Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Преди да започне да коментира каквато и борса да е, който и да е трябва да е наясно, че природата ни е предоставила само две алтернативи за определяне на цени - пазарна или от някой, считан за умен. Иначе се стига до едно примитивно оплюване на единия вариант и откриване на топлата вода, а целта на спора трябва да бъде да се изтъкнат всичките негативи и предимства на двата варианта, за да се реши кой е по-добрия. Добре е да се знае и че борсата на ток, като една от най-трудните и късно внедрявана в живота, тъй като стоката й не може да се складира, е била обект на жестоки критики през последните 2-3 десетилетия от милиони хора в много страни, но чисто статистически, навсякъде след тези борби се налага все повече и повече варианта с борса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Никога ама никога не забравяй че природните закони са над борсата.На тях не им дреме за борсата...Тецовете на въглищата освен производство изпълняват и други функции за които им се плаща.Борсите за ток са едно недоразумение евроатлантическа простотия и легален начин за крадене на много пари.Това са измамници и боклуци.Това нещо трябва да се ликвидира немедлено...
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Такъв ток имат само енергийните идиотипа после ще дитиримбират печалбите на АЕЦ-а ОХнимоа
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Бях писал преди, не знам доколко е изпълнимо- 100% от тока на козлодуй за бг, и да правят търгове за американските централи- леко ще бъде непродаваем техния ток, но това е проблем на меринджейте там. ТОва което е написано под долу- 30 милиона нереализирана печалба от един търг- направо мед капе на сърцата на галфоню и зазчо. Догодина ще обяснят как аец трябва да се закрие заради това че няма печалба
- 3 Харесвания
Коментар
-
Бях писал преди, не знам доколко е изпълнимо- 100% от тока на козлодуй за бг, и да правят търгове за американските централи- леко ще бъде непродаваем техния ток, но това е проблем на меринджейте там. ТОва което е написано под долу- 30 милиона нереализирана печалба от един търг- направо мед капе на сърцата на галфоню и зазчо. Догодина ще обяснят как аец трябва да се закрие заради това че няма печалба
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
И аз съм на мнение че ако нещо доведе да загуба на Радев това ще са ескалиращите цени на горивата и енергията.
Не че той конкретно е виновен , но ще обере негативите ми се чини.
Въпросът е дали има възможностите за административна намеса на служебното правителство на пазара на ел.енергия .
Със сигурност ако продължи това бездействие може и да си имаме нови управляващи за пореден път.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение[h=4]
Румен Радев и Стефан Янев казват, че цените на тока са най-евтини в Европа и са овладяни от служебното правителство, значи е така.
.
Не че той конкретно е виновен , но ще обере негативите ми се чини.
Въпросът е дали има възможностите за административна намеса на служебното правителство на пазара на ел.енергия .
Със сигурност ако продължи това бездействие може и да си имаме нови управляващи за пореден път.......Last edited by markov; 10.10.2021, 18:14.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
avor Dachkov
36 мин ·
Румен Радев и Стефан Янев казват, че цените на тока са най-евтини в Европа и са овладяни от служебното правителство, значи е така.
Georgi Kadiev
1 ч ·
Не искам да ви развалям неделята, но ако сте собственик на фирма, утре ще платите най-скъпата енергия в Европа.
Прилагам файл с цените час по час за утрешния ден. За улеснение, гледайте предпоследния ред, който дава цена за 24 часа за базова енергия.
Българската борса IBEX е с цена 211.29 евро/мвтч. и е най-скъпа. По-скъпа дори от Италия, която е с 203.48 евро. Германия е най-евтина в ЕС с 164.87 евро. Турция, където има правителствено определен горен таван на цената, бие всички със 73.66 евро (пак си помислете за оттеглянето на държавата и ползата от свободен пазар).
Сега да попитам отново идиотският търг на АЕЦ Козлодуй на цена 237 лв. как свали цените? Или целта беше търговци да продават на 211 евро? АЕЦ ще има пропуснати ползи от над 30 млн.лв. от този търг, отговорност НУЛА. Мерки за намаляване на цената- НУЛА.
Отново повтарям- ако нещо свали Радев, няма да е Герджиков, а цените на ел.енергията и тоталната безидейност в министерство на енергетиката, плюс саботажът на непипнатите кадри на ГЕРБ.
Сметката я плащат 440 хил. фирми., т.е. всички ние.
П.П. HUPX е унгарска борса, OPCOM- румънска, PMUM - турска (тук ще видите две цени: в турски лири и в евро), EPEX- немска, SMP- гръцка, SEEPEX- сръбска, CROPEX- хърватска, AT- австрийска, GME- италианска, BSP- словенска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеБе някои се смяха, че да имаш осигурен ток по 140лв./Мвтч било скъпо. Сега да плащат като са късогледи.
Коментар
-
bota156, няма как да стане защото зимата е много месеци, реално ако си на географска ширина където има слънце целогодишно може с много малко батерии..колкото за през ноща. Тук батерии в мрежата може да вършат работа колкото да я стабилизират, но трябва да са евтини и специално за тази работа.Last edited by supertrader; 09.10.2021, 22:16.D.Y.F-091066
Коментар
-
Zawisi от запасите- капацитета. Преди в тази тема го бях смятал за двамата педала че са необходими около 60000лв за остров за 4 членно семействоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Малко грубо ще прозвучи но, дали и той би могъл да изкара цяла зима абсолютно изключен от мрежата?
Коментар
-
Е специално теб не те мислим- имаш си панели, купи 2 батерии и си кютай без енергото
Коментар
Коментар