IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• satz явно не съм наясно със задачата за зайци, колко ток ще произведе соларка за 4 милиарда лева, това е интересно. Соларките ми изглеждат много модерни, цените съответно доста надути. Колко мислиш печели производител на соларни клетки на бройка ?
    D.Y.F-091066

Коментар

• [QUOTE=markov;n3792626]

повторение на долният пост
      Last edited by v_tin; 13.08.2021, 17:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Тоя продължава едни и същи кухи мантри да ръси от кръжока по пещерен антикомунизъм.

Хората ти бяха сметнали себестойността на Белене на 60 евро за МВРТ час за първите 10-15 години години. След което инвестицията се амортизира , заема се изплати - цената може да се намали драстично ако има воля за това ........разбира се е глупаво да се намалява , но и на 60 евро за МВТч е много под цените на ФЕЦ за които пропагандирате че са еФтини на 150+ лева за МВТч
        Сега се сетих- вчера докато бяхме в почивка, един мароканец разправяше че друг взел кредит от 1,8 милиона- един милион и 800 хиляди евро да си купи блокче с няколко апартамента. Допълнително банката на същия лихвен % му отпуснала още 700000 евро за ремонт. Сега познай на какъв % е кредита- 3............ 2.............. 1...........................

Кредита от два милиона и 500 хиляди евро е отпуснат от шпаркасе франкфурт на 0,8%- да повторя 0,8% за 2,5 милиона евро

А тук тъпанари говореха за 10-13%- наистина има тъпанари в този форум да знаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
          Упоменал съм по-долу, че времето ти е в GMT. С дедо Пешо можехте да го вденете, както го вденах аз. Като не разбирате нещо първо питайте, а не наричайте другите глупаци, които са по-умни от вас.
          Ти добре си упоменал, ама пак не се вързват нещата https://www.google.com/search?client...UTF-8&oe=UTF-8

Ето ти го- кажи колко е сега в бг и колко е гмт

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Па се объркА с печалби и себестойност. безкрайност в чист вид, оплакваща се колко плаща и едновременно с това дитиримбираща печалби.

Още можеш Марков 444лв. ток заслужаваш, тегли там и плащай с атомна радост. Аз атомен ток съм спрял да плащам.
            Запорожец .....печалбата е пряко на следствие на себестойността при други равни условия ...... ма на полит. кръжока в Козяк явно не са ви го обяснили.

Пък за ядрения съм сигурен че не плащаш, след като майка ти плаща тока няма как да си платил каквото и да е ...
            Last edited by markov; 13.08.2021, 17:52.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Па се объркА с печалби и себестойност. безкрайност в чист вид, оплакваща се колко плаща и едновременно с това дитиримбираща печалби.

Още можеш Марков 444лв. ток заслужаваш, тегли там и плащай с атомна радост. Аз атомен ток съм спрял да плащам.
              Той си иска ядерния ток и това е.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Па се объркА с печалби и себестойност. безкрайност в чист вид, оплакваща се колко плаща и едновременно с това дитиримбираща печалби.

Коментар

Морков, за 10год за АЕЦКозлодуй 4млр.лв са само гориво и заплати (нъц ток без тях)
                  <160Твтч ще изкара Козлодуй за 10год.

Я провери, с 4млр.лв колко са вече Твтч-те дето ще получиш от ВЕИ за 10год. Задача за зайци е вече това
                  Запорожец,
                  я провери дали пък АЕЦ козлудуй няма да има печалба за 2021 в размер на около 500 милиона лева .....това сигурно е щото работи на загуба според твоите глупотевини...... Не ви ли омръзна да плещите неща нямащи никаква връзка с реалността ? Запрете се вече бе !

Коментар

• Морков, за 10год за АЕЦКозлодуй 4млр.лв са само гориво и заплати (нъц ток без тях)
                    <160Твтч ще изкара Козлодуй за 10год.

Я провери, с 4млр.лв колко са вече Твтч-те дето ще получиш от ВЕИ за 10год. Задача за зайци е вече това

Коментар

Ми май няма.
                      Откакто паднаха цените, вече само той се обажда, ама горкия се кълнеше че плаща по 200лв./Мвтч пък последно писа че било 110лв./Мвтч... Пущат му разни задачки и копи паства чиляка
                      Запорожец, кактно винаги нищо не си разбрал 200 лева за МВТч е крайната цена която ми струва 1 МВТч все още. За съжаление наближава момента когато ще ми стъпва на 300 лева за МВТч.
                      Крайната Цена се образува от няколко компонента: цена на ел.енергия + акциз + такса задължения към обществото + такса за пренос и такса за разполагаема мощност.

Пениш се тук пък елементарни нещо не знаеш ......аман от "гугле експерти" като теб и фоня
                      Last edited by markov; 13.08.2021, 14:09.

Коментар

Ох, тоя май наистина си вярва. Нека да добавя за 50-ти път, че в цената 50лв/МВч на Козлодуй няма нищо реално, тъй като в нея няма и стотинка за изплащане на строежа на Козлодуй. Строежът е платен през държавния бюджет, косвено чрез глада през 90-те години. Тогава познат си купи панелния апартамент за $500, но не беше толкова луд да каже, че това е реалната му цена. То ако тогава така вместо Козлодуй бяхме построили ФЕЦ-ове, сега токът им щеше така да е почти без пари. А бе, има ли друг тук освен Марков на който му е трудно да ги разбере тези неща?
                        Тоя продължава едни и същи кухи мантри да ръси от кръжока по пещерен антикомунизъм.

Хората ти бяха сметнали себестойността на Белене на 60 евро за МВРТ час за първите 10-15 години години. След което инвестицията се амортизира , заема се изплати - цената може да се намали драстично ако има воля за това ........разбира се е глупаво да се намалява , но и на 60 евро за МВТч е много под цените на ФЕЦ за които пропагандирате че са еФтини на 150+ лева за МВТч
                        Last edited by markov; 13.08.2021, 14:07.

Коментар

.. А бе, има ли друг тук освен Марков на който му е трудно да ги разбере тези неща?
                          Ми май няма.
                          Откакто паднаха цените, вече само той се обажда, ама горкия се кълнеше че плаща по 200лв./Мвтч пък последно писа че било 110лв./Мвтч... Пущат му разни задачки и копи паства чиляка

Че в себестойността има заложени 100 годишни амортизации туй била РЕАЛНА себестойност?? тъп по цялата глава Всеки де види такива хитрини, веднага в отчета сумата амортизации я слага х10, ама сложно е
                          пп
                          Отделно в "реалната себестойност" в България са най-ниските заплати на инженери в ЕС в атомно нещо...Тука вече гротеската е бай пеша де бачкал в АЕЦ-а
                          Last edited by satz; 13.08.2021, 14:10.

Коментар

Тоя още не може да вдене че се сравняват РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩИ И РАБОТЕЩИ НЕЩА към момента. Сравняват се реалните им ЦЕНИ, СЕБЕСТОЙНОСТ , ПЕЧАЛБИ.
                            Ох, тоя май наистина си вярва. Нека да добавя за 50-ти път, че в цената 50лв/МВч на Козлодуй няма нищо реално, тъй като в нея няма и стотинка за изплащане на строежа на Козлодуй. Строежът е платен през държавния бюджет, косвено чрез глада през 90-те години. Тогава познат си купи панелния апартамент за $500, но не беше толкова луд да каже, че това е реалната му цена. То ако тогава така вместо Козлодуй бяхме построили ФЕЦ-ове, сега токът им щеше така да е почти без пари. А бе, има ли друг тук освен Марков на който му е трудно да ги разбере тези неща?

Коментар

Тоя още не може да вдене, че себестойността на Белене и Козлодуй ще се различават в пъти и такова нещо като "АЕЦ имат себестойност" е тъпизъм за обработка на пенсиите у нас, комундета и най-примитивните българи. В света няма два АЕЦ-а с еднаква себестойност на тока. Себестойността на АЕЦ строени по едно и също време е горе-долу близка и в момента тя е към $150/ МВч. Това го повторихме вече 50 пъти тук, Дано човекът да се прави на невменяем, а да не е такъв в действителност.
                              Тоя още не може да вдене че се сравняват РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩИ И РАБОТЕЩИ НЕЩА към момента. Сравняват се реалните им ЦЕНИ, СЕБЕСТОЙНОСТ , ПЕЧАЛБИ.

Във фантазиите си може да надувате колкото си искате себестойността на Белене но това си остава само във фантазиите ви! Впрочем сигурно и във кръжока на Козяк по пещерен антикомунизъм сигурно са такива фатнтазиите които надувате ........

Коментар

Аман от грантово мотивираните им мантри.
                                АЕЦ има себестойност 50-лева за мегават ....ма бил скъп. Фецовете им имат гарантирана цена да им покриела разходите 150 + лева ...ма били евтини
                                Тоя още не може да вдене, че себестойността на Белене и Козлодуй ще се различават в пъти и такова нещо като "АЕЦ имат себестойност" е тъпизъм за обработка на пенсиите у нас, комундета и най-примитивните българи. В света няма два АЕЦ-а с еднаква себестойност на тока. Себестойността на АЕЦ строени по едно и също време е горе-долу близка и в момента тя е към $150/ МВч. Това го повторихме вече 50 пъти тук, Дано човекът да се прави на невменяем, а да не е такъв в действителност.

Коментар

Working...
                                X