IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Plameniva_d;n3717850]
    Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
    Още по-яко става Странно, но на сайта на общината не намирам нито ПУП, нито разрешение за строеж, разбира се няма и за въвеждане в експлоатация. Това може нищо да не означава, може по някаква причина да ги няма в публичния регистър на общината, но да видим и какво ще отговорят. Ясно е, че кмета им е длъжен на тия, да видим дали цялата община е превзета или все има кой да каже истината. Така или иначе ще трябва да отговарят по-късно

Интересно е и какво ще отговори строителната фирма на твърденията на тия , че построеното струвало повече от видното в отчета и дали те са строили на черно, без документи.

НАП така или иначе ще получат данните и ще отговорят за приходите от продажби и дали има фирми касички там, които да събират парите от вход или подобни.

[/QUOTE
    И този коментар е запазен. Въпроса ми към теб е чии интерес защитаваш?
    А ти?
    Last edited by X_Y; 14.02.2021, 10:50.

Коментар

• [QUOTE=monopola;n3717855]
      Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение

аз не си трия коментарите, това го правите вие, защото сте страхливи човечета, които се мъчат само с лъжи да се измъкнат.
      Ще се види кой е публикувал информацията за икономическа полиция. Атанасе, понеже протестираш срещу властта е ясно, че не защитаваш нея. Каза, че “шараните” ще “пият една студена вода” и няма да вземат нищо, което означава, че не мислиш за инвеститорите. Това означава, че имаш различен интерес. “Да, България” и Иво Прокопиев са тези, за които се борите. В схема за отнемане на бизнес ли участвате?
      Last edited by X_Y; 14.02.2021, 10:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение

Не би ли трябвало информацията да е за заинтересованите акционери?
        Определена информация за трети лица е задължително по закон публична.

Коментар

• [QUOTE=Plameniva_d;n3717850]
          Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
          Още по-яко става Странно, но на сайта на общината не намирам нито ПУП, нито разрешение за строеж, разбира се няма и за въвеждане в експлоатация. Това може нищо да не означава, може по някаква причина да ги няма в публичния регистър на общината, но да видим и какво ще отговорят. Ясно е, че кмета им е длъжен на тия, да видим дали цялата община е превзета или все има кой да каже истината. Така или иначе ще трябва да отговарят по-късно

Интересно е и какво ще отговори строителната фирма на твърденията на тия идиоти, че построеното струвало повече от видното в отчета и дали те са строили на черно, без документи.

НАП така или иначе ще получат данните и ще отговорят за приходите от продажби и дали има фирми касички там, които да събират парите от вход или подобни.

[/QUOTE
          , аз не си трия коментарите, това го правите вие, защото сте страхливи човечета, които се мъчат само с лъжи да се измъкнат.
          Last edited by X_Y; 14.02.2021, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

Интересно е и какво ще отговори строителната фирма на твърденията на тия , че построеното струвало повече от видното в отчета и дали те са строили на черно, без документи.

Човек, много хора няма да спят тая нощ, а вероятно и следващите 2-3 поне.
            Имай малко милост
            Last edited by X_Y; 14.02.2021, 10:49.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Ще ти кажа основният смисъл на ТР и информацията, която се публикува в него.
              Тя е насочена основно към 2 групи лица:
              1) акционерите и облигационерите (участващи вече в капиталовата структура на дружеството или други, които биха искали да закупят или продадат ЦК на дружеството)
              2) настоящи и потенциални контрагенти по други, вкл. търговски сделки с дружеството (искат да се уверят в потенциала и възможностите на дружеството да изпълни дадена сделка)
              И двете групи би трябвало доста активно да се интересуват от състоянието на дружеството и неговите планове, прогнози и резултати ЗАЩОТО и двете групи могат да загубят много пари, ако вярват само на приказки.
              Това е имал предвид законодателят, когато е направил този регистър публичен и е задължил определени дружества да публикуват минимално задължителна информация в него.
              Малко като лекция стана, ама мислех, че си имате добри адвокати да ви ги обяснят тия работи.

Виж, едно време пак имаше задължения за такива публикации, ама нямаше интернет. Чакаш да видиш нещо по вестници, да ходиш да се ровиш в търговското отделение към Окр. съд по регистрация... тегава работа, брат. Тогава лесно ставаха нещата, и беше възможно по-дълго време да "не се разгласява информацията". Хубави времена бяха, няма вече никой да разбере каква свобода имаше тогава за полетите на тогавашните титани на мисълта

Извинявай за дългия пост. Искаш ли да напиша и защо отчетите на АД задължително се одитират и трябва да се дават грешни пари и за одитори на ГФОтата?
              Last edited by Kildirim_Bei; 14.02.2021, 05:45.

Коментар

• [QUOTE=monopola;n3717848]Още по-яко става Странно, но на сайта на общината не намирам нито ПУП, нито разрешение за строеж, разбира се няма и за въвеждане в експлоатация. Това може нищо да не означава, може по някаква причина да ги няма в публичния регистър на общината, но да видим и какво ще отговорят. Ясно е, че кмета им е длъжен на тия, да видим дали цялата община е превзета или все има кой да каже истината. Така или иначе ще трябва да отговарят по-късно

Интересно е и какво ще отговори строителната фирма на твърденията на тия идиоти, че построеното струвало повече от видното в отчета и дали те са строили на черно, без документи.

[/QUOTE

Коментар

• Още по-яко става Странно, но на сайта на общината не намирам нито ПУП, нито разрешение за строеж, разбира се няма и за въвеждане в експлоатация. Това може нищо да не означава, може по някаква причина да ги няма в публичния регистър на общината, но да видим и какво ще отговорят. Ясно е, че кмета им е длъжен на тия, да видим дали цялата община е превзета или все има кой да каже истината. Така или иначе ще трябва да отговарят по-късно

Last edited by X_Y; 14.02.2021, 10:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Няма нужда да е публично дружество по смисъла на ЗППЦК.
                    Но вероятно Ви е известно, че всяко акционерно дружество, регистрирано по ТЗ, е длъжно да одитира финансовите си отчети, да ги приема на ОСА, и да подава към ТР определени документи и информация за дейността си - ГФО, някои протоколи с решения на ОСА и СД, и някои други уведомления. Бих казал, че вие сте доста скромни откъм публикации в ТР, дори и в сравнение с други непублични акционерни дружества.
                    Публичните дружества публикуват редовно, няколко пъти в годината, много повече неща от това, което споменах, и то не само в ТР, ами и още на 5 места - КФН, борса, собствен сайт, медия, а отскоро - и в Централен депозитар.

Коментар

Но вероятно Ви е известно, че всяко акционерно дружество, регистрирано по ТЗ, е длъжно да одитира финансовите си отчети, да ги приема на ОСА, и да подава към ТР определени документи и информация за дейността си - ГФО, някои протоколи с решения на ОСА и СД, и някои други уведомления. Бих казал, че вие сте доста скромни откъм публикации в ТР, дори и в сравнение с други непублични акционерни дружества.
                      Публичните дружества публикуват редовно, няколко пъти в годината, много повече неща от това, което споменах, и то не само в ТР, ами и още на 5 места - КФН, борса, собствен сайт, медия, а отскоро - и в Централен депозитар.
                      Те ИП ако бяха публично търгувано дружество на борсата досега да са изгърмели поне 3-4 пъти.

Коментар

Исторически парк публично дружество ли е?
                        Last edited by Kildirim_Bei; 13.02.2021, 21:33.

Коментар

Не съм сменил нито една теза. Бавно и полека разгледах публичната информация в ТР - отчети, устав, обявени актове - и казах просто и ясно, тук-там с препратки към закони, какво не ми изглежда наред. Разбирам малко от анализ на финансови отчети на капиталови дружества, и по-специално акционерни дружества, и написах какво не ми се вързва много там - а именно свръх-задлъжнялостта на дружеството и невероятният факт, че кредиторите мълчат като риби. Стана ми интересно и защо няма все още вписвания на решенията на последното обявено ОСА от 25.01.2021 г.
                          Става въпрос за съвсем елементарни неща, и някой, дето малко разбира от акционерни дружества веднага би си задал същите въпроси и би потърсил отговор на тях.
                          Ако съм недобросъвестен, че съм погледнал какво ИП е публикувал сам в ТР, начи можете да съдите ТР за нанесени вреди и пропуснати ползи, тъй като разгласява на информация, дето забранявате в Устава си на акционерите да я разгласяват и да предотвратяват разгласяването й - в случая визирам финансовото състояние на дружеството.
                          Исторически парк публично дружество ли е?

Коментар

Не знам как ще постъпи Ивелинка, на аз не бих го направила. Това означава всеки недобросъвестен човек от тук нататък да спира цялата компания и да се влиза в обяснения и съдилища. Винаги ще има нещо за което да се прави това упражнение. Само досега вие сменихте петдесет тези или ако се правеше това, то нямаше да стигне цял един живот и нищо няма да върви напред. С терористи не се преговаря.
                            Не съм сменил нито една теза. Бавно и полека разгледах публичната информация в ТР - отчети, устав, обявени актове - и казах просто и ясно, тук-там с препратки към закони, какво не ми изглежда наред. Разбирам малко от анализ на финансови отчети на капиталови дружества, и по-специално акционерни дружества, и написах какво не ми се вързва много там - а именно свръх-задлъжнялостта на дружеството и невероятният факт, че кредиторите мълчат като риби. Стана ми интересно и защо няма все още вписвания на решенията на последното обявено ОСА от 25.01.2021 г.
                            Става въпрос за съвсем елементарни неща, и някой, дето малко разбира от акционерни дружества веднага би си задал същите въпроси и би потърсил отговор на тях.
                            Ако съм недобросъвестен, че съм погледнал какво ИП е публикувал сам в ТР, начи можете да съдите ТР за нанесени вреди и пропуснати ползи, тъй като разгласява информация, дето забранявате в Устава си на акционерите да я разгласяват и по всякакъв начин да предотвратяват разгласяването й (чл. 12, ал. 3 и 4 от Устава на ИП) - в случая визирам финансовото състояние на дружеството.
                            Last edited by Kildirim_Bei; 13.02.2021, 21:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от tani1992 Разгледай мнение

Това е култово
                              Вече официално сме обявени за терористи!
                              Яко е

Коментар

Не знам как ще постъпи Ивелинка, на аз не бих го направила. Това означава всеки недобросъвестен човек от тук нататък да спира цялата компания и да се влиза в обяснения и съдилища. Винаги ще има нещо за което да се прави това упражнение. Само досега вие сменихте петдесет тези или ако се правеше това, то нямаше да стигне цял един живот и нищо няма да върви напред. С терористи не се преговаря.
                                Това е култово
                                Вече официално сме обявени за терористи!
                                Яко е

Коментар

Working...
                                X