Първоначално изпратено от Mr.Profit
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Чудя се, как си събрал пари с които да купиш такива акции? По принцип в такива начинания много често влизат хора, които не са си изскарали парите а са ги получили от роднини или наследство. Такива пари се харчат бързо и безумно, под въздействиена емоции, с почти никаква критичност защото няма и опит на който да се опреш. Та кажи, такъв случай ли си или си наистина Мр Печалба и си купил със собствени пари?
Лесно изкарани пари, лесно се инвестират предполагам, но идеята ме спечели още тогава си спомням. Прекарал съм доста лета в САЩ и знам колко се изкефих на големите им увеселителни паркове. Наблюдавах и развитието на замъка Равадиново и прецених, че има пазар за такава идея.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Чудя се, как си събрал пари с които да купиш такива акции? По принцип в такива начинания много често влизат хора, които не са си изскарали парите а са ги получили от роднини или наследство. Такива пари се харчат бързо и безумно, под въздействиена емоции, с почти никаква критичност защото няма и опит на който да се опреш. Та кажи, такъв случай ли си или си наистина Мр Печалба и си купил със собствени пари?Last edited by Pyramid; 01.12.2020, 13:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеПредполагам, че е индивидуално. На мен като ми се наложи ми предложиха на цената, на която съм ги взел. Помогнаха ми тогава и това също е една от причините да им симпатизирам.
Тук доста се говори за КФН, закони и т.н., но в този случай се убедих, че имам Хора срещу себе си и това много увеличи доверието ми в тях.
Коментар
-
Предполагам, че е индивидуално. На мен като ми се наложи ми предложиха на цената, на която съм ги взел. Помогнаха ми тогава и това също е една от причините да им симпатизирам.
Тук доста се говори за КФН, закони и т.н., но в този случай се убедих, че имам Хора срещу себе си и това много увеличи доверието ми в тях.Keep going ...
Коментар
-
Причината никой да не иска да ми продаде според мен най-вероятно е, че въпросният продавач би ги продал обратно на ИП защото тази опция съществува. Докато не предложа някаква, по-висока цена от тях вероятно няма да се докопам до такива.
Определянето на цените знам, че се правят от хората, които са най-запознати с проекта. Някаква подобна аналогия е покупката на жилище в определени етапи на строителството, но винаги цената се определя от търсене и предлагане. Предполагам, че ако нямат нужното финансиране биха намалили цените... тук доста сериозна роля играе и инфлацията си мисля.
Има предложения за инвестиции и в другите проекти, но за мен към момента най-интересен ми е ИП. Както казах всички съпътстващи бизнеси ще дават 10% от оборота си на парка. Това ми се струва, че накланя много везните към инвестиция в Парка на фона на останалите възможности.
Причината да продължавам да пиша тук е защото искам да покажа и другата гледна точка. Не казвам, че съм прав! Просто държа да е изказана защото, когато се регистрирах в този форум си казах, че това ще бъде моята визитна картичка и е хубаво от позицията на времето да преглеждам какво съм писал, да се анализирам и усъвършенствам.
Keep going ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
То, know-how-то, обяснил съм вече, е безсмислено и безпредметно без know-what но, докато въпросните Хении на ХинФестициите, са наясно и с едното, и с другото, рибоците след тях, що им пълнят гушките, като
Г-н Печалба, още са в заблуда. Голям Никулден се очаква за ахмачетата, в ролята на каквото са. Онова, в което вярват, са мокри сънища (+/-).
Коментар
-
Тъй като темата се пораздвижи последният месец, нещо ми направи впечатление.
Първо georgnank я раздвижи с невероятните си брътвежи, стил и правопис, после Mr.Profit се включи с добър стил, изряден правопис и смислени коментари, доколкото той ги вижда нещата. Но темичката си седи на първа страница, включват се доста хора с коментари, няма значение отношението към инвестицията, всеки си има виждане....
Леко ми замириса на кризисен ПР. Дали Авайлин и хората зад него са толкова печени?Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от megathrone Разгледай мнениеМр Профит - къде другаде потърси акции? От всички тези консултанти на Тогедър няма ли един, който може да предложи все нещо - нали има конюшни, къщи за гости, спа-та? Старобългарски МОЛ, кога?
Иначе на няколко места чувам леки коментари как отчета на ИП не отговря на истината....та се чудя това e поредната заигравка на Ивелин тайната с ръба на закона или?
Гледайки това "бурно" развитие на ИП, започвам да се чудя и кой ще ги управлява тези хиляди бизнеси, които се добавят......щото по-рано се спомена за натрупване на know how...то know how-то хич не идва само с построяването на нещо, но пък да видим.
Г-н Печалба, още са в заблуда. Голям Никулден се очаква за ахмачетата, в ролята на каквото са. Онова, в което вярват, са мокри сънища (+/-).
- 1 like
Коментар
-
Мр Профит - къде другаде потърси акции? От всички тези консултанти на Тогедър няма ли един, който може да предложи все нещо - нали има конюшни, къщи за гости, спа-та? Старобългарски МОЛ, кога?
Иначе на няколко места чувам леки коментари как отчета на ИП не отговря на истината....та се чудя това e поредната заигравка на Ивелин тайната с ръба на закона или?
Гледайки това "бурно" развитие на ИП, започвам да се чудя и кой ще ги управлява тези хиляди бизнеси, които се добавят......щото по-рано се спомена за натрупване на know how...то know how-то хич не идва само с построяването на нещо, но пък да видим.Last edited by megathrone; 30.11.2020, 11:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Още по-интересно кой ги определя тези бомбастик ръстови цени, -цар пазар ли, некъв лицензиран оценител ли или са зарибявка за шаранчета, да се кютнат из дъното и да не мърдат многоА счетоводната стойност е колко?!, показатели некви като p/b, p/s и т.н ?!
Че то след 5г, дружеството може да не съществува, а някой да си пише из нетя за акции оценяващи го на милиард...-поне с тоя темп на артиения ръст, натам отива оценкътъ
Целия сектур торизам е баталясал, само тука пилето фърчи връз небето
без препоръка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Още по-интересно кой ги определя тези бомбастик ръстови цени, -цар пазар ли, некъв лицензиран оценител ли или са зарибявка за шаранчета, да се кютнат из дъното и да не мърдат многоА счетоводната стойност е колко?!, показатели некви като p/b, p/s и т.н ?!
Че то след 5г, дружеството може да не съществува, а някой да си пише из нетя за акции оценяващи го на милиард...-поне с тоя темп на артиения ръст, натам отива оценкътъ
без препоръка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
той и Царя тъй каза на времето ... ще ви оправя за 800 дена кат му дойде времето ....все пак цар - Царска му работа. Ако беше стрелял с лък по боговете, досега Можеше да се е сетил един парк да направи от некоя резиденция
)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
Защото предлагаш 27000 лв на пакет на цени от 2017 или по-рано. Съдя за цените според темата във форумфинанси. Първите цени в началото на 2018г са 36000лв на пакет. Лятото на 2018г 42000лв, началото на 2019 - 50000лв. Е кой акционер от последните 3 години ще ти продаде вместо да слуша видеата как има леко забавяне на дивидента заради короната и недоброжелатели и да чака въздигането на инвестицията си?А счетоводната стойност е колко?!, показатели некви като p/b, p/s и т.н ?!
без препоръка
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар