Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Най са гнусни тия бившите от ДС, БКП, шапкари и подобни. Те направо са свикнали да лъжат и пускат слухове за изходните данни, да ги повтарят по медии като Поглед.инфо, пенсионерски клубчета и т.н. Дори не му мислят много, че подобни данни са отдавна достъпни на интернет.
За 2023 Китай е произвел ток както следва
всичко 9456.4 ТВч
АЕЦ 434.7 ТВч или 4.6%
ВЕЦ 1226.0 ТВч или 13%
ВЕИ 1668.1ТВч или 17.6%
от тях 584ТВч от слънце или 6.2%, но както отбелязахме тук ускорението е жестоко и този процент започва да расте много бързо, в доста държави с по 5-6% на година.
Очевидно, че в Китай , както вече в много ядрени държави по света, дори само соларната енергия е задминала с много тази от "неизччерпаемите" АЕЦ. Е в света "низчерпаемата иновативна евтина и екологична атомна енергия, замърсяваща само с радияция" дава цели 9%, та Китай не е еталон за АЕЦ с неговите 4.6%
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Към сосчо
Китай произвежда 10 000ГВЧ енергия, Соларите им са 200 или само 2%.
В България соларите гонят 10%, a лятото 40-50%
За 2023 Китай е произвел ток както следва
всичко 9456.4 ТВч
АЕЦ 434.7 ТВч или 4.6%
ВЕЦ 1226.0 ТВч или 13%
ВЕИ 1668.1ТВч или 17.6%
от тях 584ТВч от слънце или 6.2%, но както отбелязахме тук ускорението е жестоко и този процент започва да расте много бързо, в доста държави с по 5-6% на година.
Очевидно, че в Китай , както вече в много ядрени държави по света, дори само соларната енергия е задминала с много тази от "неизччерпаемите" АЕЦ. Е в света "низчерпаемата иновативна евтина и екологична атомна енергия, замърсяваща само с радияция" дава цели 9%, та Китай не е еталон за АЕЦ с неговите 4.6%
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Произведени, купени, ДОСТАВЕНИ реакторите, вие ги оплюхте, не бяха инсталирани и сега. Предател си ти, Фоньо.
Към сосчо
Китай произвежда 10 000ГВЧ енергия, Соларите им са 200 или само 2%.
В България соларите гонят 10%, a лятото 40-50%Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнениеЗа последните 4-5 години Китай са повишили скоростта на инсталиране на солари 10 пъти, като говорим за огромни мощности. Вижда се ясно от графиката тук.
https://taiyangnews.info/markets/chi...during-9m-2024
Защо го правят? Има едно обяснение. Защото са тъпи. И те като немците не са разбрали, че тези солари нощем и 1 грам ток няма да им дадат, а и Чаира си нямат Накрая, както винаги, печеливш ще излезе българина. Ще си инсталираме руски ядрени реактори, дето дават най-чистата и евтина енергия, ще я продаваме на тъпаците в Европа и ще надминем Швейцария. Както каза един шапкар от село Славяново на един голям световен форум "Аз идват от една успяла страна, с много ядрена енергия". Скоро всички ще ни гледат и ще ни се възхищават на уменията да правим правилен избор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Чакай, бе, нали има съгласуване на мрежите, не може да има включване в паралел на мрежи с различни напрежения и то да ходи нагоре-надолу. Има съгласуване и на товарите, знае се коя колко енергия отдава и поддържане на симетричност на фазите. Иначе мрежата ще задумка като сватбарски тъпан. Оня професионалист какво казва по въпроса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Викаш - соларките работят нощем. А перките дават ли ток, ако им правят свирки?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Той и пирамидалния е като тебе - разбирач, дето едно висше не е могъл да завърши и никой не го е наемал на квалифицирана работа досега, не само в енергетиката. Но е природно интелигентен и си разбира от ядрена енергия и балансиране с ток от Чаира, както и че соларките не работят нощем, ей така по природа.
Коментар
-
За последните 4-5 години Китай са повишили скоростта на инсталиране на солари 10 пъти, като говорим за огромни мощности. Вижда се ясно от графиката тук.
https://taiyangnews.info/markets/chi...during-9m-2024
Защо го правят? Има едно обяснение. Защото са тъпи. И те като немците не са разбрали, че тези солари нощем и 1 грам ток няма да им дадат, а и Чаира си нямат Накрая, както винаги, печеливш ще излезе българина. Ще си инсталираме руски ядрени реактори, дето дават най-чистата и евтина енергия, ще я продаваме на тъпаците в Европа и ще надминем Швейцария. Както каза един шапкар от село Славяново на един голям световен форум "Аз идват от една успяла страна, с много ядрена енергия". Скоро всички ще ни гледат и ще ни се възхищават на уменията да правим правилен избор.Last edited by sosi; 24.10.2024, 10:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
ТУК, при мен, нещата са с друг произход: Нашият блок, е първи до трафопоста, а от подстанцията, са повишили напрежението в горния край на стандарта и се помайват да го снижат, т.к.така - освен друго - продават повече енергия. Напрежението не може "просто така да дойде отнякъде", токът върви по кабели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, не знам енергото по принци си подържаха напрежението с няколко волта флуктоации което не е нищо. Имам един приятел преди години ми беше казал - играе им напрежението виждал ли си, сложих един волтметър и съм го виждал да покаже 235 един път го видял. Въпрос и на персонални стандарти.
Коментар
-
Pyramid, не знам енергото по принци си подържаха напрежението с няколко волта флуктоации което не е нищо. Имам един приятел преди години ми беше казал - играе им напрежението виждал ли си, сложих един волтметър и съм го виждал да покаже 235 един път го видял. Въпрос и на персонални стандарти.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИначе соларките почнаха да се бият с мрежата, за да влезе тока от тях вдигат напрежението с което го подават за да се върти техния електромер който отчита колко ток са подали в мрежата. Затова напрежение от 250 волта дошло някъде от мрежата, ще почнат да изгарят електроуреди ако нямат защита.
До сега ги присъединяваха, но ако това с напрежението стане епидемия може да почне отсъединяване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеА видях, че нещо и за Германия си се напъвал колко била дръпнала енергетиката им от солари, ето ти още картинки да гледаш - https://www.statista.com/statistics/...ports-germany/
Коментар
Коментар