IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • bota156, без батерия не може да ги хванеш, те не работят постоянно, а панелите могат да ти произвеждат ток но си стоят и не произвеждат и затова инвестицията ти ще се върне в някой друг живот. Мрежата може да използва този ток, но и при нея производителите са в йерархия, на едни тока ще се използва постоянно щом могат да произвеждат ще им се подава товар а други ще висят панелите им и няма да правят ток. В общия случай това оборудване няма как да се използва ефективно. Ако можеше нямаше китайците да продават, те щяха първо за тях да си оправят тока с него и после вече да продават, а те са в постоянен дефицит и там се спира тока за потребители защото недостига, нещо което ние наричаме режим на тока.
    Човека казва Германия си прави тока така, значи и ние можем. Да но Германия е сложила едни центове за киловатчас цена на потребителите си, и когато тока не стигне от фотоволтаиците само като кажат трябва ни ток и от всички места получават предложение - да ти дам моя ток.
    Last edited by supertrader; Вчера, 21:52.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Момци, увлякохте се.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Ботич обяснявам бавно, соларния панел трябва да произвежда колкото ти е минималната и постоянна консумация на ток, защото иначе става - той може да произвежда но нямаш консуматор който да му трябва тока. Дори 550 ватов панел ти е много, защото не ти вярвам че 4 харда ще го изгорят тоя ток и са в сървър който не е натоварен, засечи го колко ти харчи и тогава.Обясних как ще се изплати за 2 години при положение че ти използваш всичкия произведен ток, а тези в полето няма да се изплатят никога и при тях сметката не излиза. Аз имам постоянна консумация за 30 вата панел, фризери и хладилници дори тръгват и спират и не стават да се захранят със соларен ток без той да се натрупва в батерия плюс това че инвертора за тях трябва да бъде мощен. Включи един ватметър към такъв уред и му виж колко му е минималната консумация на ток когато компресора е изключил. Ти пак ми говориш за някакви големи мощности, а аз ти обясних че не ти трябват защото ти потребление за тях нямаш.
        МИНИМАЛНАТА КОНСУМАЦИЯ клони към НУЛА, айде 50 вата да е. Номера е да хванеш големите консуматори - бойлер, климатик, печка.
        Минималните консуматори са 2лв на месец. За това ли ще си правя труда?!?!?!
        Аз за 5стинки всеки ден(2лв месечно) няма да се наведа, камо ли да правя нещо с мисъл
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Ботич обяснявам бавно, соларния панел трябва да произвежда колкото ти е минималната и постоянна консумация на ток, защото иначе става - той може да произвежда но нямаш консуматор който да му трябва тока. Дори 550 ватов панел ти е много, защото не ти вярвам че 4 харда ще го изгорят тоя ток и са в сървър който не е натоварен, засечи го колко ти харчи и тогава.Обясних как ще се изплати за 2 години при положение че ти използваш всичкия произведен ток, а тези в полето няма да се изплатят никога и при тях сметката не излиза. Аз имам постоянна консумация за 30 вата панел, фризери и хладилници дори тръгват и спират и не стават да се захранят със соларен ток без той да се натрупва в батерия плюс това че инвертора за тях трябва да бъде мощен. Включи един ватметър към такъв уред и му виж колко му е минималната консумация на ток когато компресора е изключил. Ти пак ми говориш за някакви големи мощности, а аз ти обясних че не ти трябват защото ти потребление за тях нямаш.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

            Недей бе. НЯМА да го стори. По-скоро, ще каправи един перкопанелен парк и ще манипулира електромера, за да "продава" и по тъмно и без вятър. Историята не е да не познава подобни случаи, именно в България, и струва ми се, от хора, вдъхновени и обучени в шашмалогия от Матеев. Виж го какъв е ентусиаст, прочети му писанията, и ти е ясен. Крушката-не-пада-(по-далече)-от-корена-си, нещо такова.
            Трябва да му отида на гости някой път на матейко, във форума си беше написал къде живее, миналата година карах жената на почивка във велинград, и се прибирах по тъмно, затова не ми се ходеше до у тях. Ама тази година, може и да прескоча да го видя как топли янтра

            Коментар


            • КЕВР глоби АЕЦ "Козлодуй" с над 600 000 лв. (kritichno.bg) - ко стаа тука, глоби навсякъде, ама за неща които са станали края на 21 година. От тогава до сега колко народ се роди и измря, тези представа си нямат. И да не пропусна- 2 фирми манипулирали пазара и ги глобяват с 2 милиона. Същата работа като бг борсата, ако някой извади 5-10 милиона, може така да изклати борсаджиите, че свят да им се завие
              Last edited by v_tin; Вчера, 18:36.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                Сосьо, а бе ти направи ли кочината със солари, а на кокошарника поне една перка няма ли да забодеш. Хайде като направиш тези неща, ела тогава пак и ни обясни далаверата
                Недей бе. НЯМА да го стори. По-скоро, ще каправи един перкопанелен парк и ще манипулира електромера, за да "продава" и по тъмно и без вятър. Историята не е да не познава подобни случаи, именно в България, и струва ми се, от хора, вдъхновени и обучени в шашмалогия от Матеев. Виж го какъв е ентусиаст, прочети му писанията, и ти е ясен. Крушката-не-пада-(по-далече)-от-корена-си, нещо такова.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

                  Пак супертъпизмите на русофилски кабеларки за да се докаже колко е лош соларния ток. Не виждам разлика при
                  Сосьо, а бе ти направи ли кочината със солари, а на кокошарника поне една перка няма ли да забодеш. Хайде като направиш тези неща, ела тогава пак и ни обясни далаверата

                  Чакай че сега се сетих, сега като дойде говедарското гориво за аеца, няма ли да дадеш мястото дето го отпуснаха на родителите ти , онези 500 квадрата за склад на отработените касетки. А и да не пропусна, сега аеца като работи с говедарско гориво дали ще бъде тока демократичен или още има по някой руски атом, зер говедарите купуват атома от руснаците, а те може да са го припикали
                  Last edited by v_tin; Вчера, 18:24.

                  Коментар


                  • Затката и соската да грабват клещите и да заминават да ремонтират централите



                    Най-голямата в света плаваща централа от слънчеви панели в Мадхя Прадеш, Индия, е повредена от буря. Фотоволтаичният парк, построен във водите на язовир „Омкаршвар“, беше готов за пускане, но беше ударен и силно повреден от лятна буря, съобщи The Times of India.

                    Централата е съвместно предприятие на Националната хидроелектрическа корпорация и на местното правителство в Мадхя Прадеш. Служител на Националната хидроелектрическа корпорация, Суреш Дуйведи, съобщи, че в момента се оценяват щетите, но загубата на слънчевите панели, инсталирани за централата, е „голяма“.

                    В язовир „Омкаршвар“ са планирани инсталации с обща мощност от 278 мегавата. Изграждането стартира през 2022 г., като проектът беше представен като най-добрата алтернатива на конвенционалната енергия. Лятната буря обаче показа, че това е и най-уязвимата алтернатива.


                    Миналия месец градушка повреди хиляди слънчеви панели в 350-MW фотоволтаичен парк Fighting Jays в окръг Форт Бенд, Тексас. Жителите в района изразиха опасенията си относно евентуално изтичане на химикали. Екипи за справяне с опасни отпадъци са инспектирали района и не са открили никакво замърсяване, но Тексаската комисия по качеството на околната среда все още разследва случая.

                    Соларната индустрия губи 2,5 милиарда долара годишно от недостатъчна производителност, причинена от неизправности на оборудването и лоши метеорологични условия, според доклад за оценката на слънчевия риск за 2023 г. на kWh Analytics.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Не не греша, защото климатиците понижиха ли потреблението - не , повишиха го, но с тях цената на тока от мрежата не се усеща като висока. Топлиш се с ток защото може да си го позволиш. Соларния ток няма да понижи потреблението на тока от централи, ще го повиши защото е невъзможно да позваш само соларен, финансово не е изгоден соларния ток - това оборудване няма изплащане. Два панела с един инвертор който смесва за две години се изплащат. Има разни които твърдят как ще минат на само соларен, но на тях панелите им и под сняг правят ток. Ограничителя за потреблението са разполагаемите пари, ако нещо е по евтино то ще се ползва повече. Соларките в случая ще носят повече приходи за електроцентралите и мрежата понеже ще скочи потреблението на ток както би станало ако му се смъкне цената.
                      Айде ве 10 ГОДИНИ ТИ ГО ПЛАЩАМ ВЕ. Веднага сключвам договор. Аз искам само да ти плащам по цени на ЧЕЗ - 15 стинки без ддс. Ако няма да слагаш батерия макс 300кв ми е потреблението месечно при греене на слънцето. Или 1кв средно. макс 30% ще мога да използвам или 15лв. Как ли ще ги избиеш за 2 години инвертор 500лв+панели 500лв+монтаж 500лв
                      Last edited by Andi11; Вчера, 18:09.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                        защо да забраняваш. НЯМА ДА МУ КУПУВАШ ИЗЛИШНИЯ ТОК. Да прай квот си иска ...
                        Ще му даваш помощ да прави ТЪРГОВИЯ?
                        Помощ се дава да си помогне на себе си, не да печели. Това е сбъркано в целия ЕС и оттам е ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ и упадък е йеропа
                        Съгласен.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          bota156, затова забраняваш големите соларки и задължаваш населението щом има възможност да инсталира малки и да си миксира персоналния ток с което му го правиш евтин и то почва да потребява повече ток. Инвестицията я прави народонаселението, държавата не харчи нищо и народонаселението прави убийственно ефективна инвестиция която му прави безплатен ток. То няма къде да бяга и ще миксира този ток с тока от мрежата, понеже тока му е евтин и си му смъкнал по този начин цената наполовина то почва да харчи повече ток и ще дава повече парички на мрежата. Така работи това нещо. Затова не трябва да правят обратното на това което трябва.
                          Да може по два панела задължителни за тези които имат къде да ги монтират, живее в къща, има място за монтаж..задължаваш го да монтира два панела, паканваш една китайска фирма да отвори голям склад за панели и да го напълни с качествени панели, тестваш ги да нямат проблеми с качеството и им даваш право само те да продават на народонаселението с отстъпка в ДДС да кажем 5%.
                          В България всяка къща трябва да има соларни панели - 2 до 3 броя, по повече бройки може да ги забраниш, да не правят инвестиции с които ще се набутат и не се изплащат бързо. Ако има електромобил и може да ползва повече ток - добре, но електромобилите още са фейк, от електромобил който днес при слънчево време не си прави ток с който да измине 50км полза няма, а те скоро ще станат такива и тогава ще си купим и електромобили. Сега не, сега са пари хвърлени на вятъра.
                          защо да забраняваш. НЯМА ДА МУ КУПУВАШ ИЗЛИШНИЯ ТОК. Да прай квот си иска ...
                          Ще му даваш помощ да прави ТЪРГОВИЯ?
                          Помощ се дава да си помогне на себе си, не да печели. Това е сбъркано в целия ЕС и оттам е ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ и упадък е йеропа
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Не не греша, защото климатиците понижиха ли потреблението - не , повишиха го, но с тях цената на тока от мрежата не се усеща като висока. Топлиш се с ток защото може да си го позволиш. Соларния ток няма да понижи потреблението на тока от централи, ще го повиши защото е невъзможно да позваш само соларен, финансово не е изгоден соларния ток - това оборудване няма изплащане. Два панела с един инвертор който смесва за две години се изплащат. Има разни които твърдят как ще минат на само соларен, но на тях панелите им и под сняг правят ток. Ограничителя за потреблението са разполагаемите пари, ако нещо е по евтино то ще се ползва повече. Соларките в случая ще носят повече приходи за електроцентралите и мрежата понеже ще скочи потреблението на ток както би станало ако му се смъкне цената.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                              НЕ РАБОТИ ТАКА КАПИТАЛИЗМА.
                              ВИНАГИ КАТО СЕ ПРАВЯТ ИНВЕСТИЦИИ СЕ ДВИГА ЦЕНАТА.
                              Ето сменят тръби за да няма течове на вода - водата я вдигат. На село от 94ст, стана 2,50 за 3 години !?!?!?
                              Слагаш топломер за да намалиш кражбите - пак вдигат цената на порното.
                              Минаха германия на соларки и перки от 15 цента стана 40 цента цената на тока за 10години. ЩО ЛИ?
                              Пак супертъпизмите на русофилски кабеларки за да се докаже колко е лош соларния ток. Не виждам разлика при промишления ток в България и Германия по официалните сайтове на Европа
                              https://ec.europa.eu/eurostat/statis...hold_consumers
                              И в случая трябва да се гледа тока на борсата, ама иди му обяснявай толкова сложни работи. На него Партията му е казала "обичай АЕЦ, и най-вече руския"

                              Пък интересно защо в Румъния е по-скъп от този в Германия? А бе и телетата вече разбраха, че от няколко години най-евтиния ток в ЕС е от слънце и вятър, нашия възпитан към социалистическте ценности Ганьо - НЕ!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                По време на соца като беше тока 2 ст. имаше недостиг на ток въпреки че производството огромно, тока не стигаше и имаше режим на тока. Сега като се направи както казвам няма да има недостиг на ток, цената за хората ще стане ниска, а цената на която продава мрежата висока. Хората ще ползват евтин ток, мрежата ще продава скъп ток и положението става Идеал Петров.
                                Когато потребителят ползва евтин, по някакво стечение, НЕ купува скъп ток, Дани. Не пропускаш ли нещо?

                                Коментар

                                Working...
                                X