Колкото повече рови човек, толкова повече вони.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
Тц, няма да стане така. Амнезията на един ник през 2 поста показва, че не пише един човек. Всяко мнение е отговор на несъществуваща обида. Тоест, винаги последен коментар е на един от двамата сладури в ролята на жертва. За цифрите сме във фаза "кой ми сра в гащите". Няма 58 милки никъде. Защо ги търсим? Защо да ни отговарят? Но пък се цупят, че сме отрицателно настроени.
Сега, едно по едно, като за малки деца:
1. Казал ли е ИМ, че в парка са инвестирани 70 милки (без значение чии).
2. Къде са? В ИП АД има 12 милки, през облигации. В други дружества? Кои?
3. Ако в едно дружество има ДМА за 12 милиона и 1 милион акции, можете ли да сметнете цената на една акция? Това, че срещу 12 милиона активи има 12 милиона облигации на гола дума, че няма да се търсят и ще се погасяват по давност няма да коментирам какъв риск е.
4. Свързано с 3. Продавани ли са акции на цени 180 - 300 лв едната? Каква е разликата между 3 и 4? Защо?
5. Поправете ме ако греша, но разчитам на старите си сметки от 2019. Парка е на 500 декара земя, със смяна на предназначение става дума за около 1.2 милиона. Смятам 17000 кв м РЗП. Това общо струва между 12 и 25 милиона макс. Клоня към долната граница. Откъм ДМА НЯМА 600 милиона. Откъм бизнес, при печалба от 300к спомена някой с подобна оценка ще задминете Тесла няколко пъти. Биодит не ми ги бутайте за сравнение.
6. Сигурен съм, че с колегите с удоволствие ще признаем приноса на ИМ към БГ икономиката. Можете ли да споделите конкретните бизнеси, които са допринесли за тези 40 милиона оборот. Това съм го чувал и преди, но след кратко ровене около многомилионните дарения се оказа, че става дума за значително (да се чете десетки пъти) по-скромна цифра. Явно не съм хванал цялата картинка въобще. Бихте ли споделили конкретика - къде как да се запознаем и да коригираме отношението си.
Amazon са имали пазарна капитализация близо 1 000 000 000 000 (1 трилион) долара към февруари 2020 г.
Дали имат ДМА за 1 000 милиарда долара, как мислите?
По същото време приходите им са били 87 милиарда, а нетната печалба малко над 3 милиарда, а цената на компанията 300 пъти по-голяма от нетната и печалба. Хм...
За другите Ви сметки няма да коментирам...
И това ми било финансов форум и финансови специалиасти. СКЕПТИЧЕН СЪМ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеАкционерите демек всички купили си акции на ИП на цени от 200-250 и нагоре имат ли участие като собственици на парка. Записани ли са им имената като собственици в парка. Все пак те са купили акции с очакване за собственост. Или целят ИП се държи от адвокатчето който във всеки един момент може да си направи каквото иска. Ивелин е готин човек гледах няколко негови предаваня, добряк, хитрец но е маша в ръцете на кукловодите зад него.
Савов ли е истинският мозък зад схемите?
Изтървали сме да видим, че би трябвало да е проведено ОСА на ИП на 25.01.2021 от 09:00 ч, в седалището на дружеството, но на нов адрес на управление, който ще видите по-долу в дневния ред на ОСА, но не е вписан още в ТР. Има публикувана покана от декември м.г.
Две точки само в дневния ред:
1. Смяна на члена на СД Николай Добриянов Нинов с нов - Пламен Яворов Кънчев.
2. Смяна на адреса на управление от настоящия с. Неофит Рилски, п.к. 9223, ж.к. УПИ XIV-152 в кв. 17, на нов: с. Неофит Рилски, п.к. 9223, ж.к. УПИ I-132,138 и 179 в кв. 73.
Само за протокола: състава на СД не е пипан от 5 години, а адреса на управление - от 3 години.
Мандата на СД изтича през декември 2021, така че това не е и чисто формално изискване за промени в СД за нов мандат.
И двете промени не са вписани още в ТР, което може да значи само едно от двете неща:
- ОСА не се е провело поради липса на кворум, и трябва да се проведе не по-рано от 14 дни след датата 25.01.2021 при същия дневен ред, без значение от кворума. Няма дата и час за провеждане на събранието при липсващ кворум (ТР позволява за непублични дружества). Като се има предвид, че Анатоли Славов според наличните досега данни има поне 80% от акциите и е посочен като действителен собственик, това е, меко казано, нелепо.
- ОСА се е провело, но или данните не са подадени навреме в ТР, щото не са вписани (още стоят старите), или ТР е отказал вписването, или има някакви указания за изпълнение. От 25.01. до 07.02. ТР щеше да е вписал промените, ако всичко беше в ред и документите са подадени в 7-дневния срок по Закона за ТР. Дори на последния ден да са ги подали (30 или 31 януари, които са събота и неделя, те са разгледани в понеделник (01.02), или най-късно във вторник (02.02), тече 3-дневен срок, и във петък (05.02) трябва да са били вписани. Още един ден аралък им давам - понеделник, вторник и сряда - до вчера трябваше да са вписани. Ако и утре не са вписани, значи има указания или отказ, ако събранието е проведено.
В ТР не видях грам Протокол от ОСА с решения, списък на присъстващи акционери и/или пълномощни, издадени от съществуващи акционери за техни представители на събранието. Освен един - този от 2016 за вдигането на капитала на 1 000 000 лв.
Не съм се зачел в Закона за регистъра, но май не е задължително за непубличните. Не знам със сигурност.
Т.е. от официални източници не знам как да видим кои са акционерите, освен от покана за ОСА от 2016-та година, когато Анатоли Славов има 40 000 акции (80% от капитала), а Николай Нинов - 10 000 акции (20% от капитала). Взето е решение за вдигане на капитала до 1 000 000 лв., и ако акционерите са записали пропорционален дял, Анатоли Славов има 800 000 акции, а Николай Нинов - 200 000 акции с номинал 1 лв. Както споменах, Анатоли Славов е вписан като действителен собственик на ИП и сега, което се вързва с данните от 2016.
Но странно защо с дневния ред на последното събрание от 25.01.2021, акционера Николай Нинов (по последни официални данни и предполагаемо пропорционално записване на капитала до 1 млн. с 20% от капитала ) го махат от СД.
ЩЕ НАПРАВЯ ЕДНА ХИПОТЕТИЧНА СМЕТКА НА БАЗА ПУБЛИЧНОИЗВЕСТНИ ДАННИ
Ако някакви акции се прехвърлят на акционери-шарани НАИСТИНА, то предполагам (но не съм сигурен 100%), че това са акции на Николай Нинов.
Това значи 1000 /хиляда/ пакета по 200 акции. Грубо си спомням, че акциите тръгнаха от 36000 лв., отидоха на 45 000 лв. и сега са на 60000 лв. за пакет. поправете ме ако греша.
Да предположим, че са ги продали всички (и затова Нинов не им трябва като акционер и член на СД), правя едно среднопретеглено с цените на пакетите, като предполагам, че шараните са кълвали повече в началото, по-малко в средата, и най-малко сега за периода 2016-2020 г.
Тук става въпрос за частни продажби (от Нинов на шарани) и грам стотинка няма да влезе в дружеството, естествено.
450 пакета по 36000 лв. = 16 200 000 лв.
350 пакета по 45000 лв. = 15 750 000 лв.
200 пакета по 60000 лв. = 12 000 000 лв.
-----------------------------------------------------------
ОБЩО ЗА 5 ГОДИНИ = 43 950 000 лв.
Ако някой от отсрещната страна (ИП) даде по-точни данни за количества и цени на пакетите, ще ги сметна веднага в Ексела. Няма проблем.
ПОВТАРЯМ ОТНОВО: Това е чисто хипотетична сметка, с числа които предполагам от ТР, предполагам, че 20% от капитала на ИП е напълно продаден на инвеститори-шарани в ПРЕДПОЛАГАЕМИ пропорции и на цени, които сме чували в презентации на ИП, по форуми и т.н. интернет медии.
Има и някакви облигации, като предполагам, че част от парите от частни продажби на акции могат да влизат в ИП под формата на облигации.
Актива на ИП за 2019 е около 12 млн. лв. грубо, доколкото помня.
Ако 12 млн. лв. са влезли някак в ИП, печалбата за "освободилият/ите" се акционер/и би трябвало да е около 32 млн. лв.
В публичното пространство информацията сочи, че акции се продават и прехвърлят (джиросват) някъде, но никога, доколкото знам, не е ставало въпрос за увеличение на капитала. Затова и КФН не ги гони за публично предлагане на ЦК, предполагам - капитала си седи така от 5 години. Под акции предполагам временни удостоверения за налични акции, щото не заслужава, а и надали някой от ИП ще си прави труда да отпечатва акции.
Мнението ми е лично, НЕ задължава и НЕ обвинява никой, правя ХИПОТЕТИЧНИ сметки на база ПУБЛИЧНИ ДАННИ от ТР, презентации в канала на ИП в Youtube, интернет медии, форуми и други подобни и НЕ Е инвестиционен съвет или препоръка за покупка или продажба на какъвто и да е финансов инструмент!Last edited by Kildirim_Bei; 07.02.2021, 16:55.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
Тц, няма да стане така. Амнезията на един ник през 2 поста показва, че не пише един човек. Всяко мнение е отговор на несъществуваща обида. Тоест, винаги последен коментар е на един от двамата сладури в ролята на жертва. За цифрите сме във фаза "кой ми сра в гащите". Няма 58 милки никъде. Защо ги търсим? Защо да ни отговарят? Но пък се цупят, че сме отрицателно настроени.
3. Ако в едно дружество има ДМА за 12 милиона и 1 милион акции, можете ли да сметнете цената на една акция? Това, че срещу 12 милиона активи има 12 милиона облигации на гола дума, че няма да се търсят и ще се погасяват по давност няма да коментирам какъв риск е.
4. Свързано с 3. Продавани ли са акции на цени 180 - 300 лв едната? Каква е разликата между 3 и 4? Защо?
5. Поправете ме ако греша, но разчитам на старите си сметки от 2019. Парка е на 500 декара земя, със смяна на предназначение става дума за около 1.2 милиона. Смятам 17000 кв м РЗП. Това общо струва между 12 и 25 милиона макс. Клоня към долната граница. Откъм ДМА НЯМА 600 милиона. Откъм бизнес, при печалба от 300к спомена някой с подобна оценка ще задминете Тесла няколко пъти. Биодит не ми ги бутайте за сравнение.
6. Сигурен съм, че с колегите с удоволствие ще признаем приноса на ИМ към БГ икономиката. Можете ли да споделите конкретните бизнеси, които са допринесли за тези 40 милиона оборот. Това съм го чувал и преди, но след кратко ровене около многомилионните дарения се оказа, че става дума за значително (да се чете десетки пъти) по-скромна цифра. Явно не съм хванал цялата картинка въобще. Бихте ли споделили конкретика - къде как да се запознаем и да коригираме отношението си.
по т.3 - от отчета се виждат 194 хиляди лева за земи - все пак колко очакваш да струва пасището на което е направен този атракцион.
По отчет за 2019 са дали 10 милиона за всичко до сега.
Няма как да се оцени нещо, което по дефиниция е с отрицателен счетоводен капитал от над 2 милиона лева, няма паричен поток, а онзи 300 хиляди не са печалба, а само приходи.
При близо 2 милиона лева в облигации, сещаш ли се кой е реалния бенефициент на парка?
Ивелинка, къде са 58-те милиона лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
не мога да разбера предполагам и другите участници тука ВИЕ ОТ ПАРКА ЗАЩО НИ ПРАВИТЕ НА ИДИОТИ И НА МАЛОУМНИЦИ ?????????????????????
10 пъти - десет пъти - няколко човека ви питаха за тези 58 милиона къде са,, вие пак се правите на ударени с паве по главите - кои 58 милиона, ами ония ..... върни 1 - 2 страници и ще разбереш кои, ако си забравила мойто момиче пак ще те питаме
Няма ли поне веднъж кат ви питат нещо да отговорите ясно, точно и категорично ????????????
Стига сте ни влизали на въпрс с въпрос .........измамниците сте вие и вие трябва да отговаряте кат ви задаваме въпрси ???
ЯСНО ???????????
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнениеМога са ти кажа, че има хора от години не могат да си измъкнат инвестициите от борсата, защото......НЯМА ТЪРСЕНЕ. Вървете заблуждавайте незнаещите.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнениеМога са ти кажа, че има хора от години не могат да си измъкнат инвестициите от борсата, защото......НЯМА ТЪРСЕНЕ. Вървете заблуждавайте незнаещите.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Дай борсовия код да видим как върви курса
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение
За Атанас монопола знам, че няма деца и затова пише. Аз пиша точно, защото имам деца. Не мога да позволя злото да победи. Бих ви разбрала, ако правите нещо и коригирате грешките на по-малките от вас, но то се прави от спекуланти, отчаяни от живота хора и злонамерени лица. Ще се боря срещу неправдата до сетния си дъх.
Впрочем ви разбираме, нямате избор.
Друга работа нямате.
А децата с пари от измами ли ще гледате.Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinoff Разгледай мнение
Кого сме измамили ние - аз и plameniva? Тебе ли, или някой от тези, дето "дращите" тук? Кого точно и с какво?
По принцип ли обвиняваш всеки, когото не познаваш, без причина и доказателства, или само тук се държиш така, защото си се скрил зад анонимния си профил?
Коментар
-
ти кажи мойто момиче,, защо и в този форум и защо и в другите форуми не искат да чуят за вас и кат стане дума за бандата от историческата секта или така наречения парк хората са готови да грабнат брадви и бухалки и да ви потърсят..............
В тоя форум НЯМАТЕ РАБОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
Вървете да си вършите измамите в парка,,.ако има оше балъци и шарани да ви дават пари ...........
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinoff Разгледай мнение
Кого сме измамили ние - аз и plameniva? Тебе ли, или някой от тези, дето "дращите" тук? Кого точно и с какво?
По принцип ли обвиняваш всеки, когото не познаваш, без причина и доказателства, или само тук се държиш така, защото си се скрил зад анонимния си профил?
В тоя форум НЯМАТЕ РАБОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
Вървете да си вършите измамите в парка,,.ако има оше балъци и шарани да ви дават пари ...........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение
Кои 58 000 000 лева
10 пъти - десет пъти - няколко човека ви питаха за тези 58 милиона къде са,, вие пак се правите на ударени с паве по главите - кои 58 милиона, ами ония ..... върни 1 - 2 страници и ще разбереш кои, ако си забравила мойто момиче пак ще те питаме
Няма ли поне веднъж кат ви питат нещо да отговорите ясно, точно и категорично ????????????
Стига сте ни влизали на въпрс с въпрос .........измамниците сте вие и вие трябва да отговаряте кат ви задаваме въпрси ???
ЯСНО ???????????
- 1 like
Коментар
-
мойто момиче .....
НИЕ сме всички тука които дращим в тая тема ..........ясно ??
А ВИЕ - ти и Plameniva_d -сте тези които трябва да ни давате отговорите и да доказвате,, че не сте измамници....... ясно ??
Например отговора на този въпрос, на въпроса къде са 58 милиона лева потънали кат вода в пясък и на много други въпроси..............
Същите въпроси ви ги задават и в другите форуми където вашата банда измамници се подвизава, затова навсякъде ви гонят и ви се подиграват и обиждат ....... щото друго не заслужавате..............
Не се измъквайте кат пръдня от гащи, стига сте шикалкавили,, не ми влизай на въпроса с въпрос,, не увъртай ами отговаряйте ...................
ЧАКАМЕ ОТГОВОРИТЕ .................
Коментар
Коментар