IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Saveway / SCI - мнение? (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Carrie Разгледай мнение
    Всъщност има как да се засече. Стига от НАП да поискат.
    Аааа, това е друга работа. Иначе съм готов да се обзаложа на каса бира, че 99% от БП нямат регистрация по ЗДДС. Така, че ВИЕС-и йок

Според мен определено са се опитали да структурират цялата работа така, че мястото на изпълнение да е Германия.
    Last edited by mktmkr; 24.04.2014, 13:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от mktmkr Разгледай мнение
      Тоест бонусите също се третират като услуга която се извършва в Германия. По този начин КЗП вече няма юрисдикция. Ако някой иска да се оплаче от неправомерната им дейност вече не може да го направи в България. Естествено това задължава БП да се регистрират по ЗДДС, да декларират всички доходи и да си платят данъците и осигуровките. Така слабата брънка във веригата вече са самите БП, които са тотално прецакани и с които трябва да се занимае НАП. Само че след като пирамидата вече не им удържа и внася авансово ДОД ще е по-трудно на НАП да ги засече.
      Всъщност има как да се засече. Стига от НАП да поискат. БП-тата са длъжни да подават дневници на продажбите по ЗДДС и ВИЕС-и. Плащащият бонуси също подава информация в НАП за лицата. И двете информации като не се засрещнат - "свети".

Коментар

• Черкезов, ще се разпростре ли Корпорацията и в Русия

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
          Черкезов, Падре има ли благословията на Папата за инвазията
          Не знам, но дори и да няма, не можем да позволим пречки по пътя...
          Това е нещо като финансов кръстоносен поход срещу империализма.
          Attached Files
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Бързо го разпознах https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Имам чувството, че този живущ в ГерманиА бизнес член ше зариби г-жа Меркел и позиционира под себе си... в някой от крачолите!

Mitko Tonev - бъдещият дойче президеншъл в пирамидата!

Коментар

• Питагор, този е леко заплашил г-ж Миткова с корпорацията и е нарекъл прекрасната ни модераторка която ме банна за 3 месеца мъж
                "Ne sum bil preduprejdavan, ako itrivaneto na postsovete mi e preduprejdenie, moeto nedoumenie ne e slu4aino, priznaite si kato muj molq! "
                http://www.investor.bg/forum/showthr...95#p1398168796
                Last edited by Черкезов; 23.04.2014, 00:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  Кой и какво е писал за Черкезов?
                  Някакъв потребител (вероятно объркал се бизнес член на корпорацията) се появи и разпространяваше злостни клевети по твой адрес, после обаче админът го изтри за неверни и клеветнически твърдения. После същият потребител ми изпрати бележка на шльокавица, пълна с обиди...

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                    Питагоре, този клип с това брат Васко, го изпрати на Васко Ламбрев. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                    Тоз Васко много крехка душица изглежда, не искам да го тормозя

Коментар

• Първоначално изпратено от Селдън Разгледай мнение
                      Престанете да разпространявате дезинформация, черкезата работи за Слейвуей, не само е бизнес партньор, но и собственик в сянка. Падре и плехун са негови подставени лица и слуги!

Кой и какво е писал за Черкезов?

Коментар

• Първоначално изпратено от mktmkr Разгледай мнение
                        Като цяло съм доста разочарован... Изглежда, че поне засега края не се вижда Правото определено не ми е силата, нека някой юрист да каже дали може да се направи нещо.
                        Не мисля така, краят идва защото няма кой да им купува "софтуера" за броене на бонуси.

И има неща които мисля че не си разбрал, акта на КЗП не е за бизнес пакетите, а за картата защото като притежател на карта пак може да правиш пирамидни продажби като я продаваш на приятели. Те дори не са разбрали за бизнес пакетите като са правили проверка.

Също, като се регистрират по ЗДДС и само-осигуряващи се лица те стават данъчно задължени. Следователно мястото на извършване на услугата става България, и германската компания е в безопасност защото германците няма да се интересуват кви ги върши в България. В същото време нашите институции нищо няма да им направят защото е много работа да се обърнат към германия за съдействие

Още... тъй като за да се преведат пари легално от германската компания към бг гражданин за извършена от него услуга, той трябва да е регистриран по ЗДДС поне по чл. 97а. Като за тези преводи се попълват ВИЕС декларации. Освен ако не направят някакъв номер и не следват процеса, НАП ще ги схруска всички БП-та много лесно.
                        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Тъкмо когато бях решил, че юридическия екип на пирамидата е трагичен и края и е близо получих просветление... и успях да си обясня някои крайно нелогични неща, като това защо фараоните казаха, че БПтата минават към холдинговото дружество, а българското ЕООД остава да се занимава само с търговците. За съжаление Падрето е успял да позамете следите...

1. Защо толкова държат регистрацията в сайта да се нарича Software as a Service
                          1.1 Услугите са изключение от Закона за защита на потребителите и дават правно основание на пирамидата да откаже да върне парите в законовия 7 дневен срок
                          1.2. От нашия ЗДДС:
                          (1) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получател е данъчно незадължено лице, е мястото, където доставчикът е установил своята независима икономическа дейност.
                          Тоест при регистрация и закупуване на БЦ пирамидата не извършва икономическа дейност в България.

2. Как разделиха дейността на пирамидата
                          4.4 Членовете могат да закупят Бизнес център само от СЕЙВУЕЙ Интернешънъл Холдинг ООД.Груповбонус A и B, Партньорски бонус, Бонус „Предай нататък” и "Star maker" бонус се кредитират и заплащат на Членоветесамо от СЕЙВУЕЙ Интернешънъл Холдинг ООД; Националният филиал на СЕЙВУЕЙ няма да има задължения да заплаща или кредитира тези бонуси към Членовете
                          - Тоест Падрето е оставил легалната част на бизнеса в България (картите и отстъпките) и е изнесъл пирамидата и бонусите към холдинговото дружество?! По този начин формално се е съобразил с акта на КЗП, така че дори и да не падне в съда просто ще си платят глобата и повече няма да чуем нищо за него.
                          - Както знаем всички бонуси се осчетоводяват като външни услуги, а отново ЗДДС казва:
                          (2) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получателят е данъчно задължено лице, е мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност.
                          Тоест бонусите също се третират като услуга която се извършва в Германия. По този начин КЗП вече няма юрисдикция. Ако някой иска да се оплаче от неправомерната им дейност вече не може да го направи в България. Естествено това задължава БП да се регистрират по ЗДДС, да декларират всички доходи и да си платят данъците и осигуровките. Така слабата брънка във веригата вече са самите БП, които са тотално прецакани и с които трябва да се занимае НАП. Само че след като пирамидата вече не им удържа и внася авансово ДОД ще е по-трудно на НАП да ги засече.

Като цяло съм доста разочарован... Изглежда, че поне засега края не се вижда Правото определено не ми е силата, нека някой юрист да каже дали може да се направи нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Селдън Разгледай мнение
                            ето и един поздрав от мен за всички вярващи в сектата/пирамидата

http://vbox7.com/play:87f7f764
                            Питагоре, този клип с това брат Васко, го изпрати на Васко Ламбрев. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• Черкезов, Падре има ли благословията на Папата за инвазията

Коментар

• ето и един поздрав от мен за всички вярващи в сектата/пирамидата

http://vbox7.com/play:87f7f764

Коментар

Working...
                                X