Първоначално изпратено от zepter
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много идеи, липсва капитал...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеПирамиде, стига си се сърдил. тогава ти казах че с проекти на стойност под 5М.доларес, не мога да ти помогна. Ти искаше 150К., ако не ме лъже паметта.
За такава сума само някой роднина или ангел може да се хване да работи с теб.
Ето го:
На определен етап, възможно е, да потрябват и такива средства. За стартъп е нереално, защото:
Нещата се развиват ПОЕТАПНО, за което, не мога да се нагърбя наведнъж. Пък и, докато не тръгне в малка серия, да се опипа пазар и т.н., е несериозно поемане на такъв ангажимент. ЗА споменаваните от теб суми, досега, единствено "нигерийци" или пишман инвестори съм намирал. Всички са голямата приказка но, като стане време да се запознаят с обекта на инвестицията или с търсещия я, все "нямали време", все били "заети" и ред други дрънканици, на които се наслушах и нагледах. Ако можеш сега да осигуриш 5 милиона, брой ме навит, ама виждаш, имам пет милиона основания да не ти вярвам. Обориш ли ме и осигуриш ли финансирането, те вземам на комисионна, стандартно, 5% от сумата - веднага след превеждане парите по посочената от мен сметка.
П.П.
Веднага ще сменя тона и ще те прокламирам като най-читавия експерт в областта, на когото може да се вярва, хората ще имат видимост за нещо реално, а ти - 250 бона чисти от мен...ама стиска ли ти? Иначе, казвал съм ти, обичам приказкиLast edited by Pyramid; 05.11.2012, 12:34.
Коментар
-
Пирамиде, стига си се сърдил. тогава ти казах че с проекти на стойност под 5М.доларес, не мога да ти помогна. Ти искаше 150К., ако не ме лъже паметта.
За такава сума само някой роднина или ангел може да се хване да работи с теб.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Дохтуре, какво омайваш с инвестиции, видяхме те - нищо нямаш. Отделно, нещата ти бяха в ръцете, нищо не разбра та...защо мислиш, че някой трябва да ти се върже? "Инвестор", ХА-ХА-ХА! Нищо подобно. Ти си не Магистър, ти си МАГЬОСНИК по празнословие, да си ни жив и здрав ! И да продължаваш да ни разсмиваш, сериозно! Кефя ти се от сърце на гръмките заявления. - Да беше такъв, за какъвто се представяш, щеше да положиш минимални усилия за добросъвестно запознаване с каквото ти бе предложено, да провериш, па тогава, може и да те бих приел като инвеститор. А то не бяха гръмки, кухи приказки, не бе изхвърляне, не бе "компетентност"... Ти си световно признат, най-сериозният несериозник, за което ти се покланям дОземи
П.П.
За хубавите теми, които започваш, от време на време, винаги си срещал - виждаш, какво коментираме всички - и ще продължаваш да срещаш моята искрена подкрепа. Ама така, като чекия на пясък...дай да не се излагаме, че на моменти ми е мъчно за тебе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пепи Разгледай мнениеЗдравейте, какво бихте направили в случай, че имате много идеи за дребен бизнес от най-различно естество (услуги, малко производство и т.н.), но нямате начален капитал да започнете; дори да проучите за коя от тях има търсене.
Бихте ли кандидатвствали някъде за финансиране и къде?
Как бихте се защитили да не ви откраднат идеите потенциални инвеститори, докато им ги излагате?
Благодаря!
Д.р Николай ЧеркезовДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Cro, няма нищо по-хубаво от един добър екип!
Но... хората са различни! Всеки има някакъв бръмбар в главата. А някои - по няколко...
Чела съм всичките тези книги, които изброих, само едната ми се стори малко скучна ;-) И на мен много ми харесаха :-) :-) :-)
А сега отивам да поработя малко. :-)
Коментар
-
Смърфи, не знам колко от тези книги си изчела, но аз съм изчел една от изброените. Признавам, впечатлих се.
Обаче не изпитах никакво желание за бизнес. Такъв съм си аз - обичам да генерирам идеи, но ми е скучно да правя пари и само с това да се занимавам. Обичам добър стандарт на живот, но гледам просто да поддържам добро ниво - забогатяването винаги ми се е струвало тъпо занимание.
Хората сме различни. И затова сигурно хората се събират в екипи. Екипите не са ли за предпочитане пред соловите акции?
Коментар
-
И аз съм на мнение, че човек ако му е добра идеята, лесно ще я финансира.
Проблема е, че хората с много идеи обикновенно са заблудени и си мислят че като ти кажат 5 лафа за нещо, дето някои други са го направили вече, това струва много. Иначе вярно е, че конкуренцията доста бързо може да копира идеите.
Има доста интересна литература по темата - "Не големите изяждат малките, а бързите поглъщат бавните", "Размерът е без значение", "Изкуството да си винаги на печалба", "Бизнес със скоростта на мисълта", "Цифров капитал", "Направете нещо различно", "Нарушете всички правила" ...
Но някой с много идеи ако прочете тези книги, ще вземе да си помисли, че е професор и ще ме номинират за изгонване. ;-) Току виж ми дали 2 мин да напусна форума ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от M.Уж печените инвеститори твърдят, че трябвало да има на първо място добре обосновани идеи за бизнес, другото не било проблем. Не съм сигурен, че на практика нещата стоят така, най-вече защото дори и да си ги имаш тези идеи, каква файда от тях, в случай, че нямаш капитал, за да ги осъществиш? Известно ми е, че си има консултанти, има си цели компании, които се занимават с това, но от къде можем да сме сигурни, че големите акули, разполагащи с голямо количество свободни средства, няма да стъпят на пазара преди нас? Те имат парите, ще имат идеята ни, ще имат и плана ни. После ние ще ядем зелената салата с ракийка по къщите си, а те ще се бият в гърдите като велики иноватори.
Хора с идеи има 1 милион, но такива, които могат да правят бизнес и да управляват хора са малко! Инвеститорите обикновено дават пари на хора, които вече са доказали на практика, че могат да правят бизнес и им трябват пари за разширение на бизнеса!
За някаква гола идея никой няма да ти даде и 5 лева, ако не си му доказал, че можеш да я осъществиш на практика!
Не се страхувай, че инвеститора ще ти открадне идеята! Фирмите за рисков капитал и бизнес ангелите не искат да управляват бизнеса! По скоро от конкуренцията трябва да се страхуваш, защото те доста бързо може да ти копират идеята...
Препоръчвам ти ако имаш добра идея да си намериш един, двама партньори да я осъществиш в малки размери и след една година ако все още смяташ, че има хляб в идеята можеш да ми пишеш и с голям шанс ще ти осигуря финансиране...
Коментар
Коментар