IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има къде да се скрие от нас- зад решетките, където е мястото му.

Коментар

• НАП са техни хора, нали така твърди тотко...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако е това , което си мисля е схема , която ако някой от НАП чете е добре да провери
        прави се едно ЕООД с някакви скромни пари капитал.

това ЕООД почва да строи един (!) обект, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРА ПО ДДС
        работи къде харабийската къде не, в крайна сметка добавената стойност при строителството е по-голяма доста от вложените материали, а и много строители са ок да бачкат без фактури.

та накратко - става обекта и се продава в ЕДИН ДЕН при нотариус. ЕООД_то трупа оборот за регистрация по ддс но не дължи ддс за точно тази сделка.

one shot scheme , но действа перфектно точно за такива строителства.
        по този начин се спестява ДДС 20% на крайната сума.

ако е така НАП е добре да преслуша Измамника Мазен

ПП цитираната от мен схема се прави постоянно и от много дружества, но по-интересен момент е при едни такива сделки - прането на пари от други недекларирани източници - всъщност това е интересното в целия този случай. ПАрите на канарчетата се използват меко казано на тъмно според мен и приходната агенция е проспала доста (лично предположение)
        Хванахте го Айвълай. Милия няма къде да се скрие от вас.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
          Много любопитен факт, при справка в ТР за джендър Михайлов https://portal.registryagency.bg/CR/...SearchFilter=0

Излиза, че последните седмици е регистрирал половин дузина ЕООД-та с една и съща дейност:
          покупко-продажба на недвижими имоти; разработване и реализиране на инвестиционни проекти; строителство; строително-ремонтни и довършителни дейности; изработка и реализация на интериорни и екстериорни проекти; управление на сгради и други недвижими имоти; бизнес консултации; посредничество; комисионни сделки; рекламни и консултантски услуги; туристически услуги; търговия с хранителни и промишлени стоки и извършване на всякакви други търговски дейности - незабранени от закона.
          ако е това , което си мисля е схема , която ако някой от НАП чете е добре да провери
          прави се едно ЕООД с някакви скромни пари капитал.

това ЕООД почва да строи един (!) обект, НО НЕ СЕ РЕГИСТРИРА ПО ДДС
          работи къде харабийската къде не, в крайна сметка добавената стойност при строителството е по-голяма доста от вложените материали, а и много строители са ок да бачкат без фактури.

та накратко - става обекта и се продава в ЕДИН ДЕН при нотариус. ЕООД_то трупа оборот за регистрация по ддс но не дължи ддс за точно тази сделка.

one shot scheme , но действа перфектно точно за такива строителства.
          по този начин се спестява ДДС 20% на крайната сума.

ако е така НАП е добре да преслуша Измамника Мазен

ПП цитираната от мен схема се прави постоянно и от много дружества, но по-интересен момент е при едни такива сделки - прането на пари от други недекларирани източници - всъщност това е интересното в целия този случай. ПАрите на канарчетата се използват меко казано на тъмно според мен и приходната агенция е проспала доста (лично предположение)
          Last edited by bertram; 08.04.2021, 19:31.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Много любопитен факт, при справка в ТР за джендър Михайлов https://portal.registryagency.bg/CR/...SearchFilter=0

Излиза, че последните седмици е регистрирал половин дузина ЕООД-та с една и съща дейност:
            покупко-продажба на недвижими имоти; разработване и реализиране на инвестиционни проекти; строителство; строително-ремонтни и довършителни дейности; изработка и реализация на интериорни и екстериорни проекти; управление на сгради и други недвижими имоти; бизнес консултации; посредничество; комисионни сделки; рекламни и консултантски услуги; туристически услуги; търговия с хранителни и промишлени стоки и извършване на всякакви други търговски дейности - незабранени от закона.
            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от investor4e Разгледай мнение
              Усещам че тугедърците си сменят тактиките. Намаляват си онлайн присъствието.
              Най-накрая джендър Михайлов ала пчеличката Мая, се сети за damage control, защото буквално заемаха траектория сами да се сложат на тепсия пред прокуратурата, НАП, икономическа полиция и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от investor4e Разгледай мнение
                Усещам че тугедърците си сменят тактиките. Намаляват си онлайн присъствието.
                онлайн нямат как да лъжат...поне не в този форум

по села и паланки е супер

готиното е, че и овчарите вече имат смартфони и си цъкат из нета докато стадото пасе кротко
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Усещам че тугедърците си сменят тактиките. Намаляват си онлайн присъствието.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
                    Ивелин е огромен

И още нещо се присетих - тия тугедърците уж ги водят и сами се водят "финансови консултанти", а реално май само продават застраховки. Това ли им е финансовото консултиране? Щото аз под "финансов консултант" разбирам съвсем друго нещо, ма карай - нали съм прост...
                    Мисля си, че всички са лоботомирани сектанти. Бих дал пари да видя как някой клиент ги пита следното: говорите срещу фондовата борса, но продавате застраховки с инвестиционен елемент, където парите на клиентите се инвестират именно на фондовите борси
                    Last edited by needtoknowmore; 08.04.2021, 16:26.

Коментар

• Ивелин е огромен

И още нещо се присетих - тия тугедърците уж ги водят и сами се водят "финансови консултанти", а реално май само продават застраховки. Това ли им е финансовото консултиране? Щото аз под "финансов консултант" разбирам съвсем друго нещо, ма карай - нали съм прост...

Коментар

• Най-любимия ми отговор от Ивелин в интервюто е "Как смятате да набавите останалите 180 млн. лв.?
                        - По различни начини. Някои няма да кажа, защото ако ги кажа, си издавам тайната – определени процедури какво трябва да направя, за да умножа даден капитал." и интелигетни хора веднага знаят какво значи определени процедури.

А за такова ниво объркане, сигурно е ходил на уроци при Ачката:

"Това не крие ли опасности за инвеститора? Каква е гаранцията, че парите ще достигнат до парка?

- Когато един човек навлезе в света на бизнеса, е добре да излезе от шаблоните, които му преподават в университета. Занимавам се с бизнес от много години. Познавам много големи компании, включително и международни. Най-големите източвания на компании, най-големите загуби за акционерите, идват от вътрешните операции. Какво означава това? Имаме изпълнителен директор, който трябва да взима решения. Тези решения винаги са насочени към това кой да е изпълнител. Къде е най-големият риск за акционерите? Рискът е аз като изпълнителен директор да не давам поръчки на фирми, близки до мен. Те може да не са свързани с мен, но още повече, че изпълнителите на художествената част в момента са изцяло контролирани, пряко или косвено, от мен. Така че аз винаги – и на българския пазар няма друг, който да свърши тази работа – успявам да намеря хора."

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
                          Срам не срам - чак сега прочетох пълният текст на интервюто с Ивелин в Капитал от 2019та. Честно - дори и досега да не бях чувал нито дума за ИП - така мощно щяха да ми се разсветкат лампите от няколко неща, които Ивелин спомена, че не само не бих "инвестирал", а дори бих предупреждавал всеки мой познат за тая измама (не че не го правя де). Той Ивелин сам си е забил пироните в ковчега чрез това интервю, а после се чуди защо всеки, прочел статията, моментално се превръща в опонент на ИП. Да не говорим как мощно прозира сектантското му мислене ала "вервайте ми, ще ви оправя" във всяка една дума.

Между другото - сега ми става ясно защо акциите официално се предлагат само в пакет
                          Уф. Що ми трябваше и на мен. Бъка ит издънки.

Коментар

• Срам не срам - чак сега прочетох пълният текст на интервюто с Ивелин в Капитал от 2019та. Честно - дори и досега да не бях чувал нито дума за ИП - така мощно щяха да ми се разсветкат лампите от няколко неща, които Ивелин спомена, че не само не бих "инвестирал", а дори бих предупреждавал всеки мой познат за тая измама (не че не го правя де). Той Ивелин сам си е забил пироните в ковчега чрез това интервю, а после се чуди защо всеки, прочел статията, моментално се превръща в опонент на ИП. Да не говорим как мощно прозира сектантското му мислене ала "вервайте ми, ще ви оправя" във всяка една дума.

Между другото - сега ми става ясно защо акциите официално се предлагат само в пакет
                            Last edited by Jorkata; 07.04.2021, 22:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнение
                              Кога прокуратурата ще си свърши работата? Докога българите ще биват ограбвани в схеми като Исторически парк?
                              Когато Иван Гешев си тръгне. Да споменавам ли, защо цял народ му иска оставката?

Коментар

• Кога прокуратурата ще си свърши работата? Докога българите ще биват ограбвани в схеми като Исторически парк?

Коментар

Working...
                                X