Първоначално изпратено от megathrone
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
фокус са туристите от северното черноморие, но си прав, че за да остане печалба билетите и атракционите ще излязат по 100 кинта на човек поне , а се пропуска лъвския пай за туроператора + че туристите са евтини и са дошли тук да лежат, пият и тъпчат гадости ол инклузив и ако им кажеш дай сега едни 100 кинта и цял ден да те забавлява айвълайн маскиран като хан Аспарух... ще клъвнат но няма да са много.
Този парк е в синергия с морето , защото е на майна си райна за останалата част от БГ та с нашия активен сезон от 2-3 месеца излиза, че за 90 дни макс трябва да направят 600 000 туриста или по 6 666 туриста на ден или по 150+ автобуса пълни до пръсване. Тези хора трябва да могат да ползват атракционите, за да си оставят парите и да има профит... и да хапнат в ресторанта, който не е готов.
това е логистична задача,която може да се случи само в главите на пишман инвеститорите, а тези които им събират парите ще спечелят от точене на средствата през безумни заеми и облигационни емисии, надписване на свършена работа и тн и тн... те със сигурност са на ++
Да кажем, че 9 месеца има хора, а в сезон - да кажем условно 3 месеца, има три пъти повече хора. Значи 270 000 извън сезон + 270 000 по време на сезон.
Или казано по друг начин - по 1000 човека на ден, ВСЕКИ ден извън сезон и по 3000 човека на ден, ВСЕКИ ден в сезон. 540 хилки. Добре е.
Друг вариант, който се сещам - туристите, които ходят там, всички да имат огромното желание да хвърлят по 300 лева. ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ. В смисъл там соколи, яздене, лъкове, 4-степенно меню и тн.
Last edited by megathrone; 03.02.2021, 13:51.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеТози парк е класическо промиване на мозъци. Ивелин действа по методологията на облъчване на лесно манипулируеми мозъци с някакви елементарни видеа в Ютюб. Много ми напомня схемата Севйауей или както се казваше на падрето и плехуна които също облъчваха хората. Щом са започнали да се наричат с такива имена Авалайн мавалайн работата не отива на добре. Интересно ми е какви са тези разчети от 500 000 туриста ежегодно. Това граничи в сферата на фантастиката. Колко българи могат да си позволят 30 лева билет за една бутафория? Колко % от българите живеят на прага на бедността и ще бият път до Варна и околята и ще дават по 30 лева единичен билет? Ами чужденците? Те идват да се напият евтино понеже БГ е дестинация за алкохолен туризъм. Мисля че няма и 50 000 годишно които идват за нещо друго освен евтин алкохол жени или бизнес.
Хората дето са си купили акции или са баламурници дето вярват сляпо на празни приказки за бързи печалби или са някакви облъчени сектанти които просто искат да живеят в някаква общност по техни си разбираня и правила с единствен бог Авалайн и семейството му.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеТози парк е класическо промиване на мозъци. Ивелин действа по методологията на облъчване на лесно манипулируеми мозъци с някакви елементарни видеа в Ютюб. Много ми напомня схемата Севйауей или както се казваше на падрето и плехуна които също облъчваха хората. Щом са започнали да се наричат с такива имена Авалайн мавалайн работата не отива на добре. Интересно ми е какви са тези разчети от 500 000 туриста ежегодно. Това граничи в сферата на фантастиката. Колко българи могат да си позволят 30 лева билет за една бутафория? Колко % от българите живеят на прага на бедността и ще бият път до Варна и околята и ще дават по 30 лева единичен билет? Ами чужденците? Те идват да се напият евтино понеже БГ е дестинация за алкохолен туризъм. Мисля че няма и 50 000 годишно които идват за нещо друго освен евтин алкохол жени или бизнес.
Хората дето са си купили акции или са баламурници дето вярват сляпо на празни приказки за бързи печалби или са някакви облъчени сектанти които просто искат да живеят в някаква общност по техни си разбираня и правила с единствен бог Авалайн и семейството му.
В Исторически Парк к'во? Няк'ви батки по анцузи, седиш там на поляната на 40 градуса, ядеш манджи като от стола в училище, пари йок. Внушават ти как целият свят ти е враг. Въобще доста по-мизерно и пошло усещан, според мен.Last edited by megathrone; 03.02.2021, 12:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Този парк е в синергия с морето , защото е на майна си райна за останалата част от БГ та с нашия активен сезон от 2-3 месеца излиза, че за 90 дни макс трябва да направят 600 000 туриста или по 6 666 туриста на ден или по 150+ автобуса пълни до пръсване. Тези хора трябва да могат да ползват атракционите, за да си оставят парите и да има профит... и да хапнат в ресторанта, който не е готов.
това е логистична задача,която може да се случи само в главите на пишман инвеститорите, а тези които им събират парите ще спечелят от точене на средствата през безумни заеми и облигационни емисии, надписване на свършена работа и тн и тн... те със сигурност са на ++това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Aleo Разгледай мнение
Много странни хора са това - мисля, сами не разбират колко много си вредят с тези си писания тук. Предствям си, че цялата им схема щеше да върви доста по-добре ако просто си мълчаха и тея видеа ги показваха просто на вече инвестиралите/потенциалните инвестиращи (които както става ясно, вече ги няма). Мр Профит каза по-рано, че лоша реклама нямало, ама тея последните 5 страници са сигурно най-лошата реклама, която съм виждал на какъвто и да е проект.
- 1 like
Коментар
-
Този парк е класическо промиване на мозъци. Ивелин действа по методологията на облъчване на лесно манипулируеми мозъци с някакви елементарни видеа в Ютюб. Много ми напомня схемата Севйауей или както се казваше на падрето и плехуна които също облъчваха хората. Щом са започнали да се наричат с такива имена Авалайн мавалайн работата не отива на добре. Интересно ми е какви са тези разчети от 500 000 туриста ежегодно. Това граничи в сферата на фантастиката. Колко българи могат да си позволят 30 лева билет за една бутафория? Колко % от българите живеят на прага на бедността и ще бият път до Варна и околята и ще дават по 30 лева единичен билет? Ами чужденците? Те идват да се напият евтино понеже БГ е дестинация за алкохолен туризъм. Мисля че няма и 50 000 годишно които идват за нещо друго освен евтин алкохол жени или бизнес.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Да питам пак: къв е тоя Авълайн?А тези "Исторически Парк" строят и се водят родолюбци, пък се наричат с чужди имена, Авълайни и Тугедъри разни !
Last edited by Zdravko; 03.02.2021, 12:28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
не е случаен фактът, че всичко се прави извънборсово! грам не е случаен.
Ето го черно на бяло тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от Aleo Разгледай мнение
Единствения човек, който борави с такъв патос, изказ, риторика и най-вече внушения и спекулации сте вие г-н Михайлов.
След като вече за всички членове това е явно, можете ли да обясните защо пред интервю на Капитал от 2019 казахте, че в Историческия Парк са инвестирани 70 милиона лева, а по отчет за 2019 година няма и 11.5 милиона лева в актива, къде е разликата? Все пак има пряк сблъсък между вашите думи в Капитал и ГФО за 2019 подписано от вас.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнениеГ-н или госпожо Aleo, не съм аз човека, който може да ви каже какво влиза в парка и какво не. По построеното и разпространеното(рекламната кампания на парка е по-добра от на другите две компании) виждам, че в парка по-добре се йорави с парите отколкото в другите. За г-н Михайлов защо не харесва борсите може да си каже той, аз мога да кажа за мен си. Първо не съм видяла един човек да забогатее от борсите. Учила съм икономика и се интересувам от инвестиране, но никъде не съм видяла да се обяснявай да печели някой освен хората, които организират нещата и техните лакеи(които не печелят, а съществуват с получените средства). Така, че да се твърди, че се мисли за потребителя на борсите е фалш. Стойчо Недев не го познавам и не знам защо го включихте в разговора, но предполагам и той печели от комисионни или от скрита реклама. Да, забравих и третото от което се печели е курсове. От фондовата борса не съм видяла един голям играч да се погрижи за държавата или да даде шанс на обикновените неща. Всички пари отиват по лични направления за забавления и осигуряване на конкурентно предимство само на своите деца. Не в моето място за инвестиране. Защо г-н Михайлов е глобен 15 000 лева? Защо банките са глобявани милиарди много пъти. Естествено за нарушение на регулативните мерки. Какви точно и за какво аз не знам. Знам, че от банките са губили хиляди милиарди долари на милиарди хора и пак ги величаете, а г-н Михайлов си е загубил негови средства без да ощетява други хора. Аз лично споделям информация, за да може трети лица да видят фалша и то само тези, които имат очи да видят. Не се оплаквам или жаля. Важно е да се знае. Разкривам подли малки душици. Жена съм и имам сърце, но е жалко, че на мъжете им липсва. Искате демокрация и добро отношение към вас, а не го давате на другите. Действате като училищни комплексари, които само скрити имат смелост да изразят болката си. Оставете нашият проект сам да говори за себе си и спрете да “спасявате” инвеститори в него, като правите живота им по-труден. Желая ви приятен ден!
След като вече за всички членове това е явно, можете ли да обясните защо пред интервю на Капитал от 2019 казахте, че в Историческия Парк са инвестирани 70 милиона лева, а по отчет за 2019 година няма и 11.5 милиона лева в актива, къде е разликата? Все пак има пряк сблъсък между вашите думи в Капитал и ГФО за 2019 подписано от вас.
- 5 Харесвания
Коментар
-
това е първият пост в тази тема - добре да се прочете и да се видят обещанията.
важен факт е, че на айвълайн/ ивелин и консултантчетата не им се играе на дребно и не търсят шаранчета под 36000 . дали сега не са свалили летвата да ида си купя една акция за спорта
понеже е ясно, че няма как да има 5000 лева на калпак догодина Айвълин ще пусне 1001 серии в тубата как всички му пречат... и за какво му пречат.. да си продаде останалите стотин хиляди акции на 'инвеститорите'... то за друго стойне не му пречи и затова го боли - защото замисълът е да се продадат мечти за 200 милиона и после ...ами туристическия бранш е в криза, държавата не помага, стойне е зъл, капитал са ни вдигнали мерника и тн и тн....
Иначе много се радвам, че я пуснахме тая Корона с Капитал и Стойне. Кофти за останалата част от туристическия сектор, ама ние нали сме зли хора, та не ни бърка. Браво, колеги. Сега през Карол, Америка за България и директно при Сорос. Hail Satan!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от georgnank Разгледай мнениеКак смятате, дали звучи реалистично?
Акции и срокове
Към началото на 2018 г. „Исторически парк“ е акционерно дружество с емитирани 1 000 000 броя акции. В продажба се намират 350 000 броя акции. Минималният праг за инвестиране в проекта е 200 бр. акции на пакетна цена от 36 000 лева. Към момента тази цена е под реалната проектна себестойност и е валидна до 01.07.2018 г., когато тя ще стане 42 000 лева, а след 31.12.2018 г. ще се увеличи на 50 000 лева. Планираното нарастване е поради поетапното завършване на строителството и въвеждането в експлоатция на атракциона. При цялостно изграждане и достигане на пълен работен капацитет на “Исторически парк” през 2022 година цената на акциите се очаква да надхвърли 90 000 лева. Според предварителните разчети при туристопоток от 600 000 души годишно паркът ще генерира печалба в размер на около 25 000 000 лева, от което един пакет от 200 броя акции ще носи дивидент от 5000 лева на своя притежател. При очаквано нарастване броя на посетитетели ще се повиши и печалбата, от което ще се увеличи и цената на акциите и съответният дивидент от тях. Проектирането и изграждането на подобен обект изисква огромен експертен потенциал и отнема над 15 години. Това налага дългосрочно планиране и е предпоставка за устойчиви приходи от ефективното експлоатиране на създадената бизнес ниша.
http://ipark.bg/historical-park/
важен факт е, че на айвълайн/ ивелин и консултантчетата не им се играе на дребно и не търсят шаранчета под 36000 . дали сега не са свалили летвата да ида си купя една акция за спорта
понеже е ясно, че няма как да има 5000 лева на калпак догодина Айвълин ще пусне 1001 серии в тубата как всички му пречат... и за какво му пречат.. да си продаде останалите стотин хиляди акции на 'инвеститорите'... то за друго стойне не му пречи и затова го боли - защото замисълът е да се продадат мечти за 200 милиона и после ...ами туристическия бранш е в криза, държавата не помага, стойне е зъл, капитал са ни вдигнали мерника и тн и тн....
ПП разглеждам схемата на парка на сайта и се опитвам да си представя как тези макети/декори/ или както искаш ги наречи 2022-ра ще струват над 300 000 000 (триста милиона лева) - оценка за 90К на пакет закупен за 36К и ще генерират 25 000 000 печалба.
В момента пазарната капитализация на Албена АД е малко под 120 милиона лева и май е по-добре човек да играе на сигурно в извънборсово, нерегулираната схема на айвълин и да печели яко отколкото да си купи акции в най-разпознаваемия навън български курорт... нали?!?
Last edited by bertram; 03.02.2021, 11:22.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар