IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗЛАТОТО - бъдеще и перспективи!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дадох лалетоманията като брутален (и следователно преувеличен) пример. Златото просто лъскав метал - секси е, но горе-долу само толкова.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• повечето от нас не са тука да съхраняват богатство, а за да правят такова. В тази връзка бива ли го златото или не -10% ясни (съхраняването), на горе ?!

Коментар

• Това е резонно. Цената му се вдигна спекулативно преди. Но под 60 долара надали ще се задържи дълго. Както казах, идва зима. А и ако започне да пада с много, ОПЕК ще се съберат на среща да обсъдят съкращаване на производстото си и ще изстрелят цената само със изявленията си В тази връзка златото си е сигурно "оръжие" за съхраняване на богатството.

Коментар

• Ти гледай днеска къде отиде петрола, доста ключова подкрепа проби.

Коментар

• Не съм експерт, но идва зима и петрола ще поскъпва. Тогава и златото го следва. Петрола повлича масово индексите надолу и инвеститорите се вкопчват в златото, за да съхранят богатството си.

Коментар

• за лалетомания не може да става дума тука да не бъркаме инцидентната лудост с многовековната алчност ! Времената са такива, че златото е просто злато - по-лъскаво, но не и по сигурно

Коментар

• Първоначално изпратено от amatorium
                Интересно ми е на големите експерти тука по темата какво ще кажат за цената на златото, която стигна 620 $. Аз само ще ви кажа, че когато долара започне да губи позиции, тогава златото се покачва.
                Money is nothing but paper. Gold will always be gold!
                Чували ли сте за закона на Грешам?
                А ти чувал ли си за лалетоманията? Според мене Чарли Дарвин може би греши и най-близък роднина на човекът не е шебекът, а овцата. За мен пазаруването на злато под формата на кюлчета или инвестиционни монети на тия цени не е много разумно. То и аз имам от тоя сексапилен метал и му се кефя - но под формата на монети с нумизматична стойност.

Коментар

• [quote="amatorium"]Интересно ми е на големите експерти тука по темата какво ще кажат за цената на златото, която стигна 620 $. Proizvedenieto na mantrata "borsa" i mantrata "zlato" e samo instrument za upravlenie nA investitori.Ako nniakoi ima danni za sdelki s realno poluchavane na kiulcheta zlato,neka posochi.Nai veroiatno cenite ste sa v puti po visoki

Коментар

• Интересно ми е на големите експерти тука по темата какво ще кажат за цената на златото, която стигна 620 $. Аз само ще ви кажа, че когато долара започне да губи позиции, тогава златото се покачва.
                    Money is nothing but paper. Gold will always be gold!
                    Чували ли сте за закона на Грешам?
                    The busy is never wise!

Коментар

• ЗЛАТОТО - бъдеще и перспективи!

Н, ти как реши, че в световен мащаб предлагането на пари е по-малко от търсенето? Това силно ме заинтригува...

Коментар

Благодаря на всички и успех!
                        Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

Не съм експерт в тоя сектор, ама преди 1-2 години бях прочел, че в светът има годишен свръхдобив на злато от порядъкът на 1000 тона. Надали в световната икономика има по-голям балон от цената на златото - еквивалентът му на БФБ е Петрол може би... Неслучайно мно-о държави си разпродадоха полека-лека златните резерви.

Коментар

Pesho za zlatoto si prav. Az smiatam che shte padne purvo pod 400$, za posle sum suglasen s teb. Za srebroto ne sum suglasen. Srebroto e strashno evtino v momenta i se ochakva potreblenieto da se uvelichava i cenata mu da se vdigne dosta. Ne govoria samo za visokite tehnologii. Za zlatoto sum 100% na tvoito mnenie
                            uspeh

Коментар

Относно златото:

В момента златото е близо до тримесечно дъно и се търгува под 50-day и 200-day moving averages. Заедно със него падат и акциите на фирмите от златната индустри - в момента са - 24% от техните високи стойности от средата на март. Ето някои фактори за това, защо пада златото:

1. Сезонност - златото е адски сезонно животно. Но има причина - повече от половината от световните продажби на бижута се правят през последните три месеца на годината (както Опитен7 вече спомена в индия есента и зимата са сватбите, но освен това имаме и коледа, ханука и азиатската лунна нова година). Този факт обяснява защот почти всеки връх в цените на златото е през периода Януари-Февруари и почти всяко дъно - Юли-Август. Затова в момента падащите цени не са никаква изненада и според мен няма да излезнат от историческия си патерн.

2. Свиваща се световна ликвидност. Навсякъде предлагането на пари намалява и не е изненадващ намаляващият инфлационен натиск. Вероятно е той да продължи и това прави златото неизгодна инвестиция.

3. Покачващ се долар. След силния месец, доларът изглежда солиден дори при разочароващите новини (индустриалното производство в САЩ падна с 0.2%, най-големият спад от осем месеца). Очевидно златото (и други commodities) ще страдат от покачващ се долар.

4. Отслабващи emerging markets. Голяма част от досегашното търсене на злато беше от страна на развиващите се пазари, които имаха много кеш. Но при моментното свиване на ликвидността и отслабващия икономически растеж това търсене може да отслабне (китайските retail sales се забавиха до +12.2% през април). Принципно, това също са лоши новини за златото.

Имайки предвид горното, не виждам причина да се купува златото в момента. Това е само мое мнение, разбира се. Поздрави.

Коментар

Opiten7 - не съм съгласен с теб за това че златото се използва само за резервна валута и няма приложение в индустрията.Точно обратното се наблюдава в последните години - златото започва все по-масово да се използва в индустрията , докъто делът на среброто започва да спада.Това е в следствие най-вече на цифровите технологии които изместват все повече класическата фотография, а среброто е основната суровина за тази индустрия. Освен това в условията на епична борба за това дали $ ще успее да остане световната основна валута или еврото ще му "дръпне килимчето" златото се превръща в единственият сигурен остров за консервативните инвеститори. Така че цел 475$ е просто първата голяма цел, следваща 610 и основна цел 680-750$ за унция.
                                Успех на всички Спекуланти

Коментар

Working...
                                X