Първоначално изпратено от craycray
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможности за инвестиция в Исторически парк АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеНапротив, имаме само един вид акции и мажоритарите ще си взимат дивидент. Освен това мажоритарите имат и облигации на брутална лихва, така че за да стигне нещо до дребния глупак парка трябва да избие всичката риба във всички морета.
А рев от дребни глупаци нямаме по 2 причини:
- все още сме в етап на строене на балона - за сега нямаме разминаване между обещанията и реалността. Парка не е завършен и надеждата крепи глупака.
- най-големият страх на глупака е не че ще загуби пари, а че съседа ще разбере как се е прецакал.
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
Това са над 1500 посещения на ден средно. През активния сезон двойно.
Трябва спешно да се предупреди Министерството на транспорта, че да не тръгне тая нахъсана тълпа пеша от Варна до там и обратно. Скоростна магистрала, автобусна линия с тръгване на всеки час.
Тоалетни, поемащи двеста посещения на час, при едно изхождане на човек средно, съответно ВиК, опъната до Варна. Пункт за бърза помощ, полицейски стационар.
Сириъз стаф...
Коментар
-
над 500-600хил. годишно.
Трябва спешно да се предупреди Министерството на транспорта, че да не тръгне тая нахъсана тълпа пеша от Варна до там и обратно. Скоростна магистрала, автобусна линия с тръгване на всеки час.
Тоалетни, поемащи двеста посещения на час, при едно изхождане на човек средно, съответно ВиК, опъната до Варна. Пункт за бърза помощ, полицейски стационар.
Сириъз стаф...
- 1 like
Коментар
-
И аз мисля като като колегата долу - просто е твърде рано, за да има изревали хора.
Не помня по-назад дали споделях, че настървено ме преследваха да инвестирам в парка преди около година. Цената тогава беше 36 хил. за пакет акции, последна оферта, от другия месец ще поскъват. Питах ги - "хубаво като поскъпнат мога ли да ги продам на високата цена". Отговорът им беше "Амии то такова... ти може да ги продадеш ако си намериш някого да ги купи, иначе ние можем само да ти платим същите пари, за които си ги взел". Сега гледам, че не са същите пари, а Mr. Profit пише, че са 14000 за пакет акции. Тоест ако излезнеш от парка си на сериозна загуба - е това ако не е миризлива работа, не знам какво е?!?!?!? Какъв е този бизнес и инвестиция където акциите поскъпват а инвеститорът/акционерът/съдружникът е на загуба????
Иначе обещаният дивидент е обсъждан в доста форуми. След разговор с тях споделиха, че прогнозират (разбира се не ти дават гаранция, тоест прогнозата им е крайно спекулативна) - 5000лв/годишно дивидент за пакет от 200 акции, това е евентуално след 5-тата година, когато паркът заработи изцяло. Но забележете - това е и при посещаемост 600хил. туриста годишно, тоест въпросителните тук са безброй:
1. Ще заработи ли наистина след 5-тата година? (Това е голям срок и супер несигурен и размит). Съдейки по вече неспазеното обещание за откриването - може и това да се окаже непостижим краен срок.
2. Ще има ли толкова туристи? (Това също е под голям въпрос)
3. Колко пари ще харчи 1 турист, може ли дивидентът да е 2500, а не 5000, ако средният турист се окаже, че харчи по-малко от предвиденото?
4*. Дори в идеалният вариант - вкарваш 36/40/50 хил лева за пакет акции, след което 5 години не получаваш нищо срещи тези пари, после почваш да получаваш 5хил./год. = едва след 13 години ти ще си си възвърнал парите, които си вложил. Ами след 13 години тези вложени пари колко ще струват, защото те реално ще бъдат и леко инфлирани?
5. Редно е да отбележа как се опитаха да ме омаят допълнително - според тях 600. хил туриста са доста консервативна оценка, спокойно има потенциал за 1-1.2 милион туриста, когато дивидентите щели да растат в пъти повече. Ами погледнах някои от най-посещаемите обекти в Европа, след десетки години функциониране, развитие и работа започват да достигат посещаемост от над 500-600хил. годишно. Някъде тук реших, че ми се продават мечти и че това не е за мен.Last edited by RimogarDD; 26.06.2019, 11:09.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Интересно ми е какво мисли Mr. Profit за направеното до момента и за откриването? Михайлов казва че има 70 млн. инвестирани до момента, според теб истина ли е това? Странно е да откриеш парка, като първоначално обявяваш че започва работа с платен вход, след това в деня на откриването се оказва, че парка затваря за още три седмици и след това входа е безплатен. Начина по който го рекламираха и крайния резултат се разминават, как го приемат това акционерите? Трудно е да отворят, а тепърва трябва да накарат парка да заработи. Това е показателно за следващите обещания за 5000 лв. дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
5000 лв на пакет. Мисля, че са 200 акции това. Доколкото съм запознат (може и да бъркам) 80% от акциите на 4-мата главни акционери няма да взимат дивидент, той ще е само за индивидуалните инвеститори. Може би поради тази причина са избрали и такъв вид схема (от по-долния пост). Признавам си, че не съм много наясно с детайлите и ако има някой по-запознат ще се радвам да сподели.
А рев от дребни глупаци нямаме по 2 причини:
- все още сме в етап на строене на балона - за сега нямаме разминаване между обещанията и реалността. Парка не е завършен и надеждата крепи глупака.
- най-големият страх на глупака е не че ще загуби пари, а че съседа ще разбере как се е прецакал.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Тук имаме разминаване. Според мен са избрали схема, в която я няма бюрокрацията. Хората струват толкова, колкото струват думите им. Тези хора застават с имената си. Не са някакви анономници. Построеното струва много повече от 1 млн лева и това ми показва, че парите от акциите влизат в парка.
От тук и един от въпросите, които поставих. Защо няма вой на съществуващи акционери ако това е пирамида?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеТе затова не са акционери, а съдружници
аха значи за някой съдружници има дивидент за други няма. аи стига глупости
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеОт тук и един от въпросите, които поставих. Защо няма вой на съществуващи акционери ако това е пирамида?
Или трябва да се премести седалището в Максуда, за да се предизвикат известни съмнения?
Относно себестойността на акциите, на база какъв пазарен принцип е формирана тя?
Добре де, доколкото разбирам основните ви доводи, че Паркът е пирамида се основава на това, че в началото акциите са стрували по 1 лв, а сега много повече. Според вас разликата отива в джобовете на 4-мата основатели, а аз не съм сигурен в това защото няма никакви доказателства, които да го подкрепят. Ивелин казва, че не е така и съм склонен да му вярвам.Last edited by Ender; 26.06.2019, 02:30.
- 1 like
Коментар
-
5000 лв на пакет. Мисля, че са 200 акции това. Доколкото съм запознат (може и да бъркам) 80% от акциите на 4-мата главни акционери няма да взимат дивидент, той ще е само за индивидуалните инвеститори. Може би поради тази причина са избрали и такъв вид схема (от по-долния пост). Признавам си, че не съм много наясно с детайлите и ако има някой по-запознат ще се радвам да сподели.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМного интересно е и твърдението ти за 5000 лева дивидент. Пет хиляди лева върху какво? На акция? На дали това е 5 милиарда годишно. Определено нереалистично. 5000 лева за цялата компания е нищожно. При капитализация 250 милиона това прави 0.002% дивидентна доходност. Пет хиляди върху пакета за 50 000 лева би било 25 милиона годишно. Това е доста повече от свободните парични потоци за дивиденти от тези на група като Софарма. За мен нереално. Дори и да е реално, в което се съмнявам то тази рентабилност ще доведе до поява на конкуренция и създаване на друг парк, който ще свали рентабилността до обичайни нива, което би направило инвестицията в най-добрия случай балон.
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМ-р Профит, в теорията ти има няколко пропуска. Първо няма как парите от продажбата на акциите да влизат в исторически парк. Сам знаеш, че парите стават собственост на компанията само при емисия нови акции. Очевидно случаят не е такъв.
От тук и един от въпросите, които поставих. Защо няма вой на съществуващи акционери ако това е пирамида?
Keep going ...
Коментар
Коментар