IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение

    Съгласен, но най-основното е, че ползват тези 4 опорки, за да отсеят рибетата от останалите - така наречената теория за 5те процента наивници (бях я чел някъде). Според тази теория винаги има едни 5 процента от хората, които без значение от доказателствата и фактите, които им изложиш, винаги вярват на тоя дето ги лъже и биха го последвали до края и винаги се връзват на всякаква схема. Съчетано с факта, че в България повечето хора имат някакви заделени пари и/или собствено жилище, което да продатат/ипотекират (плюс евтините кредити сега) - винаги печелят - тези 5% са им достатъчни.
    Теорията е добре позната и от практиката на измамите с мейли. И си функционира.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Сложих ти харесване въпреки, че конкретната тема -много отдалеч-е заела пирамидална стойка. Не бях го казвал досега но, и моят ник идва оттам: Преди време, 2094-та (година, преди да узная за съществуването на ТОЗИ сайт (Инвестора) ме прикоткаха в една МЛМ компания та, близо година, се борех с усилващото се чувство за грешка. Ако и да не изгубих то е, т.к.Овреме се изтеглих, пък и въпросната компания, развивани реален бизнес. Няма да правя реклами и да я споменавам, още е силна и наистина, търгува добре просто, се определих и не виждам СВОЕТО място там. А тук...тук, признаците за манипулации и нередности, са прекалено крещящи.
      Такива работи.
      така като гледам тука май всичките сте бивши шарани от стари пирамиди и затова ревате на умряло като чуете за краудфъндинг и ги познавате в такива детайли само, че разликата между тогавашните и сега е че тогава нищичко не е било построено, докато сега се строи с бясни темпове и има видими резултати. Докато вие тука храчите злобни храчки по парка, вчера той беше посетен от 608 души, които заедно с входа, ядене, пиене, атракциони и сувенири оставиха средно 71.93лв на човек..
      Last edited by totenkopf; 04.03.2021, 18:50.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от megathrone Разгледай мнение

        Много добро обобщение! Малко им изгубих дирята през последния месец и не ми се занимава много много с тях, но преди пусках по някое видео и на мен ми направи впечатление заигравката с НЛП. Реално то някаква част от НЛП-то си действа, особено ако има хора, които имат отметка за изброените от теб неща.
        Тука има още няколко интересни момента, които се покриват до някаква степен и от твоите точки:

        При стандартните МЛМ-ове в Америка се набляга на карането на скъпи коли и носенето на скъпи часовници. Между скъпите коли и часовниците, там се опитват да вметнат и някакви общи и добре звучащи неща, например, че докато продавате енергийните напитки/почивките/картитие за намаление, вие всъщност ще имате повече време за семейството си и за хобитата си. Постват се снимки от скъпи ресторанти, яхти, лъскави коли и пейзажи от острови.
        Цялостно това не би вървяло много в България, щото сме малка държава, а и ни е по-далечно като психолгоия. Тоя тип показност се свърза с 90-те и мутрите. Предвид, че един евентуален инвеститор е бил в съзнателна възраст тея години и сто процента е виждал хора, дето страдат от това, надали ще проработи. Също така, шанъст след време да засечеш някой уж топ консултант, че кара бричка и живее в панелка не е малък.

        Тук ми направиха впечатление други неща, гледайки видеа преди няк'ви месеци:


        Общо взето има силен стремеж да се покаже как хората са "хора от народа" - не карат скъпи коли, хапват си мусакичка като нас, носят си анцугчетета - абе скромни и смирени хора. Често се обяsнява за "остарели/традиционни" ценности, които не били като "модерните" ценности и някакви други такива общи приказки. Разбира се, "остарелите/традиционни" ценности винаги са синоним на нещо добро, а "модерните" ценности са винаги нещо, което е негативно. Цялостно добро внушение, щото има доста хора, дето пускат сълза по някаква велика история, дето и те много много не я познават, извън "България на три морета", разбира се, но са сигурни, че в момента има някакви "нови" ценности, дето ни прояждат. Приказки, които имат някаква посока, но са достатъчно общи за да може всеки сам да си запълни празните места, след като веднъж е насочен.

        Много силно се набляга и на идеята за "обикновения човек". Дълги статии и филмчета от тяхна страна, в които се обяснява как "обикновеният човек" или "работещият човек" е изправен срещу огромните лоши корпорации и финансови борси. Умело боравене с крайности - от една страна безнадеждност, която се засилва, от друга страна - ясни спасения. Реално ако си човек, който не знае как функционира пазара и голяма част от заобикалящият те свят, тея приказки удрят направо в десетката. Аз също имам приятели, които нямат идея ДДС какво е, но са сигурни, че някаква голяма мистична сила е срещу тях и в зависимост от това кое им е по-прясно - врагът се мени - борсите, фирмите, банките и тн. Ако тая мистична сила не я знаеш много много как функционира, става много лесно някой да ти "преразкаже" с негови думи защо точно е лоша. Тогава човек си казва "Ето, аз винаги съм си знаел, че...... са измамници" и всичко минава леко.

        Третият момент, който е доста общ с Американските модели, е "не вярвайте на другите". Винаги ще има хора, дето ще казват на един потенциален инвеститор "недей, Жорка, недей дава тея пари там". Та тая точка трябва да е покрита по различни начини.
        - Ако голяма медия го казва, то тогава се набляга на конспиративни теории.
        - Ако е публична личност се търси връзка с някаква голяма сила, за да бъде и той причислен към това зло или някакъв вид личностно очерняне.
        - Ако е приятел/познат, става доста по-трудно и има различни подходи. Може да се отиде натам, че приятелите ти ти завиждат, защото ти успяваш, а те не. Може да се отиде към това, че те просто не разбират, а ти си едно ниво над тях, смелчага, който се труди като "прадедите ни". Общо взето тук е моментът, в който трябва да се набляга много силно на правенето на филмчета и създаването на всякакъв тип съдържание. То може да не е винаги с гръмки заглавия, но винаги трябва да има някоя и друга реплика за тези, който биха били някаква пречка.

        От много време наблюдавам МЛМ бизнеса в Америка, по-скоро от интерес - чисто като внушения, комуникация и общи черти. Това отгоре са просто моите впечатления след като изгледах преди време не малко техни видеа. Това е и още преди да бях отварял форуми, сайтове и каквито и да било финансови документи.
        Сложих ти харесване въпреки, че конкретната тема -много отдалеч-е заела пирамидална стойка. Не бях го казвал досега но, и моят ник идва оттам: Преди време, 2004-та (година, преди да узная за съществуването на ТОЗИ сайт (Инвестора) ме прикоткаха в една МЛМ компания та, близо година, се борех с усилващото се чувство за грешка. Ако и да не изгубих то е, т.к.Овреме се изтеглих, пък и въпросната компания, развивани реален бизнес. Няма да правя реклами и да я споменавам, още е силна и наистина, търгува добре просто, се определих и не виждам СВОЕТО място там. А тук...тук, признаците за манипулации и нередности, са прекалено крещящи.
        Такива работи.
        Last edited by Pyramid; 04.03.2021, 19:28.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
          Личи си, че Ивелинката и сектата силно наблягат на НЛП-то в зарибяването и защитата на амбразурата.
          Ето 4 неща, които силно използват за манипулация на шарани и защита от неудобни въпроси.

          Комуникация с хора, както с малки деца. Повечето видеа са направени така, сякаш са адресирани към деца или хора с умствени увреждания. Манипулаторът обяснява всичко “на пръстите на ръцете”, което позволява да се избегне критичната оценка на неговото изпълнение.

          Предизвикателство на емоциите. Хората под влиянието на емоциите са блокирани в способността си да мислят критично. Освен това е по-лесно да се действа върху подсъзнанието на хората. Набляга се на патриотизъм, изключителност на проекта, бомбастични цифри, някакви външни инвеститори, благотворителност и т.н.

          Блокират хората от достъп до истинска информация, хвалят невежеството. Това е отразено в излъчването на глупави предавания в канала им, пропагандата на безполезността на стандартните начини за финансиране, плюене по критици на проекта и т.н.

          Деградацията на умствените способности на хората. Опитват се да се изкарат изключителни бизнесмени, хора с връзки, знаят неща, които други не знаят и т.н. Човек, който се чувства глупав и необразован, никога няма да реши да се съпротивлява или да удари.

          Те това е, гледаме го и в нашия форум
          Много добро обобщение! Малко им изгубих дирята през последния месец и не ми се занимава много много с тях, но преди пусках по някое видео и на мен ми направи впечатление заигравката с НЛП. Реално то някаква част от НЛП-то си действа, особено ако има хора, които имат отметка за изброените от теб неща.
          Тука има още няколко интересни момента, които се покриват до някаква степен и от твоите точки:

          При стандартните МЛМ-ове в Америка се набляга на карането на скъпи коли и носенето на скъпи часовници. Между скъпите коли и часовниците, там се опитват да вметнат и някакви общи и добре звучащи неща, например, че докато продавате енергийните напитки/почивките/картитие за намаление, вие всъщност ще имате повече време за семейството си и за хобитата си. Постват се снимки от скъпи ресторанти, яхти, лъскави коли и пейзажи от острови.
          Цялостно това не би вървяло много в България, щото сме малка държава, а и ни е по-далечно като психолгоия. Тоя тип показност се свърза с 90-те и мутрите. Предвид, че един евентуален инвеститор е бил в съзнателна възраст тея години и сто процента е виждал хора, дето страдат от това, надали ще проработи. Също така, шанъст след време да засечеш някой уж топ консултант, че кара бричка и живее в панелка не е малък.

          Тук ми направиха впечатление други неща, гледайки видеа преди няк'ви месеци:


          Общо взето има силен стремеж да се покаже как хората са "хора от народа" - не карат скъпи коли, хапват си мусакичка като нас, носят си анцугчетета - абе скромни и смирени хора. Често се обяsнява за "остарели/традиционни" ценности, които не били като "модерните" ценности и някакви други такива общи приказки. Разбира се, "остарелите/традиционни" ценности винаги са синоним на нещо добро, а "модерните" ценности са винаги нещо, което е негативно. Цялостно добро внушение, щото има доста хора, дето пускат сълза по някаква велика история, дето и те много много не я познават, извън "България на три морета", разбира се, но са сигурни, че в момента има някакви "нови" ценности, дето ни прояждат. Приказки, които имат някаква посока, но са достатъчно общи за да може всеки сам да си запълни празните места, след като веднъж е насочен.

          Много силно се набляга и на идеята за "обикновения човек". Дълги статии и филмчета от тяхна страна, в които се обяснява как "обикновеният човек" или "работещият човек" е изправен срещу огромните лоши корпорации и финансови борси. Умело боравене с крайности - от една страна безнадеждност, която се засилва, от друга страна - ясни спасения. Реално ако си човек, който не знае как функционира пазара и голяма част от заобикалящият те свят, тея приказки удрят направо в десетката. Аз също имам приятели, които нямат идея ДДС какво е, но са сигурни, че някаква голяма мистична сила е срещу тях и в зависимост от това кое им е по-прясно - врагът се мени - борсите, фирмите, банките и тн. Ако тая мистична сила не я знаеш много много как функционира, става много лесно някой да ти "преразкаже" с негови думи защо точно е лоша. Тогава човек си казва "Ето, аз винаги съм си знаел, че...... са измамници" и всичко минава леко.

          Третият момент, който е доста общ с Американските модели, е "не вярвайте на другите". Винаги ще има хора, дето ще казват на един потенциален инвеститор "недей, Жорка, недей дава тея пари там". Та тая точка трябва да е покрита по различни начини.
          - Ако голяма медия го казва, то тогава се набляга на конспиративни теории.
          - Ако е публична личност се търси връзка с някаква голяма сила, за да бъде и той причислен към това зло или някакъв вид личностно очерняне.
          - Ако е приятел/познат, става доста по-трудно и има различни подходи. Може да се отиде натам, че приятелите ти ти завиждат, защото ти успяваш, а те не. Може да се отиде към това, че те просто не разбират, а ти си едно ниво над тях, смелчага, който се труди като "прадедите ни". Общо взето тук е моментът, в който трябва да се набляга много силно на правенето на филмчета и създаването на всякакъв тип съдържание. То може да не е винаги с гръмки заглавия, но винаги трябва да има някоя и друга реплика за тези, който биха били някаква пречка.

          От много време наблюдавам МЛМ бизнеса в Америка, по-скоро от интерес - чисто като внушения, комуникация и общи черти. Това отгоре са просто моите впечатления след като изгледах преди време не малко техни видеа. Това е и още преди да бях отварял форуми, сайтове и каквито и да било финансови документи.
          Last edited by megathrone; 04.03.2021, 18:15.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

            как пък не намериха един тия тугедъри, който да може да си направи регистрация тук и да напише кое как се случва с акциите.... успешни са в това, че търсят идиоти, които си дават парите и нямат хал хабер представа от измами, интернет информация да не говорим да търговски регистър и капитал
            Че защо да губят ресурси за непроизводителни цели? Живеят си добре, лековерните вече и да искат, назад, нищо не могат си върна, щото е "инвестирано"... Доставили са Дълбок извор на студена вода -ами пийте, сладури, и не мрънкайте...
            Last edited by Pyramid; 04.03.2021, 18:22.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
              Личи си, че Ивелинката и сектата силно наблягат на НЛП-то в зарибяването и защитата на амбразурата.
              Ето 4 неща, които силно използват за манипулация на шарани и защита от неудобни въпроси.

              Комуникация с хора, както с малки деца. Повечето видеа са направени така, сякаш са адресирани към деца или хора с умствени увреждания. Манипулаторът обяснява всичко “на пръстите на ръцете”, което позволява да се избегне критичната оценка на неговото изпълнение.

              Предизвикателство на емоциите. Хората под влиянието на емоциите са блокирани в способността си да мислят критично. Освен това е по-лесно да се действа върху подсъзнанието на хората. Набляга се на патриотизъм, изключителност на проекта, бомбастични цифри, някакви външни инвеститори, благотворителност и т.н.

              Блокират хората от достъп до истинска информация, хвалят невежеството. Това е отразено в излъчването на глупави предавания в канала им, пропагандата на безполезността на стандартните начини за финансиране, плюене по критици на проекта и т.н.

              Деградацията на умствените способности на хората. Опитват се да се изкарат изключителни бизнесмени, хора с връзки, знаят неща, които други не знаят и т.н. Човек, който се чувства глупав и необразован, никога няма да реши да се съпротивлява или да удари.

              Те това е, гледаме го и в нашия форум
              как пък не намериха един тия тугедъри, който да може да си направи регистрация тук и да напише кое как се случва с акциите.... успешни са в това, че търсят идиоти, които си дават парите и нямат хал хабер представа от измами, интернет информация да не говорим да търговски регистър и капитал
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

                Мед ми капе на мечото сърце като гледам какви ги правят и пишат тея измамници и бутафорници
                Да, ама хубав човек им се е вързал...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнение
                  Тотенкопфа се доказа като поредния мошеник от кибуца в с. Неофит Рилски. Лъжливата история за акциите остана в сянка. Все още никой не е кязал къде изчезнаха 58млн. лв от съдружниците?
                  Мед ми капе на мечото сърце като гледам какви ги правят и пишат тея измамници и бутафорници

                  Коментар


                  • https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...nas.481978#c33
                    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-03-04 at 10.14.47.png
Views:	2
Size:	1.1 КБ
ID:	3726745
                    Attached Files

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение

                      Съгласен, но най-основното е, че ползват тези 4 опорки, за да отсеят рибетата от останалите - така наречената теория за 5те процента наивници (бях я чел някъде). Според тази теория винаги има едни 5 процента от хората, които без значение от доказателствата и фактите, които им изложиш, винаги вярват на тоя дето ги лъже и биха го последвали до края и винаги се връзват на всякаква схема. Съчетано с факта, че в България повечето хора имат някакви заделени пари и/или собствено жилище, което да продатат/ипотекират (плюс евтините кредити сега) - винаги печелят - тези 5% са им достатъчни.
                      И чувам, доста добре, ВЕЧЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ. Другото е на остатъчен принцип, прах в очите...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                        Личи си, че Ивелинката и сектата силно наблягат на НЛП-то в зарибяването и защитата на амбразурата.
                        Ето 4 неща, които силно използват за манипулация на шарани и защита от неудобни въпроси.

                        Комуникация с хора, както с малки деца. Повечето видеа са направени така, сякаш са адресирани към деца или хора с умствени увреждания. Манипулаторът обяснява всичко “на пръстите на ръцете”, което позволява да се избегне критичната оценка на неговото изпълнение.

                        Предизвикателство на емоциите. Хората под влиянието на емоциите са блокирани в способността си да мислят критично. Освен това е по-лесно да се действа върху подсъзнанието на хората. Набляга се на патриотизъм, изключителност на проекта, бомбастични цифри, някакви външни инвеститори, благотворителност и т.н.

                        Блокират хората от достъп до истинска информация, хвалят невежеството. Това е отразено в излъчването на глупави предавания в канала им, пропагандата на безполезността на стандартните начини за финансиране, плюене по критици на проекта и т.н.

                        Деградацията на умствените способности на хората. Опитват се да се изкарат изключителни бизнесмени, хора с връзки, знаят неща, които други не знаят и т.н. Човек, който се чувства глупав и необразован, никога няма да реши да се съпротивлява или да удари.

                        Те това е, гледаме го и в нашия форум
                        Съгласен, но най-основното е, че ползват тези 4 опорки, за да отсеят рибетата от останалите - така наречената теория за 5те процента наивници (бях я чел някъде). Според тази теория винаги има едни 5 процента от хората, които без значение от доказателствата и фактите, които им изложиш, винаги вярват на тоя дето ги лъже и биха го последвали до края и винаги се връзват на всякаква схема. Съчетано с факта, че в България повечето хора имат някакви заделени пари и/или собствено жилище, което да продатат/ипотекират (плюс евтините кредити сега) - винаги печелят - тези 5% са им достатъчни.

                        Коментар


                        • Цялата работа там, е бутафория.

                          Коментар


                          • Личи си, че Ивелинката и сектата силно наблягат на НЛП-то в зарибяването и защитата на амбразурата.
                            Ето 4 неща, които силно използват за манипулация на шарани и защита от неудобни въпроси.

                            Комуникация с хора, както с малки деца. Повечето видеа са направени така, сякаш са адресирани към деца или хора с умствени увреждания. Манипулаторът обяснява всичко “на пръстите на ръцете”, което позволява да се избегне критичната оценка на неговото изпълнение.

                            Предизвикателство на емоциите. Хората под влиянието на емоциите са блокирани в способността си да мислят критично. Освен това е по-лесно да се действа върху подсъзнанието на хората. Набляга се на патриотизъм, изключителност на проекта, бомбастични цифри, някакви външни инвеститори, благотворителност и т.н.

                            Блокират хората от достъп до истинска информация, хвалят невежеството. Това е отразено в излъчването на глупави предавания в канала им, пропагандата на безполезността на стандартните начини за финансиране, плюене по критици на проекта и т.н.

                            Деградацията на умствените способности на хората. Опитват се да се изкарат изключителни бизнесмени, хора с връзки, знаят неща, които други не знаят и т.н. Човек, който се чувства глупав и необразован, никога няма да реши да се съпротивлява или да удари.

                            Те това е, гледаме го и в нашия форум
                            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнение

                              надеждата крепяла глупака - народна поговорка
                              Затова ли във фейсбук се определяш като „Продавач на мечти”?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнение

                                надеждата крепяла глупака - народна поговорка
                                ... Докато, от нея, се ползват тарикатите.
                                Факт.

                                Коментар

                                Working...
                                X