IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
    нямало батерии?
    как ще няма батерии ве мегатрейдари
    водни батерии България има изградени над 1 гв още преди педесе години
    а гърците в последната 1 година изградиха 1 мегават…, при положение, че имаме поне десет пъти, повтарям ДЕСЕТ пъти по-добри условия за водни батерии от гърците…,
    ИмаШЕ 1 Гв. Прецакаха го.

    Коментар


    • barovec, един гигават или един гигаватчас ? Гледай филма - Боговете сигурно са полудели, как лебедката захранвана от един оловен акумулатор качва джипката на дървото, колко енергия има в един оловен акумулатор - за да я добиеш трябва да пуснеш тази джипка от два пъти по високо дърво - 0.7 киловатчас, ако си добър по физика може да пресметнеш точно. Да акумулатори трябват, но по добре водородни - 1кг водород - 140 акумулатора.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • нямало батерии?
        как ще няма батерии ве мегатрейдари
        водни батерии България има изградени над 1 гв още преди педесе години
        а гърците в последната 1 година изградиха 1 гв..,при положение, че имаме поне десет пъти, повтарям ДЕСЕТ пъти по-добри условия за водни батерии от гърците…,


        Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        barovec, с батерии не може наистина, може но такива батерии още няма.
        Last edited by barovec; 16.02.2024, 01:06.

        Коментар


        • Само соларните панели ще издържат 30 години и като пресметнеш че ще ти се изплатят и си ок.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • bota156, тези не се развалят, платката струва колкото климатика и го сменяш. Колкото си спестил от тока че не си се топлил с маслен радиатор ги даваш за нов климатик.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              bota156, ти караш 20 годишна алфа, купи си с директно пръскване да видиш как се запушва като кюнец на локомотив. Те и фанелките се перяха по 40 пъти и не избеледнява едно време беше така. Сега уредите са да избутат гаранцията.
              аааа алфата се разваля. И на пътя ме остави, ма пак си я обичам . И бойлерите се развалят от котления камък. В София се родих - не се развалят. На село имам омекотяване на водата и пак не се разваля срещу 10лв сол годишно
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • bota156, ти караш 20 годишна алфа, купи си с директно впръскване да видиш как се запушва като кюнец на локомотив. Те и фанелките се перяха по 40 пъти и не избеледнява едно време беше така. Сега уредите са да избутат гаранцията.
                Last edited by supertrader; 15.02.2024, 21:22.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Всичко е направено така и хладилниците и климатиците които също са машини които би трябвало да издържат по 50 години.Те издържат колкото е гаранцията и какъв е смисъла тогава щом са енергийно по неефективни от някакви машини произведени в зората на технологията. Тези метали, части с разход на енергия се произвеждат, ако за 30 години смениш 10 климатика това е една планина от материали и енергия изразходвана да се произведат.
                  как ги ползвате тез уреди. На мен НИКОГА НИЩО НЕ МИ СЕ Е РАЗВАЛЯЛО.
                  Климатик от 97г - така и продадоха нашите апартамента с него, 2003 и моя остана за новия собственик работещ перфектно.
                  А хладилник/пералня/печка дето работи чат пат как се разваля !?!?! Сега да смениш некъф термостат, лампичка не се брои
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Всичко е направено така и хладилниците и климатиците които също са машини които би трябвало да издържат по 50 години.Те издържат колкото е гаранцията и какъв е смисъла тогава щом са енергийно по неефективни от някакви машини произведени в зората на технологията. Тези метали, части с разход на енергия се произвеждат, ако за 30 години смениш 10 климатика това е една планина от материали и енергия изразходвана да се произведат. Внасяха се японски климатици произведени преди 15 - 20 години и хората ги купуват на цената на един нов климатик от магазина, защото са направени да издържат 50 години и се захранват с по ниско напрежение понеже в Япония не са на 230 волта та трябва да им слагат трансформаторчета и от тях да ги захранват. Тези хора не са луди да купуват употребявана машина, те обикновенно са изхвърлили по няколко нови и им е писнало.
                    Last edited by supertrader; 15.02.2024, 20:57.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                      Ето какви са цените за битови и небитови потребители в ЕС. Вижда се, че България има 4 пъти по-ниски цени за битови потребители от Германия, Белгия, Нидерландия и дори Румъния, но при небитови съвсем не е така. Просто политика на правителството ни, да радват овцете, защото нали разбирате кой ще плати най-накрая тока в една мандра или някой завод. Вижда се ясно, че да се правят изводи колко струвал тока от АЕЦ от тези цени си е направо идиотско, но някои съфорумци не престават да го правят.
                      https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ice_statistics

                      Дали е толкова добре да се изкривяват цените у нас толкова много надолу за битови потребители, не съм убеден. Пълно е още с идиоти, които ползват лампи с нажежаема жичка. Една полуграмотна ми обясни колко хубави и задрави били руските хладилници от соца и не желаеше да вдене, че сметката й се вдига 2 пъти от хладилника, дори ми се присмя. Други ползват перални по на 40 години. Да не говорим за "евтиното" отопление на климатици. За идиотите последователи на Възраждане и Атака, които опропастяваха със зъби и нокти санирането на блокове също. Е каква е файдата да субсидираш всичката тази масова глупост у нас? Дори и да не е над 40 цента тока у нас, нещо като 20 и малко би било май по-нормално, като гледам как сме се позиционирали в ЕС.
                      Това, за овцете, го разправяй у вас, дето живеят. Пък за хладилниците...Имам у дома си такъв, работи без проблеми 32 години.

                      Коментар


                      • Печалбите от спекула с енергия би трябвало да се облагат със 70 - 75% данък, потребителите като купуват тези неща плащат ддс, акциз и всякакви екстри такси. Вдигаш данъците на тези спекуланти до небето и няма да има войни. Дори 95% май ще е най добре направо.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • sosi, климатиците наистина топлят евтино, ако можеш да отопляваш с 9-ка една стая наистина е евтино и не зависи от това колко е голяма. Работят с коефициент на преобразуване около 4 + при положителни температури и дори леко отрицателни, това означава че 800 вата електроенергия са близо 4 киловата топлинна енергия. Който е отоплявал една стая с прост нагревателен уред знае че с 3 киловатчаса се топли в най големия студ при българските условия. При климатиците имаш 4 и консумация 800-900 вата и наистина при не много студено време като сега в момента климатика консумира половин киловат на час. Сподели друг вариан ако имаш.
                          За битовите потребители - ай са им вдигнали цената на тока и потреблението от тях ще се срине. Причината са ниските доходи на хората, а това е едно постоянно потребление и производство, ако не консумират генериращите мощности трябва да се намалят, а индустриалните знаеш ли как клатят мрежата, как се пускат потребители там с консумация четвърт мегават и как в буквалния смисъл гърмят трансформаторите защото им махат защитите понеже през тях тези потребители просто не могат да тръгнат. Както и да е, дай идея за евтино отопление, ето това е интересно за много хора, според мен климатиците са много икономични но производителите им понеже се продават ги правят с много кратък живот умишлено.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Ето какви са цените за битови и небитови потребители в ЕС. Вижда се, че България има 4 пъти по-ниски цени за битови потребители от Германия, Белгия, Нидерландия и дори Румъния, но при небитови съвсем не е така. Просто политика на правителството ни, да радват овцете, защото нали разбирате кой ще плати най-накрая тока в една мандра или някой завод. Вижда се ясно, че да се правят изводи колко струвал тока от АЕЦ от тези цени си е направо идиотско, но някои съфорумци не престават да го правят.
                            https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ice_statistics

                            Дали е толкова добре да се изкривяват цените у нас толкова много надолу за битови потребители, не съм убеден. Пълно е още с идиоти, които ползват лампи с нажежаема жичка. Една полуграмотна ми обясни колко хубави и задрави били руските хладилници от соца и не желаеше да вдене, че сметката й се вдига 2 пъти от хладилника, дори ми се присмя. Други ползват перални по на 40 години. Да не говорим за "евтиното" отопление на климатици. За идиотите последователи на Възраждане и Атака, които опропастяваха със зъби и нокти санирането на блокове също. Е каква е файдата да субсидираш всичката тази масова глупост у нас? Дори и да не е над 40 цента тока у нас, нещо като 20 и малко би било май по-нормално, като гледам как сме се позиционирали в ЕС.

                            Коментар


                            • barovec, с батерии не може наистина, може но такива батерии още няма.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                                хах за утре, 15 февруари как се води средата или края на зимата…? цената в пика на обед е цифром и словом 1 цент;
                                не ми се мисли кво ще стане с цената пролетно-летния сезон…,

                                за какво са ти реактори с цена 15 цента за 50 години, когато можеш да купуваш на безпари

                                на цената на половин реактор можем да изградим батирии с които тецовете барабар с всички измамници и държавни търтеи да отидат в киреча - директно, още тая година
                                Ако животът по план трябва да е кратък и беден, и на свещи може. По турско така е било и какво, да не се е отказал някой?

                                А, ако говорим сериозно, с батерии - за осветление, +/- за някой хладилник за бирата. И - до там. За друго категорично, няма да стигне. Откога не си бил сериозен?

                                Коментар

                                Working...
                                X