Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеsatz, към момента няма вариант за съхранение на енергия. Причината за това е много проста. Няма нужда да се съхраняват големи количества. Знаеш ли какво е глобална търговия, един продава а другите вегетират защото се излъчва един лидер в целия свят. За такива бизнеси трябва много енергия, ако конструкцията е друга за какво ти е съхранение с голям капацитет, не ти трябва. Друг е въпроса на кого ще продават тези огромни бизнеси когато останат само такива.
Коментар
-
satz, към момента няма вариант за съхранение на енергия. Причината за това е много проста. Няма нужда да се съхраняват големи количества. Знаеш ли какво е глобална търговия, един продава а другите вегетират защото се излъчва един лидер в целия свят. За такива бизнеси трябва много енергия, ако конструкцията е друга за какво ти е съхранение с голям капацитет, не ти трябва. Друг е въпроса на кого ще продават тези огромни бизнеси когато останат само такива.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Ми ползвайте си очилата мамудейба, на тази същата страница линк имате даден Ся разбирам, защо формулите де наготово Имхотеп Ви даде, са Ви сложни..... невидими са за Вас!Last edited by X_Y; 02.09.2021, 09:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Аз до тук, не съм видял проекти. Видях ентусиазъм за отрицателни цени. И не е зле да покажеш, къде съм нарекъл т.нар. "проекти" "действащи", щом говориш за халюцинации.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
По-скоро, да кажем, че е трудно решим. Иначе, може би, захлопваме преждевременно вратата и обезсърчаваме хората. Които ни четат, разбира се
Винаги четем с удоволствие.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСъгласен съм обаче проблема не е решим технически, остава производство което да се случва в момента на потреблението и ако се открие начин това да стане с някакво достъпно много гориво и да е неувреждащо природата. Обаче като няма такова остава варианта да няма бясно нахвърляне да се харчи много енергия дори и за производство на модерни електрически неща. Иначе има и варианти за мирно така да се каже приложение на ВЕИ и тази енергия да е добре дошла, понеже не произвеждат постоянно с нея може да се направят неритмични производства. Когато има енергия производството се пуска, както е в земеделието - производството не е постоянно а си има ритъм, който се задава от природата ако искаш продукцията да евтина, а иначе може и целогодишно да произвеждаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЗа стартирали проекти обикновено пиша, защо халюцинираш че съм ги нарекъл действащи?Last edited by Pyramid; 31.08.2021, 21:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение... Затуй, Заций ме забавлява. Щото, приема желаното за действително.
Коментар
-
Съгласен съм обаче проблема не е решим технически, остава производство което да се случва в момента на потреблението и ако се открие начин това да стане с някакво достъпно много гориво и да е неувреждащо природата. Обаче като няма такова остава варианта да няма бясно нахвърляне да се харчи много енергия дори и за производство на модерни електрически неща. Иначе има и варианти за мирно така да се каже приложение на ВЕИ и тази енергия да е добре дошла, понеже не произвеждат постоянно с нея може да се направят неритмични производства. Когато има енергия производството се пуска, както е в земеделието - производството не е постоянно а си има ритъм, който се задава от природата ако искаш продукцията да евтина, а иначе може и целогодишно да произвеждаш.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо скоро съхранение адекватно няма и това ги прави ВЕИ неизползваеми. Технически е проблема. Също не може да се произведат на енергия от въглища, защото после няма да могат да ги ползват..ще се изтровят.
- 1 like
Коментар
Коментар