satz явно не съм наясно със задачата за зайци, колко ток ще произведе соларка за 4 милиарда лева, това е интересно. Соларките ми изглеждат много модерни, цените съответно доста надути. Колко мислиш печели производител на соларни клетки на бройка ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Тоя продължава едни и същи кухи мантри да ръси от кръжока по пещерен антикомунизъм.
Хората ти бяха сметнали себестойността на Белене на 60 евро за МВРТ час за първите 10-15 години години. След което инвестицията се амортизира , заема се изплати - цената може да се намали драстично ако има воля за това ........разбира се е глупаво да се намалява , но и на 60 евро за МВТч е много под цените на ФЕЦ за които пропагандирате че са еФтини на 150+ лева за МВТч
Кредита от два милиона и 500 хиляди евро е отпуснат от шпаркасе франкфурт на 0,8%- да повторя 0,8% за 2,5 милиона евро
А тук тъпанари говореха за 10-13%- наистина има тъпанари в този форум да знаеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеУпоменал съм по-долу, че времето ти е в GMT. С дедо Пешо можехте да го вденете, както го вденах аз. Като не разбирате нещо първо питайте, а не наричайте другите глупаци, които са по-умни от вас.
Ето ти го- кажи колко е сега в бг и колко е гмт
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПа се объркА с печалби и себестойност. безкрайност в чист вид, оплакваща се колко плаща и едновременно с това дитиримбираща печалби.
Още можеш Марков 444лв. ток заслужаваш, тегли там и плащай с атомна радост. Аз атомен ток съм спрял да плащам.
Пък за ядрения съм сигурен че не плащаш, след като майка ти плаща тока няма как да си платил каквото и да е ...Last edited by markov; 13.08.2021, 17:52.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПа се объркА с печалби и себестойност. безкрайност в чист вид, оплакваща се колко плаща и едновременно с това дитиримбираща печалби.
Още можеш Марков 444лв. ток заслужаваш, тегли там и плащай с атомна радост. Аз атомен ток съм спрял да плащам.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеМорков, за 10год за АЕЦКозлодуй 4млр.лв са само гориво и заплати (нъц ток без тях)
<160Твтч ще изкара Козлодуй за 10год.
Я провери, с 4млр.лв колко са вече Твтч-те дето ще получиш от ВЕИ за 10год. Задача за зайци е вече това
я провери дали пък АЕЦ козлудуй няма да има печалба за 2021 в размер на около 500 милиона лева .....това сигурно е щото работи на загуба според твоите глупотевини...... Не ви ли омръзна да плещите неща нямащи никаква връзка с реалността ? Запрете се вече бе !Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеМи май няма.
Откакто паднаха цените, вече само той се обажда, ама горкия се кълнеше че плаща по 200лв./Мвтч пък последно писа че било 110лв./Мвтч... Пущат му разни задачки и копи паства чиляка
Крайната Цена се образува от няколко компонента: цена на ел.енергия + акциз + такса задължения към обществото + такса за пренос и такса за разполагаема мощност.
Пениш се тук пък елементарни нещо не знаеш ......аман от "гугле експерти" като теб и фоняLast edited by markov; 13.08.2021, 14:09.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Ох, тоя май наистина си вярва. Нека да добавя за 50-ти път, че в цената 50лв/МВч на Козлодуй няма нищо реално, тъй като в нея няма и стотинка за изплащане на строежа на Козлодуй. Строежът е платен през държавния бюджет, косвено чрез глада през 90-те години. Тогава познат си купи панелния апартамент за $500, но не беше толкова луд да каже, че това е реалната му цена. То ако тогава така вместо Козлодуй бяхме построили ФЕЦ-ове, сега токът им щеше така да е почти без пари. А бе, има ли друг тук освен Марков на който му е трудно да ги разбере тези неща?
Хората ти бяха сметнали себестойността на Белене на 60 евро за МВРТ час за първите 10-15 години години. След което инвестицията се амортизира , заема се изплати - цената може да се намали драстично ако има воля за това ........разбира се е глупаво да се намалява , но и на 60 евро за МВТч е много под цените на ФЕЦ за които пропагандирате че са еФтини на 150+ лева за МВТчLast edited by markov; 13.08.2021, 14:07.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение.. А бе, има ли друг тук освен Марков на който му е трудно да ги разбере тези неща?
Откакто паднаха цените, вече само той се обажда, ама горкия се кълнеше че плаща по 200лв./Мвтч пък последно писа че било 110лв./Мвтч... Пущат му разни задачки и копи паства чиляка
Че в себестойността има заложени 100 годишни амортизации туй била РЕАЛНА себестойност?? тъп по цялата глава Всеки де види такива хитрини, веднага в отчета сумата амортизации я слага х10, ама сложно е
пп
Отделно в "реалната себестойност" в България са най-ниските заплати на инженери в ЕС в атомно нещо...Тука вече гротеската е бай пеша де бачкал в АЕЦ-аLast edited by satz; 13.08.2021, 14:10.
Коментар
-
Тоя още не може да вдене че се сравняват РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩИ И РАБОТЕЩИ НЕЩА към момента. Сравняват се реалните им ЦЕНИ, СЕБЕСТОЙНОСТ , ПЕЧАЛБИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Тоя още не може да вдене, че себестойността на Белене и Козлодуй ще се различават в пъти и такова нещо като "АЕЦ имат себестойност" е тъпизъм за обработка на пенсиите у нас, комундета и най-примитивните българи. В света няма два АЕЦ-а с еднаква себестойност на тока. Себестойността на АЕЦ строени по едно и също време е горе-долу близка и в момента тя е към $150/ МВч. Това го повторихме вече 50 пъти тук, Дано човекът да се прави на невменяем, а да не е такъв в действителност.
Във фантазиите си може да надувате колкото си искате себестойността на Белене но това си остава само във фантазиите ви! Впрочем сигурно и във кръжока на Козяк по пещерен антикомунизъм сигурно са такива фатнтазиите които надувате ........
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Аман от грантово мотивираните им мантри.
АЕЦ има себестойност 50-лева за мегават ....ма бил скъп. Фецовете им имат гарантирана цена да им покриела разходите 150 + лева ...ма били евтини
- 1 like
Коментар
Коментар