IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся инвеститор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
    Естествено, че не е намерил инвеститор. Да навлизаш пряко в такъв капиталоемък бизнес като мебелировка с една гола идея и желание за "инвестиция" от 40 бона е смешно. 20 бона за маркетин - не знам каква реклама ще направи колегата с тия 20 хилки, ама силно ме съмнява дори да си избие парите. Намерил е една нисша, която му е донесла нето 400 лв/месец - което е обидно малко от където и да го погледне човек. С малко мозък - може да направи тея 400 на 3000 и да си живее чудесно. Ама това няма как да стане с идеята за пряко навлизане на пазара, и то чрез e-commerce.
    Идея - печалбата може да се реинвестира в един "що-годе-окей" сайт, чрез продажбите да се стимулират други продажби (например изпращане на един newsletter заедно с продадените мебели), една 5% отстъпка при директно закупуване от website, би докарала също малко или много посещения. Едно здраво присъствие в социалните медии също не би било излишно. Безплатно е, а доста бъггари цъкат фейсбук по цял ден и споделят "снимка на пари - за финансово благополучие" и т.н.
    Колегата най-добре да си се съсредоточи в нисшата и да помисли как най-добре би се възползвал от нея, вместо да се чуди и се мае как да се набута между вълците, дето рекламния им бюджет е в милиони.

    Така де, твърде много безплатни съвети дадох. Лека вечер.
    "Ниша" се пише без "С". И, ако и сам да не си успял да "...навлезеш пряко ..." и наистина е трудно, едва ли е коректно да го изтъкваш като аксиома. Може и да се провали момчето, наистина. Щото вълците са си вълци. Обаче, дребните птички, най-често, прелитат над тях, при малко повече изобретателност и хъс. Страхотно правиш, че му подсказваш своите варианти. Много мъдрост има в тях.
    Ама нека опита и от своето "лекарство". Ще го аплодирам, ако се справи. Него и теб, т.к виждам, че си добронамерен.
    Last edited by Pyramid; 06.03.2015, 10:27.

    Коментар


    • Аз се занимавам с мебели от 25 години.Оборота ми е над милион,А даже нямам и сайт.Никой не купува мебели по интернет.Хората искат да видят и да пипнат.Масово се работи по индивидуален проект.
      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

      Коментар


      • Естествено, че не е намерил инвеститор. Да навлизаш пряко в такъв капиталоемък бизнес като мебелировка с една гола идея и желание за "инвестиция" от 40 бона е смешно. 20 бона за маркетин - не знам каква реклама ще направи колегата с тия 20 хилки, ама силно ме съмнява дори да си избие парите. Намерил е една нисша, която му е донесла нето 400 лв/месец - което е обидно малко от където и да го погледне човек. С малко мозък - може да направи тея 400 на 3000 и да си живее чудесно. Ама това няма как да стане с идеята за пряко навлизане на пазара, и то чрез e-commerce.
        Идея - печалбата може да се реинвестира в един "що-годе-окей" сайт, чрез продажбите да се стимулират други продажби (например изпращане на един newsletter заедно с продадените мебели), една 5% отстъпка при директно закупуване от website, би докарала също малко или много посещения. Едно здраво присъствие в социалните медии също не би било излишно. Безплатно е, а доста бъггари цъкат фейсбук по цял ден и споделят "снимка на пари - за финансово благополучие" и т.н.
        Колегата най-добре да си се съсредоточи в нисшата и да помисли как най-добре би се възползвал от нея, вместо да се чуди и се мае как да се набута между вълците, дето рекламния им бюджет е в милиони.

        Така де, твърде много безплатни съвети дадох. Лека вечер.
        #dagoduhatbednite

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
          Между другото, намери ли се инвеститор за тази бизнес идея
          И аз това питам

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Между другото, намери ли се инвеститор за тази бизнес идея
            Доколкото разбирам не, а пък и продажбата по интернет е малко фалшименто, не виждам някак си някой да си къпи диван без да го види, да огледа дамаската, как е направен и други такива, но хора всякакви

            Коментар


            • Между другото, намери ли се инвеститор за тази бизнес идея

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                30% са малко и не осигуряват никакъв контрол над харчовете на компанията особено пък с непознат съдружник, но и колегите не са прави. Досега не съм видял някой да е прокопсал с кредит, дори идеята за бизнеса да е бил добър. Кредитът виси на шията и притиска, а притиснат бизнес и който гони месец след месец вноски, пиши го бегал. Бизнес се прави с идея и инвеститори иначе е умряло куче. С кредит най-много човек да си направи ремонт, но за бизнес не става, каквото и да пише в учебниците. Мисленето на някои ме "кефи". Започваш бизнес, гледат те като изумени, под вежди "я пък тоя", никой не иска да участва, мънкат ти, но в момента в който нещата тръгнат, току започват да се увъртат наоколо мазни тарикати, с желание да купят част и да влязат в бизнеса. Защото виждат, че върви. Само, че ако един бизнес е тръгнал добре, парите регулярно текат, за какво да го продава човек на още съдружници? И то такива които не са поели риска да се хванат с теб в началото?! Което значи, че ако изникне проблем, за никакъв чеп няма да стават. 2 пъти съм минал тоя път и двата пъти бяха почнали да се сучат наоколо като сополи - "ако може и аз и аз"... "ама не може бе".. Или ако може, вадиш едни яки пари и така - купуваш и бъдеща печалба щом е вече печеливш бизнес, а не само активите. Иначе за какво да ти продам хубавия бизнес, ако не го направя с печалба, за напред. В една от компаниите в която бях започнал, аз влязох без пари въпреки, че нито идеята за бизнеса бе моя, нито тогава разбирах от него, но много държаха да вляза, други влязоха с вноски в кеш, а последният съдружник, понеже дойде чак след година влезе с толкова с колкото въобще бяхме стартирали бизнеса и то за 1/5 дял. Продавал съм и компания и дял от компания, та знам и какви тежки пазарлъци са, но нека дам пример и с един който ми нещо като роднина. Влезе преди 15 тина години с доста пари в малкото бизнесче на свой съученик който креташе години напред без голям успех. Двамата обаче в тандем и с финансовата инжекция дръпнаха и в момента са една от водещите фирми в авточастите макар да не са от популярните, са големи като акули чук. Само, че са 50 на 50 и бачкат и двамата в тандем.

                Иначе, Hr. Dimitrov, не те знам какъв си, но 30% са малко, освен ако не сте повече от 2 ма съдружници. Тогава може би..

                ПС: И не може инвеститорът да взема всичко докато се изплати. Нали трябва да се яде... определяте си по една заплата, а горницата я взема той, ако ще се възстановяват парите изцяло. Не съм бачкал така, в компаниите които споменах никой не си е връщал парите, а си вземаш дял от печалбата като премии и толкоз. Но ако си решил да му връщаш всички пари, докато ги връщат нали все трябва да живееш.
                Е ти изби рибата с това изказване "Досега не съм видял някой да е прокопсал с кредит, дори идеята за бизнеса да е бил добър. Кредитът виси на шията и притиска, а притиснат бизнес и който гони месец след месец вноски, пиши го бегал." Посочи ми една голяма фирма, която не работи с кредити. Българинът е достаконсервативен при правенето на бизнес, но без кредити няма как да стане. Или го приеми и почни да работиш или спестявай цял живот, за да си изхарчиш парите за няколко мига с визитка в джоба с титла "Собсвеник"
                За съжаление масовият български пишман бизнесмен за това иска да прави собствен бизнес - да се наслаждава на идеята, че е собственик и бизнесмен. Да си мисли, че не зависи от никого и от нищо, а всъщност ако като обикновен служител може да си тръгне в 5 и да не мисли за фирмата, поръчките и средствата, с които ще плати заплатите на служителите си, като собственик на фирма няма да има толкова свободно време и ще има на главата си куп проблеми, които да решава.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Упс, помислих че някоя млада булка е пуснала обява
                  А то.....
                  Къде е тази млада булка дето пишеш? :-) Тук само пръчове сме се събрали!

                  Коментар


                  • Абе и аз търся! Със сериозен инвестиционен план със концепция за години напред но само греди. Казвам си нормално къде живеем!

                    Коментар


                    • Имам познати със сайтове, всичко идва от посещенията т.е. и да направиш сайт много много трудно ще докараш хора да го посещават. За момента си си по-добре със сайтовете за обяви!!! Мисли за патент, мрака, полезен модел от патентно ведомство. Намира се на Г.М.Димитров в София. После можеш с патента да отидеш при някоя по голяма компания мебелна и да станете ортаци. Или направи проект и кандидатствай по Европейските програми догодина. Примерно Конкурентоспособност имат за иновации.
                      Last edited by pepe1234; 12.11.2014, 14:17.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        -Звучиш като банков служител.
                        Съвсем съзнателно го насочих човека към банков заем за да посмята още малко В такива сличаи човек малко по консервативно смята очакваното кеш флоу след като може да си загуби жилището и т.н.

                        Такъв бизнес естествено не е нормално да се финансира от заем, защото в началото със сигурност ще е много трудно, а печалба която може да се извади от бизнеса едва ли ще има...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          РОди, би ли проучил колегата по-отблизо, ако би бил в обсега ти физически? Ей така, правейки го за себе си? Само питам.
                          Бил съм винаги добро момче и винаги съм спазвал закона, бил той и на джунглата. Нямам татуировки, никога не съм имал досие за задържане дори за пушене на забранено място и винаги съм бил уважителен поне до колкото са с мен Идеята иначе не е лоша, но господинът по-скоро да си потърси съдружник който да поеме сайта, изработката и т.н., а после да си намери съдружник с капитала. Да се разчита обаче, че някой ще даде пари, но няма да си вре носа в бизнеса, е несериозно. Не, че няма хора които мятат едни пари, а после дори ги мързи да погледнат счетоводните тетрадки, но те са рядкост. По-скоро един съдружник ще иска да е в течение на всичко и по принцип така трябва. Има и бизнес ангели. Във Варна преди 10-12 години имаше дори някакъв невзрачен тип с няколко милиона и търсеше къде и в какво да инвестира. Бях се срещал с него веднъж на по кафе, не прояви интерес към тогавашното ми производство, точно защото то изискваше постоянно внимание, но знам, че наля пари в една фирма за таксита между другите неща и тя май още си работи.
                          Last edited by Jay Gould; 12.11.2014, 00:05.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Упс, помислих че някоя млада булка е пуснала обява
                            А то.....
                            И аз така веднъж! Гледам пише Жени! Влизам вътре надървен, а то се оказва тоалетна

                            Коментар


                            • Упс, помислих че някоя млада булка е пуснала обява
                              А то.....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Hr. Dimitrov Разгледай мнение
                                Колкото и да е странно, от 40000, 20000 са за реклама на сайта.
                                5 продажби дневно са 1825 годишно. А мисля, че ще са повече.
                                Като човек имаш малко опит в икомерса ще ти кажа, че сметките са ти доста криви. На хартия изглежда лесно, но на практика е сложно! Почнеш ли да плащаш за реклама ще видиш, че може да се окаже, че изобщо няма да можеш да продаваш на печалба в началото или оборотът ти ще бъде много по малък от очакваното.
                                Това, че си намерил едина малка пазарна ниша, където да продаваш в сайтове за безплатни обяви, не означава, че и в по големи размери и с големи разходи за реклама този бизнес ще върви...

                                Коментар

                                Working...
                                X