IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"ШИСТАК БГ"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • До крайния срок остава месец и нещо но, твоята версия каква е, Импотециус? Обзалагаш ли се за някакъв резултат?
    Last edited by Pyramid; 20.04.2018, 18:12.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Pyramid, след като беше отсвирен от всички възможни институции у нас, се отказва да "предлага някаква техническа дискусия", и се обърна директно към президента на съседна Турция. Ако ли и от там го отсвирят - а офертата е напълно сериозна и подсладена с допълнителни екстри, едничката утеха на родните патриотари, които - очаквано - могат да се нахвърлят върху му за "предателство" сигурно ще остане, че /видите ли/, се бил намерил турчин да не разбира от баклава. Въпросният Pyramid не може да гарантира радушния прием на президента Ердоган но, поначало, турците разбират от баклава. Те са я измислили.
      Какво стана Пирамид, прие ли те радушно Ердоган, как му се видяха подсладените екстри?

      Минаха повече от две седмици от крайния ви срок, а нищо не казвате, от скромност предполагам?

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Т.е. що не си ги одрусхате за дивиденти? Да заравят в земята може, а ииСтраната на Глупаците, периодично, трябва да се "преслушва"...
        Last edited by Pyramid; 21.04.2018, 09:21.

        Коментар


        • Преди 3 седмици, бе подадена първата пат.заявка, свързана с пробилжаващата ера на сондажните мултиплекси.
          Забележете, прочее, откак бе отключена темата за БГ пишман-доц"шейхове" от Д Дъбник със "седалище"/"меки части"? някъде в Голямото Село, нито дума не съм писал там. Обещах - изпълнявам. А те да си клиентстват на Бейкър-Хюз, лошо няма. Излишни пари, види се, бол..
          Last edited by Pyramid; 09.04.2018, 13:58.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

            Дори само диалозите с тоя ник цапат , хеле па контактът на живо ...
            За такива желание няма.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Много тихо и удобно, на,12.02.2018, модерацията тук изтрива постовете на "Имхотеп", в които, той твърди за т.нар."стогодишна технология", за която, бил съм "мамел". Постовете се заличават с цел в последствие, да може да се твърди всичко удобно от субект, реално, написал тук куп клевети. Естествено, ако ги "няма"тези постове... Казвам му "манипулация на историята". Съгласни или не, фактът остава.
              Дори само диалозите с тоя ник цапат , хеле па контактът на живо ...

              Коментар


              • Много тихо и удобно, на,12.02.2018, модерацията тук изтрива постовете на "Имхотеп", в които, той твърди за т.нар."стогодишна технология", за която, бил съм "мамел". Постовете се заличават с цел в последствие, да може да се твърди всичко удобно от субект, реално, написал тук куп клевети. Естествено, ако ги "няма"тези постове... Казвам му "манипулация на историята". Съгласни или не, фактът остава.

                Коментар


                • Няма глупави течности /в т.ч. и нефт/ които да текат сами нагоре. Някои, обаче, още живеят с мисълта, че някъде там долу има един резервоар, на който само му пробиваме капака, пускаме една сламка го дъното, и само помпим. Добре, обаче, "резервоарът" е пълен с глиноподобна маса /шисти/, която не ще да пропуска вода, какво да говорим, за гъсти течности. И правят десетки и стотици дупки, разкъсват пласта, да протече по цепнатините, които пък, отварят и задържат с вода+отрови+пясък и др.гадости. После, по същите цепнатини, отровите влизат обратно в подземните води - има налягане /аа надземни води, Израел почти няма, при над 8 млн население/. В сондажите би трябвало да има хиляди помпи, а шистите пропускат само капки. Няма устойчива и безопасна работа за тези помпи, щом на входа им само цъцърка, положените железни тръби се пукат, стават течове - ако не веднага то, след​​​​ време - със сигурност, множеството от сондажи иска площадки, всеки от тях минава отгоре през повърхността надолу но, отгоре минават още и камиони, сондажни платформи и др., съответно по тези места, нито растителност, нито животновъдство...И хората за нула време, ще останат без земя. Която поначало не е плодовита но, е малко, много по-малко,малко, отколкото в България. Да, обаче, хората искат да живеят. Искат, а няма да има къде...
                  ... И забраняват добива, за да има къде да живеят. Щото наоколо-араби.
                  Накратко, днешните технологии са били наистина подходящи но, за други условия на средата. Днес, те изостават в развитието си и вече са дори извънредно опасни.
                  Иначе, не е до 20-те милиарда кубика газ /които, само на Израел, и за 5 години няма да стигнат а, какво остава за износ?/. Извън твърдата земя, в морето, хората вече откриха над 800 милиарда. Т.е., "малко" повече. И слоевете шисти, най-дебелите в света, средно около и над 500 метра, са вертикално под краката им. Т.е., не става "просто да ги извадиш и да ги изгаряш". Поне, не задълго. Там, от целия обем, изгарят от 5 до 10% - твърде малък процент /онзи, натаеният с кероген/ но, ще трябва после останалата, изпечена маса, "някак да се върне обратно долу". КАК? Без много сериозен, осмислен отговор, и това не върви. Излиза, еколозите им са прави. Ако ли нещо и да са изгаряли, мащабът на това горене, сравнен със залежите, е смехотворен.
                  По принцип, правилно и тук бе забранен добивът от шисти... донякъде. С днешните технологии, надявам се, завинаги. Трябва нещо по-ефикасно, чисто и безопасно. Което Е постижимо, огледа ли се с по-различен начин на мислене. ТОВА разправям тук и навсякъде но, има едни рядки ф*шкии, току смърдят. Е*ал съм ги.
                  Last edited by Pyramid; 15.02.2018, 00:07.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Да се върнем към темата: Знаете ли основно противоречие в шистовата индустрия, задържало израелската експанзия в областта? 100 млрд барела залежи на такава територия са забележителна мощ...и някакви зелени да вземат, да я спрат?
                    Какво е то? и доколко е било задържано, щом е имало даже ТЕЦ да ги гори? И дали не е просто откритието на 20 милиарда кубика газ, което да напрaви доълнителното бъхтане излишно? доколкото погледнах става дума за различни "шисти" . в Израел за петролни/катранени шисти, които се копаят като въглища; в Америка за шисти, съдържащи петрол, които се разбиват - сондират.

                    Коментар


                    • Някаква /различна и допълнителна/ идея какво да правим, за да не се окажем в прецаканото положение на Полша, някакви "батковци" да са минали, "проучили" и после, да ни карат "по братски" да купуваме "техен" втечнен газ и нефт, като "бонус"? От една страна, добре че Лукойл си държи на източниците но, от друга? Щото "добре-то" е от и за тях, а ние, като страна - гостоприемник?
                      - Не, че родни измислени "фактори" няма да ни натиснат, по заповед от Москва или Вашингтон, разбира се. по принцип, нещо смислено и капитално? Нещо,което да ни държи поне относително независими? Че твърденията Импотехови се удавиха в несъстоятелност - завалията, колко време смислен отговор не дава по"столетни технологии" а уж, не бил на хранилка отвън. Шавайте, колеги. Шавайте. Някои работи наготово не стават.

                      Коментар


                      • Да се върнем към темата: Знаете ли основно противоречие в шистовата индустрия, задържало израелската експанзия в областта? 100 млрд барела залежи на такава територия са забележителна мощ...и някакви зелени да вземат, да я спрат?
                        Last edited by X_Y; 12.02.2018, 11:24. Причина: Не вмъквайте заядливи подмятания в постовете си, ако обичате.

                        Коментар


                        • "по темата".

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                            Аз не плача. После да не се оплакват що са бедни. За това има една универсална причина и тя е в главата на всеки един...
                            Както и да е...
                            Няма какво повече да кажа по темата - надъхани пичове осират смислената дискусия. Пирамид предлага някаква техническа дискусия да стане, алтернативи за чист добив и т.н., а не просто запенване...
                            Ще ми е интересно да пусне повече информация за това, което има предвид, защото първия му пост беше малко объркващ относно посоката, в която иска да се развие дискусията.
                            1. Бедността и богатството на гражданите са функция не само на това, което расте около тях, а и на политиката, провеждана от държавата. Защото, тя влияе и на местно ниво. У нас се провежда политика, базирана на уродливата идея, че ниското заплащане означава висока конкурентност. Да, за съвсем кратко, може би. След това, обаче, заболява обществото, и - дотам.
                            2.Не е "както и да е". С "както и да е", се губят позиции и ставаш първи отзад напред. Вече бяхме "както и да е", сега му сърбаме попарата.
                            3. Надъханите често са и напушени, така че...
                            4. "Малко повече информация"? ОК, един поне да попита. Идеологията е следната: Няма "know-how" да "знаеш как да правиш", без да знаеш, първо, КАКВО трябва да направиш. Не знаеш ли какво е нужно, накъде си? Ама някой искал "да знае как". КАКВО "КАК" БЕ, АЛАНКООЛУ!?! КАКВО "КАК", БЕЗ ЯСНОТА ЗАЩО ТИ Е?
                            -Няма отговор.
                            За момента, технологиите за дупченето са постигнали определена, върхова форма...а драматичен ръст на производителността няма. Проценти и-дотам. Губи се страшно много време /което Е пари/ в ненужно повтаряне на операции /спусни-вдигни-замени-спусни", и така - между 50 и 70% от времето. После, или само се дупчи, или само се помпи, или само се правят сервизни операции като обсаждане, каротаж, почистване и др. После, много енергия и оборудване се купуват, поставят, обслужват интересите.н., в далеч от оптимални режими...
                            ...и най-странните е, че всички смятат това за..."нормално". И са спрели да си задават въпроси, и са спрели да търсят, и са приели, че е достатъчно да станеш клиент на тази или онази задокеанска фирма, и си хванал Господ за шлифера. Прочее, и онези мамуни отвъд, и те тъй.
                            И тук, Pyramid година търчи да прави конференция, да се обсъди, какво може а какво не, да покаже куп действащи прототипи, които доказват нещо различно от "нормалното". Да, обаче, от МГУ, някакъв пишман доцент, без да чуе, види и провери, почва да твърди, че това било същото, като едно друго, от 30-те години на 20-ти век. "Знаел". Какво знае? И откъде? Мистерия. Ама "знае". Основни неща не знае. Ама доцент... И те така.
                            А, ама наистина по същество, имахме юли-август с потребителя "khao" един неравнопоставен "обмен". Т.е. аз му разкрих доста значими основни моменти, които го озориха, и той бе дотам. Искаше всичко да му сдъвча и в гагата да му туря. Последното би обидило нормален човек /това, с плюенето в гащите, е работа за хвъркатите тесто/ та, реших да му го спестя.
                            ​​​​
                            Last edited by Pyramid; 05.02.2018, 22:24.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                              Аз не плача. После да не се оплакват що са бедни. За това има една универсална причина и тя е в главата на всеки един. Генерал Тошево не съм чул да много богато, въпреки че наоколо земя колкото искаш. Както и да е. Няма какво повече да кажа по темата - надъхани пичове осират смислената дискусия. Пирамид предлага някаква техническа дискусия да стане, алтернативи за чист добив и т.н., а не просто запенване. Ще ми е интересно да пусне повече информация за това, което има предвид, защото първия му пост беше малко объркващ относно посоката, в която иска да се развие дискусията.
                              Pyramid, след като беше отсвирен от всички възможни институции у нас, се отказва да "предлага някаква техническа дискусия", и се обърна директно към президента на съседна Турция. Ако ли и от там го отсвирят - а офертата е напълно сериозна и подсладена с допълнителни екстри, едничката утеха на родните патриотари, които - очаквано - могат да се нахвърлят върху му за "предателство" сигурно ще остане, че /видите ли/, се бил намерил турчин да не разбира от баклава. Въпросният Pyramid не може да гарантира радушния прием на президента Ердоган но, поначало, турците разбират от баклава. Те са я измислили.

                              Коментар


                              • Наспротив името си, добив на злато в Златоград няма. Или има - но в дерето - на златни люспи, както и навсякъде из Родопите. Има добив на оловно-цинкови руди. Е където има такива, има и малко сребро, както и още по-малко злато, но основното са едни метали, които до преди две години бяха страшно евтини. Рудите се преработват в КЦМто край Пловдив. Заплатите не са малки нито на миньорите нито на работещите в КЦМто. Естествено не са и високи като на софийско програмистче, но алтернативата за повечето хора от района е да въртят чаршафи в спа хотел във Велинград. Впрочем там и хората се натискат да си възстановят златните рудничета, където може - Седефче. А сега ще се случи и по-големият проект в Крумовград - по-добре хората да работят там за Дънди, отколкото държавата да им плаща социалните помищи и субсидиите за общината.
                                Last edited by Pronto; 05.02.2018, 16:42.

                                Коментар

                                Working...
                                X