IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• колеги, предлагам да се съберем целия форум гледам сме стотина човека поне и да отидем заедно в нап, данс, гдбоп и кфн и да подадем колективен иск. Заедно можем всичко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение

Този път е възможно от парка да поискат да се разследват профилите, които за пореден път активират държавния апарат и да заплатят разходите по разследванията. Като се включат и предните.
      Възможно е от Биодит да поискат да се разследват профилите, които за пореден път активират държавния апарат и да заплатят разходите по разследванията. Като се включат и предните

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААААА ...........................

КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ....................

кво ше разследваш бе момиче .....хептен изтрещяхте вече ................

щели да ни разследват ............ ХАХАХХАХАХААХХААААААААААААА.................
        Задействат се много хора напразно за трети път и е хубаво да се види източника на разходите за държавния апарат. Хубаво е някой да плаща разходите. Още по-добре е да се разследват схемите на вземане на пари от хората с криптовалути и борсови приложения, както и подтикването за купуване на публични акции от уж независими лица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
          ... тоя форум ИНВЕСТОР се чете сигурно от стотици хиляди хора и поне половината от тях споделят кво са прочели в темите на свои познати и приятели.........
          Такае, казвам от личен опит. Понеже малко след като един техен агент ме налази и аз имах благоразумието да го отрежа - се прибрах и направих търсене и намерих форума. И прочетенето потвърди мнението ми и задоволството че им отказах на всички фронтове: за застраховка, да купувам и продавам книгите им и накрая и за парка, който ми предложи агента им като последната ама най-яка далавера.
          И аз споделих това с десетки мои познати, мнозина им показах и форума. И знам 2-ма мои познати които също са отказали на база на прочетенето и казаното от мен. Иначе кой знае дали нямаше поне единия да изгори да вземе ипотека и да се набута с "акции".
          Така че форума е помогнал на мнозина, щом само при мен знам 2-ма мои приятели, колко ли са общо - поне стотици, вероятно хиляди хора. Затова и Тогедърджиите така злобеят по форума, понеже много шаран изтърваха.

Коментар

Защо лъжете, че има комисион 9%? Защо ползвате за доказателство коментар от непознат за вас профил? Защо лъжете?
            Г-н Михайлов, защо не си смените ника всички знаем кой сте, нямате ли малко мъжко достойнство, че се представяте като жена?
            Относно комисионната питайте Сабинка, все пак тя пишеш под профила ви във фейсбук да ви защитава ... е верно изтри редица постове, но вие знаете за какво говоря.

Сега остава да отговорите за 58-те милиона лева, къде са те или след време някоя от институциите ще отговори?
            Исторически Парк Ивелин Михайлов Исторически Парк Мнения Исторически Парк Измама Исторически Парк Мнения Исторически Парк Отзиви
            Last edited by Aleo; 07.02.2021, 18:22.

Коментар

Този път е възможно от парка да поискат да се разследват профилите, които за пореден път активират държавния апарат и да заплатят разходите по разследванията. Като се включат и предните.
              ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААААА ...........................

КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ....................

кво ше разследваш бе момиче .....хептен изтрещяхте вече ................

щели да ни разследват ............ ХАХАХХАХАХААХХААААААААААААА.................

Коментар

Отново ви питам - КАК РАЗБРАХТЕ КОЛКО ПАРИ СА ВЛОЖИЛИ ИНВЕСТИТОРИТЕ, КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ ОСНОВНИЯ АКЦИОНЕР?
                защо се правите че не разбирате
                Добре допускаме че не разбирате какво ви питаме
                Хайде сега да изясним въпроса за липсващите милиони от продажба на акции, Нали искате?
                На каква цена продавате пакета с акции?
                Не е препоръка

Коментар

Защо лъжете, че има комисион 9%? Защо ползвате за доказателство коментар от непознат за вас профил? Защо лъжете?
                  Общи приказки. Напишете в какво инвестирате, колко, какви резултати сте постигнали, какво е финансовото ви състояние сега.
                  Покажете някоя декларация. Зашеметете ни с резултати, докажете експертиза (на думи не успявате, даже обратното).

Тогава може и да ви вземе някой на сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aleo Разгледай мнение

Като го изкараш го сподели тук.
                    А после просто ще се питат институциите какво им е мнението и ще се дава това като референция.

За начало ми е чудно какво ще каже НАП и Икономическа полиция - дали е въвеждане в заблуда, да кажеш, че парите се инвестират в парка. А реалността е, че - 10% от парите на новия акционери отиват за плащане на ДОД, отделно отиват в комисионни от 9% както каза Сабинка. Отделно част от парите се влагат под графата на други дългосрочни задължения, т.е. тотална безотчетност на парите на новия акционер. Но от друга страна как са влезли тези пари в Историческия Парк. Говорим си за над 11 милиона лева, да не се окаже, че ще има работа и за ДАНС по ЗМИП.

Исторически Парк Ивелин Михайлов Исторически Парк Мнения Исторически Парк Измама Исторически Парк Мнения Исторически Парк Отзиви

Коментар

• Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнение
                      Откъде са тогава тези милиони? Чии пари се перат тук?
                      От завличане на “шарани” минахме на пране на пари. Нямате ли постоянна теза.

Коментар

А после просто ще се питат институциите какво им е мнението и ще се дава това като референция.

За начало ми е чудно какво ще каже НАП и Икономическа полиция - дали е въвеждане в заблуда, да кажеш, че парите се инвестират в парка. А реалността е, че - 10% от парите на новия акционери отиват за плащане на ДОД, отделно отиват в комисионни от 9% както каза Сабинка. Отделно част от парите се влагат под графата на други дългосрочни задължения, т.е. тотална безотчетност на парите на новия акционер. Но от друга страна как са влезли тези пари в Историческия Парк. Говорим си за над 11 милиона лева, да не се окаже, че ще има работа и за ДАНС по ЗМИП.

Коментар

• Погледнах в ТР кво пише към 15:40 ч днес, 07.02.2021 г.
                          Изтървали сме да видим, че би трябвало да е проведено ОСА на ИП на 25.01.2021 от 09:00 ч, в седалището на дружеството, но на нов адрес на управление, който ще видите по-долу в дневния ред на ОСА, но не е вписан още в ТР. Има публикувана покана от декември м.г.
                          Две точки само в дневния ред:
                          1. Смяна на члена на СД Николай Добриянов Нинов с нов - Пламен Яворов Кънчев.
                          2. Смяна на адреса на управление от настоящия с. Неофит Рилски, п.к. 9223, ж.к. УПИ XIV-152 в кв. 17, на нов: с. Неофит Рилски, п.к. 9223, ж.к. УПИ I-132,138 и 179 в кв. 73.

Само за протокола: състава на СД не е пипан от 5 години, а адреса на управление - от 3 години.
                          Мандата на СД изтича през декември 2021, така че това не е и чисто формално изискване за промени в СД за нов мандат.

И двете промени не са вписани още в ТР, което може да значи само едно от двете неща:
                          - ОСА не се е провело поради липса на кворум, и трябва да се проведе не по-рано от 14 дни след датата 25.01.2021 при същия дневен ред, без значение от кворума. Няма дата и час за провеждане на събранието при липсващ кворум (ТР позволява за непублични дружества). Като се има предвид, че Анатоли Славов според наличните досега данни има поне 80% от акциите и е посочен като действителен собственик, това е, меко казано, нелепо.
                          - ОСА се е провело, но или данните не са подадени навреме в ТР, щото не са вписани (още стоят старите), или ТР е отказал вписването, или има някакви указания за изпълнение. От 25.01. до 07.02. ТР щеше да е вписал промените, ако всичко беше в ред и документите са подадени в 7-дневния срок по Закона за ТР. Дори на последния ден да са ги подали (30 или 31 януари, които са събота и неделя, те са разгледани в понеделник (01.02), или най-късно във вторник (02.02), тече 3-дневен срок, и във петък (05.02) трябва да са били вписани. Още един ден аралък им давам - понеделник, вторник и сряда - до вчера трябваше да са вписани. Ако и утре не са вписани, значи има указания или отказ, ако събранието е проведено.

В ТР не видях грам Протокол от ОСА с решения, списък на присъстващи акционери и/или пълномощни, издадени от съществуващи акционери за техни представители на събранието. Освен един - този от 2016 за вдигането на капитала на 1 000 000 лв.
                          Не съм се зачел в Закона за регистъра, но май не е задължително за непубличните. Не знам със сигурност.
                          Т.е. от официални източници не знам как да видим кои са акционерите, освен от протокол за ОСА от 2016-та година, когато Анатоли Славов има 40 000 акции (80% от капитала), а Николай Нинов - 10 000 акции (20% от капитала). Взето е решение за вдигане на капитала до 1 000 000 лв., и ако акционерите са записали пропорционален дял, Анатоли Славов има 800 000 акции, а Николай Нинов - 200 000 акции с номинал 1 лв. Както споменах, Анатоли Славов е вписан като действителен собственик на ИП и сега, което се вързва с данните от 2016.

Но странно защо с дневния ред на последното събрание от 25.01.2021, акционера Николай Нинов (по последни официални данни и предполагаемо пропорционално записване на капитала до 1 млн. с 20% от капитала ) го махат от СД.

ЩЕ НАПРАВЯ ЕДНА ХИПОТЕТИЧНА СМЕТКА НА БАЗА ПУБЛИЧНОИЗВЕСТНИ ДАННИ
                          Ако някакви акции се прехвърлят на акционери-шарани НАИСТИНА, то предполагам (но не съм сигурен 100%), че това са акции на Николай Нинов.
                          Това значи 1000 /хиляда/ пакета по 200 акции. Грубо си спомням, че акциите тръгнаха от 36000 лв., отидоха на 45 000 лв. и сега са на 60000 лв. за пакет. поправете ме ако греша.

Да предположим, че са ги продали всички (и затова Нинов не им трябва като акционер и член на СД), правя едно среднопретеглено с цените на пакетите, като предполагам, че шараните са кълвали повече в началото, по-малко в средата, и най-малко сега за периода 2016-2020 г.
                          Тук става въпрос за частни продажби (от Нинов на шарани) и грам стотинка няма да влезе в дружеството, естествено.

450 пакета по 36000 лв. = 16 200 000 лв.
                          350 пакета по 45000 лв. = 15 750 000 лв.
                          200 пакета по 60000 лв. = 12 000 000 лв.
                          -----------------------------------------------------------
                          ОБЩО ЗА 5 ГОДИНИ = 43 950 000 лв.

Ако някой от отсрещната страна (ИП) даде по-точни данни за количества и цени на пакетите, ще ги сметна веднага в Ексела. Няма проблем.

ПОВТАРЯМ ОТНОВО: Това е чисто хипотетична сметка, с числа които предполагам от ТР, предполагам, че 20% от капитала на ИП е напълно продаден на инвеститори-шарани в ПРЕДПОЛАГАЕМИ пропорции и на цени, които сме чували в презентации на ИП, по форуми и т.н. интернет медии.
                          Има и някакви облигации, като предполагам, че част от парите от частни продажби на акции могат да влизат в ИП под формата на облигации.
                          Балансовото число на ИП за 2019 е около 11-12 млн. лв. грубо, доколкото помня.

Ако 12 млн. лв. са влезли някак в ИП, печалбата за "освободилият/ите" се акционер/и би трябвало да е около 32 млн. лв.

В публичното пространство информацията сочи, че акции се продават и прехвърлят (джиросват) някъде, но никога, доколкото знам, не е ставало въпрос за увеличение на капитала. Затова и КФН не ги гони за публично предлагане на ЦК, предполагам - капитала си седи така от 5 години. Под акции предполагам временни удостоверения за налични акции, щото не заслужава, а и надали някой от ИП ще си прави труда да отпечатва акции.

Мнението ми е лично, НЕ задължава и НЕ обвинява никой, правя ХИПОТЕТИЧНИ сметки на база ПУБЛИЧНИ ДАННИ от ТР, презентации в канала на ИП в Youtube, интернет медии, форуми и други подобни и НЕ Е инвестиционен съвет или препоръка за покупка или продажба на какъвто и да е финансов инструмент!

P.S. Вече повече от 2 часа няма никаква реакция от marinoff и Plameniva_d
                          P.P.S. Скрийншотове от поканата, сори че са криви, ама не ми се занимава. който иска да гледа в ТР партидата на ИП.
                          Click image for larger version

Name:	OSA-IP-2021-1.jpg
Views:	2
Size:	38.4 КБ
ID:	3713751
                          Click image for larger version

Name:	OSA-IP-2021-2.jpg
Views:	2
Size:	35.6 КБ
ID:	3713752
                          Last edited by Kildirim_Bei; 07.02.2021, 18:24.
                          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

Доста добра идея с ключовите думи! Сега ще ги добавя и аз, а скоро и един линк към систематизираната информация, подрепена с документи.

Исторически Парк Ивелин Михайлов Исторически Парк Мнения Исторически Парк Измама Исторически Парк Мнения

Коментар

• То даже в бгмама не им минават глупостите,

https://www.bg-mamma.com/?topic=1151289

дошли в инвестора да спамят

Коментар

Plameniva_d скъпа Ивелинка или г-н Михайлов(не знам кога сте мъж и кога жена), можете да спрете спама просто кажете къде са 58 милиона на всички акционери. В чий джоб са - вашия, на адвокат Анатоли Савов или ...?

Тъй като не веднъж сте заявили, че не разбирате технологиите и английски език, нека някой от вашите сектанти, да ви обясни какво е SEO. С този акт на спам и отбягване на въпроси, съсипват всички бъдещи акционери. За да няма грешки просто под всички пост ще пиша ключови думи, които ще направят така, че тази тема може да излезе над самия сайт на Исторически Парк. Ще пиша така докато не отговорите къде са 58-те милиона на акционерите.

Исторически Парк Ивелин Михайлов Исторически Парк Мнения Исторически Парк Измама Исторически Парк Мнения
                                добави и думата ОТЗИВИ ......... много хора търсят нещо и по ОТЗИВИ ..... както и аз .....

Коментар

Working...
                                X