Има къде да се скрие от нас- зад решетките, където е мястото му.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако е това , което си мисля е схема , която ако някой от НАП чете е добре да провери
прави се едно ЕООД с някакви скромни пари капитал.
това ЕООД почва да строи един (!) обект, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРА ПО ДДС
работи къде харабийската къде не, в крайна сметка добавената стойност при строителството е по-голяма доста от вложените материали, а и много строители са ок да бачкат без фактури.
та накратко - става обекта и се продава в ЕДИН ДЕН при нотариус. ЕООД_то трупа оборот за регистрация по ддс но не дължи ддс за точно тази сделка.
one shot scheme , но действа перфектно точно за такива строителства.
по този начин се спестява ДДС 20% на крайната сума.
ако е така НАП е добре да преслуша Измамника Мазен
ПП цитираната от мен схема се прави постоянно и от много дружества, но по-интересен момент е при едни такива сделки - прането на пари от други недекларирани източници - всъщност това е интересното в целия този случай. ПАрите на канарчетата се използват меко казано на тъмно според мен и приходната агенция е проспала доста (лично предположение)
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеМного любопитен факт, при справка в ТР за джендър Михайлов https://portal.registryagency.bg/CR/...SearchFilter=0
Излиза, че последните седмици е регистрирал половин дузина ЕООД-та с една и съща дейност:
покупко-продажба на недвижими имоти; разработване и реализиране на инвестиционни проекти; строителство; строително-ремонтни и довършителни дейности; изработка и реализация на интериорни и екстериорни проекти; управление на сгради и други недвижими имоти; бизнес консултации; посредничество; комисионни сделки; рекламни и консултантски услуги; туристически услуги; търговия с хранителни и промишлени стоки и извършване на всякакви други търговски дейности - незабранени от закона.
прави се едно ЕООД с някакви скромни пари капитал.
това ЕООД почва да строи един (!) обект, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРА ПО ДДС
работи къде харабийската къде не, в крайна сметка добавената стойност при строителството е по-голяма доста от вложените материали, а и много строители са ок да бачкат без фактури.
та накратко - става обекта и се продава в ЕДИН ДЕН при нотариус. ЕООД_то трупа оборот за регистрация по ддс но не дължи ддс за точно тази сделка.
one shot scheme , но действа перфектно точно за такива строителства.
по този начин се спестява ДДС 20% на крайната сума.
ако е така НАП е добре да преслуша Измамника Мазен
ПП цитираната от мен схема се прави постоянно и от много дружества, но по-интересен момент е при едни такива сделки - прането на пари от други недекларирани източници - всъщност това е интересното в целия този случай. ПАрите на канарчетата се използват меко казано на тъмно според мен и приходната агенция е проспала доста (лично предположение)Last edited by bertram; 08.04.2021, 19:31.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Много любопитен факт, при справка в ТР за джендър Михайлов https://portal.registryagency.bg/CR/...SearchFilter=0
Излиза, че последните седмици е регистрирал половин дузина ЕООД-та с една и съща дейност:
покупко-продажба на недвижими имоти; разработване и реализиране на инвестиционни проекти; строителство; строително-ремонтни и довършителни дейности; изработка и реализация на интериорни и екстериорни проекти; управление на сгради и други недвижими имоти; бизнес консултации; посредничество; комисионни сделки; рекламни и консултантски услуги; туристически услуги; търговия с хранителни и промишлени стоки и извършване на всякакви други търговски дейности - незабранени от закона.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от investor4e Разгледай мнениеУсещам че тугедърците си сменят тактиките. Намаляват си онлайн присъствието.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от investor4e Разгледай мнениеУсещам че тугедърците си сменят тактиките. Намаляват си онлайн присъствието.
по села и паланки е супер
готиното е, че и овчарите вече имат смартфони и си цъкат из нета докато стадото пасе кроткотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнениеИвелин е огромен
И още нещо се присетих - тия тугедърците уж ги водят и сами се водят "финансови консултанти", а реално май само продават застраховки. Това ли им е финансовото консултиране? Щото аз под "финансов консултант" разбирам съвсем друго нещо, ма карай - нали съм прост...Last edited by needtoknowmore; 08.04.2021, 16:26.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
- 1 like
Коментар
-
Ивелин е огромен
И още нещо се присетих - тия тугедърците уж ги водят и сами се водят "финансови консултанти", а реално май само продават застраховки. Това ли им е финансовото консултиране? Щото аз под "финансов консултант" разбирам съвсем друго нещо, ма карай - нали съм прост...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Най-любимия ми отговор от Ивелин в интервюто е "Как смятате да набавите останалите 180 млн. лв.?
- По различни начини. Някои няма да кажа, защото ако ги кажа, си издавам тайната – определени процедури какво трябва да направя, за да умножа даден капитал."и интелигетни хора веднага знаят какво значи определени процедури.
А за такова ниво объркане, сигурно е ходил на уроци при Ачката:
"Това не крие ли опасности за инвеститора? Каква е гаранцията, че парите ще достигнат до парка?
- Когато един човек навлезе в света на бизнеса, е добре да излезе от шаблоните, които му преподават в университета. Занимавам се с бизнес от много години. Познавам много големи компании, включително и международни. Най-големите източвания на компании, най-големите загуби за акционерите, идват от вътрешните операции. Какво означава това? Имаме изпълнителен директор, който трябва да взима решения. Тези решения винаги са насочени към това кой да е изпълнител. Къде е най-големият риск за акционерите? Рискът е аз като изпълнителен директор да не давам поръчки на фирми, близки до мен. Те може да не са свързани с мен, но още повече, че изпълнителите на художествената част в момента са изцяло контролирани, пряко или косвено, от мен. Така че аз винаги – и на българския пазар няма друг, който да свърши тази работа – успявам да намеря хора."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнениеСрам не срам - чак сега прочетох пълният текст на интервюто с Ивелин в Капитал от 2019та. Честно - дори и досега да не бях чувал нито дума за ИП - така мощно щяха да ми се разсветкат лампите от няколко неща, които Ивелин спомена, че не само не бих "инвестирал", а дори бих предупреждавал всеки мой познат за тая измама (не че не го правя де). Той Ивелин сам си е забил пироните в ковчега чрез това интервю, а после се чуди защо всеки, прочел статията, моментално се превръща в опонент на ИП. Да не говорим как мощно прозира сектантското му мислене ала "вервайте ми, ще ви оправя" във всяка една дума.
Между другото - сега ми става ясно защо акциите официално се предлагат само в пакет
Коментар
-
Срам не срам - чак сега прочетох пълният текст на интервюто с Ивелин в Капитал от 2019та. Честно - дори и досега да не бях чувал нито дума за ИП - така мощно щяха да ми се разсветкат лампите от няколко неща, които Ивелин спомена, че не само не бих "инвестирал", а дори бих предупреждавал всеки мой познат за тая измама (не че не го правя де). Той Ивелин сам си е забил пироните в ковчега чрез това интервю, а после се чуди защо всеки, прочел статията, моментално се превръща в опонент на ИП. Да не говорим как мощно прозира сектантското му мислене ала "вервайте ми, ще ви оправя" във всяка една дума.
Между другото - сега ми става ясно защо акциите официално се предлагат само в пакетLast edited by Jorkata; 07.04.2021, 22:47.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнениеКога прокуратурата ще си свърши работата? Докога българите ще биват ограбвани в схеми като Исторически парк?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар