IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли инвестирали в злато сега ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не .........който направил пари направил от тук нататък само на долу до 400 долара

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Самата идея да даваш живи пари за нещо, което не изкарва нищо /като печалба, наем, развитие, дивиденти и др./, а на всичко отгоре трябва да му плащаш и пари за съхранение е извратена

П.П. Това е инвестиция за мулти x"n"-милионерите, които са осигурили и правнуците си и се страхуват от тотална световна катастрофа!
      Не е извратено. Златцето е секси, а което е секси, не е извратено.

Аз инвестирам в нумизматика - някои от монетите, които съм пазарувал, са повишили своята цена но около 4 пъти за няколко години - това е нелошо, нали тъй?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Чудесно, явно си изключително богат човек, можещ да си позволи загуба от печалбите на компаниите! Надявам се някой ден да те стигна и да плащам за това, парите ми да си стоят едни и същи, а не да трупат печалби!
        Успех!
        Ами не не съм изключително богат...все още. Парите си стоят в депозит и така или иначе не трупат печалба. Но не мисля, че има голяма смисъл да стоят в такава форма.
        http://ikrustev.blogspot.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от lowriderzzz Разгледай мнение
          Да! Част от тях мога и за това се чудя как ще е най-добре. Във депозит в банакта няма много полза и без друго не оперирам с тях.
          Чудесно, явно си изключително богат човек, можещ да си позволи загуба от печалбите на компаниите! Надявам се някой ден да те стигна и да плащам за това, парите ми да си стоят едни и същи, а не да трупат печалби!
          Успех!
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Можеш ли да си позволиш да "паркираш" парите си и то точно в този момент?
            Да! Част от тях мога и за това се чудя как ще е най-добре. Във депозит в банакта няма много полза и без друго не оперирам с тях.

Коментар

• Разбира се, за да спечелиш трябва да се движиш срещу "масите". Те винаги постъпва глупаво, подведени от големите манипулатори.

Коментар

• Първоначално изпратено от lowriderzzz Разгледай мнение
                По принцип с цел да ги паркирам търся, а не да правя капиталов приход от краткотрайна покупко-продажба.

Благодаря за съветите
                Можеш ли да си позволиш да "паркираш" парите си и то точно в този момент?

Коментар

• По принцип с цел да ги паркирам търся, а не да правя капиталов приход от краткотрайна покупко-продажба.

Благодаря за съветите

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                    Ти пък изкара китайците големи извратеняци. Националните банки също. Това, че цената на златото изкуствено се потиска не означава, че вечно ще е така. Хората си гонят план и цел, защо и всеки от нас да няма такива, макар и гледайки от нашите ниски камбанарии? Техният основен план винаги е бил само един - да прецакат масите. Единственият шанс да не останеш прецакан накрая е да НЕ вървиш по тяхната свирка, въпросът е дали ще устискаш на насрещното течение. С две думи - постъпвай алогично, но в разумни граници. Дано си ме разбрал.
                    Селчо, надявам се и ти да разполагаш с капитала на централните банки и китайците, за да може примерът ти да бъде удачен. Тяхната свирка и нашата нямат нищо общо. Няма как да ме разбереш и ще трябват страници обяснения, за да изложа тезата си, но възможно най-кратко: те нямат право да инвестират в истинските активи поради конфликт на интереси или прекомерно ниската ликвидност за техните стандарти /виж експозициите им/, където и да били те освен в злато и други.......!

Коментар

Самата идея да даваш живи пари за нещо, което не изкарва нищо /като печалба, наем, развитие, дивиденти и др./, а на всичко отгоре трябва да му плащаш и пари за съхранение е извратена

П.П. Това е инвестиция за мулти x"n"-милионерите, които са осигурили и правнуците си и се страхуват от тотална световна катастрофа!
                      Ти пък изкара китайците големи извратеняци. Националните банки също. Това, че цената на златото изкуствено се потиска не означава, че вечно ще е така. Хората си гонят план и цел, защо и всеки от нас да няма такива, макар и гледайки от нашите ниски камбанарии? Техният основен план винаги е бил само един - да прецакат масите. Единственият шанс да не останеш прецакан накрая е да НЕ вървиш по тяхната свирка, въпросът е дали ще устискаш на насрещното течение. С две думи - постъпвай алогично, но в разумни граници. Дано си ме разбрал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Самата идея за хартиено жлъто е абсурдна. Златцето е златце, само когато е истинско.

Last edited by 15%; 18.11.2013, 22:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                          Всички скачат на акциите, фондовете привидно се освобождават от ценните метали, говори се постоянно за спиране на стимулите в САЩ /и други вицови съм чувал/.......май е време за покупка на злато. Всъщност личното ми мнение е, че винаги е време, стига да имаш свободен лев.
                          Съгласен съм. Само ще добавя от мен - трябва да имаш много свободни и ... излишни пари .... за да ги замразяваш в злато.
                          Аз бих си купил от акции на златодобивни компании. Разбира се , след като изчакам още малко да спихне. Според мен 850-900 $ до две години
                          Предимството е, че разходите по придобиване и съхраняване са в пъти по-малки, както и маржа при продажбата им.
                          Недостатъците - всички ги знаят
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Всички скачат на акциите, фондовете привидно се освобождават от ценните метали, говори се постоянно за спиране на стимулите в САЩ /и други вицови съм чувал/.......май е време за покупка на злато. Всъщност личното ми мнение е, че винаги е време, стига да имаш свободен лев.

Коментар

• Точно сега не бих инвестирало в умрял актив или подобен със затихващи ф-ии. Не е препоръка
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Аз съм фен на Голдман и хартиеното злато ,но колегите от другата страна на барикадата масово работят през тук - https://www.valcambigold.com/categor...bars-info.aspx
                                Самата идея за хартиено жлъто е абсурдна. Златцето е златце, само когато е истинско.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X