежи някви, не знаят че сярната киселина трябва за акумулатори

Но за загубата, Ако започне да продава на 95лв,/мвтч ще бъде ли на загуба, хихи МИ2 ?
        Контур гобал, как е на печалба при подобни нива?

Къф им е проблема да инвестират във ВЕИ и са спестят от квотите? били им наложили квотите, за тия квоти се пише и знае от над ДВАДЕСЕТ години!

И най-важния въпрос, Ако е на печалба ще бъде ли по-скъпа за ъъъъ хидроинженерстване Сещаш ли се вече кои са приятелите?
        Last edited by satz; 04.07.2019, 22:40.

Коментар

Няма да ги обиждам повече не си струва.А и като гледам изобщо не се обиждат...пишат и си вярват
          Той дедо Пешо е работил едно време в енергетиката и си мисли, че разбира нещо от съвременна енергетика, пък той разбира от соц енергетика или енергетика на 80-те.

Коментар

• Вижте сега, във форума няма изисквания да си компетентен по дадена тема. За тези неща човек си вади заключение, като чете. Всеки може да си изкаже мнението. Също както и вие. Има много начини да обясниш на някой, че не разбира, не е нужно задължително да го обиждаш.
            रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
              Ако обичате, престанете да се обиждате.
              Няма да ги обиждам повече не си струва.А и като гледам изобщо не се обиждат...пишат и си вярват

Коментар

• Х_У направо ви се чудя как може да търпите такова невежество...Аз не разбирам от другите теми но като гедам какви направо пишат в тема енергетика си представям какво е в другите теми където човек няма знания...Един мой състудент обиколи Канада САЩ Англия и ми разправя само меринджей приятелю.Иде шефа и вика е те тоя ми е племеник требе го научиш да стане релейчик...Питам кво си завършил а он банкер съм...Знаеш ли какво е ток ми не а трифазен ток ми не.Викам на шефа е земи си го я не мое го научим.И те тука с такива меринджеи си имаме работа.Нищо не разбира ма пише бълва простотии..Навремето в Електротехническият факултет нямаше никакви Догановци корумбашевци и тем подобни са сичкото негодник енергетик.Задава се такъв дебел и голям и едно дълго стоене без ток.Чезовете вече от няколко години не влагат дори и лев трафопостовете прокапаха карат си монтьорите със собствени пари да купуват найлони и да ги затискат с камъни за да не капе върху съоръженията.....Кака Тъмъушка ги инспектирала ха ха ха задала се е една дебела жица чак до Черна гора от АЕЦ Козлодуй...Бизнесът завалийките си мислеха пазар и хоп ниски цени .....Писах какво ще се случи викаха ми комунист и руска подлога е случи ли се?Случи се...е ще се научим и без ток да я караме.Натам отиват нещата....
                Last edited by X_Y; 04.07.2019, 22:05.

Коментар

• Ако обичате, престанете да се обиждате.
                  रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    На който си купи ТЕЦ?

Евтините марици мили на пенсионерите, отдавна са на загуба, дефакто дори българите в чужбина спонсорират въпросния им много изгоден ток.

С АЕЦКозлодуй е подобно,но малко по-сложно/невидимо,
                    трябва да видиш сметката за обучението на специалистите там, на макро ниво да сметнеш,
                    2000 човека с над средното IQ какъв потенциал имат ако създават нещо, вместо буквално да се затриват наглеждайки един чайник...
                    На какво мислиш се дължи факта, че във всички изобретателски и т.н. среди е пълно с хора от Козлодуй?
                    (и тоя разход виждал ли си го в "себестойността на тока" м?)
                    В 21-и век, АЕЦ е изгоден единствено ако е част от оръжейната индустрия.(демек френски АЕЦ винаги ще има)
                    Яка свързаност с Европа ни трябва, борсата ни да стане подчинена на европската, шкартират се нашичките борсови бюрократчета и другото ще стане от само себе си

p.s
                    Франция-Испания са пуснали помежду си един интересен далекопровод за 0,7млр.евро
                    и те така те
                    И защо МИ2 е на загуба а?Нали твоите корумпирани крадливи европейски приятели направиха това с квотите?На загуба е щото едни помияри не искат да му сложат квотите в цената...ей за тва е на загуба...
                    Last edited by X_Y; 04.07.2019, 21:08.

Коментар

• Х стия какво си мислиш че правиш като даваш трибуна невежеството...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid

Боже Боже ..
                        Я да видим, ТИ каква алтернатива предлагаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          ... Кому е нужно - не знам, ..
                          На който си купи ТЕЦ?

Евтините марици мили на пенсионерите, отдавна са на загуба, дефакто дори българите в чужбина спонсорират въпросния им много изгоден ток.

С АЕЦКозлодуй е подобно,но малко по-сложно/невидимо,
                          трябва да видиш сметката за обучението на специалистите там, на макро ниво да сметнеш,
                          2000 човека с над средното IQ какъв потенциал имат ако създават нещо, вместо буквално да се затриват наглеждайки един чайник...
                          На какво мислиш се дължи факта, че във всички изобретателски и т.н. среди е пълно с хора от Козлодуй?
                          (и тоя разход виждал ли си го в "себестойността на тока" м?)
                          В 21-и век, АЕЦ е изгоден единствено ако е част от оръжейната индустрия.(демек френски АЕЦ винаги ще има)
                          Яка свързаност с Европа ни трябва, борсата ни да стане подчинена на европската, шкартират се нашичките борсови бюрократчета и другото ще стане от само себе си

p.s
                          Франция-Испания са пуснали помежду си един интересен далекопровод за 0,7млр.евро
                          и те така те
                          Last edited by satz; 04.07.2019, 20:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Ти си гледай Русията. Ние в България ще се оправим и сами.
                            И как ще се оправите, като затъвате с всеки изминал ден?

Фирми в Стара Загора спряха работа заради скъпия ток

Няколко фирми в Стара Загора днес спряха работа. Собствениците на заводите посочват, че мярката се налага заради високата цена на тока на свободния енергиен пазар. Притеснението на бизнеса е, че ако пазарът не се регулира, ще последват фалити на предприятия.

--------------

3 милиарда лева неустойка ще трябва да платим на американските централи при разваляне на договорите с тях. Това стана ясно от коментара на енергийния министър Теменужка Петкова, която бе препитана от депутатите в ресорната комисия.

Аз много се надявам да не се стигне до този сценарий, подчерта тя.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• По-долу дадохме цена на ФЕЦ в Украйна свързан преди няколко месеца, където цената беше малко над 1000 евро на КВ. Ето обаче нова цена за Украйна: €34.7 million за 55.4MW ФЕЦ - Мноого под тази цена, едва 626 евро на КВ, и то граден не от китайска, а от норвежка фирма.
                              https://www.energylivenews.com/2019/...ncial-backing/

Украйна няма задължителен дял на ВЕИ от ЕС и е от най-ядрените държави в света с 53% ток от АЕЦ, може би след Франция
                              https://pris.iaea.org/PRIS/CountrySt...spx?current=UA

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Еми борса, колкото толкова. Нямаше нищо против нефта преди пет години да струва над сто кинта?
                                Ша кажеш ли нещо по въпроса или от мазетата срещу парк хотела ти плащат само да лъжеш, за квот' дойде?

Имам бе Дъбнишки.Колкото по евтин е нефта токова по добре.

Коментар

Working...
                                X