IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиционно злато на дребно, въпрос

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
    пробвай в заложните къщи
    Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    петров, Може и в някоя заложна къша, за там не мога да дам препоръки.
    мда, може направо да го подари на някой...

-----------------------

заложна къща ---- идеята на заложните къщи е да се заложи вещ която по-късно да можеш да си откупиш... няма да се спирам на подробността как се оценява вещ в заложна къща

-----------------------

човека казва, че иска да продаде (а не да заложи) златен наполеон ............... няма нищо по-естествено да продаде наполеона на някой златар на които работата е да купуват и продават злато
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• петров, истински се надявам, че не правиш реклама на една банка, а наистина питаш По въпроса ти - най-скъпо ще ти ги вземат тук, в тавекс, струват по около 410 кинта. Може и в някоя заложна къша, за там не мога да дам препоръки, а също и при тези хорица, цените са същите като в тавекс, плюс минус някое левче.

П.С. Да си предложиш златото на банка или да си купиш злато от банка, без нзачение коя е тя - фибанкасъту, райхсфайзена, общиняците и т.н. е възможно най-голямата глупост, която можеш да направиш, но в крайна сметка монетката си е твоя.

Първоначално изпратено от kpetrof Разгледай мнение
      Това за каратите е така. Проверил съм какви са по принцип условията около тия наполеони. Пробата им е 90% по принцип, което е малко под 22 карата на теория.
      Аз обаче не знам да се прави проба за 22 карата, или го минават 18 или 24. По борсите в момента цената на метала на тези наполеони са 208 евро. По стандарт са 6.45 гр, но още не съм го теглил.
      То въпроса е да намеря кой да го вземе....
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Както казах и по-долу - в Тавексът.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
          злато 24 карата , като го пипаш само и остава отпечатъци от ръцете. златото е мек и ковък метал. освен това наполеонът се е използвал в объщение и не е от 24 каратово злато. 20-22 карата..
          Това за каратите е така. Проверил съм какви са по принцип условията около тия наполеони. Пробата им е 90% по принцип, което е малко под 22 карата на теория.
          Аз обаче не знам да се прави проба за 22 карата, или го минават 18 или 24. По борсите в момента цената на метала на тези наполеони са 208 евро. По стандарт са 6.45 гр, но още не съм го теглил.
          То въпроса е да намеря кой да го вземе....

Коментар

• Първоначално изпратено от kpetrof Разгледай мнение
            Ами тестван е при златар, даде 24 карата, но това е било преди няколко години.
            злато 24 карата , като го пипаш само и остава отпечатъци от ръцете. златото е мек и ковък метал. освен това наполеонът се е използвал в объщение и не е от 24 каратово злато. 20-22 карата..
            Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Надали напальонът е 24 карата - истински монети с такава проба май не са сечени.

Най-сгодно ще ти е да го шитнеш в Тавекс иначе.
              Ами тестван е при златар, даде 24 карата, но това е било преди няколко години.

Коментар

• Надали напальонът е 24 карата - истински монети с такава проба май не са сечени.

Най-сгодно ще ти е да го шитнеш в Тавекс иначе.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• пробвай в заложните къщи

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                    те от райфайзен да не са нещо иветрели
                    Защо мислиш така? Аз ако бях на тях и аз щях да изкупувам 24 каратово злато. Златото си е злато.
                    Ими имат подобно инфо на сайта си..
                    http://www.rbb.bg/bg/news-and-media-...zicheski-lica/
                    Но не знам дали биха купили монета с ненузмитична стойност, затова и реших да попитам тук, ако някой знае нещо по въпроса...

Коментар

• Първоначално изпратено от kpetrof Разгледай мнение
                      Просто искам да продам един златен наполеон о 1901-ва.
                      Проба 24 карата, т.е. това трябва да е в графата инвестиционно злато, нали?
                      Искам да му взема най-добрата цена, а също и да го продам съвсем законно с документация и прочее, доколкото разбрах райфайзен изкупува такова злато на дребно.
                      Можете ли да ми кажете, дали е така наистина, и дали ще се интересуват да купят толкова малко - няколко грама като инвестиционно злато?
                      те от райфайзен да не са нещо иветрели

Коментар

• Инвестиционно злато на дребно, въпрос

Просто искам да продам един златен наполеон о 1901-ва.
                        Проба 24 карата, т.е. това трябва да е в графата инвестиционно злато, нали?
                        Искам да му взема най-добрата цена, а също и да го продам съвсем законно с документация и прочее, доколкото разбрах райфайзен изкупува такова злато на дребно.
                        Можете ли да ми кажете, дали е така наистина, и дали ще се интересуват да купят толкова малко - няколко грама като инвестиционно злато?
                      Working...
                      X