IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BulCoin

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • v_tin - не си го представям, но залагам на това че 99.99% от хората не са с генетично вродена крадливост или измамници. Това е за тях, не е за тези които не искат да работят.

    D.Y.F-091066

    Коментар


    • bertram - Има смисъл да се направи крипто което е изкопано предварително. Също трябва да може лесно да се модифицира в други крипто и мрежата да е с фиксирани нодове, които емитента да има ангажимента да поддържа..може да е и само един единствен сървър но не е вариант всеки да може да пуска нодове и да блокира транзакции. Също трябва софтуер - пир ту пир, в който тези бележки да се търгуват - наричам ги дигитални и криптирани бележки. Всички тези неща не може да са фри, а ще се продават като компютърни програми. За генерацията на нов койн емитента трябва да заплаща също някаква такса. Бележките трябва да са с предварително фиксиран падеж при който собственика им си получава обезпечението - стока от емитента. Това е система за кредитиране и обезпечаване с натовареност на производственни мощности независимо каква стока генерират те.
      За другите койни е ясно - те са на Сатошито глупостите, а тези които се връзват си нямат идея че каквото им е дал фрии той ще си го вземе обратно и само си мислят че имат койни докато им ги прибере.
      А това което описах хубав бизнес, разумен.

      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Май ентусиазма отшумя заедно с махмурлука.

        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Мислите, които ми минават през главата са леко хаотични (че доста вино пих тези дни) но все пак да споделя.

          Още от древни времена са казали хората,че основните фактори да има държава (разбирайте просперитет, икономически ръст и тн) са необходими 2 неща - пътища и ред (обесени разбойници по дърветата около пътя)... всичко в нашата история се върти около това. морета, пустини и тн всичко касае пътя и реда(кой го контролира)

          ако приемем , че блокчейн технологията е нов път големият въпрос е кой е гарантира реда?! цялата еко-система на виртуалните крипто-валути се напълни с меко казано меркантилни типчета, който искат да станат милионери и нямат абсолютно никакви задръжки. Примерите за това са ежедневни и очаквам с нарастването на капитализацията на криптото да нарастнат и кражбите..експоненциално като стойност.

          Причината масата да ги набутат в тези крипто говна (извинявам се на феновете) е че устоите на модерната икономика започват да се клатят заедно с доверието в централните банки... ако приемем, че парите са пътят на стоките и услугите... в последните години ЦБ играят доста курвенската и вместо да гонят разбойниците ( схемаджиите от вол стрийт и банкери бетер нашия мустак) те ги подкрепят и постоянно пътя (парите) мени формата и дължината си...

          Доверие и сигурност - това за мен двата основни фактора, които са големият проблем пред криптото...да хакването е изключително трудно ако не и невъзможно за някой без квантов компютър, но важното е, че цялата среда в която криптото се развива е гнила - едни идиоти, които ходят и лъжат и мажат, но накрая си купуват ферарита с доларите на измамените канарчета..

          За мен силата на блокчейна трябва да се впрегне по някакъв начин , но не по начина който го правят бйткона - убеден съм, че разхода на ел енергия за добиването му е тотал щета за световната икономика и ако тази енергия се впрегне в друга посока планетата може да стане по-добро място за всички нас.

          Понеже имам афинитет към благородните метали и нещата съхраняващи стойност в годините
          Да речем , че направя една криптовалута - берти като една берта е 1/10 грам злато с 9999 чистота .. е и ще кажат хората, но тогава ако по някакъв начин може да се осигури разпределено и сигурно съхранение на еквивалента на тези берти... тогава при генерирана валута и достатъчно нодове (!ненатоварени да пържат процесора за генериране на бери!, а просто обслужващи блокчейна)... тогава вече може да се получи мрежа, която да конкурира банките..... но кой къде и как ще пази това злато.... от крадци, държавни копои и некоректни кандидат мелеонери... и тука удряме на големия камък...

          златото може да не е злато, а земеделска земя, концесии и тн...

          да ме извинява сатоши. но биткойна в този му вид си е чисто понзи просто глобализацията(интернет) помогна това понзи да стане най-голямото в историята на пирамидите.


          наздраве!
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Иван Давидов - в момента няма смисъл от тези койни, ако имаше онзи който се е нарекъл сатоши щеше да ги пусне в истински вариант. Просто като мен той разбира че по този начин ще осигури възможност хората да правят икономика без да си служат с парите на банките или по малко да си служат с тях. Така би се поличило само едно улеснение за банките да не могат те скоро да стигнат до точката на нетърпимост на обществото към тях и ще си помпят задлъжнялостта и парите им ще стават все по търсени и ценни, т.е. пирамидата няма да рухне толкова скоро. Дори кухите койни остойностяват техните кухи пари. Ти си решаваш да им помагаш ли. Целта не е валута която да е хегемон и да е със същата дистрибуция и концентрация като парите на централните банки, целта е посредника за размяна на стоки и услуги с който хората ще си служат да е с персонален характер със заложени - обезценка или падеж по дефолт, математически и софтуерно, а самите пари ще представляват заем. Този заем ще го взема този който може да създаде конкретното обезпечение и ще трябва да го върне в срок и да изпълнява падежа. Няма никаква нужда от глобална валута или национална също, достатъчно е да има индекс който никой не притежава но по него се определя стойността на персоналните пари.
            Този заем ще го взема този който може да създаде конкретното обезпечение и ще трябва да го върне в срок и да изпълнява падежа

            E с това изречение е...ба...ваш мамата на цялата бг/и не само/ икономика. Като как си представяш купувача на кремиковци да започне да работи

            Коментар


            • Иван Давидов - в момента няма смисъл от тези койни, ако имаше онзи който се е нарекъл сатоши щеше да ги пусне в истински вариант. Просто като мен той разбира че по този начин ще осигури възможност хората да правят икономика без да си служат с парите на банките или по малко да си служат с тях. Така би се поличило само едно улеснение за банките да не могат те скоро да стигнат до точката на нетърпимост на обществото към тях и ще си помпят задлъжнялостта и парите им ще стават все по търсени и ценни, т.е. пирамидата няма да рухне толкова скоро. Дори кухите койни остойностяват техните кухи пари. Ти си решаваш да им помагаш ли. Целта не е валута която да е хегемон и да е със същата дистрибуция и концентрация като парите на централните банки, целта е посредника за размяна на стоки и услуги с който хората ще си служат да е с персонален характер със заложени - обезценка или падеж по дефолт, математически и софтуерно, а самите пари ще представляват заем. Този заем ще го взема този който може да създаде конкретното обезпечение и ще трябва да го върне в срок и да изпълнява падежа. Няма никаква нужда от глобална валута или национална също, достатъчно е да има индекс който никой не притежава но по него се определя стойността на персоналните пари.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Г-н Давидов, майтапа настрана, но ако се ограничи копането и се предостави на хората по някакво количество начален ресурс съм готов да финансирам.

                Коментар


                • Не разбирам защо скачате на всякакви глупости които излязат. Едно такова нещо е обречено поради факта че няма да има подкрепа на никого, освен на написалият проекта и още няколко човека/ бих казал перковци/ . Тези коини струват единствено хардуера използуван за копаенето. Ще бъде някаква хипер супер дупер измислица.

                  Не е ли по добре да се ориентират усилията към нещо просто, но доказало се- нещо от типа на минтос https://www.mintos.com/en/ . Ако е нещо такова и аз скачам вътре. Според императора тук има няколко милионера, така че парите за проекта няма да са проблем. Като гледам с каква скорост се присъединяват към минтос разни финансови къщи, един такъв проект ще има успех

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    честно да си кажа не виждам много смисъл да се създава и бута напред поредната от няколко хиляди крипто валути базирани на някой от опън сорс проектите...
                    Първото смислено мнение, откакто се захванах да гледам сорса на CryptoNote. Но след като видях как хората копаят безсмисления левкойн, който също е базиран на CryptoNote и как се хвърлиха на експерименталния InvestorBg Coin и то след като изрично подчертах, че проектът е безсмислен точно толкова, колкото и левкойнът, реших да се захвана малко по-сериозно и да създам не експериментална, а съвсем истинска криптовалута.

                    Какво ще се получи - не знам. Зависи от интереса на колегите във форума.
                    Last edited by Иван Давидов; 01.01.2018, 16:42.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                      С какви характеристики трябва да е машината за seed node и какъв трафик се иска
                      Няма никакво значение, стига машината да е онлайн. Очаквам интересът към проекта да не е висок, съответно трафикът няма да е голям.

                      Коментар


                      • Опс щях да забравя, ще напишем химн например, "Осемнайста година койна армия мина с Булкойна в боен поход... и т.н.

                        Коментар


                        • Бертраме аз го измислих, виж сега ако не се целим в десятката не се знае какво ще уцелим, затова
                          първо - новата валута трябва да е нискокалорична /да питаме веганите как го правят/.
                          второ - тя трябва да е стартово справедливо разпределена тук имаме Уникален опит с масовата приватизация. Например на всяко ЕГН се падат по 25000 койна.
                          трето - Финансирането ще става срещу малка такса при освобождаване на портфейла.
                          четвърто - Когато скептиците разберат, че срещу Булкойна перковци като мен са готови да плащат ще влязат първи в мрежата и лавината ще повлече народа.
                          пето - или всичко или нищо, новата валута трябва да обхване постепенно цялата планета така България ще стане седалище на Световния Валутен Резерв /и без това, това си е предсказано/.

                          Коментар


                          • честно да си кажа не виждам много смисъл да се създава и бута напред поредната от няколко хиляди крипто валути базирани на някой от опън сорс проектите.

                            за мен ще е ценно ако се мисли нещо иновативно - комбиниране на блокчейна с нещо друго ... така че да може да се извлече максимума на технологията + нещо друго? това нещо друго е интересното.... ако го бях намислил да съм го направил

                            поздрави
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                            Коментар


                            • Киро - съмнявам се някоя държава да си направи национална криптовалута - в смисъл такава, дето да замести сегашните държавни пари. Просто никоя държава не би допуснала да няма контрол над фабрикуването на собствената си валута.


                              Иване Давидов - важно е какво ще умее да върши Българското Койнче - за да бъде ценено от световната криптообщност. Измисли нещо секси - ти си хитроумен човек - инженерин един вид. Важно е да няма проблемът с Биткойнчето - където - заради запаметяването на всички транзакции на света - портфейлът е ного тежък веч - а след 50 години ще стане хипермегаебаситежък. Тоест трябва ни програмно лека криптовалута. Нека е непроследима - за да получим подкрепа поне от наркодилърченцата, сега те обичат Монеро (например).

                              Не виждам смисъл максималната бройка де е неограничена - затова например Кученцето е вече стара валута, ама никой я няма за нищо, не може да докопа дори един цент цена. При положение че нашето койнченце поне за начало ще е основно национално - максималната бройка не виждам защо да е над 5 милиона например... за да има сосно нарастване на стойност с времето.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • С какви характеристики трябва да е машината за seed node и какъв трафик се иска

                                Коментар

                                Working...
                                X