bertram, навсякъде комисионните са практика, а като погледнеш могат да бъдат чиста корупция за която няма механизъм да се елиминира. Могат и да не бъдат и така, много трудно е да се определи корупция ли са или не. Виж да не се краде от обекта си има тактики които строителите ги владеят, ако не ги владееха нищо нямаше да има построено а то има много построено.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениегОркия мечтае за 500млн.лв. печалба на Козлодуй, и не вдява,
че дори при 500млн.лв/год печалба, АЕЦ Белене ще излезе на нула, най-рано след 42 години.... пък то има и 10 години за строеж.. и поскъпващо гориво(единственото поскъпнало в пандемията) т.н. и т.н
Дефакто
АЕЦ Белене представлява над 40 годишно предплащане на тока който потребяваме - нагло национално предателство!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗначи това мога да го приема като самопризнание че тези като теб причинихте допълнителна загуба за Българския бизнес в размер на още 1 милиард евро от протакането и блокажа на проекта.....
А иначе, да ти припомня, ГЕРБ спря проекта без да са наясно, че строежите на АЕЦ в САЩ и ЕС отдавна са спрени поради неизгодност. Те спряха Белене просто защото нямаше пари в бюджета и за Белене. А Р.Овч. и БСП си бяха подписвали за Белене без да има каквито и да е осигурени пари за това. То като си тъп, виждаш че се занимаваш с пропаднал проект едва когато видиш, че парите ти са свършили.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
докато нямаш 10 поне знакови фигури за 5+г пандела + конфискация на няколко мощности... не си прави сметки за избиване.... нищо не може да бъде построено с тази мафия, че да бъде избито с производство на енергия. визирам белене.
Корупция има навсякъде по света , в моя житейски път съм работил и със северна европа и да ти кажа и там като им паднеше не пропускаха шанс според наблюденията ми. Мисля че не сме я измислили в България корупцията....
Въпроса е да бъде в поносими размери за да може икономиката да се търкаля напред ... пък тя търкаля ли се напред ще има и за данъци и за пенсии.....в момента се мъчат да я убият чрез цените на енергията.Last edited by markov; 08.08.2021, 16:08.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Значи това мога да го приема като самопризнание че тези като теб причинихте допълнителна загуба за Българския бизнес в размер на още 1 милиард евро от протакането и блокажа на проекта.....
Ако в България нямаше толкова много грантово мотивирани соросоиди , вероятно проекта щеше вече да е реализиран при първоначалните условия около 7 милиарда евро към 2008-2009.
Познай за колко години щеше да се изплати при сегашната цена на ел.енергията ?
а) за 5
b) за 6
c) за 7 ....
п.п.
Аз пак да попитам каква ти е експетизата в областта на АЕЦ ?
Щото това че вероятно от контакта ти тече ядрен ток не ти дава познания по въпроса...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
И аз това казвам, реалната цена преди 9 години е била 11 милиарда евро, вече е не по-малко от 12 милиарда.
Ако в България нямаше толкова много грантово мотивирани соросоиди , вероятно проекта щеше вече да е реализиран при първоначалните условия около 7 милиарда евро към 2008-2009.
Познай за колко години щеше да се изплати при сегашната цена на ел.енергията и при почти нулевите лихви по кредитите ?
а) за 5
b) за 6
c) за 7 ....
п.п.
Аз пак да попитам каква ти е експетизата в областта на АЕЦ ?
Щото това че вероятно от контакта ти тече ядрен ток не ти дава познания по въпроса...
Руснаците дет са построили стотици реактори не разбирали , БАН не разбирали , НSBC не разбирали ...само ти разбираш дето и къщичка за птиченца не си построил през живота , ще ме пръснеш от смяхLast edited by markov; 08.08.2021, 15:52.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
цената в момента е следствие на КРАЖБИТЕ и РАЗГРАБВАНЕТО на енергетиката + пълно безхаберие - 20+ години интервалНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеСпоред НSBC цената с включена всичката допълнителна инфраструктура и лихви в размер 10 % е 11 милиарда евро.
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...lrd-lv-133428/
Коментар
-
Сигурно които и да управлява злоупотреби ще има.
Аз си мисля че цената на ел.енергията в момента е безумие породено от следните фактори: зелените безумия, квотите за емисии и блокажа на АЕЦ Белене.
Мисля че по евтино на бизнеса ще излезе реализация на Белене , дори с някакви умерени злоупотреби отколкото ел.енергия от 300 - 400 лева за МВТЧ. При тази цена цели отрасли ще фалират за няколко месеца !това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
марков,
докато ни управляват хора редени от ДС - всеки един голям енергиен проект е обречен да бъде прахосмукачка за капитал... останалото е лалане на платени тролове...платени пак от същите среди! Без значение от технология, кадри, нужди, цени, товар .... щом на власт за мутри, мафиоти и ченгета...всичко потъва в бездънните джобове на ДС мафията.
разни Р. Офч, теменужки, ковачки и тн и тн са точен пример за ДС наредени експерти и бизнесмени...
Аз си мисля че цената на ел.енергията в момента е чиста лудост породено от следните фактори:
зелените безумия, квотите за емисии и блокажа на АЕЦ Белене с политически мотиви.
Мисля че по евтино на бизнеса ще излезе реализация на Белене , дори с някакви умерени злоупотреби отколкото ел.енергия от 300 - 400 лева за МВТЧ. При тази цена цели отрасли ще фалират за няколко месеца !
Другия вариант премахване на субсидиите за всички зелени безумия и да оцеляват на пазарен принцип ако могат !Last edited by markov; 08.08.2021, 15:36.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Болен си ти защото не правиш разликите.
В проекта на Турция много сериозно перо е обучението на персонала. Турците нямат ноу-хау и обучени кадри.
Ние ги имаме и това сваля цената значително!
Ние имаме споразумение с цена , анализ на независима западна банка, на БАН и т.н. Предпочитам да вярвам на тях а не на човек като теб дето през живота си не е построил и къщичка за птиченца !
Цената на Белене според първоначалното споразумение беше 6,5 милиарда за централата:
https://www.mediapool.bg/rusiya-otka...ews173001.html
Според НSBC цената с включена всичкат адопълнителна инфраструктура е 11 милиарда евро.
Според БАН при тази цена на HSBC проекта е жизнеспособен дажи при условията от преди 3-4 години , камо ли сега:
https://bntnews.bg/bg/a/proektt-za-a...zhiznesposoben
Всички други цени и стоиности са плод на патологичната ти русофобия....
докато ни управляват хора редени от ДС - всеки един голям енергиен проект е обречен да бъде прахосмукачка за капитал... останалото е лалане на платени тролове...платени пак от същите среди! Без значение от технология, кадри, нужди, цени, товар .... щом на власт за мутри, мафиоти и ченгета...всичко потъва в бездънните джобове на ДС мафията.
разни Р. Офч, теменужки, ковачки и тн и тн са точен пример за ДС наредени експерти и бизнесмени...Last edited by bertram; 08.08.2021, 15:24.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Тук говорим за цената на Белене, бе. Развихрил се нашия като на партийно събрание в клубче на БСП. Като няма какво да кажеш си мълчи.
Доводи смислени няма, плещиш само опорки. Като се видиш на тясно завърташ темата без връзка със ситуацията от 90-та година.
Мъка ! Сядай ! Двойка !
Единственото което разбрах до тук е че понеже живееш в чужбина не ти пука че цената на ел.енергията в България е на космически нива , важното е да си представяш че на Руснаците нещо им е кофти в резултата на твоите интернет усилия.....Last edited by markov; 08.08.2021, 15:24.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
65 евра ... на Марков измислиците. Такава цена с всичките ватнишки лъжи никой не си е позволил да съобщи.
Ето реалната цена при Аккую 153.30 USD = 130 евро/МВч
https://www.oecd-nea.org/ndd/worksho...tto_Akkuyu.pdf
на стр.9
И то в документ още от 2013г., вече със сигурност е повече.
В проекта на Турция много сериозно перо е обучението на персонала. Турците нямат ноу-хау и обучени кадри.
Ние ги имаме и това сваля цената значително!
Ние имаме споразумение с цена , анализ на независима западна банка, на БАН и т.н. Предпочитам да вярвам на тях а не на човек като теб дето през живота си не е построил и къщичка за птиченца !
Цената на Белене според първоначалното споразумение беше 6,5 милиарда за централата:
https://www.mediapool.bg/rusiya-otka...ews173001.html
Според НSBC цената с включена всичката допълнителна инфраструктура и лихви в размер 10 % е 11 милиарда евро.
Според БАН при тази цена на HSBC проекта е жизнеспособен даже при условията от преди 3-4 години , камо ли сега:
https://bntnews.bg/bg/a/proektt-za-a...zhiznesposoben
Всички други цени и стойности са плод на патологичната ти русофобия....Last edited by markov; 08.08.2021, 15:21.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от КисимовВластва популизма, раздават енергийни помощи харчени за дърва - милиарди на година, с тези пари досега два нови АЕЦ можеха да построят с евтин ток за всички а те подпомагат наужким няколко процента, докато в Русия се строи и цените са диференцирани според отоплението и на село цената за бита е по-ниска.
Коментар
Коментар