IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Моабет да става, там очевидно не става. Но че Москвича върви с маленкий реактор в багажника се вижда. Има и коментари под клипа в ютуб от хора чиито близки са работили в тази лаболатория в Харков, имало е Волги и там изреждаха още какви автомобили които доста време са обикаляли в града и района да ги изпробват и са се движили, навъртяли са някакъв пробег.
    Last edited by supertrader; Вчера, 19:50.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Какво ще правим без соларна енергия ? - Ще горим въздух, 70% съдържа азот, а той гори и влиза в реакция с кислорода при висока температура. Реакцията е силно екзотермична, отделя се много топлина а с нея може да се дисоциира вода, химично съединение което е в големи количества на планетата, получения водород и кислород лесно се превръщат в прав ток, като се пуснат да циркулират между електроди с различен електрохимичен потенциал. С това ще се приключи с енергийните глупости веднъж завинаги на тази планета поне.
      Казваш ще горим въздух? В него има и кислород и азот в достатъчни количества.
      Когато има буря виждал ли си светкавиците? Те защо не запалват въздуха както това става в двигателите с вътрешно горене?


      Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

      Коментар


      • Pyramid, нали виждаш колко е голям реактора в багажника на москвича, колко ЕАВе има в него според теб и вижда се и резервоара за вода който се пълни яко с маркуча.
        Last edited by supertrader; Вчера, 18:54.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • v_tin, добре защо не ги унищожат и демонтират тези реактори, по площадките трупали боклуци които могат да изчистят за един месец. А нас ни накараха да унищожим нашите малки реактори които бяха безопасни, не да ги спрем а да ги унищожим за да не ги конкурираме с производство на ток на ниска цена.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

            Той азотния диоксид ще се отдели във водата, условията са масимално благоприятни да се разтвори и да се образува киселина, тя ще се изгаси с основа. Има много такива варианти, енергия може да се получи по много начини очевидно. В интернет има клипове от Харков и коли направени тестово да вървят с енергосъхраняващо вещество и вода. Заснели са ги и са го излъчвали по телевизията им. - https://www.facebook.com/reel/946891780380139 и как никъде няма описано как е направено. Защото по време на войната са имали камиони които вървят с вода в която се поставя прах и който ми го каза твърдеше че този прах е бил малко, с малко прах върви дълго и си мислел че камионите ще вървят с него а те ги направиха каза с бензин и от него им трябва много. Защото колко килограма може да вземе един човек такива опаковки и да ги носи под мишница с едната си ръка и те казали че с това камиона ще отиде до Русия и ще се върне. Твърдяли че са ги намерили в Ленинград като копали тунели да се крият в тях.
            Естествено. И един мармот, завива шоколада в станиол.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              v_tin, атомните им централи не са разрушени, те са спряни само и замразени, не са разрушили нито един реактор. Това най вероятно са лъжи пак и съвсем друга е целта им. Въглищните им централи също не са разрушени и са спряни така че много бързо ги пускат. Те нямат гориво за техните реактори, нямат производство на гориво. Няма източници на енергия, те издумкаха маса въглища ги изгориха на акорд, и гориво за атомни реактори няма.
              Може да попиташ по разни фейсбук групи какво става в атомните централи- мизерия и гладни въшки. Човек сега тези площадки ги използуват за складиране на боклуци, не знам дали разбираш какво е това

              Коментар


              • v_tin, атомните им централи не са разрушени, те са спряни само и замразени, не са разрушили нито един реактор. Това най вероятно са лъжи пак и съвсем друга е целта им. Въглищните им централи също не са разрушени и са спряни така че много бързо ги пускат. Те нямат гориво за техните реактори, нямат производство на гориво. Няма източници на енергия, те издумкаха маса въглища ги изгориха на акорд, и гориво за атомни реактори няма. За Украйна се намира за да ги прилъжат, а иначе се карат кой ще ползва атомни реактори, защото заредят едно гориво и откарва година, а въглищат вагоните вървят един след друг и никога не спират.
                Last edited by supertrader; Вчера, 17:10.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Документи: Доклади за атомните електроцентрали на Германия са били фалшифицирани

                  Високопоставени германски правителствени служители от министерството на икономиката умишлено са фалшифицирали докладите на експерти, за да внушат, че ядрената енергия вече не е жизнеспособна в страната.

                  Вътрешни документи и имейли, получени чрез съдебна заповед от списание Cicero, разкриват, че дългогодишните привърженици на поетапното прекратяване на ядрената програма от Зелената партия на високи позиции във властта са скрили или променили докладите за германските АЕЦ, тъй като противоречат на идеологическите им убеждения.

                  След катастрофата в японската атомна електроцентрала Фукушима през март 2011 г. германският парламент гласува в подкрепа на затварянето на всички подобни съоръжения в страната. През април 2023 г. последните три действащи атомни електроцентрали в Германия бяха изключени.

                  Патрик Грайхен и Щефан Тидов, тогава заместник-секретари съответно в министерствата на икономиката и на околната среда, са изиграли ключова роля в усилията да се представи удължаването на експлоатационния живот на германските атомни електроцентрали като опасно.

                  Двамата са заговорничили, за да попречат на ръководителите си да се запознаят с всякакви технически доклади, които опровергават това предположение. Тези документи от март 2022 г. ясно посочват, че с рязко намаляващия внос на руски газ „удължаването на експлоатационния живот на атомните електроцентрали“ би могло да облекчи тежката ситуация в енергийния сектор на Германия и да предотврати рязкото покачване на цените през следващата зима.

                  Въпреки това зелените висши чиновници, недоволни от това заключение, са пренаписали документа, като са добавили посланието, че всяко удължаване на експлоатацията на останалите атомни електроцентрали „не е състоятелно от съображения за техническа сигурност“.

                  Медията предполага, че министърът на икономиката Роберт Хабек най-вероятно е видял само преработената версия на доклада, а не оригинала.

                  Изправен пред заплахата от задаващи се енергийни дефицити, на 17 октомври канцлерът Олаф Шолц нареди останалите три атомни електроцентрали да останат в експлоатация през цялата зима, въпреки предупрежденията, идващи от министерствата на икономиката и околната среда. Въпреки това политиката за пълно прекратяване на производството на ядрена енергия остава непроменена.

                  С нарастването на цените на енергията индустриалният сектор в Германия се изправя пред все повече трудности, като един на всеки трима производители обмисля да премести производството си в чужбина заради скъпата електроенергия, съобщи Bild през февруари.

                  Коментар


                  • 1984- защо да получаваш оксид от диоксид, просто азота се окислява и изгаря, отделя се много топлина и тя дисоциира водата. Ако смесиш нафта и дизелово гориво и ги разбиеш до хомогенна смес, с нея може да работи двигател и не му личи че нафтата е по малко, водата замества една част от нафтата. Това гориво не гори ако се мъчиш да го запалиш пръщи но не се пали, но двигателя си работи с него.
                    https://www.facebook.com/reel/671605835043267 , ето каква манджа прави този човек, става и с чиста нафта
                    може би знаеш какво се случва

                    Last edited by supertrader; Вчера, 16:51.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

                      Той азотния диоксид ще се отдели във водата...
                      Азотът е инертен, нуждае се от много енергия да го накараш да се съвкупли - високо налягане и висока температура.Катализаторите не помагат много.
                      И реакцията за получаване на азотен оксид, от който се получава диоксид, е силно ендотермична
                      Ако ползваш амоняк за получаването му - още по-скъпо.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Азотна киселина се получава едва при разтваряне на NO2 в H2O. И напразно бъркаш химични реакции с приложим и екологично допустим за използване процес.
                        Той азотния диоксид ще се отдели във водата, условията са масимално благоприятни да се разтвори и да се образува киселина, тя ще се изгаси с основа. Има много такива варианти, енергия може да се получи по много начини очевидно. В интернет има клипове от Харков и коли направени тестово да вървят с енергосъхраняващо вещество и вода. Заснели са ги и са го излъчвали по телевизията им. - https://www.facebook.com/reel/946891780380139 и как никъде няма описано как е направено. Защото по време на войната са имали камиони които вървят с вода в която се поставя прах и който ми го каза твърдеше че този прах е бил малко, с малко прах върви дълго и си мислел че камионите ще вървят с него а те ги направиха каза с бензин и от него им трябва много. Защото колко килограма може да вземе един човек такива опаковки и да ги носи под мишница с едната си ръка и те казали че с това камиона ще отиде до Русия и ще се върне. Твърдяли че са ги намерили в Ленинград като копали тунели да се крият в тях.
                        Last edited by supertrader; Вчера, 14:41.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Азотна киселина се отделя и тя се неутрализира, азота може да се изгори във вода и отделената температура я дисоциира.
                          Азотна киселина се получава едва при разтваряне на NO2 в H2O. И напразно бъркаш химични реакции с приложим и екологично допустим за използване процес.

                          Коментар


                          • Азотна киселина се отделя и тя се неутрализира, азота може да се изгори във вода и отделената температура я дисоциира.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Ще горим въздух, 70% съдържа азот, а той гори и влиза в реакция с кислорода при висока температура. Реакцията е силно екзотермична, отделя се много топлина ...
                              Гениално.
                              Вероятно си на диазотен оксид, райски газ.

                              Коментар


                              • Най доброто решение за немонтираните атомни реактори е това е което са взели - да ги консервират, за сега се използват като съхранител на стойност. Никой не е подарявал соларни инсталации, платиха ги потребителите на електроенергия от мрежата, всички компоненти с някакви изключения са внос от Китай и те си го продават при това на сериозни цени.
                                Единственния начин да се оттървем от любезното им присъствие е да им се даде - подари технология за съхранение на енергията от тези боклуци, те имат нужда от електроенергия, не им достига и ще спрат да продават извън Китай тези чудеса.
                                Какво ще правим без соларна енергия ? - Ще горим въздух, 70% съдържа азот, а той гори и влиза в реакция с кислорода при висока температура. Реакцията е силно екзотермична, отделя се много топлина а с нея може да се дисоциира вода, химично съединение което е в големи количества на планетата, получения водород и кислород лесно се превръщат в прав ток, като се пуснат да циркулират между електроди с различен електрохимичен потенциал. С това ще се приключи с енергийните глупости веднъж завинаги на тази планета поне.
                                Всяка друга енергийна технология е ФЕЙК - измама. Енергията е достъпна и би трябвало да е нещо което е много евтино докато стойността на нещата се измерва в пари, защото и парите като посредник при размяна на стоки няма да са вечни, хората се нуждаят от нещата които им вършат рабобота, посредници не им трябват, те се явяват паразити които от една страна помагат при размяната на стоки и от друга са паразити и я затрудняват.
                                Last edited by supertrader; Вчера, 12:01.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X