Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЗа стартирали проекти обикновено пиша, защо халюцинираш че съм ги нарекъл действащи?Last edited by Pyramid; 31.08.2021, 20:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение... Затуй, Заций ме забавлява. Щото, приема желаното за действително.
Коментар
-
Съгласен съм обаче проблема не е решим технически, остава производство което да се случва в момента на потреблението и ако се открие начин това да стане с някакво достъпно много гориво и да е неувреждащо природата. Обаче като няма такова остава варианта да няма бясно нахвърляне да се харчи много енергия дори и за производство на модерни електрически неща. Иначе има и варианти за мирно така да се каже приложение на ВЕИ и тази енергия да е добре дошла, понеже не произвеждат постоянно с нея може да се направят неритмични производства. Когато има енергия производството се пуска, както е в земеделието - производството не е постоянно а си има ритъм, който се задава от природата ако искаш продукцията да евтина, а иначе може и целогодишно да произвеждаш.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо скоро съхранение адекватно няма и това ги прави ВЕИ неизползваеми. Технически е проблема. Също не може да се произведат на енергия от въглища, защото после няма да могат да ги ползват..ще се изтровят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеsatz, горят въглища много яко японците и ще строят пак атомни централи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov
Запорожеца пак сее лъжи из форума. Писна ми да слушам само ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ ....докато сметката расте ли расте!Last edited by Pyramid; 31.08.2021, 09:04.
- 1 like
Коментар
-
Относно съхранението, те японците какво правят за да имат 5Гвтч https://it.dir.bg/tehnologii/yaponiy...heska-energiya
какви ли сме в техните очи, след като ние 15Гвтч можем да ги имаме за под 2год. и под 50млн. , но не ги реализираме поради българопродавци..
Коментар
-
...ЗАТОВА, Зациус, твоите отрицателни цени, СА ЗА КРАТКО И ДО ВРЕМЕ. Нещо повече: Заради дестабилизиращото действие на ФЕЦ/ВетрЕЦ върху ЕЕС, очаквам, до 5 години, да им вкарат наказателни изкупни цени, много по-отрицателни от сега но, само към вход ЕРП/ЕСО, от които, дребните "тарикати", да НЕ можете да се възползвате. И може би, ще видим изключени ФЕЦ по светло и псуващи тежко собственици, отново, начело с Матеев, да скачат пред поредния парламент, в знак на протест. Засега, хоризонтът, повтарям, е 5-годишен. Измислят ли и внедрят ли дотогава МОЩНИ И ДОСТЪПНИ ферми за съхранение, този сценарий, може да бъде отменен. И, нашепвам на БГ ФЕЦ-лидера, евентуално, да вложи в това. Може силно да подпомогне соларния си бизнес.
П.П. НЯМА да се занимавам с темата, НЯМА да занимавам и него. Просто, подсказка без задни мисли.
Last edited by Pyramid; 30.08.2021, 12:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Да възможно,
за колко време ще изплатите такъв реактор при 60лв./Мвтч (туй по света е високата цена) Ще ли е възможно въобще изплащане, съответно ще ни светне ли в тимберицата значението на думата "субсидирани от военните".
Не съм против субсидиите - нужни са важни неща.
Защо според вас, единствения такъв френски реактор беше спрян преди изтичането на проектния му срок?Last edited by Pyramid; 30.08.2021, 12:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
РБН. Реактори с бързи неутрони. Делят 238.
за колко време ще изплатите такъв реактор при 60лв./Мвтч (туй по света е високата цена) Ще ли е възможно въобще изплащане, съответно ще ни светне ли в тимберицата значението на думата "субсидирани от военните".
Не съм против субсидиите - нужни са важни неща.
Защо според вас, единствения такъв френски реактор беше спрян преди изтичането на проектния му срок?
Коментар
Коментар