IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Единия не знае кво е галон, па плещи за цени на бензин в САЩ,
    другия се дуе за Енергетик, па невеж до свещенна простота,
    на Енергетика са му неизвестни едни най-големите започнати строежи по соц-а

на ти сламка https://profit.bg/v-presata/sazhivya...kta-na-dunava/

повер си категорично. На здраве и плати нещо за обучение

пп
    освободения пазар на газ в Чехия е с 2 пъти по-ниски цени от българските....
    Last edited by satz; 05.05.2020, 21:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
      Батериите, евтините за такива цели са с 3000 цикъла, средните с 5000,за скъпите пак ще стигнем до Жирафа, та попрочетете ъъъ старости (защото беше новост преди 10год.)

Писал съм - първа стъпка довършването разширението на ПАВЕЦ
      довършването и усъвършенстването на хидроенергийните възли на Дунав
      Увеличаване на максимум свързаността ни с евромрежите.
      Програма със субсидии за 2години в България да има поне 2гвтч акумулари с цел 34
      Освобождаване на пазара на газ от Освободители.

Ограничение в закон - никой да няма право на какъвто и да е вид дял в енергетиката по-голям от 20% !

Атома е бил незаменим през 60-70-те, вече е само инструмент за изсмукване на България.

Бре някой атомец, няма ли да драсне лв./мвтч за утре как върви
      Ти нямаш дори грам знание какво е това ток и как се произвежда какво е мрежа какво е ЕЕС какво е режим на ЕЕС.На Дунав нямаме никакви възли нищо какво ще усъвършенствуваш на Костов мъдете ли?.Там нещата не зависят само от нас трябва и румънците да се съгласят.ЕЕС и сега е доста добре свързана с със съдедните ЕЕС а след изпълнение на проектите които текат в момента ще се свърже още по добре с ЕЕС на Гърция и Турция.Не знам какъв ПАВЕЦ ще разширяваш и как на това освен да се смея незнам какво друго да направя.Ако ще строиш язовир Яденица за да разшириш долният изравнител на ПАВЕЦ Чаира това ще спомогне за по добро регулиране на ЕЕС но не решава проблема с производството.На ПАВЕЦ не можеш да разчиташ за производство в основата на товаровия график...Пазаря на газ и да го освободиш все тая цените и с освободители и без тях е се същата...Да не те питам как ще изпълняваш изискванията на entso e с тия акумулатори и отде ще ги вземеш.Мани не пиши за енергетика пиши си против Русия щото само там те бива.
      Last edited by RUBLA; 07.05.2020, 12:06. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Батериите, евтините за такива цели са с 3000 цикъла, средните с 5000,за скъпите пак ще стигнем до Жирафа, та попрочетете ъъъ старости (защото беше новост преди 10год.)

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        .. какво ще направиш и кога относно енергетиката?..
        Писал съм - първа стъпка довършването разширението на ПАВЕЦ
        довършването и усъвършенстването на хидроенергийните възли на Дунав
        Увеличаване на максимум свързаността ни с евромрежите.
        Програма със субсидии за 2години в България да има поне 2гвтч акумулари с цел 34
        Освобождаване на пазара на газ от Освободители.

Ограничение в закон - никой да няма право на какъвто и да е вид дял в енергетиката по-голям от 20% !

Атома е бил незаменим през 60-70-те, вече е само инструмент за изсмукване на България.

Бре някой атомец, няма ли да драсне лв./мвтч за утре как върви
        Last edited by satz; 05.05.2020, 14:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Каква е тази батерия за 20 години ?
          Тук ще имаш непрекъснат цикъл заряд-разряд всеки ден . Няма да изкара и 5 години.....
          Ot малките батерии АА, ААА най добрите са енелуп и на тях им дават мисля гаранция около 1000 цикъла. Бях си купил от лидъл някакви на които също пише 1000 цикъла, истината е че вече издадоха багажа за около 2-3 години. Ползувам ги в челник като ходя да разхождам кучето вечер. Тук ще бъде същата история- 2-3 години- добре 5 години, все пак зависи колко е голяма батерията

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Направо жив да го съжалиш барбарона- сигурно му е много мъчно че плаща около 6 сента ток. Как барби не се оплаква и никой във франция не иска веи, само от дай българия искате веи. Тази батерия няма ли амортизация, панелите на 15 години ще ги сменяш, батерията на колко - на 20??Хайде да вземе нещо ново- някой от вас двамата има ли ел колело- всеки един който има такова колело гледа да го разкара на 3-4-5 година. На колелото му няма абсолютно нищо, но батерията е скапана. Колко струва една батерия за ел колело- започват от 300 евро батериите бош, за другите не знам.Колелото 1000 евро, батерията 300 евро поне, масовите са по 400. Не мисля че вашите батерии ще ги направят по по различна технология
            Каква е тази батерия за 20 години ?
            Тук ще имаш непрекъснат цикъл заряд-разряд всеки ден . Няма да изкара и 5 години.....

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Съгласих се с теб алаведнаги- да кажем че си министър на енергетиката от сега до безкрайността. какво ще направиш и кога относно енергетиката? Сметките на малките реактори ги плащаш защото имаше разни седерасти които настояваха да се закрият, за да ни приемели по лесно в европата.ААААААААААА писаха поне преди 2-3 години че първи реактор е разрушен вече и щели да събарят тогава втори реактор, колко е вярно, да каже бате пешо

Ако дойдат отново седерастите и дай българите на власт на бас че ще закрият цялата енергетика бавно и полека.

Но това е мое мнение- хайде дай отговор на въпроса от по горе
              Власт тия няма да видят повече никога нищо че ги канят по разни долнопробни кабеларки.народа не е чак толкова прост..Рано или късно за тия мизерници ще има Народен съд.

Коментар

Много тъпо.
                Не можеш в първия ден да закриеш АЕЦ.

Не можеш евтино и в първата година да закриеш АЕЦ.
                Не можеш евтино и във втората година да закриеш АЕЦ.

Дефакто на "евтиния" ток от закритите малки реактори още им плащаме разходите и децата ни ще ги плащат разходите по атомната хубавиня.
                На мен все още ми е неудобно, деца и внуци да ми плащат сметките....

Писал съм, че частично съм независим, та пак имаш проблем при четенето с разбиране, явно толко си можеш, щом и галон не знаеше какво е.
                Съгласих се с теб алаведнаги- да кажем че си министър на енергетиката от сега до безкрайността. какво ще направиш и кога относно енергетиката? Сметките на малките реактори ги плащаш защото имаше разни седерасти които настояваха да се закрият, за да ни приемели по лесно в европата.ААААААААААА писаха поне преди 2-3 години че първи реактор е разрушен вече и щели да събарят тогава втори реактор, колко е вярно, да каже бате пешо

Ако дойдат отново седерастите и дай българите на власт на бас че ще закрият цялата енергетика бавно и полека.

Но това е мое мнение- хайде дай отговор на въпроса от по горе
                Last edited by v_tin; 05.05.2020, 10:41.

Коментар

Много тъпо.

Дефакто на "евтиния" ток от закритите малки реактори още им плащаме разходите и децата ни ще ги плащат разходите по атомната хубавиня.

Писал съм, че частично съм независим, та пак имаш проблем при четенето с разбиране, явно толко си можеш, щом и галон не знаеше какво е.
                  Само ако можеше няколко седмици да изкараш в Централното диспечерско управление друга песен ше запееш ти и партията ти откачена.Празнодумието по партийни събрания и лаладжийство по софри и форуми е едно а отговорност за непрекъснатост на електропотреблението друго.Изобщо можеш ли да осъзнаеш какво е заплаха от наводнение какво е да оставиш завод който може да предизвика еколкогично бедствие без захранване и ти да си отговорен..Партийните галфони стават само за лаладжии и празни дърдорковци.Хора които нищо не са създали през живота си не са отгледали дори едно цвете такива идиоти стават партийци и управляват държави.Затова резултатите са такива..

Коментар

Представи си че си министър на енергетиката. Да кажем първият ден ще закриеш аец-а, Дай нататък- как ще обезпечеш населението и индустрията с ток

Онзи ден писа че си реализирал офгрид кочина, дай малко подробности
                    Много тъпо.

Коментар

Представи си че си министър на енергетиката. Да кажем първият ден ще закриеш аец-а, Дай нататък- как ще обезпечеш населението и индустрията с ток

Ми че нали тея идиоти така закриха държавата.Кой разсипа селското стопанство кой ликвидира промишлеността малките блокове кой съсипа??Нали тия некадърници гнусни.Десните психари в София трябва да бъдат избесени пред ЦУМ,Нагли прости и крадливи боклуци
                      Last edited by power grid; 05.05.2020, 07:20.

Коментар

Тука си посочил един от големите им пропуски на атомните, на тях като им кажеш 2Гв мощност си я представят на конкретно място,
                        въобще не включват, че това могат да са хиляди генерации в градовете с практически нулеви загуби пренос, сравнено с АЕЦ.

Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Сигурен е, защото поевтиняването на технологията е 8-10% годишно само за последните 10 години. Сметката предполагам можеш и сам да я направиш за следващите 10. Разхода за транзит на тока от АЕЦ-а до дома ти ще е по-голям от производствената цена от ВЕИ + батерия!
                          Направо жив да го съжалиш барбарона- сигурно му е много мъчно че плаща около 6 сента ток. Как барби не се оплаква и никой във франция не иска веи, само от дай българия искате веи. Тази батерия няма ли амортизация, панелите на 15 години ще ги сменяш, батерията на колко - на 20??Хайде да вземе нещо ново- някой от вас двамата има ли ел колело- всеки един който има такова колело гледа да го разкара на 3-4-5 година. На колелото му няма абсолютно нищо, но батерията е скапана. Колко струва една батерия за ел колело- започват от 300 евро батериите бош, за другите не знам.Колелото 1000 евро, батерията 300 евро поне, масовите са по 400. Не мисля че вашите батерии ще ги направят по по различна технология

Коментар

[АЕЦКозлодуй искат да м купуват тока по 55.5лв./мвтч сега е минимум по 53.9

Кълбо ли е наистина Земята?
                            И какво те притеснява- като пуснаха волтаиците държавата даваше по левче на киловат

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              .. Тези съединения са нерециклируеми,...
                              Всичко е рециклируемо, само се нуждае от различно количество енергия за рециклирането.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Pyramid, мечтаят си и не мисля че е чак толкова лошо, да се съхранява енергия в батерии според мен не е най уместно ако става въпрос за големи количества и масово. Най неприятната част в тези технологии е химични реакции които се осъществяват трудно и това не е случайно - например окисляване на никел или пък кобалт при деградация на електродите. Тези съединения са нерециклируеми, ако се рециклират батерии ще се депонират тези неща някъде а те са отровни. Та за масовите батерии , толкова и е жалко защото си има нужда от нови енергийни технологи , НО от там откъдето ги дават - не дават нищо по добро и сигурно неслучайно.
                                Къде това „там” и кой ги „дава” тези технологии бе, Дани? Що не ни светнеш?
                                Last edited by Pyramid; 04.05.2020, 23:16.

Коментар

Working...
                                X