IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много идеи, липсва капитал...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега навлизаме.
    Що ?

Коментар

• Пиленца, някой от вас занимавал ли се е
      с РЕАЛЕН бизнес?

Коментар

• Уж печените инвеститори твърдят, че трябвало да има на първо място добре обосновани идеи за бизнес, другото не било проблем. Не съм сигурен, че на практика нещата стоят така, най-вече защото дори и да си ги имаш тези идеи, каква файда от тях, в случай, че нямаш капитал, за да ги осъществиш? Известно ми е, че си има консултанти, има си цели компании, които се занимават с това, но от къде можем да сме сигурни, че големите акули, разполагащи с голямо количество свободни средства, няма да стъпят на пазара преди нас? Те имат парите, ще имат идеята ни, ще имат и плана ни. После ние ще ядем зелената салата с ракийка по къщите си, а те ще се бият в гърдите като велики иноватори.

Скромното ми мнение е, че в България има много хора с идеи, но много малък процент от тях са намерили своята реализация. Причини много. На заеми от банки не бива да се разчита много, защото за по-големи суми отпускането става много проблемно, а и има много подробности покрай него.

Заключението е, че колкото е важна частта с идеята, толкова и тази с финансирането на въпросната идея.

Коментар

• Re: Капитал да, идеи не

Преди време бе зададен въпросът:
          Първоначално изпратено от VIP
          Здрасти ...енд джъстис, мерси, че писа!
          Ето един мейл, който мога да жертвам с риск за спамване! ;-)

varioso@gmail.com

Към инвестора: интересно ще е, ако е известно, инфо дали има някакви сделки/партньорства, възникнали благодарение на този форум...
          Имам отговора и той е ДА.
          Наздраве за Новата 2006-та!

Коментар

• Какво наблюдавам:
            винаги, когато някой почва нещо, му натякват, че не можел, че много нависоко се целел, че има по-добри възможности, че ... "ето, фабрика само за 200000, съществуваща!"
            Пепи, гледам, време е минало /чак сега погледнах датите, ще умра от срам! / - какво стана, получи ли се? Няма те оттогава...
            А и аз имам нещо скромно, с милионни очаквания в зелено /НЕ, ТОВА НЕ СА ветрогенераторите http://investor.bg/forum/viewtopic.php?t=4740, които прокламирам на друга тема/, само дето за целта трябва да работят сериозно един-двама програмиста и за начало поне още един писач /като такъв мога да предложа и собствените си скромни услуги/, + адвокат по интелектуална собственост. В замяна на подкрепа в реализацията на този проект, изискващ не повече от 10 хилки в активи за първата година + още толкова за заплати и понеже все пак съществува риск от забавяне реакцията на пазара, предоставям контролния дял на този, който го подкрепи. Целта ми е само да участвам в бизнеса и да стъпя на нишата. Опцията е след 5 години да снижа чрез продаване собствения си дял до 25%, а след 10 - до 20. От "стоката", предвидена за продан, даже имам мостри...

Написаното е истина, в момента само го обявявам, да видим какво ще стане. За ТОВА ще разкажа на пожелалите да узнаят повече при провеждането на Учредителното събрание на акционерното дружество с предмет ветрогенератори.

Коментар

• Една идея - конкретна. търся партньори

Фабрика за покривала - всякакви - камиони, кораби, силози и т.н. Съществуваща. Сегашните собственици искат да продават. Аз искам да купувам. търся партньори. Обща стойност на сделката - до 200000лв. за повече информация:
              belsystems@mail.bg

Коментар

• Наскоро писах тук, гледам, писаното го няма. Странно.
                А според някои самите идеи са капитал, и то от най-ценния.
                Защо не публикуваш тук нещо като обява, съдържаща само нахвърляния така, че да се заинтересоват хората с пари? Аз така сторих и-ето, нещата се задвижват...

Коментар

• Капитал да, идеи не

Колко капитал можеш да намериш Джъстис!Аз също имам към 200000 евро и ми трябва партньор за бизнес в Брюксел !От финансово-инвестиционно естество е!Дал съм си мейла!

Коментар

• Капитал да, идеи не

Колко капитал можеш да намериш Джъстис!Аз също имам към 200000 евро и ми трябва партньор за бизнес в Брюксел !От финансово-инвестиционно естество е!Дал съм си мейла!

Коментар

• Капитал да, идеи не

Здрасти ...енд джъстис, мерси, че писа!
                      Ето един мейл, който мога да жертвам с риск за спамване! ;-)

varioso@gmail.com

Към инвестора: интересно ще е, ако е известно, инфо дали има някакви сделки/партньорства, възникнали благодарение на този форум...

Коментар

• Капитал да, идеи не

Аз съм точно на другата страна на барикадата - никакви идеи, но с възможност за намиране на капитал. Дай мейл, можем да обединим усилията си.

Коментар

• Много идеи, липсва капитал...

Здравейте, какво бихте направили в случай, че имате много идеи за дребен бизнес от най-различно естество (услуги, малко производство и т.н.), но нямате начален капитал да започнете; дори да проучите за коя от тях има търсене.

Бихте ли кандидатвствали някъде за финансиране и къде?

Как бихте се защитили да не ви откраднат идеите потенциални инвеститори, докато им ги излагате?

Благодаря!
                        Working...
                        X