IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    Купува АЕЦ-а в Козлодуй ток от борсата, че му пестяло пари, та скъп ли е атомния ток?
    Те па с тая глупост ни проглуши ушите.

    Критично важните агрегати за сигурността за захранени от 2, дори 3 независими източника. Това е така защото при авария ако спре захранването на критичните агрегати ще стане катастрофа. Тоест тези агрегати са захранени с ток от АЕЦ, с ток от дизелови генератори и ток от външен източник .....
    Кое е толкова сложно? И що си мислиш че си открил голяма новина.......очевидно ако купят ток от външен източник ще им е по евтино отколкото да го произведат от дизелов генератор.....

    Бахти ниското ниво на полит агитация дето водите....
    Last edited by markov; 26.06.2019, 09:40.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
      Сигурно почти никой не забеляза в разговора ни с дедо Пешо, как той твърдеше, че много ВЕИ не може да има в една мрежа, питах го многократно точно какъв дял и намерих отговора в най-официалния документ на нашето ЕСО. При сегашния дял! Който е 8.9%!

      Нали не сме специалисти както ни обясниха, че не разбираме от футбол и нямаме право да коментираме последните ни места във футбола, та и аз ще покажа само с табличка как за инж.Ганев от българското ЕСО това което правят 24 държави пред нас се оказва "физически невъзможно" без да го коментирам.
      Country modern renewable %
      DK 58.00
      DE 36.12
      PT 31.33
      IE 30.64
      ES 24.62
      GB 23.83
      FI 21.21
      GR 20.37
      SE 19.70
      IT 19.55
      BE 18.05
      EE 16.31
      NL 15.06
      RO 14.36
      LT 13.78
      LV 13.42
      AT 12.69
      TK 12.39
      PL 11.40
      HR 11.20
      CZ 10.93
      FR 9.59
      BG 8.89
      SK 7.86
      HU 7.49
      LU 5.77
      CY 4.36
      SI 2.70
      Смешник аз за разлика от теб съм инженер и не работя с термини малко много топло и нам кво си а с числа.Чувал ли си термина икономичен диспечинг?И запомни условията природните условия са различни за всяка страна,Единственото което твърдя е че за всяка ЕЕС си има определен процент който не бива да се надвишава щото заплашва сигурността на ЕЕС.Немците са измамници нагли измамници и координационния център на ENTSO-e трябва да се махне от Германия щото лъжат.Лъжат нагло както с вредните емисии на дизелите.Фончо кажи си за Прокопиев ли лобираш или за някой друг.За радост на хората закона е възложил за сигурността на ЕЕС и непрекъснатостта на захранването да се грижи ЕСО.А там Фончовци не работят.Сега ти възлагам да научиш какво е
      1 Трансграничен капацитет
      2 Междусистемни обмени
      3 Салдо
      4 Интегрално отклонение
      Айде тука да ни разясниш..

      Коментар


      • Купува АЕЦ-а в Козлодуй ток от борсата, че му пестяло пари, та скъп ли е атомния ток?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
          Имам сериозно съмнение, че изобщо си учил нещо след 8-ми клас. Което обяснява и какво си правил в американското посолство, че да срещнеш твоя "колега", също обяснява и защо са те изпъдили от там Хубаво си прочел за ЗЗЕ в нета, сега прочети и за ЕНТРОПИЯ. После се опитай да го разбереш - че това което ти искаш да постигнеш е перпетум мобиле, а аз се опитвам да споря със стената и да ти налея акъл.

          Да ти го обясня също толкова просто - като удариш 2 еднакви чука един в друг, единия охлажа ли се за сметка на другия? Не виждам какво ми се пробваш с "Демона на Максуел".


          Бхахахаха... Бате Пешо, викай попа,


          Виждал ли си изобщо такава камера на живо? Знаеш ли как работи? А знаеш ли, ако се топля с инфрачервени лампи какво се вижда отвън?


          Определено не си никакъв инженер...знаеш ли какъв е смисъла на трансформацията на Фурие? Какво движение, какви пет леа? Влязло шум - излязло шум. Нищо няма да получиш.


          Ай лека, отивам да си събера рублите от позитано, че лекцията пари струва.
          Парчето що спориш с козяшки трол и доносник на Шесто управление.По скоро ще убедиш Радио София отколкото дедо Фончо.Само попа го оправя тоя като тръгне пред него...Природно тъп необразован и агресивен.Такъв само го ругаеш.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Тъпо парче
            С простаци съм простак. Свиквай, и по-зле ще става.


            Ти е ясно че не виждаш. Ама е и ясно, че не си инженер. Всъщност знаеш ли какво е топлината, и защо не са кръстили термодинамиката "вълнодинамика"? Общото е толкова, колкото е и общото м/у бетонена стена и полупроводник. Вкарваш енергия в системата, дали няма общо?


            Ябре, американци ти плащат заплатката, пък ти седиш тук да спамиш денонощно по форумите.
            Мани го тоя козяшки трол.Забавлява ме само с какъв устрем и плам громи Русия....И редовно ходи да се моли за виза на Козяк ама не му дават завалийката се връща у форума и с нова порция злоба и ярост кат насъскано псе продължава да
            слюноотделя

            Коментар


            • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

              Бе мани го тоя. Не прави разлика между това да крадеш и да гледаш и да се учиш от по-знаещия и по-културния. Сигурен съм, че германците и ENSOE биха ни предоставили експертиза за ВЕИ дори безплатно, която им е струвала милиони, но мислиш че такива като дедо Пешо и тоя му селски приятел биха я оценили и за стотинки и че, може да им я набуташ в главите.
              Фончо бе ти научи за ENTSO-e и са не мое се запреш.Ха ха ха остава да научиш и какво е салдо какво са междусистемни обмени какво е интегрално отклонение....Та викаш немските измамници щели да ни учат обратното е ние ще ги учим тях.Немците са измамници които най нагло лъжат за ВЕИ точно както излъгаха за вредните емисии на колите....
              Last edited by power grid; 26.06.2019, 08:11.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                Замислих се
                ^ ^ ^
                По-добре първо се понаучи.



                Значи от едната страна ще става все по-студено, а от другата ще получаваш ток. Но не съм чел нищо за подобни опити, някой чел ли е?
                ^ ^ ^
                Да. Чел съм, че френската Академия от преди 150 години отказва да обсъжда въпроса за перпетуум мобиле.



                Може пък да се направи решетъчно и като мине електрона през дупка и се обърка да се лепне на обратната страна на панела и хайде по жицата да прави ток.
                ^ ^ ^
                И като през каква дупка минава електрона?





                Русофилистици... изостанала империя.
                ^ ^ ^
                Смесването на политика с физиката е странна за мен идея, а пък и не ти се отразява добре

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                  Аз останах с впечатление, че си икономист в САЩ и по-млад. Тия години и аз бях студент. Правец имаше процесор СМ600 краден от Моторола, май по-това време малко по-добър от Интел. Но Моторола минаха нещо към военните ли, Интел ги мина много. ДОС си е на Майкрософт. Всъщност беше на IBM но понеже IBM не предположили изобщо,че някой друг ще произвежда като техните компютри забравили да напишат в договора изключителни права за собственост и загинаха.

                  Крадяхме и компютри всякакви технологии, но имаше и ембарго ако си спомняш. А той фалита ни, което още не го признават за национална катастрофа си беше заради какво ли не, но най-общо заради социализъм натресен ни от Масква. Ние помним ама виж как другари като Марков вече почват да лъжат за това време и младите може и да му се хващат.
                  Човек е млад толкова, на колкото се чувства.
                  СМ600 беше нищо, това не е същото като 8086. Съвсем друга история.
                  Както и да е.
                  За младите не се тревожи. Те се оправят добре, като погледнеш, дори децата на най-простите мурзилки отиват на запад да учат и да се устройват. Разбира се ако родителите им могат да си го позволят.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Никога не съм чувал за подобни неща. Но не това е главното.
                    Ся, правец си беше краден, изкопиран едно към едно. Това всъщност трябва да се смята за постижение, нашите успяха да изкопират процесора и чипсета, само съм забравил дали беше епъл или 8086. Май второто. ДОС не е епъл.
                    Обаче, нещата взеха да излизат извън контрол - чиповете мистериозно преминаха от ниска степен на интеграция към висока, и крадненето се затрудни неимоверно.
                    Даже не неимоверно, а невъзможно. Там и спря да се развива електронната промишленост на България някъде '85-6 година. А лошият Рейгън каза аааа, стига сте крали, купувайте си. То хубаво но с преводни рубли не ставаше, а само с долари, та взе да се появява и дълг, който не можеше да се обслужва. Каскетите обаче отде да знаят че това което американците продават на нас, продават и на други, и каскетско-замисления пробив всъщност се оказа... фалит на държавата.

                    Аз останах с впечатление, че си икономист в САЩ и по-млад. Тия години и аз бях студент. Правец имаше процесор СМ600 краден от Моторола, май по-това време малко по-добър от Интел. Но Моторола минаха нещо към военните ли, Интел ги мина много. ДОС си е на Майкрософт. Всъщност беше на IBM но понеже IBM не предположили изобщо,че някой друг ще произвежда като техните компютри забравили да напишат в договора изключителни права за собственост и загинаха.

                    Крадяхме и компютри всякакви технологии, но имаше и ембарго ако си спомняш. А той фалита ни, което още не го признават за национална катастрофа си беше заради какво ли не, но най-общо заради социализъм натресен ни от Масква. Ние помним ама виж как другари като Марков вече почват да лъжат за това време и младите може и да му се хващат.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от fon

                      Ти и без простаци си си простак. И на какво пък трябва да свиквам?
                      Фоне, стига сте се карали. Тъпото парче не е всъщност тъпо парче.
                      Преди време се появи в една темичка на Измамника и леко му подсказа за температурния коефициент на водата. Измамника нали обаче е инжинер, въобще не се усети, а продължи да се излага. Ся, аз обаче реших че след такава подсказка, и най-простия ще схване за какво става въпрос, обаче... недооцених способностите на Измамника...
                      Чак толкова глупав човек не очаквах че има, и му издадох секрета... Не очаквах че няма да разбере. Това беше първият път когато Измамника чу за Фурие.
                      Сигурно още щях да го въртя на шиш и да го мачкам, но сам съм си виновен, дадох му твърде много кредит...



                      Та такива работи, човека като цяло си е ОК,

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

                        Говоря за по-назад във времето: Правец - краден епъл, Дос - краден дос към него един куп софтуер - все краден. Естествено с авторски доработки. Естествено, това го е имало и в обратна посока.
                        Никога не съм чувал за подобни неща. Но не това е главното.
                        Ся, правец си беше краден, изкопиран едно към едно. Това всъщност трябва да се смята за постижение, нашите успяха да изкопират процесора и чипсета, само съм забравил дали беше епъл или 8086. Май второто. ДОС не е епъл.
                        Обаче, нещата взеха да излизат извън контрол - чиповете мистериозно преминаха от ниска степен на интеграция към висока, и крадненето се затрудни неимоверно.
                        Даже не неимоверно, а невъзможно. Там и спря да се развива електронната промишленост на България някъде '85-6 година. А лошият Рейгън каза аааа, стига сте крали, купувайте си. То хубаво но с преводни рубли не ставаше, а само с долари, та взе да се появява и дълг, който не можеше да се обслужва. Каскетите обаче отде да знаят че това което американците продават на нас, продават и на други, и каскетско-замисления пробив всъщност се оказа... фалит на държавата.

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          Между другото това с охлаждането е ин дженеръл, около 20% от слънчевата енергия се превръща в електричество.
                          Навсякъде си трябва охлаждане. Не се сещам за система дето не трябва. На едно ДВГ му спри охлаждането и за 15 сек е отишъл. На процесора в компютъра му спри перката и пак за 15 сек е отишъл. Всъщност проблем номер едно за развитието на процесорите е не логиката, а охлаждането. Въпросът е, че при PV панелите вълните направо избиват електроните, а при панели като на този от Варна вълните преминават в топлина което е доста различно.

                          Продават се infrared solar panels
                          https://www.alibaba.com/showroom/inf...lar-panel.html

                          Както и такива с много слоеве
                          https://www.extremetech.com/extreme/...solar-spectrum

                          Но тук става въпрос само за по-изместена дължина на вълната, не и на топлина както го виждам на пръв поглед. Може би в бъдеще като успеят да скъсят контролираните разстояния и да ги правят все по-тънки плюс разни други хитринки ще успеят да преобразуват и топлината направо в ток с полупроводници.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Ехе, по-полека, пиратството беше защото даже държавни учреждения ползваха краден софтуер, а после се хванаха и за филмите от разни торенти. Едно е да хванеш и да изкопираш епъл и да го произведеш, друго е да го откраднеш и да го продаваш.
                            Говоря за по-назад във времето: Правец - краден епъл, Дос - краден дос към него един куп софтуер - все краден. Естествено с авторски доработки. Естествено, това го е имало и в обратна посока.

                            Коментар


                            • Между другото това с охлаждането е ин дженеръл, около 20% от слънчевата енергия се превръща в електричество. Локално обаче, за самия панел не е така. Той си се нагрява доста, и панела е тъмен на цвят и поема по-голямата част от падналата светлина. Но конвекцията все пак го държи в дадени рамки.
                              Също така колкото е по-нагрят - по добре, поради както споменах спецификата на полупроводниците. До определена температура разбира се, след това материала деградира.
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Ехе, по-полека, пиратството беше защото даже държавни учреждения ползваха краден софтуер, а после се хванаха и за филмите от разни торенти. Едно е да хванеш и да изкопираш епъл и да го произведеш, друго е да го откраднеш и да го продаваш.
                                Бе мани го тоя. Не прави разлика между това да крадеш и да гледаш и да се учиш от по-знаещия и по-културния. Сигурен съм, че германците и ENSOE биха ни предоставили експертиза за ВЕИ дори безплатно, която им е струвала милиони, но мислиш че такива като дедо Пешо и тоя му селски приятел биха я оценили и за стотинки и че, може да им я набуташ в главите.

                                Коментар

                                Working...
                                X