IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

Това ли ви е болката - че Русия е заменима.
    А долното е производстото, господин експерт :
    https://www.eia.gov/dnav/ng/hist/n9050us2A.htm
    Всичко е до време. След това,
    ходиш, къде ходиш - пак при мен ке додиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Аз не хванах в одеса, за другите не знам
      И мен Господ ме опази, ама другите...Те нали си имат свои си глави.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Няма как спреният официално руски газ и петрол за Европа да бъде заменен автоматично от американски, произведени в САЩ. Още повече, че шистовата индустрия беше пуснала кепенците, а за да възстанови добива, са необходими години.
        Това ли ви е болката - че Русия е заменима.
        А долното е производстото, господин експерт :
        https://www.eia.gov/dnav/ng/hist/n9050us2A.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...пък колко СПИН имало там, казват,
          Аз не хванах в одеса, за другите не знам

Коментар

Мдааа, и ти се храниш от социални мрежи избирателно и не цитираш причината за поскъпването:

"Токът за домакинствата ще поскъпне с повече от 3,63%. Това заяви пред журналисти в парламента
            Изглежда не си разбрал- зазката/ факЮ казва че тока е станал безплатен или поне намалял, аз му казвам че се вдига с 4%. Но зазката не отговаря на моят пост, мълчи като бит пе........ раст

Коментар

Украинки, украинки
              ...пък колко СПИН имало там, казват,
              Боже, опази!

Коментар

Ееех, мечти... за още картели ....
                Стокхолмски синдром.
                Газовое сближение России и Ирана. Картель или ...

Carnegie Endowment for International Peace
                https://carnegieendowment.org › po...
                ·Translate this page
                17 Nov 2022 — В краткосрочной перспективе поставки газа из Ирана в ЕС исключены. Причина — последовательная политика западных стран. В течение трех ...
                Брюссель решил создать картель покупателей газа

regnum.ru
                https://regnum.ru › news
                ·Translate this page
                25 Nov 2022 — Брюссель решил создать картель покупателей газа — экономист Понкратов. Экономист Понкратов рассказал о том, как Брюссель продолжает ...

Коментар

Бягащите рускини ще оправят демографията
                  Украинки, украинки

Коментар

От юли идва значително увеличение на тока, но с поевтиняване на преноса удържат цената за хората

MJeleva@24chasa.bg 29.05.2023 07:3079596
                    [/B]
                    Мдааа, и ти се храниш от социални мрежи избирателно и не цитираш причината за поскъпването:

"Токът за домакинствата ще поскъпне с повече от 3,63%. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на КЕВР Иван Иванов. Причината е, че преди 2-3 дни вече бившият министър на енергетиката Росен Христов е подписал заповед в микса от електроенергии за битовете потребители да влязат и количества от държавната ТЕЦ "Марица-изток 2". Това са към 2,2 млн. мегаватчаса, докато общо домакинствата потребяват към 12 млн мвтч, или това е 1/6 от общото количество, поясни председателят на енергийния регулатор."

Коментар

Не четеш ...
                      Растящото население и замогването му вдига нуждата от енергия, и без нови енергии ще си бъркаш дълбоко в джоба.

Европа е оцеляла и в по-тежки моменти, защото има Монтескьо.

Покажи ми как германците, моторът на Европа, ще се ползват от Монтескьо и ще заместят АЕЦ-овете си с перки и солари? Ти четеш ли го някъде? С перки и солари можеш да си светнеш вечер, за да прочетеш някъде как става всичко това.

Коментар

Относно експертизата ти:
                        https://www.eia.gov/dnav/ng/ng_move_expc_s1_a.htm
                        Няма реекспорт на руски газ, самите руснаци отчитат спад за H1 - ot 62млрд. м3 на 12м3 При втечнения газ частната Новатек расте, но от ниска база, Газпром спира дивиденти. Може пък това да е целта - близките олигарси стават още по-богати, за сметка на държавата. Все пак народ и власт са различни неща

Радевите хора казаха, че всяка доставка на втечнен е със сертификат за произход, или президентът е дългоноско?

До 2 години ще има скок на износа от Катар и Африка, турци и румънци също форсират проектите. Така работи пазарната икономика.
                        От таблицата не става ясно колко от американския газ е американски. Купуват и продават газ по линия на пазарната икономика и слагат етикети по линия на интересите си. Това не изключва, че руснаците продават на американците, а американците го продават на европейците като американски. Няма как спреният официално руски газ и петрол за Европа да бъде заменен автоматично от американски, произведени в САЩ. Още повече, че шистовата индустрия беше пуснала кепенците, а за да възстанови добива, са необходими години. Всичко е една въртележка на игри с ресурсите и хванатият в капана е Европа. Не знам какви са общите им интереси на американци и руснаци, но изглежда Европа е някаква спорна величина в новото прекрояване на света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...
                          И инвеститорите, гризват дръвцето. Щото, може да сте пропуснали но, Русия, Туркменистан, Иран и Катар (над 60% от СВЕТОВНИТЕ газови запаси) вече организират газов хъб. Ха познай къде и как ще се формират цените и дали няма да има световен газов картел.
                          Ееех, мечти... за още картели ....
                          Стокхолмски синдром.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Па колко да съм невеж, някъде на 5 годинки забелязах, че кога няма слънце - обикновено има вятър, а какво значи свързаност с други държави е далеч по-сложна за вас тема. Акумулирането пък очевидно ви е тераинкогнита.
                            и те така те, Пинокио в страната на Чудесата. още чеше репа, защо денем тока пада под себестойността на "най-евтиния" атомен козлодуйски ток
                            Аре преди беше изключение, ама сега е ВСЕКИ божи ден

пп
                            в рубли ви питах, че повечето атомици се кълняха че това е най-стабилната валута не за друго.
                            Впечатлен съм, колко си забелебителен:
                            1.Когато "няма слънце", обикновено...Е НОЩ. Макар и тогава да го има. За вятъра - случва се понякога но, още, трябва и да има спад ма атм.налягане.

Коментар

Кой се е загрижил за растящото население по света? Европа умира от демографска криза и ще трябва мароканците да въртят педалите за зелена енергия. Как го виждаш това?
                              Не четеш ...
                              Растящото население и замогването му вдига нуждата от енергия, и без нови енергии ще си бъркаш дълбоко в джоба.

Европа е оцеляла и в по-тежки моменти, защото има Монтескьо.

Коментар

Много си невеж, човече. Ако не са Мариците и Козлодуй, ще ти угаснат трайно и фаровете на колата, защото няма да има къде да си заредиш акумулатора. Така е и с гигаватите, дето ни ги навираш тук. Представа си нямаш как действат тези системи. И по-добре, защото такива като теб са мнозинство и ако знаят за какво става въпрос, ще си откъснат циците от безсилие и гняв.
                                Па колко да съм невеж, някъде на 5 годинки забелязах, че кога няма слънце - обикновено има вятър, а какво значи свързаност с други държави е далеч по-сложна за вас тема. Акумулирането пък очевидно ви е тераинкогнита.
                                и те така те, Пинокио в страната на Чудесата. още чеше репа, защо денем тока пада под себестойността на "най-евтиния" атомен козлодуйски ток
                                Аре преди беше изключение, ама сега е ВСЕКИ божи ден

пп
                                в рубли ви питах, че повечето атомици се кълняха че това е най-стабилната валута не за друго.

Коментар

Working...
                                X